Reacties voor: Moves-app gaat toch data delen met Facebook

De bewegingsapp Moves heeft de privacyvoorwaarden aangepast na overname door Facebook. Dat is tegen eerdere beloften.
Lees het complete artikel → Moves-app gaat toch data delen met Facebook
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Ik zag het voorbijkomen in de app die ik sindskort in gebruik heb. Bijzonder mooi vormgegeven en handige app vind ik.

    Maar dit soort dingen zet je wel weer aan het denken. Wel of niet verwijderen…

    Weet iemand een alternatief dat er net zo mooi uitziet en werkt? En ook nog te koppelen is aan bijv. MyFitnessPal en Runkeeper?

  2. @Gonny, ik ben het niet helemaal met je woordkeuze eens dat “privacybeleid stilletjes aangepast”. Ik heb als gebruiker wel degelijk gistermiddag een e-mail ontvangen en ook de laatste update informeert over de gewijzigde voorwaarden. Niet echt “stilletjes” dus 🙂

  3. @mhoutman: Mee eens!

  4. En hop! Verwijderd. Zo simpel kan het zijn.

  5. @mhoutman: ik heb geen mail gehad hoor….

  6. Balen eja. Leuke app maar nu inderdaad echt pure spionage 🙁

  7. @Rene: Myfitnesspal meet zelf je stappen sinds de laatste update en Runkeeper heeft zelf een stappen app uitgebracht namelijk Breeze.

  8. @Rene: Net toch maar mijn account verwijderd en met een ander e-mailadres een nieuwe aangemaakt.

  9. Heb ondertussen 451 dagen aan data verzameld met Moves. Baal er enorm van dat ook deze mooie app nu vernietigd wordt door Facebook.

    Wie wil het nu nog gebruiken met de gedachte dat al deze (enorm) prive gegevens soort van op straat liggen.

  10. Verwijderd, balen, had ‘m net een maand geleden gekocht voor 2,99 ofzo. Een kleine ontwikkelaar steunen vindt ik altijd wel leuk, maar een Nasdaq genoteerd bedrijf kan ook wel zonder mijn zuurverdiende euro’s. Nog even afgezien van mijn privacy gegevens, want ook daar ben ik zuinig op.

  11. 32.603 stappen? Dat is wel een paar uur lopen, dan heb je weinig tijd voor andere dingen. 🙂

    De optie om opnieuw in te loggen met een ander account staat mij wel aan. Kun je de huidige gegevens nog ergens exporteren? Dan gaat al die data niet verloren…

  12. @Jeroen: Dank, die ga ik even bekijken.

  13. Blijf het een geweldige app vinden.
    Doe er niet veel mee, maar vind het leuk om te zien hoeveel ik loop en hoe lui ik soms kan zijn.
    Facebook weet al zoveel van me, dan kan dit er ook nog wel bij. Heb er geen last van, en geen problemen mee. Ik ben benieuwd of ik er in de toekomst iets van merk? Mocht mijn data worden doorgegeven aan Facebook dan is dat allemaal geautomatiseerd en komt er alsnog geen mensenoog aan te pas die zich druk maakt over met wie ik in de bioscoop was.
    Ik begrijp dat vele mensen het wel een probleem vinden, ook uit principe, maar ik persoonlijk vind het echt geen probleem.

  14. @Teameaux: ja, je kan via de site al je gegevens downloaden.

  15. Het is een geweldige en handige app, maar per direct verwijderd. Dit moet je niet willen. Jammer dat Facebook de zoveelste leuke app omzeep helpt.

  16. Helaas, Facebook helpt dus ook deze app naar de kl*te. Per direct verwijderd, misschien is Rove een alternatief, even uitzoeken hoe die app met je persoonlijke data omgaat.

  17. Hebben ze wat aan die data als je niet geregistreerd bent bij Moves of Facebook??

  18. Gebruik naast Moves ook Argus dat volledig op de M7 chip draait. Overigens alleen als stappenteller/afstandsmeter/calorieteller. Waar ik geweest ben afgelopen dag heb ik geen app voor nodig, dat weet ik zelf wel. Verder moet bij Moves moet altijd de locatie aan, bij Argus niet.

    Maw….. Daaaaaaaag Moves.. #verwijderd

  19. Alternatief is Human. Haast nog mooier

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.