Reacties voor: MuscleNerd toont jailbreak op iPhone OS 4.0 (jailbreak)

In een nieuwe Youtube video toont MuscleNerd van het iPhone Dev Team dat het team beschikt een werkende jailbreak voor iPhone OS 4.0. Het gaat vermoedelijk om de userland-jailbreak genaamd Spirit die is ontwikkeld door Comex.
Paul Pols -

Reacties: 74 reacties

  1. lol 😀

  2. Goed nieuws! Hebben we het over een tethered of untethered jailbreak?

  3. Dit is echt mooi. Hopelijk komt er voor 3.1.3 ook snel. En jailbreak. En als iPhone HD uit is dat we die ook meteen kunnen jailbreaken.

  4. @DOTSY: de Spirit jailbreak is untethered.

  5. Origineel geplaatst door DOTSY
    Goed nieuws! Hebben we het over een tethered of untethered jailbreak?

    Ben benieuwd?!

  6. Cool hebben ze het alweer voor elkaar, props naar die gasten hoor !! 🙂

  7. mooi! nu nog publieke release van 4.0 + de jailbreak = toppie 🙂

  8. haha fantastisch dit!

    apple doet er alles aan om jailbreak te voorkomen en toch lukt het elke keer weer:P en het gebeurt steeds sneller:D

  9. Oh oh, hadden ze dat niet beter even achterwege kunnen laten. Nu is Apple misschien gebrand om het lek te dichten. Door iedere keer te laten zien dat je een bepaalde versie kan kraken kan Apple (door veel bèta releases los te laten) er misschien achter komen waar de kwetsbaarheden zitten en alsnog de deur dicht gooien. Misschien kan de jailbreak community beter even een low profile houden tot 4.0 echt een release is.

  10. Zien jullie het reflecterende dock?

  11. @WvB22: het mooie is dat’ie niet laat zien hoe hij het doet en welk lek hij gebruikt, apple weet dit dus niet, of ze gaan nu nog extra goed zoeken… maarja tot nu toe hebben ze zelf dat lek niet gevonden dus..

  12. Goed bezig die gasten!!

  13. niet slim om apple zo vroegtijdig jailbreak feedback te geven over hun nieuwe firmware. Des te groter de kans dat apple meer en meer opties dicht.

  14. De wijze les die John Vanderaart me ooit gaf in 1983 gaat nog altijd op:

    Wat je kan maken, kan je kraken.

  15. Die mannen zijn echt ON-GE-LOOFLIJK Cool !

  16. haha, gekkenhuis! Jammer dat de officiële release van 4.0 nog zo lang gaat duren

  17. Ligt het nou aan mij, of jailbreaken ze steeds sneller xD Apple zal hier niet blij mee zijn 😛

  18. Net zo slim als die mensen die hun UDID hier op de site posten. Boze Big Brother Apple zou daar wel eens een leuke verassing voor in petto kunnen hebben !

  19. OMG!! Restecpa :).

    @Rogier:
    Nog even en ze sturen de nieuwste jailbreak naar Apple om daar de nieuwste firmware op te maken, lol

  20. Ze gebruiken steeds dezelfde jailbreak, ik ben aan het wachten tot ze die untethered jailbreak releasen voor de ipod touch 3G, maar ik vrees dat ik nog zal moeten wachten tot juni.

    BTW: Apple kan nog steeds aanpassingen doen, de iphone 4G is nog niet op de markt é.

  21. Klinkt weer goed. hopelijk maakt Apple de expoits niet dicht en kunnen we gelijk jailbreaken met os 4.0 🙂

  22. @sdfsdf:

    ja dat is gewoon OS 4.0 Tenminste ik heb dezelfde reflecterende dock. Erg mooi idd.

  23. Allemaal heel mooi. De filmpjes duikelen over elkaar heen.

    Maar ondertussen weet ik nog steeds niet één werkende Jailbreak voor 3.1.3 op nieuwe iPhones 3Gs te vinden.

    Veel geschreeuw, weinig wol dus voorlopig.

