Reacties voor: Multifl0w: nieuwe tool voor multitasking op de iPhone (jailbreak)

Multifl0w is een applicatie om tussen applicaties te wisselen die op de achtergrond op je telefoon draaien. De applicaties verschijnen als een soort Safari-tabbladen in de interface.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Nice!! Denk dat deze om mijn verlanglijstje komt te staan

  2. Wat biedt dit meer dan het prima werkende en gratis Backgrounder? Een soort alt+tab functie?

  3. tija…denk ten eerste dat de iphone traag wordt, en de batterij gaat heeeell snel leeg 🙂
    En daarnaast, wat is nou het verschil met even naar het juiste icoontje scrolen en dan de app te openen…? Geloof dat ik iets te nuchter hiervoor ben. Het is mooi gemaakt hoor, maar niet echt nuttig ofso, of veel handiger dan de functionaliteit die de iphone nu al heeft.
    En zeker nu met al die apps die Push notifications ondersteunen, is het gewoon niet nodig om apps op de achtergrond te laten draaien volgens mij.
    Anders zou iemand het ff aan me uit moeten leggen waarom dit handig is 😛

  4. Ik blijf het lastig vinden met backgrounder dat als je eenmaal in een applicatie zit je niet kunt zien of je dat programma al gebackground hebt. Dat zie je alleen op het springboard. Dus als je home ingedrukt houdt kan de app of uit background of in background gaan.

    @shorty007: ik zit bv. wel eens filmpjes te kijken in de auto terwijl op de achtergrond Navigon draait (waarvan ik de voicecommands hoor) en flitspaal. Of twitteren terwijl je last.fm/radio luistert, lukt je niet zonder backgrounder.

  5. Ziet er leuk uit ben benieuwd of het allemaal goed werkt in combinatie met andere tweaks enzo

  6. In het filmpje staat Backgrounder er ook nog op. Is het een toevoeging ten opzichte van Backgrounder, of is het een compleet nieuwe app?
    Verder, dubbelklik op de homebutton om de vensters te bekijken.. normaal zit de iPod knop onder de dubbelklik,
    die functie is dan weg?
    Overigens ziet het er er goed uit. Alleen hiervoor zou ik er aan denken om Rock erop te zetten…

  7. ik gebruik kirikae, en vind hem beter als ik dit filmpje zo zie.

  8. @Shorty007:Een voorbeeld dat tk dagelijks gebruik. In fe auto staat Navigon navigatie aan samen met Tuner, internet radio. Werkt perfect.

  9. MquickDo heeft ook nog de mogelijkheid om met gave guestures een app ook te sluiten. hier moet je steeds weer naar de voorgrond halen om deze met de home knop weer te sluiten. een kruisje zoals bij safari zou handig zijn.

  10. Origineel geplaatst door shorty007
    …Anders zou iemand het ff aan me uit moeten leggen waarom dit handig is

    Nuchter of dronken maakt niets uit als je zulke programma’s gebruikt. Batterijduur is beetje afhankelijk van wat een programma doet (met name ook hoeveelheid dataverkeer) dus ja, meerdere programma’s open hebben staan kan dan sneller je accu leeg trekken.

    Push is handig, maar niet bijvoorbeeld bij zoiets als Skype. Met Backgrounder kun je Skype ‘open’ laten staan en ben je ook voor Voice-gesprekken bereikbaar.
    Nog niet alle programma’s zorgen er voor dat je bij opnieuw opstarten terug gaat naar de plek waar je gebleven was na afsluiten en dan is op de achtergrond laten runnen handig. Ook gaat het weer naar de voorgrond halen dan vaak een stuk sneller dan bij het opstarten.

    En je hebt toch ook meerdere tabbladen in Safari (terwijl je er maar één tegelijkertijd kunt bekijken). Waarom dan niet met applicaties. Zoals ook in het filmpje aangegeven kan de 3GS dat best aan.

