Reacties voor: Onbekende iOS 7-functie maakt mesh-netwerken supersimpel

Multipeer Connectivity in iOS 7 maakt het opzetten van meshnetwerken supereenvoudig. AirPlay en de nieuwe app FireChat maken er gebruik van.

Reacties: 12 reacties

  1. Ik las de titel ‘Onbekende iOS 7-functie maakt mesh-netwerken supersimpel’ en vol spanning begon ik het artikel te lezen, in de hoop supersimpel zo’n mesh-netwerkje op te kunnen zetten met mijn iOS7-device. Maar… behalve de bekende Airdrop-functie wordt hier verder niets over vermeld. Dus beetje misleidende titel…

  2. AirDrop is idd geniaal….. Tussen iOS apparaten onderling.
    Met m’n MacBook air en iPhone kan ik onderling geen bestanden uitwisselen terwijl ze allebei AirDrop hebben.
    En dat schijnt de bedoeling te zijn….

  3. Origineel geplaatst door Peter
    En dat schijnt de bedoeling te zijn….

    Nee, dat is niet de bedoeling. iOS AirDrop en OS X AirDrop zijn technisch totaal verschillende dingen, met dezelfde naam, en onderling niet compatibel.

  4. Sorry – dat bedoelde ik eigenlijk met ‘de bedoeling’: dat het niet hoort te kunnen samenwerken.
    Toch jammer of verwarrend – vind ik – dat Apple het zelfde naam heeft gegeven.

  5. Heeft dit niet veel invloed op batterijduur?

  6. Zolang Apple de functies niet van een begrijpelijke UI voorziet zal dit idd. het netwerk “van de toekomst” blijven

  7. De vraag voor mij is eerder, hoe zet je dan uit als je niet wilt dat er via je eigen telefoon ‘onbekende data’ namens jezelf wordt verstuurd. Wie is er bij zo’n netwerk dan verantwoordelijk/aansprakelijk? Aangezien ik naar mijn inziens geen toestemming heb gegeven om mn telefoon te laten gebruiken voor een mesh netwerk.

  8. Origineel geplaatst door Nico
    De vraag voor mij is eerder, hoe zet je dan uit als je niet wilt dat er via je eigen telefoon ‘onbekende data’ namens jezelf wordt verstuurd. Wie is er bij zo’n netwerk dan verantwoordelijk/aansprakelijk? Aangezien ik naar mijn inziens geen toestemming heb gegeven om mn telefoon te laten gebruiken voor een mesh netwerk.

    Airdrop afzetten?

  9. Niemand snapt, ondanks de documentatie en dit artikel, wat hij moet doen om het aan de praat te krijgen, hoe het werkt, wat de risico’s en rechten zijn.
    Werkt het nu ook over 3G/4G en FemtoCell – maar hoe dan ?
    Het verhaal mist richting en de implementatie een goede UI.
    Netwerk van de toekomst…?

  10. “…of in arme landen waar mobiele abonnementen te duur zijn voor mensen die op de rand van het bestaansminimum leven. Met een draadloos meshnetwerk kun je een heel dorp van internettoegang voorzien….”

    En die kopen allemaal een IOS7 compatible device?
    Verder is het een goed artikel over een techniek die is zoals het hoort. Toegepast worden zonder dat je er bij stil hoeft te staan.

  11. @Gonny van der Zwaag: Wat ik met mijn opmerking wilde zeggen is: als je spreekt over een ‘iOS7 functie’ dan concludeer ik daaruit dat er ‘ergens’ een instelling is waarmee je iets kunt configureren en/of aan of uit kunt zetten. Het gaat nu om een functionaliteit en da’s in mijn bescheiden optiek toch nèt iets anders. Maar mijn gemuggenzift werd hierbij versterkt door de term ‘supersimpel’. Misschien zou je het document zelf eens door moeten lezen on te zien hoe ‘simpel’ eea te verwezenlijken is… Dat maakt het voor mij tot een misleidende titel! (smiley)

  12. @Roel: Die arme mensen kopen een opgelapte iPhone 4S uit rijke landen óf een goedkope Android-smartphone waarop de genoemde oplossing van Open Garden werkt. Een iPhone met gebruikssporen of een gloednieuwe Huawei… ik weet eigenlijk niet voor welke ze het meest warm zullen lopen.

    Origineel geplaatst door iNick
    Maar… behalve de bekende Airdrop-functie wordt hier verder niets over vermeld. Dus beetje misleidende titel…

    Als je goed leest, gaat het over Multipeer Connectivity, dat gebruikt wordt in (inderdaad) AirDrop en in de messagingapp FireChat. Nog véél meer developers zouden er gebruik van kunnen maken en talloze mooie apps maken, maar dat doen ze nog niet… omdat de functie nog zo onbekend is.

    Het was geenszins een idee om een stappenplan ‘Hoe leg ik een mesh-netwerk aan’ te maken. Als je kijkt naar de documentatie aan het einde van het artikel, dan is dat behoorlijk technisch en gericht op developers. Zij zullen de eerste stap moeten zetten, door Multipeer Connectivity in hun apps te gebruiken. De strekking van dit artikel was om te laten zien waar het in de toekomst naartoe gaat. Anders had ik wel “Stappenplan” of “How-to” in de titel gebruikt.

    (en ja, iPhoneclub wordt ook gelezen door ontwikkelaars)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.