Reacties voor: Muziekproductie en dj-apps op de iPad: bruikbaar of niet?

De website Gearjunkie.com is een artikelenserie begonnen over muziekapplicaties op de iPad. In het eerste deel komen instrumenten aan de orde, zoals iVoxel en M3000 HD.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. iMixr moet nog komen!

  2. We praten hier over Apps van maximaal 10 euro.
    Dergelijke programma’s waren een jaar geleden nog een utopie voor die prijs.
    Ik heb al een paar juweeltjes op mijn iPad staan in ieder geval.

  3. De meest serieuze app (iElectribe) testen ze niet omdat “de maker niet meewerkt”. Tja lekker serieuze test zo…

  4. Leuke link! Ik ben wel benieuwd of Virtual DJ nog op iPad komt, lekker eenvoudige UI en prima voor thuisfeestjes

  5. Tja, kan me ook niet voorstellen dat de iPad het ultime apparaat is voor muzikanten, maar ook complete publishing ondersteuning bieding voor editors, studenten kunnen comleet in hun studie voorzien en fotograven hebben geen doka meer nodig en hoeven geen photoshop meer te gebruiken.
    Voor de gemiddelde (thuis) gebruiker is het een ultitiem allround apparaat, maar proffesioneel, op welk vakgebied dan ook, nee, dat is het helaas niet.

  6. De iPad niet professioneel te gebruiken? Ahum. In bv de VS wordt de iPad al in ontzettend veel bedrijven gebruikt, bijvoorbeeld voor presentaties of voor documenten (geen aantekeningenblok en geen stapels met uitdraaien nodig voor vergaderingen etc.). En om het even bij muziek te houden, er zijn in de VS al wel degelijk al muziekstukken gemaakt met de iPad die professioneel gebruikt zijn (bijvoorbeeld als leaders bij programma’s). Er zijn al zat DJ’s die de iPad in hun set-up gebruiken, ook professioneel trouwens.
    Nee, het zal niet photoshop kunnen vervangen, of Logic, maar dat zal niemand ook beweren. Maar er zijn heel veel mogelijkheden om de iPad professioneel in te zetten.

  7. Ik heb de iPad ook speciaal aangeschaft om als controller voor muziek en DJ progs op m’n Mac. Zowel in mn studio als op het podium.
    Met de TouchOSC is al heel veel mogelijk en er komen nog heel goede apps aan op korte termijn. Voor Ableton Live bijvoorbeeld TouchAble.

    Als stand-alone DJ tool is de iPad minder geschikt, alleen al vanwege de enkele stereo uitgang. Previewen is daardoor niet mogelijk. Maar wellicht wordt daar nog een oplossing voor bedacht.

  8. Dit is de eerste generatie apps en ze hebben nu al deze kwaliteit. Het is een kwestie van tijd dat ik met een mobiele versie van Ableton kan werken op reis en thuis mijn project af kan maken. Ik geloof ik het potentieel dat de Ipad veel meer is dat een fun-machine.

  9. Aah mijn afdeling…

    Tjah DJ app wat bedoelen ze er mee?
    Ik ben er tot nu toe geen 1 tegen gekomen die dingen doet die een DJ nodig heeft…
    En er staan er ook geen in de planning… (voor zover ik weet). Imixr ziet er leuk uit maar komt ook niet in de buurt… Ik heb er 1 op m’n iPhone staan (iPj) welke als enige bruikbaar kan zijn in de booth, maar is helaas beperkt (basis dingen zoals cuepoint maken, play, pitch en pitch bend zitten er wel op)

  10. Ik ben wel benieuwd naar jou juweeltjes!

    Origineel geplaatst door karel-willem
    We praten hier over Apps van maximaal 10 euro. Dergelijke programma’s waren een jaar geleden nog een utopie voor die prijs. Ik heb al een paar juweeltjes op mijn iPad staan in ieder geval.

  11. Ome r maar wat uit te lichten:
    – Pianist Pro is fantastisch, ook als MIDI-controller
    – Percussive is erg leuk, vooral omdat ik de meeste van die instrumenten bespeeld heb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.