Reacties voor: My Vodafone-app laat je abonneren op buitenlandse providers

Belstatus- dataverbruik-app My Vodafone voor iPhone en iPad laat je abonnementen van buitenlandse providers afsluiten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. De ge-update app begon als een vreselijk lelijk eendje met onhandige bediening. Maar het begint steeds beter te worden. Verrast me wel. Had de app eigenlijk al afgeschreven.

  2. Leuke functie maar nog altijd waardeloos als geen enkele operator een roaming aanbod lanceert.. Ook Vodafone zelf niet, hypocriet dus.

  3. Je kan ook een oude telefoon als Wifi hotspot gebruiken in het buitenland.

    Koop ‘n lokale data sim voor € 10 tot € 15 en je krijgt vaak 1000 MB data voor 30 dagen.

    Via hotspot op je iPhone of ander smartphone kunnen zelfs je vrienden ook erop. Veel goedkoper dan €2-5 voor 20MB oid.

  4. @Tim:

    Bij vodafone krijg je 100 mb voor 4 euro!

    Nog prijzig, maar wel meer dan de 20 MB die jij noemt.

  5. Net 2 simkaarten gekocht in engeland van three (3) 300 minuten bellen nog meer sms en all you can eat data voor 16 pond voor 30 dagen

  6. Origineel geplaatst door Harson: Net 2 simkaarten gekocht in engeland van three (3) 300 minuten bellen nog meer sms en all you can eat data voor 16 pond voor 30 dagen

    Kijk dat is mooi zaken doen.
    Ben benieuwd of ik ook zoiets kan aanschaffen in Turkije over een aantal weekjes.

    Aangezien de providers toch niet veel haast maken met mooie alternatieve buitenland bundels..

    Trouwens best vreemd dat ook echt geen één provider er mee bezig is…
    Iets met “afspraken” ?!

  7. @Ben:
    Turkije valt sowieso buiten de boot daar waar het Roaming binnen de EU aangaat.
    Maar er zijn vast Turkse providers met goede data-sim tarieven!

  8. Origineel geplaatst door Daejji
    @Tim:Bij vodafone krijg je 100 mb voor 4 euro!Nog prijzig, maar wel meer dan de 20 MB die jij noemt.

    100MB is weinig en die geldt maar voor 1 dag!!!

    Als je dat ter vergelijking 1 maand lang elke dag doet, ben je € 120 kwijt ipv de € 10 zoals ik hierboven beschreef.

  9. Helaas zit ik nu in het buitenland en werkt de app voor geen meter. Ik heb 99 mb data volgens de app dat deze zojuist is bijgewerkt. Maar ik krijg al wel een sms binnen dat mijn data er door is. Ik snap er niks van want ik zit bijna de gehele dag op het netwerk van het complex. Vodafone heb ik ook al gebeld en die konden mij ook niet helpen. Dus als ik hoge kosten krijg gaat de consumentenbond worden ingeschakeld…

  10. @zoeff:

    Groot gelijk, hoor steeds meer mensen over het probleem met onjuiste weergave van het daadwerkelijke data verbruik.
    Misschien een tip om de mobile data teller te resetten die in iOS zelf zit. Neem aan dat die niet liegt..

    Trouwens heb jij nou meer opties in de myvf app wat betreft de alternatieve roaming bundels. Of is dat net zo veel als gewoon in NL ?

  11. @Ben: Ik heb niet meer opties in de app sterker nog. Vandaag heb ik weer mijn nieuwe tegoed totaal verbruikt gek genoeg heb ik elke dag al 100 mb verbruikt dat ik al 4 dagen in het buitenland zit en elke dag mijn data totaal heb verbruikt volgens Vodafone en dat mijn data roaming aan staat met een totaal van 183 mb verbruikt in het buitenland. Het klopt gewoon niet wat Vodafone levert! En ik gebruik zo wat de gehele dag WiFi. In nl heb ik 6 gb data en zit alleen maar op 4g en kom nooit verder dan 1 gb in de maand. Mijn verbruik is niet veranderd. Ik heb Vodafone vandaag weer gebeld en die geven gewoon aan met een sneer van je hebt het nu van ons gehoord dus je data is op. De kosten zijn voor jou. Nou volgend mijn iphone en andere apps zit ik er echt niet over…….

  12. @zoeff:

    Tjah, en probeer jij maar aan te tonen dat het niet zo is…. Uit eindelijk betaal je toch. Maar wat ik zeg, ik hoor het steeds vaker om mij heen dat de tegoeden niet kloppen en mensen achteraf een rekening krijgen zowel in NL als er buiten.

    Heb Gonny er al eens een tweet over gestuurd.. Die kon niet meer vertellen helaas.

    Misschien eens wat om verder in te duiken iCultere & iPhoneclub..

  13. @Ben: vandaag voor de zoveelste keer het zelfde probleem gekregen. Weer de zoveelste sms met 80% verbruikt. Vreemd genoeg van mijn maandbundel? Ik heb echt daadwerkelijk een dagpas aangeschaft. Ik kan het nu hard maken via allemaal data verbruik apps die het bijhouden en de iphone zelf. Ook met dagelijkse screenshots. Ik zit nu op 236 mb verbruikt over de totale vakantie. Vodafone heeft of de administratie niet op orde of mijn apparaat is zo maar niet meer accuraat geworden.

    Hier mag echt wel wat wat dieper onderzoek naar gedaan worden. I culture mag gerust contact met mij opnemen.

  14. @zoeff: Ik hoop dat ze meegelezen hebben..

    Ben namelijk zelf ook heel erg benieuwd. Had vorig jaar ongeveer het zelfde probleem. 2 week Italië en ook een dikke rekening. Uit eindelijk maar betaald. Maar ergens is het wel raar natuurlijk.

  15. @Ben: Na de zoveelste dag klagen heeft een medewerkster van Vodafone een onderzoek gestart ha! Ze gaan nu uitzoeken wat er mis is. De sms is daadwerkelijk onjuist elke dag verzonden ik zat zoals zelf gemeten vandaag op een verbruik van 10 mb. Ze hebben al aangegeven dat er elke dag alleen 4 euro in rekening is gebracht. Er wordt nu intern een onderzoek gestart. De kop is er af hopelijk worden er ook daadwerkelijk maatregelen genomen want hun app deugt niet en het verbruik klopt ook totaal niet. Als ik een rekening krijg die niet klopt ga ik alsnog stappen ondernemen. En ik laat me niet afschepen met een vergoeding of compensatie er gaat wat verbeteren bij dit bedrijf. Want als wij consumenten ergens een hekel aan hebben is het een firma list en bedrog…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.