Reacties voor: Mulan nu beschikbaar op Disney+: zo kijk je de film vroegtijdig

Disney heeft de langverwachte remake van Mulan uitgebracht op Disney+. Maar je zult er wel flink voor moeten betalen: 21,99 euro via een in-app aankoop. Wil je toch gratis naar Mulan op Disney+ kijken, dan kan dat ook.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 36 reacties

  1. Ik ga dus echt geen 30 EUR betalen voor 1 film… betaal al 70 EUR p.j. voor disney+ jaar abonnement… vind dat wel ruim voldoende.

  2. Dan kun je net zo goed wachten en hem evt kopen.dan ben je nog goedkoper uit

  3. Hoe help je piraterij…1 iemand koopt deze film en gooit m op een torrentsite.

  4. Alle mensen die het hier niet mee eens zijn en het te duur vinden, als je het niet wilt koop je het gewoon niet. Er staan genoeg andere vrij nieuwe films op Disney+.

  5. Voor een gezin van 4 personen is dit een koopje.

    Geen Parkeerkosten.
    Geen brandstof kosten.
    Zelf goedkoop popcorn maken.
    Eigen drank in huis.

    Bioscoop uitje was duurder geweest.

  6. Origineel geplaatst door Rik
    Alle mensen die het hier niet mee eens zijn en het te duur vinden, als je het niet wilt koop je het gewoon niet. Er staan genoeg andere vrij nieuwe films op Disney+.

    Tot dit de standaard wordt. Mag je straks voor alle nieuwe films gaan betalen als dit een succes wordt.

  7. LOL, vond de tekenfilm al waardeloos.
    Echt niet dat ik hier extra geld aan uitgeef.
    Sowieso belachelijk, ik heb een abonnement en moet dus nog eens betalen. Nope!

  8. @Rik: Ik weet niet wat een film kijken in de US kost, maar even makkelijk gerekend is dat 25 euro voor alleen de film.
    In Nederland betaal je ongeveer 12 tot 15 euro voor een film(Licht aan lengte/3d/ ultra laser etc opties), dan haal je flesje drinken bij en iets eten zeg dat je 20 euro kwijt ben.

    Dan vind ik 25 euro best veel geld voor alleen de film, ja oke mag hem altijd kijken zolang ik disney+ lid blijf.
    Maar ik kijk de film op een prima grote tv maar wel veel kleiner scherm dan de bios, en ook geen hele dolby atmos installatie etc in huis.
    Dus al bij al vind ik het als nog vrij veel geld voor alleen 1 film, het is eigenlijk weer de koste van de film op dvd/ bluray kopen die prijs is het.
    Wat ik ook al vrij lang niet meer doe want hoe vaak kijk je een film meestal 1 keer, dan jaren niet meer dus hoef ik de film niet fysiek te bezitten op een schijfje of digitaal.

  9. @Dennis: Groot verschil is wel dat je die prijs in de bioscoop per persoon moet betalen. Koop je de film via Disney+ kan je met de hele familie of vriendengroep kijken.

    Blijft veel geld natuurlijk en ik denk ook niet dat het echt aan zal slaan maar ik begrijp het prijspunt wel.

  10. Met je gezin naar de bios gaan is duurder…

  11. Zo, weer een abonnement opgezegd.
    Dit blijft natuurlijk geen uitzondering en ik wil niet dat als ik een abonnement heb en een film uitgezocht heb dat ik dan moet gaan betalen

  12. Als Disney+ geld gaat vragen voor content binnen het abonnement dan gaat er hetzelfde mee gebeuren als met Apple TV+…
    UNSUBSCRIBE

  13. @Dennis: Ik heb ook niet gezegd dat ik het persoonlijk weinig geld vind, integendeel. Ik snap dat de prijs veel mensen doet afhaken en laten we eerlijk zijn, de film zal uiteindelijk toch wel voor alle abonnees te zien zijn. Tot die tijd vind ik wel dat de 7 euro die je normaliter voor Disney+ betaalt het aanbod (dus zonder een gloednieuwe kaskraker als Mulan) rechtvaardigt.

  14. Ik vindt het een goede prijs, dit zal, volgens mij, de eerste keer zijn dat een film niet in de bios de première krijgt maar als streaming download.