  24. ik gebruik een ipod 3g en hoop dat er dan voor verise 4.0 een goeie jailbreak is waar ik niet telkens de ipod aan de pc moet sluiten als ik die uit en aan zet met jailbreak+

  25. Origineel geplaatst door Rogier
    Ligt het nou aan mij, of jailbreaken ze steeds sneller….

    Nou niet bepaald. Of ken jij al een werkende jailbreak voor de nieuwe iPhone 3Gs op oeogineel 3.1.3?

  26. Wie zegt dat het niet fake is? je kunt toch ook een cydia icoontje maken en dat achter je eigen website zetten en dan een snelkoppeling in het springboardmenu maken? want je ziet niet dat cydia echt opgestart is…

  27. Mooi om te zien weet ik gelijk dat ik iets goed gedaan heb met 4.0 te installeren alvast dat het straks te jailbreaken is.

  28. Jailbreak duurd juist steeds langer. Er is nog geen untethered jailbraik voor nieuwe 3GS en helemaal geen jailbreak voor 3.1.3.

    Wel mooi dat ze voor 4.0 al een jailbreak gevonden hebben en misschien voor iPhone HD ook al, maar ik heb het nu nodig dus voor 3.1.3!!

  29. Origineel geplaatst door karel-willem
    Origineel geplaatst door RogierLigt het nou aan mij, of jailbreaken ze steeds sneller….Nou niet bepaald. Of ken jij al een werkende jailbreak voor de nieuwe iPhone 3Gs op oeogineel 3.1.3?

    Jij zeurt ook door zeg, probleem is dat de hackers geen energie wilde steken in zown kleine update als 3.1.3..

  30. Alle nieuwe iPhones worden geleverd met origineel 3.1.3.
    Dus om dat nou een ‘kleine update te noemen?

  31. @karel-willem:
    Dan kun je als gebruiker er weinig mee aldus met jailbreaken. Dit is alleen gunstig voor apple weer. Het blijft een kleine update maar wel 1 die voorlopig nog een aantal mensen buiten de jailbreak houd.

  32. Ben het wel gedeeltelijk met karel-willem eens: de jailbreaks vliegen je om de oren, maar het is elke keer wachten op nieuwe releases! Zometeen is het weer wachten op 4.1….. De mijne is nog gejailbreakt, maar ik had ook eerder een jailbreak in de openbaarheid verwacht, zeker na de lancering van de iPad!

  33. Dit filmpje is niet volgens die richtlijnen die iemand had opgesteld toch?

  34. Ik was in het gelukkige bezit van een 3G, dus had geen probleem met de 3.1.3 jailbreak. Maar ik heb net een nieuwe 3Gs besteld, zonder echt na te denken wat dat betekende voor mijn jailbreak.
    Dus… laat maar komen die fanatieke hackers.

  35. Origineel geplaatst door karel-willem
    Ik was in het gelukkige bezit van een 3G, dus had geen probleem met de 3.1.3 jailbreak. Maar ik heb net een nieuwe 3Gs besteld, zonder echt na te denken wat dat betekende voor mijn jailbreak. Dus… laat maar komen die fanatieke hackers.

    Wetende dat er een nieuwe iPhone komt (ong 99%) ga jij nu een 3Gs bestellen? Vind ik niet echt slim, maja dat moet jij weten!

  36. Precies… laat maar komen! Laten we even niet vergeten wat de jailbreakers aan ‘gratis’ ontwikkeling doen voor . Het blijft een kat en muis spelletje waar uiteindelijk iedereen voordeel aan heeft. Think different(ly) 😉

  37. Origineel geplaatst door WvB22
    Oh oh, hadden ze dat niet beter even achterwege kunnen laten. Nu is Apple misschien gebrand om het lek te dichten. Door iedere keer te laten zien dat je een bepaalde versie kan kraken kan Apple (door veel bèta releases los te laten) er misschien achter komen waar de kwetsbaarheden zitten en alsnog de deur dicht gooien. Misschien kan de jailbreak community beter even een low profile houden tot 4.0 echt een release is.

    Vinden ze alleen maar mooi, ze zitten vast wel te wachten op een echte uitdaging.

  38. @Richard: Ach ja, je kunt je hele leven wel blijven wachten. We weten nog niet OF er wat komt. We weten nog niet WAT er komt. We weten nog niet het het gaat KOSTEN. Als er wat komt ben je al een dik half jaar verder voordat we het hier hebben liggen. En misschien vind ik de 3Gs wel helemaal wat ik zoek in een telefoon (dat vind ik de 3G al eigenlijk). Ik lig er dus niet wakker van.