    Maar…er zijn een heleboel iPhone gebruikers die net als jij heel gelukkig zijn zonder Backgrounder en/of Multifl0w. 🙂

  11. @shorty007: volgens mij begrijp jij het principe van backgrounden niet helemaal…

  12. Kirikae kende ik nog niet.
    Het werk perfect in combinatie met Backgrounder.
    Die flow ziet er wel mooi uit maar Kirikae en Backgrounder zijn gratis.

  13. Backgrounder werkt perfect en is gratis ook. Ik kan er niet meer zonder, het is gewoon zo handig.

    vb. je bent ff een spel aan het spelen en je moet dringend een mailtje sturen. Spel ff op achtergrond laten draaien, mail sturen en terug weer naar spel waar je gebleven was.

  14. wat een ***muziek onder dat filmpje. Zet je geluid uit! Er wordt toch niets verteld ofzo (voice over)

    Edit: ik vind de functionaliteit van Backgrounder nog niet echt super. Voor noodgevallen werkt het wel even handig, maar ik merk meteen dat mijn iPhone supertraag wordt, zodra ik ‘even’ 2 applicaties tegelijk laat draaien. Je krijgt dat effect dat je langer moet wachten terwijl je wel iets aangeraakt hebt, voordat er wat gebeurt. Vooral met bellen tijdens navigeren gaat dat mij enorm traag, tergend gewoon.
    Misschien dat je op een 3GS daar minder last van hebt, maar ik snap donders goed waarom Apple multi-task tegenhoud voor de iPhone. Hardware matig (ook qua levensduur batterij) is de telefoon er niet optimaal voor.

  15. iS er al een oplossing beschikbaar zoals die op de Palm PRE voor multitasking?

    dat je apps gewoon een set kaarten zijn die je kan door bladeren. ik vind het op de palm PRE nog het mooist opgelost van alle smartphones die kunnen multitasken.

  16. Ik gebruik gewoon Kirikae, dat gebruikt backgrounder beter als ik zo het filmpje bekijk. Ik geeft wel toe dat het er mooi uit ziet maar niet nuttiger dan Kirikae, Kirikae is trouwens gratis.

  17. Gaat niet werken. Ik heb double-home-tap reeds ingesteld voor iRealSMS.

    Steeds meer apps maken gebruik van een home-tap-combo. Kan daar niet wat op verzonnen worden, een menuutje of iets dergelijks.

  18. Weer een leuk ‘show off’ speeltje ^^

    ik hou het wel bij backgr.en kiri.

  19. Jullie snappen hopenlijk wel dat dit een soort plugin is voor Backgrounder, net als Kirikae.

    @Brecht voor sommigen kan dit handiger zijn dan Kirikae. Je kan namelijk snel zien wat je in je andere apps aan het doen was etc.

    @Peter de reden dat die apps je iPhone zo traag maken is omdat ze niet gemaakt zijn om in het achtergrond te staan. Als Apple vanaf het begin Idle Backgrounding(dus dat ie in ‘t achtergrond zo goed als geen geheugen etc. gebruikt) was het veel beter geweest IMO.

  20. Kiri vind ik lekkerder werken denk ik.. als ik dit zo zie.. maar goed,, we will see.. 😉

  21. Backgrounder en Kirikae zijn voor mij de gouden combi voor multitasking. Maar het zou wel eenvoudiger zijn om een stabiele en functionele tool te hebben met the best of both worlds. Dit kijk ik nog wel even aan. Switchen kan altijd nog.

  22. @Gabs Het kan op die manier misschien beter zijn, maar in tegenstelling tot Kirikae moet je eerst alle programma’s backgrounden. Ook gebruikt dit VEEL meer geheugen, ik heb het uit geprobeerd..

  23. @iPhone gebruikers
    Misschien is, als je multi-tasking wilt, een telefoon met het Android OS een goede optie voor je volgende telefoon. Als je ook looks en sex-appeal wilt is de HTC Hero een goede optie.

  24. Als ik dan toch moet betalen voor een app, dan liever via iTunes 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.