    Als ik ga rekenen, voor een avondje bios, 2x €12,- voor kaartjes, € 8,- parkeergeld, € 35,- eten in restaurant (je wil er toch een uitje van maken)
    Dan zit je al snel aan de € 67,-
    Vergeleken met die kosten valt die €30,- best wel mee.

    Wel is het zo dat ik ook een grote 65″ TV heb met 5.1 geluid, dus zal de film thuis ook lekker wegkijken.
    en een (zeer groot) bijkomend voordeel is, geen pratende, etende, bellende bezoekers 🙂
    Maar ik kan me voorstellen dat een mini tv’tje hebt, zal het een stuk minder bios ervaring geven.

    En als je binnen je Disney abbo de film wilt kijken zonder die extra kosten, dan moet je gewoon weer een paar maandjes wachten 🙂

    Ik hoop dat dit experiment succesvol is, en dat dit vaker gedaan wordt. Ik kijk liever thuis, en met de kosten ben ik toch goedkoper uit.

  15. @Sander: Disney is van plan om bijna geen Blu-ray disc’s meer uit te brengen of 4K Blu-ray’s dus dat zal helaas moeilijk worden.

    Ik spaar graag Disney-films fysiek maar dat gaat dus binnenkort verdwijnen.

    Heb ik gelezen op een Amerikaanse website ik weet alleen niet of ik het hier neer mag zetten.

    En een 4K Blu-ray disc kosten ook € 35 en als je naar de bioscoop gaat naar een dolby cinema voorstelling ook € 14 per kaartje per persoon dus ik zie voor mij het probleem niet zo.

    Daarnaast doordat de bioscopen dicht zijn lopen ze natuurlijk een berg geld mis.

    Nog een hele fijne dag toegewenst en blijf gezond! 😊

  16. In nog geen 30 jaar!!!!! $

  17. Zelfs voor een koop film is dit best prijzig.
    Meeste goede films zijn toch max €20,-?

    Nu is deze wel splinternieuw maar toch. Denk dat ze met bijv. €17,99 meer verdienen dan met €30,- .

  18. Prima prijspunt en als je deze film graag met het gezin wilt zien is het geen geld voor een gezellig avondje achter de buis. De Dolby Vision beamer en Dolby Atmos geluidsinstallatie is een flinke aanschaf dus alles is relatief.

  19. Haha 30 euro voor een film? Nou nee. Wat een oplichters zeg. En de entertainmentindustrie zich maar afvragen waarom er illegaal gedownload word. Die hele streaming wereld vliegt de bocht uit. Veel te veel verschillende kanalen.

  20. Ik begrijp het wel en dit gaat dus misschien wel vaker gebeuren in de toekomst. Als je met het hele gezin naar de bios gaat, ben je meer dan EUR 30 kwijt. Goed, dan heb je wel een mega scherm, goed geluid en misschien 3D. Ik had EUR 20-25 een betere prijs gevonden. Als je deze film echt wil zien, ben je best bereid om er voor te betalen. Als Covid nog even blijft en er komt een nieuwe Star Wars film die alleen via zo’n kanaal valt te bekijken, zal ik er denk ik toch geld aan uitgeven. En als iedereen gaat roepen dat het teveel is of ze het wel illegaal downloaden: Dan is het snel afgelopen met de toffe films. Die kosten qua productie nu eenmaal veel geld en er moet ook winst gemaakt worden.

  21. echt nederlanders,

    haha doe even normaal is 30 euro niet 300 euro, je eigen apple producten kosten toch ook niet 10 euro?? en voor iedereen die zegt omg me abbonoment van wat 5 euro haha hou even op denk je dat je alles gratis krijgt! kijk als je nou abbonoment bij de bios pathe hebt dan snap ik je voor 21 of 30 euro dan heb je alles wat je wilt zien dan is best zuur dat dit zo word uitgebracht…

    maar 30 euro kan je altijd delen voor de echte nl mensen om lekker goedkoop te maken.
    je kijkt die film Michien twee drie keer weet niet welke mensen een film meer kijken want dat is behoorlijk saai of moet echt steen Goed zijn maar meer dan 5 keer ja dan hou je echt van herhaling… hahaha

    ik weet ook niet wat de meeste hier Boven verdienen maar aub niet kopen niet doen maar zeur eens niet zo omg altijd maar zeiken in Nederland dat iets duur is of nou uit eten is of uitgaan alles is duur geniet van je leven en geef uit aan jezelf haha

    30 gedeeld door 8 mensen en jullie hebben je droom bedrag, zou een tikkie naar mensen sturen die de film komt kijken bij je 😄 groetjes

  22. Met mijn abonnement betaal ik dus o.a. om voor deze film te mogen betalen? Hmmmm…. Bijzonder verdienmodel.

    Als je met het hele gezin kijkt ben je inderdaad goedkoper uit dan wanneer je in de bioscoop kijkt. Al is je beleving wel anders in mijn ogen. Maar als ik alleen kijk wordt het toch wel een heel dure film….

