Reacties voor: Mozilla voorspelt: Firefox Mobile betekent het einde van de app stores

Volgens Jay Sullivan (Mozilla) gaan de app stores verdwijnen zodra Mobile Firefox (Fennec) op de markt verschijnt. Webapplicaties zijn net zo krachtig als native apps.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Yeah right, ik wel iemand nog wel eens echt zien gamen in Firefox Mobile.

  2. cool, dan kunnen we mischien de nieuwste gameloft games doen, die alleen op java MIDP te spelen zijn!

    Dat word echt het einde… 😛

  3. Wat een bullshit….

  4. niet zo slim mensen?

    firefox mobile komt ook gelijk met flash… is verdere uitleg nog nodig of?

    groetjes

  5. Naja aangezien Apple twee maanden geleden nog aankondigde dat je de iPod als gaming platform moet gaan bekijken, denk ik idd niet dat de Appstore snel de support van Apple verliest (zeker niet omdat de topgames >200MB zijn)

    Al is het natuurlijk wel logisch om steeds meer apps naar internet te plaatsen, dat gebeurd ook al met steeds meer desktop software die tegenwoordig helemaal online draait.

  6. natuurlijk gaat apple zn appstore niet verwijderen wat een domme voorspelling,

    maar het beloofd wel wat!!!!

  7. Iedereen met kennis van HTML kan in principe ook een webapp voor de iPhone maken. En dan nog, als dit zo ‘vernieuwend’ is dan moeten ze eerst nog op de iPhone zien te kopen (of via Apple, of via de App Store).

    Als ze het via de App Store doen komt de voorspelling van dat de App Store zal verdwijnen al niet uit, en via Apple gaat dat toch nooit gebeuren.

    En dan is het nog de vraag of de app wordt toegelaten. Vergeet niet dat de iPhone vrijwel het meest wordt gebruikt voor mobiel intenret.

  8. whaahaaha maar mensen willen helemaal geen web apps 😛

  9. Dit lijkt eigenlijk niet zo goed mogelijk, omdat er niet overal internet is. Daarbij ziet het er onmogelijk uit deftige spellen zoals Need for Speed over internet te spelen. Wat moeten we dan doen? Abbonementen kopen? Want gamemakers (zoals gameloft) gaan toch geen games gratis “weggeven”, want dan gaan ze verlies maken. Bovendien trekken de spelletjes van bv. Spele.nl nu ook op niks. 🙂

  10. Is totaal geen onzin. ik weet nog toen ik mijn eerste mobieltje had toen lachte iedereen van wat moet je nou met een gsm 3 jaar later had iedereen er een.

    iphone heeft de wereld laten schudden waarom zou FF dat niet kunnen.

    Let op me woorden over 2 jaar zijn alle games gratis want je kan ze zelf maken.

  11. Hij heeft wel een punt. En dan doelt hij voornamelijk voor veel lichtere apps, die eigenlijk ook doormiddel van een webapp kunnen worden gemaakt.

    Ik denk voor echte games met meer grafische mogelijkheden zal een appstore wel blijven bestaan.
    Ook al zal Firefox Flash inbouwen.

  12. ja natuutlijk kunnen ze nooit appstore na bootsen zoals itunes , wat een post zeg

  13. Hmm flash..ik verlang
    ernaar!

  14. Geef mij maar de app store! Anders kun je zonder internet nog niks. En buiten dat feit (en dat gezeur over de controle van apple over de app store) vind ik het fijn dat alle applicaties gecontroleerd worden. Weet je zeker dat er geen malware in zit.

  15. enzo heeft firefox weer wat gratis reclame !

  16. en hoe kwam Firefox Mobile dan precies op je iPhone?

  17. i love firefox

    gebruik de browers al

  18. Nooit gehoord van webGL? De techniek is er om spellen te maken in je browser, echter om nu gelijk de app stores overbodig te maken, zie ik ook niet zo snel gebeuren.

  19. Ik denk dat de mensen bij Mozilla een wel een erg kort geheugen hebben. Jobs wilde immers eerst geen API voor de iPhone ter beschikking stellen. Developers moesten maar mooi webapps gaan maken. Onder druk van de developers kwam er toch een API. Apple verbond daar dan weer een Appstore aan, dat wel. Kort gezegd, zoals Short007 al zei, mensen willen geen webapps (waarvoor je een continue dataverbinding nodig hebt).

