Reacties voor: Muziekpreviews in iTunes: van 30 naar 60 seconden?

Apple gaat mogelijk de muziekpreviews in iTunes verlengen. Op dit moment hebben de previews een lengte van dertig seconden. Dit gaat naar zestig seconden.
Vincent Davids -

Reacties: 28 reacties

  1. Muziek koop je niet in de App Store maar in de iTunes Store.

  2. Wie wil nog mp3’s downloaden als je diensten zoals Spotify en Grooveshark hebt?
    Snap niet dat Apple hier niet op inhaakt.

  3. @reynaert.devos: Aangepast, bedankt!

  4. @Marc:
    Wie zegt dat ze dat niet gaan doen? Ze hebben een tijdje terug LaLa gekocht, vergelijkbaar met Spotify en Grooveshark. Daarnaast heeft Apple een gigantisch serverpark uit de grond gestampt, geeft toch te denken.

  5. Ik dacht dat een preview nooit langer dan 30 seconden mocht duren vanwege buma/sena rechten.

  6. Origineel geplaatst door Marc
    Wie wil nog mp3’s downloaden als je diensten zoals Spotify en Grooveshark hebt?Snap niet dat Apple hier niet op inhaakt.

    Dit is een mooi principe… In realiteit werkt het niet altijd goed want je hebt steeds een sterk signaal nodig voor dataverkeer. Bij mij lukt het bvb niet om op de trein de hele rit een signaal te hebben. Daarom heb ik liever mijn muziek lokaal.

  7. Lokaal beluisteren kan toch ook met spotify. Ik heb alles wat ik lekker vind ook off line beschikbaar.

  8. @Jeroen: Zowel Spotify als Grooveshark bieden de mogelijkheid muziek offline te zetten om dat probleem te ondervangen.

  9. Grooveshark is wel goedkoper en heeft meer keus.
    Jammer dat voor Grooveshark je iphone weer uit Apples gevangenis moet 🙁

  10. 60 seconden voorbeluisteren? Ik hoor hier een Sabam en Brein sirene afgaan 😀

  11. Origineel geplaatst door Marc
    Wie wil nog mp3’s downloaden als je diensten zoals Spotify en Grooveshark hebt?Snap niet dat Apple hier niet op inhaakt.

    Ik bezit liever mijn muziek. Spotify intresseert me eigenlijk niet omdat ik de muziek dan niet bezit. Voor offline moet je betalen en dat is een model waar ik niet aan mee doe. Want dan betaal je voor iets dat je niet bezit en dus kunt kwijstspelen wanneer de muziekindustrie vind dat spotify niet genoeg opbrengt.

    Wie goed nadenkt over streamingdiensten weet dat het vroeg of laat problemen gaat opleveren. Als streamingdiensten willen concureren met elkaar zullen ze exclusieve content moeten aanbieden ik heb geen zin om meerdere abonnementen te moeten afsluiten om mijn favoriete artiesten te willen beluisteren maar dat is wel het model waar muziek streaming naar toe groeit.

  12. Als je 1 minuut gratis kan luisteren hoef je liedje toch ook niet meer te kopen.

  13. @Tom D: Ik weet niet hoe lang die k3 liedjes duren, maar de muziek waar ik naar luister hebben soms solo’s van alleen al een minuut.

  14. @ Whistler zei op 31 augustus 2010 om 09:35
    Precies. Enig nadeel (van Spotify iig) is de interface. Navigeren door de afspeellijsten werkt een stuk minder prettig dan bij de iPodfunctie.

  15. Origineel geplaatst door Tom D
    Als je 1 minuut gratis kan luisteren hoef je liedje toch ook niet meer te kopen.

    De resterende 3-4 minuten hoef jij dus niet te beluisteren?

  16. @mapmap:
    Spotify kost je €5,- in de maand dat is €60,- per jaar dan kun je tig aantal nummers beluisteren een mp3 kost je €1,- dan kan je 60 nummers downloaden.

    Spotify heeft dus veel meer te bieden dan wanneer je muziek download. Al is het dan wel zo dat je voor €5,- ads erbij krijgt en er geen iphone app bij zit maar dan nog!

  17. Origineel geplaatst door mark
    Ik dacht dat een preview nooit langer dan 30 seconden mocht duren vanwege buma/sena rechten.

    Ja, dat dacht ik ook, maar dat is volgensmij voor als ik bijv. een filmpje maak met een liedje erin mag hetniet langer duren. Ik denk dat dit een ander verhaal is door alle contracten die apple heeft met alle platenmaatschappijen.