  23. @Captain obvious: Ok, dus als ik je vergelijking even recht wil trekken dan krijg je dus voor 30,- bij Disney+ ook eten erbij? Wordt dat ook tot aan je tafel bezorgd en is jouw 65” vergelijkbaar met het scherm in de Bios.

    Ook jij of je partner zal eten moeten kopen en klaar moeten maken, hiervoor moet je ook de deur uit of je besteld alles PicNic of via Thuisbezorgd wat al een stuk duurder is dan zelf boodschappen doen.

    Je 65” scherm is een postzegel in vergelijking met een Bios scherm, dan hebben we het nog niet eens over een Imax Bios scherm. Dat is een andere ervaring, ik snap dat je er genoegen mee neemt maar het is echt een andere ervaring (zelf ook een 65” scherm en van mij mag het echt we groter)

    Kortom ben ik wel blij voor je dat er een mogelijkheid moet zijn dat je zelf liever boodschappen doet en daarna alles voor bereiden de tafel dekken en lekker kunt eten, daarna de knabbels en drinken naar de bank verplaatsen en lekker kunt genieten van je 65” scherm en 5,1 sound. Ik vind dat deze mogelijkheid er zeker moet zijn dat ben ik ook wel voor.

    Dit geeft al een dat we erg verwend zijn met het concept van Netflix, ik hoop dat we hier ook nog lang van kunnen genieten en dat de exclusieve nieuwe uitkomende titels die ook in de Bios verschijnen deze ook voor een x bedrag ter beschikking komen op de betaalende platformen die we dan ook hebben.

  24. En dan te bedenken dat van die 30 euro er 9 euro zo in Apple’s zak verdwijnt 😁
    Feitelijk verdient Disney dus maar 21 euro. Al sluit ik niet uit dat ze onderhandeld hebben hoeveel ze daadwerkelijk afdragen via Disney+ en dat dit aanzienlijk minder is dan 30%.

  25. Zet de film dan gewoon voor 30 dollar op alle digitale videowinkels (Google Play, iTunes, etc). Nu moet je én 30 dollar betalen én 10 dollar voor Disney+.

  26. € 21,99 is het dus geworden, dat klinkt al een stuk aangenamer. Overigens snap ik de commotie hier niet. Als er geen Corona was geweest en er volle bioscoopzalen waren dan was deze film überhaupt niet op Disney + verschenen bij release. Als je geen 22 euro hier voor over hebt dan wacht je toch gewoon jaartje voordat deze op Disney + verschijnt zonder kosten?
    Overigens verwacht ik niet dat dit de standaard wordt. Dr kans is natuurlijk enorm groot dat de film direct na release op illegale sites terecht komt. Dan gebeurt nu natuurlijk ook al, alleen krijg je dan gare screeners ipv hoge kwaliteit.

  27. Championsleague finale op TV kijken, 200 euro. Een koopje, want de wedstrijd bezoeken met verre reis, hotelovernachting en peperdure tickets ben je zeker 2000 euro kwijt voor een gezin van 4 personen.

    Zo ongeveer redeneren velen hier waar ze het vergelijken met een bioscoop bezoek…..

  28. (Red.) Artikel bijgewerkt na release van de film.

  29. @Jerry: Hoi 🙋🏻‍♂️, ik ben ook Nederlander en ik klaag niet hoor. Vindt het prima, je hebt de keuze om het wel of niet te kopen. En daarbij zullen er ook mensen uit andere landen gieriger zijn.
    Ben jij die die hard fan dan zul je sneller die aankoop doen.

    Overigens; blijken Belgen gieriger dan de gemiddelde Nederlander volgens internationaal onderzoek. Maar dat terzijde.