  20. Is dit niet hetzelfde als wat Google met z’n nieuwe besturingssysteem gaat doen? Zover ik weet wordt dit ook als toekomst voor de gameconsoles voorspeld dus zo gek is het niet wat die man zegt al zal het niet meteen groots ingevoerd gaan worden.

  21. Origineel geplaatst door Lex
    en hoe kwam Firefox Mobile dan precies op je iPhone?

    Amen.
    Ik ben een voorstander van zowel de AppStore als webapplicaties. Mede doordat ik de ballen snap van C oriented coding en server side (+html natuurlijk) verafgood.

  22. Ik vind het niet helemaal gek. Hij slaat wel een beetje door met z’n voorspelling. Ik doe tegenwoordig alles in een cloud met webapps. Spelletjes zie ik niet zo snel overgenomen worden maar functionele apps: docs, wave, calendar etc. Dat zijn toch de belangrijkste functies van mijn iPhone en de desktop. Als ik sneller kan werken zonder trage apps, dan ben ik blij. Daarnaast heeft Firefox wel heeeel Veerle plugins voor de normale browser, ik ben dus zeer benieuwd wat het voor de iPhone gaat brengen

  23. Dan mag T-Mobile in plaats van geld in reclame, eerst eens gaan zorgen voor een fatsoenlijke 3G dekking 🙂 anders is er niets te beleven met een webapp.

  24. Sinds ik weet dat je websites ook als icoontje op je iphone kan zetten, heb ik die crashende gmail-app eraf gekegeld en ga ik nu rechtstreeks naar de gmail-website.

    Voor andere apps zoals Nu, buienradar, file, trein etc etc verwacht ik ook dat de veelzijdigheid van websites apps in kan halen. Probleem nu nog is de snelheid, maar daar zit in de komende 5 jaar vast een hoop verbetering in.

    Uiteraard blijven zware applicaties gewoon beschikbaar.

    Vergelijk het met een pc: voor het nieuws kijk je op internet, als je wil photoshoppen gebruik je een geinstalleerd programma.

  25. Was het met android niet zo dat je maar 256 mb ruimte had voor apps op je toestel? Daar loopt het al mis wat AppStore mogelijkheden aan gaat.
    En web apps kunnen nooit zo krachtig zijn als native apps.
    Ik wens ze succes.

  26. Is this man on cocaine?? Met layar kan hij de dichtstbijzijnde shrink zoeken..

  27. Zover ik weet wordt dit ook als toekomst voor de gameconsoles voorspeld dus zo gek is het niet wat die man zegt al zal het niet meteen groots ingevoerd gaan worden.

    De TOEKOMST ja… maar zover is het nog lang niet. Ik denk dat je doelt op de ‘OnLive’ dienst, die games per 2010 streaming gaat aanbieden. Je kunt idd via internet redelijk recente games aanschaffen en spelen. Je moet echter wel een kickass verbinding hebben hiervoor, en online gaming (shooter en fighting games) hebben last van een kleine lag, die zeker voor fanatieke spelers onoverbrugbaar is momenteel. Voor dat dit dus echt een grote markt is ben je misschien wel 10 jaar verder.

  28. als het komt, dan laat apple firefox gewoon niet toe..

  29. Ik denk niet dat het Veel verschil zal maken.. Veel games vor de pc zijn toch ook betaald? Alleen de slechte rotgames staan op sites.. Zo zal het ook gaan op iPhone.
    Slechte spellen kan je op internet spelen maar goede games van bijv. Gameloft zullen in de AppStore te koop blijven en ze zullen alleen maar groter en mooier worden!

  30. Wat gebeurt er nu ook al weer als er geen dataverbinding mogelijk is zoals in het buitenland?
    Oh ja… dan gaat de webapp niet meer. Jammer…

  31. De webapps zouden kunnen werken als er zoiets als Google Gears word geimplementeerd. En als flash embeded word in de browser, zie ik ook geen problemen met offline flash draaien. Maar again, ik denk niet dat Apple zit te wachten dat Safari een concurent krijgt op je phone. En dan moet Adobe ook nog toestemming verlenen om Flash te mogen embedden lijkt mij. Dus technisch lijkt het me wel mogelijk…
    En dat Flash op de iphone gaat draaien is wel aan te nemen. Adobe CS5 zou Flash hebben waarmee je native apps mee zou kunnen developen.

  32. Dit gaat nooit lukken. Zolang de hardware en software ontwikkelingen bij twee verschillende bedrijven ligt gaat het nooit echt veel uithalen tegen de iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.