  39. Wat een afzichtelijk lelijk nieuw Calculator icoon…

  40. Great! 🙂

  41. @basje

    Lekker belangrijk..

  42. kan iemand me vertellen wat de rede is dat de 4.0 nu al te jailbreaken is, maar de 3.1.3 zo lang op zich laat wachten??

  43. Wat zijn die gasten rete goed zeg, die kerels verdienen niets minder dan respect.

  44. Damn..dus nog ff wachten op de jailbreak fzo? Anders had ik men iPhone direct op 4.0 gezet

  45. Poeh wat een gemopper over dat er nog geen JB voor 3.1.3 is zeg.

    Ten eerste ben je zelf niet handig geweest als je hebt geupdate naar 3.1.3 zonder in Cydia de SHSHs bestanden veilig te stellen. Ten tweede heb je, als je een nieuwe iPhone met 3.1.3 hebt gekregen gewoon even “pech” en weet je dat over een x-aantal weken je gewoon kunt JB’en op 4.0. Ten derde : als je een simlock hebt, ook dan heb je gewoon een calculated risk genomen en moet je alleen nog geduld hebben.

    Niet leuk allemaal, maar om nu zo te blijven mopperen op de jongens die juist voor iedereen oplossingen / JB’s (ook nog es gratis) weten te verwezenlijken vind ik niet zo fraai.

    Ik heb makkelijk praten omdat ik wel een JB heb op mijn 3GS 3.1.3, maar ik heb dan ook gezorgd dat ik mezelf voldoende heb ingelezen en bijtijds voorzorgsmaatregelen heb getroffen.

    Kop op guys, die laatste paar weken overleven jullie ook wel weer.

  46. Paar ‘maanden’… geen paar weken. ; )

  47. Klinkt goed, maar doelen ze dus ook op elke bootrom versie?

  48. @mvveelen:
    Dude, tot hoever wil jij erin bij de jbers??? Doe even normaal man. Als ze neit willen dat er gemopperd word op de “levertijd”, hadden ze ook niet zo extreem snel met andere jb’s moeten komen! Niet geheel gek dat mensen daardoor ongeduldig worden…

    Doet uiteraard niks af aan het feit dat het geweldig is hoe snel en hoe gratis hun “producten” op de markt komen…:)

  49. Verbaas mij steeds meer over de vanzelfsprekendheid van een aantal mensen hier, of dat zij recht hebben op een gratis JB en dan nog schelden dat het te lang duurt!
    Denk dat nog niet 1% een donatie heeft gedaan aan de JB groups.

  50. Origineel geplaatst door Bartos
    @mvveelen:Dude, tot hoever wil jij erin bij de jbers??? Doe even normaal man. Als ze neit willen dat er gemopperd word op de “levertijd”, hadden ze ook niet zo extreem snel met andere jb’s moeten komen! Niet geheel gek dat mensen daardoor ongeduldig worden…Doet uiteraard niks af aan het feit dat het geweldig is hoe snel en hoe gratis hun “producten” op de markt komen…:)

    Ik denk juist dat ik normaal doe en jij niet. Hoor nu eens wat je zelf zegt en hoe je jezelf tegenspreekt. Ik wil nergens “in” bij de JB’ers maar vind het knap wat ze doen en waardeer het ook. Maar omdat ze tot nog toe een paar keer snel een JB hebben gereleased moeten ze dat nu ook maar doen van jou ? Als je genoeg over de materie had gelezen had je begrepen waarom ze dit keer willen wachten met de release. Geef ze es ongelijk ?
    Ik wilde alleen maar zeggen dat er es wat minder gemopperd moet worden, maar blijkbaar vind jij dat vervelend. jammer (voor jou).

    OS4.0 zal vrijwel direct te JB’en zijn en dat zal over een maandje of 2 een feit zijn. Geduld is een schone zaak.

  51. As normal with new iphones that are released dont think ‘ i can go and buy an iphone hd and it can be jailbroken ‘ this wont be the case at all , maybe the 4.0 is jailbroken but the iphone hd will be another thing , apple iam sure is making the next iphone as jailbroken proof as they can

  52. Dev team and geohot will not release a jailbreak for beta firmware so if you have installed the beta 4.0 firmware then dont expect a jailbreak until after its offically released which is months not weeks as some here hope for

  53. kom maar op met die break.. kan niet wachten..