  30. Zelf heb ik een abonnement op Disney + en hoef niet altijd vroegtijdig iets te zien en zeker niet met een flinke bijbetaling, betaal tenslotte al elke maand.
    Dus laat deze echt voorbij gaan en kijk Mulan wel als deze beschikbaar komt voor de abonnees

  31. Oh, gewoon wachten tot 4 december dus. 👍

  32. Ik geloof niet dat iedereen beseft wat dit inhoud !
    Disney kiest er voor (en volgens mij is dit de eerste keer) als een grote film maatschappij, een film direct digitaal aan te bieden, ipv eerst in de bios en dan pas na minimaal 6 maanden later digitaal.

    En dit is een familie film, daar gaat men met minimaal 2 personen naar toe in de bios, en dan valt die prijs, voor het thuis kijken, heel erg mee.

    Ik moedig zeker aan, en hoop dat dit experiment slaagt, ik zie liever directe digitaal aanbod, en dat ik niet veel geld uit moet geven, om naast bellende en snackende medebezoekers te zitten.
    (kosten auto-parkeren-2x eten-2x drinken-2x kaartjes)

    Zeker is dit niet voor iedereen, niet iedereen heeft een grote TV en goed bios geluid thuis, die zouden alsnog naar de bios kunnen.
    En diegene die dit te duur vindt, kan je net als de bios versie, een paar weken (of zelfs 6 maanden met bios releases) om deze goedkoper digitaal te zien.

    Ik weet nog uit de VHS verhuur branche, all première films ook duurder in de verhuur waren, en pas na 3 of 4 weken een normale prijst kregen 🙂

  33. @Alex: “Hoe help je piraterij…1 iemand koopt deze film en gooit m op een torrentsite.”

    Ik ben filmmaker en wordt hier intens verdrietig van.

    Elke filmmaker en studio worstelt met het probleem dat films thans in bioscopen niet rendabel zijn, terwijl die omzet keihard nodig is om de productie te betalen. Distributie via streamingdiensten levert veel te weinig op. Je hebt vermoedelijk geen idee hoeveel moeite (geld) het kost om een film te financieren en te maken en daar nog wat aan te verdienen. Dan is het heel normaal om te experimenteren met andere distributie- en verdienmodellen. Alle ondernemers die getroffen zijn door coronacrisis doen dat.

  34. Origineel geplaatst door Captain Obvious
    En dit is een familie film, daar gaat men met minimaal 2 personen naar toe in de bios, en dan valt die prijs, voor het thuis kijken, heel erg mee.
    Ik moedig zeker aan, en hoop dat dit experiment slaagt, ik zie liever directe digitaal aanbod, en dat ik niet veel geld uit moet geven, om naast bellende en snackende medebezoekers te zitten.
    (kosten auto-parkeren-2x eten-2x drinken-2x kaartjes)

    De film is volgens de leeftijdsclassificatie niet geschikt voor jongere kinderen (cf. tekenfilm). Het argument familiefilm gaat dus niet echt op.

    Wat betreft de prijsvergelijking met bioscoop moet natuurlijk ook beseft worden dat de bioscoop zelf ook kosten heeft bovenop die licentiekosten die ze aan Disney moeten betalen. Zelfs als de prijs op Disney+ nu vergelijkbaar is met twee bioscoopkaartjes, steekt Disney daarvan nu alles in eigen zak. In dat opzicht is de intrinsieke prijs van de film wel degelijk een flink stuk duurder. Wil je van de film precies zoveel kijkplezier hebben als je in een (rustige) bioscoop zou kunnen krijgen, moet je ook wel wat geld investeren in de apparatuur.

  35. De vergelijking met de bioscoop is wat raar en is ook voor iedereen anders, ik ga bijna altijd alleen naar de bioscoop.
    Ik ga op de fiets en neem een blikje drinken en een snoepje of zo mee.
    Verder ga ik met een rente punten kaartje van ing , dus de hele bios staat mij op 7€. Dus die aankoop kan nooit uit. En t is raar dat je iets kopt maar je hebt een abonnement nodig om je aankoop te bekijken. Ik ga nooit digi kopen , 1 keer gedaan bij Videoland en die stopten er mee en weg was je aankoop. Ik kreeg ter compensatie drie maand gratis Videoland maar goed, ik koop alleen fysieke dingen.

  36. Boycotten die hap. Een slecht voorbeeld van hoe Disney Chinese censoren ter wille is geweest. Verhaal verkracht en foute hoofdrol spelers.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.