  18. @Nitow: Bij de 5 euro p/m heb je geen reclames hoor?:/

  19. Origineel geplaatst door Rogier
    Origineel geplaatst door markIk dacht dat een preview nooit langer dan 30 seconden mocht duren vanwege buma/sena rechten.Ja, dat dacht ik ook, maar dat is volgensmij voor als ik bijv. een filmpje maak met een liedje erin mag hetniet langer duren. Ik denk dat dit een ander verhaal is door alle contracten die apple heeft met alle platenmaatschappijen.

    Een recht is een recht, al bestaat ons wetboek wel vol met “indien”. Maar een commercieel bedrijf krijgt dat niet zo snel voor elkaar.

  20. @mapmap: Raar argument omdat je muziek gekocht in de iTunes store ook niet echt bezit.. T is niet tastbaar iedergeval.

    Maar iedereen zijn/haar mening toch? Ik heb spotify en t bevalt mij prima

  21. @mapmap

    Je bezit nooit iets, je BEZIT enkel het RECHT om iets te beluisteren.
    Raak je je mp3 collectie kwijt dan is het ook echt WEG want I-tunes is niet zo coulant om eerder gedownloade nummers opnieuw te downloaden wat trouwens voor apps raar genoeg wel zo is.
    Als je al je muziek via I-tunes gaat downloaden moet je weer zorgen voor backups en schijfruimte.
    Tevens is het lastig als je je muziek op verschillende locaties wilt luisteren.

    Streaming is volgens mij de toekomst, gelukkig zijn we dankzij I-tunes al van de CD’s af dat scheelt al een hoop ruimte.

    Maar zoals altijd zal het voor de platenlabels nog heeeeel lang gaan duren voordat ze dat doorhebben.

  22. Origineel geplaatst door Nitow
    @mapmap:Spotify kost je €5,- in de maand dat is €60,- per jaar dan kun je tig aantal nummers beluisteren een mp3 kost je €1,- dan kan je 60 nummers downloaden.Spotify heeft dus veel meer te bieden dan wanneer je muziek download. Al is het dan wel zo dat je voor €5,- ads erbij krijgt en er geen iphone app bij zit maar dan nog!

    Yep Spotify zou me $60 per jaar kosten en als volgend jaar Google één van mijn favoriete groepen exclusief tekent zal dat dan €120 kosten als ik die groep nog verder wil beluisteren en voor elke streamingsdient die er bijkomt een nieuw abonnement.

    @marc ik bezit het recht om eeuwig te luisteren naar die songs, dat is totaal iets anders dan het recht te luisteren tot de volgende factureringsdatum. Mijn mp3 collectie heeft elk uur een automatische back up dus muziek kwijtspelen daar hoef ik me geen zorgen over te maken.
    Verder is het zo dat als ik morgen probelemen heb met Apple en hen de rug toekeer ik nog steeds mijn songs zal kunnen luisteren. Als jij morgen een probleem hebt met spotify dat niet naar jouw wensen opgelost kan worden kan je kiezen : braaf bij spotify blijven of al je muziek kwijt.

    Muziek abonnementen bestaan al van voor iTunes maar je moet geabonneerd geweest zijn op Microsofts muziekdienst om te beseffen dat al je muziek kwijt spelen een kwestie van een beslissing binnen een bedrijf zonder jouw inspraak.

  23. Via een jailbreak kan je het zo lang als je wilt een preview luisteren heb het zelf ook.

  24. Origineel geplaatst door Marc
    Voordat je een liedje koopt in de iTunes Store kun je op dit moment naar een preview luisteren van dertig seconden. Na morgen is het mogelijk om één minuut kosteloos een liedje aan te horen

    Toe maar, ze zijn lekker bezig zeg. !!!
    Ik had stapjes van 35, 40, 45, 50 verwacht maar dit is groundbreaking 

  25. Een vraag wie koopt er nou muziek in iTunes
    1 euro per mp3 waar slaat dat op

  26. @Shaquille:

    Origineel geplaatst door Shaquille
    Een vraag wie koopt er nou muziek in iTunes1 euro per mp3 waar slaat dat op

    Aan het succes van iTunes en het falen van al een heel paak streamingsdienten te zien denk ik dat het antwoord wel voor de hand ligt zeker?

  27. @Shaquille: Mensen die nog gewend zijn 20 euro voor een cd en 5 euro voor een single neer te leggen.

  28. iTunes heeft regelmatig ook leuke aanbiedingen hoor. Onlangs nog een 3cd box (ik meen ibiza trance 2010) voor 4,99.

    Ik had verkeerde vinkjes geplaatst bij het synchroniseren. Dus wel apps maar totaal geen muziek op m’n iPhone (stom). Kwam daar onderweg pas achter. Vlug de iTunes store even in en 30 seconden daarna alweer beschikking over muziek.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.