Reacties voor: Muzieklabels ontwikkelen eigen muziekalbumformaat CMX

De grote muzieklabels zijn bezig met een eigen bestandsformaat voor muziekalbums. EMI, Sony, Universal en Warner werken aan het bestandsformaat CMX, een soort container voor muziek, video's en mobiele content.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Het wachten is op microsoft met een eigen formaat 😛

  2. Prima idee, ik hoop alleen niet dat we nu twee niewe formaten krijgen..

  3. Dat word inderdaad pijnlijk als ze niet met apple samenwerken.

  4. Apple werkt niet met hun. Niet andersom…
    Als puntje bij paaltje komt werkt het straks nog wel samen.

  5. ben benieuwd wat nu de meerwaarde is van dat nieuwe formaat. voor videoclips zet ik youtube wel aan als het on demand moet of MTV als ik mij wil laten verrassen.

    verder bied internet meer dan een interactief boekje je kan bieden

  6. Ongetwijfeld zal de ‘meerwaarde’ van dit formaat alleen maar zijn dat het niet of nauwelijks te kopieren zal zijn en al helemaal niet is af te spelen op mp3-spelers. Een soort van laatste poging van de muziekindustrie om toch nog wat geld te verdienen aan de verkoop van muziek.

    Gaat niet lukken. Iedereen zal de voorkeur blijven houden aan de huidige muziekformaten die de kopieerbeperkingen niet hebben.

  7. De meerwaarde zit in de verkoop van complete sets aan artiesten gekoppelde media met ongetwijfeld een daaraan gekoppeld DRM systeem.

  8. Wordt zo alleen maar makkelijker gemaakt voor illegaal verspreiden lijkt mij

  9. Het DRM systeem van Apple werkt aardig goed als je ‘t mij vraagt (zie HUURfilms), die rip je momenteel alleen als de video ‘opneemt’ dus kwaliteitsverlies lijdt.

    Ik ben best verbaasd omdat ik meer dan een half jaar terug dit als suggestie had aangeboden aan Apple door de feedback functie. Je kunt namelijk in de mp4 formaat als een compleet menu samenstellen zoals in dvds. Bring it on zou ik zeggen!

  10. Drm poging 6 van de mediaconglomeraten? Fail! Het publiek houdt meer van filesharing. Donatie, LPs, posters, concerttickets – daar moet de muzikant op mikken nu.

  11. Zit de consument nou echt te wachten op weer een aantal nieuwe formaten welke vervolgens weer wel en niet door allerlei apparaten worden ondersteund? In het M4A formaat kan je ook prima een heel album wegstampen met onderverdeling in tracks en allerhande afbeeldingen erin… Maakt ook niemand echt gebruik van.

  12. De consument heeft geen zin in weer een apart formaat als .mp3 nog steeds lekker werkt na 8 jaar. Ondertussen met losless rippen en harde schijven van 2 TB probeert de RIAA en MPAA en alle platenmaatschappijen samen met de BREIN’s van de wereld de gemiddelde consument nog steeds €20 te laten betalen voor een schijfje van €0.05 en een beetje gekweel van een artiest. Dan heb ik het nog niet eens over verschillende filmsterren die meerdere miljoenen vangen voor films en waar wij vrolijk met z’n allen €8.50 betalen om maar in de bioscoop te kijken hoe Sandra Bullock naakt door de kamer struint.

    Ondertussen zijn de grote winstmakers de platenmaatschappijen. Van alle €0.99 centjes die je betaalt voor een iTunes single gaat namelijk bjna €0.90 naar de platenmaatschappij. Ik snap wel dat ze dan DRM erop willen om illegaliteit te voorkomen, maar waar zij niet omheen kunnen is dat we niet meer in de 70-er jaren leven. Mensen maken kopieën en hebben geen zin om aanzienlijke sommen geld neer te tellen voor de laatste hitjes.

    Wat de consument wil is in mijn ogen eerder een try-before-you-buy basis als een DRM-gebaseerd media formaat. Dit levert Apple in mijn ogen door een 30-seconden preview te maken van een nummer en dit streambaar te stellen in iTunes. Nu zeg ik niet hiermee dat Apple heilig is en alles maar moet doen. Ook Apple moet goed op de vingers gekeken worden aangezien zij toch redelijk in een unieke positie zitten met idd 70% marktaandeel (zie post hierboven van Gonny).

    Gooi gewoon die GIGANTISCHE salarissen van de zogenaamde ‘sterren’ de deur uit en je hebt veel meer een werkbare situatie waarbij een heel album voor €5 gekocht kan worden en iedereen er iets aan overhoud in plaats van dat platenmaatschappijen nu miljarden winst maken en de consument eigenlijk zwaar genomen word.

  13. Origineel geplaatst door Sunaivod
    Het wachten is op microsoft met een eigen formaat 😛

    dat hebben ze gelukkig nog niet al jaren *kuch*wma/wmv*kuch*

    ben ik trouwens de enige die in de extensie CMX de naam Cocktail Music X ziet ? hierdoor is het nogsteeds mogelijk dat Apple met platenlabels werkt aan ‘t formaat.