  54. Tja, maar ik heb bij 4.0 eigenlijk geen reden meer
    om te jailbreaken…..
    Categories was eigenlijk het enige dat ik gebruikte,
    en nu dus mapjes…ook goed!

  55. Ik denk dat apple er wel voor zorgt dat een jailbreak mogelijk blijft anders verkopen ze alla minuut 50% minder iPhones 🙂

  56. Er wordt hier wel voorzichtig vergeten dat diverse jailbreak-makers leuk verdienen aan programma’s in Cydia. Programma’s die ze bij Apple niet krijgen weg gezet. Helemaal zonder eigen belang is het meestal dus niet.

  57. @Lukie:

    Sorry, maar dat denk ik niet hoor!!!

    Als je kijkt naar hoeveel jailbroken devices en hoevel niet jailbroken er zijn.

  58. Hallo,

    Hoe installeer ik dat nieuwe OS 4.0 op mijn iphone 3gs?
    gr. Jordi
    Alvast thanx

  59. @karel-willem:

    De nieuwe iPhone komt sowieso deze zomer, weer in (waarschijnlijk begin) juni een aankondiging en eind juni/begin juli kan je hem al geleverd krijgen. Jij bent dus een beetje dom bezig geweest, want zelfs al maakt de nieuwe iPhone jou niks uit, de waarde van jouw iPhone daalt binnen 3 maanden dus weer hard ;).

  60. dankzij de nieuwe features van 4.0 begin ik sterk te twijfelen om toch te jailbreaken hoor, misschien voor apps maar dat is het dan ook

  61. @Jordi: Mijn advies?? NIET!
    Ten 1e je hebt een DEV account bij Apple nodig en ten 2e “BTW don’t bother with betas, they’re *very* buggy!” (staat boven het filmpje)

    @Lukie: Denk dat dat wel meevalt, ik heb hier 1x m’n aiiiphone ge-jailbroken alleen maar omdat ik wel eens in Cydia wou neuzen en kijken wat de meerwaarde was, resultaat:
    Geen goed werkende GPS meer,
    Geen WIFI meer (nee ook niet na “restore network settings”)
    Vervolgens bloed zweet en tranen om ‘m weer terug naar 3.1.2 te krijgen, wat niet meer voor elkaar te krijgen was op Windows maar dankzij m’n vertrouwde macbook pro uiteindelijk gelukt is.
    Dus, geen JB hier meer voor mij, ik vind WIFI en GPS belangrijker dan wat extra apps.

  62. Origineel geplaatst door Mark
    @Jordi: Mijn advies?? NIET!
    Ten 1e je hebt een DEV account bij Apple nodig en ten 2e “BTW don’t bother with betas, they’re *very* buggy!” (staat boven het filmpje)@Lukie: Denk dat dat wel meevalt, ik heb hier 1x m’n aiiiphone ge-jailbroken alleen maar omdat ik wel eens in Cydia wou neuzen en kijken wat de meerwaarde was, resultaat:
    Geen goed werkende GPS meer,
    Geen WIFI meer (nee ook niet na “restore network settings”)
    Vervolgens bloed zweet en tranen om ‘m weer terug naar 3.1.2 te krijgen, wat niet meer voor elkaar te krijgen was op Windows maar dankzij m’n vertrouwde macbook pro uiteindelijk gelukt is.
    Dus, geen JB hier meer voor mij, ik vind WIFI en GPS belangrijker dan wat extra apps.

    vreemd. Heb ik nog nooit gehad met mijn JB

  63. Origineel geplaatst door Noam
    Origineel geplaatst door Mark@Jordi: Mijn advies?? NIET! Ten 1e je hebt een DEV account bij Apple nodig en ten 2e “BTW don’t bother with betas, they’re *very* buggy!” (staat boven het filmpje)@Lukie: Denk dat dat wel meevalt, ik heb hier 1x m’n aiiiphone ge-jailbroken alleen maar omdat ik wel eens in Cydia wou neuzen en kijken wat de meerwaarde was, resultaat: Geen goed werkende GPS meer, Geen WIFI meer (nee ook niet na “restore network settings”) Vervolgens bloed zweet en tranen om ‘m weer terug naar 3.1.2 te krijgen, wat niet meer voor elkaar te krijgen was op Windows maar dankzij m’n vertrouwde macbook pro uiteindelijk gelukt is. Dus, geen JB hier meer voor mij, ik vind WIFI en GPS belangrijker dan wat extra apps.vreemd. Heb ik nog nooit gehad met mijn JB

