Reacties voor: MSAFluid toont vloeistofanimaties via de iPhone

MSAFluid laat realtime animaties van vloeistoffen zien, op afstand bediend door een iPhone op een groot scherm. Dat geeft psychedelische effecten en is ook mooi om te zien als je de achterliggende theorie niet begrijpt.
Lees het complete artikel → MSAFluid toont vloeistofanimaties via de iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Ehm oke

  2. Ik ben in verwarring in het artikel gaat het overde iPhone als remote in de titel staat op de iPhone, is het nou een desktop app die je bediend met je iPhone? Titel enigszins misleidend?

  3. Simpel gezegd: een VJ applicatie waarbij je je iPhone als afstandsbediening kunt gebruiken. Hoewel het voor een VJ applicatie nogal miniem is, is het een leuk concept.

    Het is een open source Java applicatie visualisatie dat je op een (groot) scherm draait. Het gebruikt dan ook enige CPU resources.

    De Java applicatie kun je ook mee babbelen over het netwerk. Zo kun je interactief effecten creeren met je iPhone/iPod touch touchscreen. Dat werkt via een open protocol: TUIO (website http://www.tuio.org )

    Het leuke eraan vind ik dat het allemaal open source is en op open standaarden gebaseerd is.

    Het programma is van dezelfde maker als Meshmerizer (website http://www.memo.tv/meshmerizer_for_iphone )

    Helaas heeft Apple MSAFluid voor de iPhone/iPod touch niet in de AppStore geaccepteert.

    Hier een interactieve demo. Java vereist. Met muis kun je effecten creeren. http://www.memo.tv/files/memotv/fluid1/index.html?placeValuesBeforeTB_=savedValues&TB_iframe=true&width=1100&height=650&modal=true

  4. Plasma Pong!
    :D_!

  5. @Taco: Tja sorry, website liep even vast toen ik de titel wilde veranderen (rond 0:00 uur, daarna ben ik gaan sporten). Anyway, de titel moest zijn VIA de iPhone. Dat blijkt hopelijk ook wel uit het filmpje en uit de begeleidende tekst. De bedieningssoftware staat op de iPhone, de animaties zelf zijn op het grote scherm te zien.

  6. Hmmm sporten om 00:00, wilde dat ik daar de puf voor had hahhaha super 

  7. @Gonny van der Zwaag: Ja ik kijk nu inderdaad naar het filmpje dan is het compleet duidelijk, maar gister toen ik reageerde lag ik al op bed, en dus vanaf me iPhone. Kon het filmpjes dus niet kijken 🙂 Gewoon sporten om 12 uur, respect hoor!

  8. kijk anders ff naar autodesk fluids… da’s wel realtime (2d) fluidsims op je ei-foon

  9. Sporten is ook een andere benaming voor sex, waarbij sportbroekjes condooms zijn en ongesteld een blessure….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.