  14. Origineel geplaatst door ikkieman
    Ondertussen zijn de grote winstmakers de platenmaatschappijen. Van alle €0.99 centjes die je betaalt voor een iTunes single gaat namelijk bjna €0.90 naar de platenmaatschappij.

    Origineel geplaatst door ikkieman
    Gooi gewoon die GIGANTISCHE salarissen van de zogenaamde ’sterren’ de deur uit en je hebt veel meer een werkbare situatie waarbij een heel album voor €5 gekocht kan worden

    Hier gaat iets mis in je vergelijking 😉

  15. Origineel geplaatst door randriese
    ben ik trouwens de enige die in de extensie CMX de naam Cocktail Music X ziet ? hierdoor is het nogsteeds mogelijk dat Apple met platenlabels werkt aan ‘t formaat.

    Misschien praten we gewoon over hetzelfde inderdaad. Ik vond het zelf nogal vreemd dat Apple een paar dagen geleden met de platenlabels om tafel zit en een week later blijkt dat de labels met een eigen systeem bezig zijn. The Guardian (en anderen) leggen nogal de nadruk op het feit dat de muzieklabels en Apple lijnrecht tegenover elkaar staan.

    Maar zoals ik het interpreteer werken de labels samen met Apple aan Cocktail (dat compatibel met iTunes moet zijn), en werken de labels voor alle andere muziekaanbieders aan een soortgelijk formaat waar niet het goedkeuringsstempeltje van Apple op hoeft te zitten.

  16. Het gebazel van jongetjes die steeds meer illegaal downloaden hangt mij de keel uit. De toon waarop het gaat nog meer. Ik luister al een jaar of veertig naar muziek die nauwelijks in een platenzaak bereikbaar is. Bij Apple vind ik die vaak wel en daar betaal ik die jongens graag voor. En daar zitten geen grote platenmaatschappijen achter, laat ik daar helder in zijn. Een album in zijn geheel (ipv losse nummers) kunnen downloaden zou op mij kunnen rekenen.

  17. @Sunaivod: .wma windows media audio

  18. Origineel geplaatst door alchemist
    Iedereen zal de voorkeur blijven houden aan de huidige muziekformaten die de kopieerbeperkingen

    mja je gaat toch geen muziek kopen om het vervolgens niet te kunnen kopieren naar je mp3 speler :p wat een sukkels.
    Als ze zo gaan beginnen ga ik wel weer illegaal downloaden hoor, niet irritant gaan lopen doen….
    Download nu me muziek netjes altijd via iTunes, maar wil t wel kunnen blijven kopieren naar me iphone en ipod en cd..heb het eerlijk gekocht.

  19. Ik download een album als ongeveer de helft of meer goede nummers zijn. Daarbij let ik niet op foefjes als covers, lyrics en foto’s.

    Ik hoop alleen dat Apple ook dit keer niet tegen de wind inpiest. Want het beste voor de muziek en liefhebbers is toch dat er 1 formaat komt waar alle platformen omheen kunnen dansen

  20. @Robbert & @randriese: ik denk dat @Sunaivod bedoeld dat MS zelf met een album extensie zou komen… idd ze hebben .wma maar apple heeft ook .m4a maar gaan nu ook cmx maken… dus microsoft zou ook zoiets kunnen ontwikkelen!

    Origineel geplaatst door randriese
    ben ik trouwens de enige die in de extensie CMX de naam Cocktail Music X ziet ? hierdoor is het nogsteeds mogelijk dat Apple met platenlabels werkt aan ‘t formaat.

    & @Gonny van der Zwaag de X zal dan voor extension staan… zou wel vet zijn Coktail Music eXtension

  21. @Björn: Hoeveel krijgt een artiest als Bono/Lady Gaga/Sting en hoeveel zouden ze dan moeten verdienen in de correct inhoudelijke zin van het woord?

    Als een platenmaatschappij niet zulke salarissen zou uitkeren, zou een album niet zo duur zijn. Misschien gaat het ook wel zo door vanwege woekerwinsten, maar goed.

    Als ik volgens jou nog steeds een foute vergelijking maak hoor ik dat graag.

  22. Origineel geplaatst door Revaei
    Het gebazel van jongetjes die steeds meer illegaal downloaden hangt mij de keel uit.

    Het gebazel van jongetjes die downloaden nog steeds illegaal noemen hangt me de keel uit. Tot op dit moment is downloaden van muziek in Nederland niet illegaal.

  23. Origineel geplaatst door ikkieman
    De consument heeft geen zin in weer een apart formaat als .mp3 nog steeds lekker werkt na 8 jaar.

    8 jaar? Hmm vreemd ik gebruik mp3 toch al heel wat langer. Nog in de tijd dat je ze moest omzetten nar .wav(e) anders kon je ze niet branden op een Cdtje waar er maar circa 28 liedjes oppasten 😛

    Napster is toch ook al ouder dan 8 jaar? Aah wat een tijden. droom.

    Maar verder ben ik het helemaal met je eens hoor.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.