    Ik ook niet, kan toeval zijn. Maar je moest eens weten wat je allemaal met jailbreak kunt doen. “wat extra apps”, haha :’)

  64. Origineel geplaatst door Rick
    Origineel geplaatst door NoamOrigineel geplaatst door Mark@Jordi: Mijn advies?? NIET! Ten 1e je hebt een DEV account bij Apple nodig en ten 2e “BTW don’t bother with betas, they’re *very* buggy!” (staat boven het filmpje)@Lukie: Denk dat dat wel meevalt, ik heb hier 1x m’n aiiiphone ge-jailbroken alleen maar omdat ik wel eens in Cydia wou neuzen en kijken wat de meerwaarde was, resultaat: Geen goed werkende GPS meer, Geen WIFI meer (nee ook niet na “restore network settings”) Vervolgens bloed zweet en tranen om ‘m weer terug naar 3.1.2 te krijgen, wat niet meer voor elkaar te krijgen was op Windows maar dankzij m’n vertrouwde macbook pro uiteindelijk gelukt is. Dus, geen JB hier meer voor mij, ik vind WIFI en GPS belangrijker dan wat extra apps.vreemd. Heb ik nog nooit gehad met mijn JBIk ook niet, kan toeval zijn. Maar je moest eens weten wat je allemaal met jailbreak kunt doen. “wat extra apps”, haha :’)

    Helemaal met je eens!!!

  65. Nu weet ik als nog niet hoe ik die beta versie kan installeren?

  66. ik zit half internet af te speuren naar die software beta download, maar nergens hoor. En hij heeft het zelf al gehackt in de tijd dat ik op zoek ben, man die gast is echt snel.

  67. dit is door het team waar hij deel van uitmaakt zelf gemaakt 🙂 @Luuk:

  68. Die man is goed bezig. Ben niet onder de indruk van OS 4.0. Die jailbreak blijf ik nodig houden.

  69. Origineel geplaatst door Sjaak
    De wijze les die John Vanderaart me ooit gaf in 1983 gaat nog altijd op:Wat je kan maken, kan je kraken.

    Hehe, jij gaat tot terug naar de C64 zelfs, respect 🙂 (ex-C64 coder)

  70. Het enige wat ik gebruikte van de JB was het five icon dock. Heb net geupgrade naar 3.1.3 en dat is dus ook het enige wat ik een beetje mis.

  71. Die nieuwe 4.0 jailbreak moet pas gereleased worden wanneer de niuwe iPhone komt. Het zou zonden zijn als deze niet kon worden gejailbreakt! Mensen, heb eens geduld!! Jullie verdiepen je nergens meer in doordat het jailbreaken zo makkelijk is geworden (“make it rain” en je ebnt klaar”) in de 1.0 OS tijd ging het 8 van de tien keer mis met JB’en. Dus niet ZEUREN, het is GRATIS.

  72. Mark ,
    heb al Sind jaar en dag een jb met 4.28 baseband nu met 3.1.3 probleemloos 🙂 Problemen altijd simpel kunnen oplossen. Soms moet je er wel een beetje extra voor doen maar dat is een jb dubbel en dwars waard. Als je eenmaal alles uit je iPhone hebt gahaald met een jb merk je pas goed wat een geweldig werk de jb-ers doen. Als je geen jb hebt zul je de voordelen nooit ervaren en haal je bij lange na niet uit je iPhone wat er in zit.

  73. @Tom: Die is er al…

  74. ik heb vandaag mijn iphone weer gekregen vanwege een barst in de achterkant, (nieuwe terug gekregen), en daar zat gwn 4.0 op… en tja:D ziet er goed uit, alleen ik weet nog niet hoe ik de achtergrond ”legaal” kan veranderen 😛

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.