Reacties voor: Motorola valt iPad aan in reclame voor nieuwe tablet

Motorola heeft een reclamefilmpje gemaakt, waarin ze de iPad en de Samsung Galaxy Tab aanvallen. Motorola's tablet draait op Honeycomb, een voor tablets geoptimaliseerde versie van Android.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 30 reacties

  1. Erg goedkope reclame. Als je daar mee denkt te winnen…

  2. WTF, motorola bestaat dat nog :p inderdaat erg goedkoop

    Zeggen ze, het is net als een grote iphone, dus wat is het probleem.
    Volgens mij was de iphone een van de beste apparaten dat er tot nu nog is geweest!

  3. je ziet een bij aan het einde, misschien Android Honeycomb

  4. Juist een leuke reclame. Jammer dat veel mensen hier de enge dwangmatige stoornis lijken te hebben; als er een kwaad woord over Apple gesproken wordt, wordt dat uiterst serieus onder de loep genomen en bekritiseerd. Begrijpelijk als je topman bij Apple bent, maar beetje zielig als je slechts één van de vele miljarden afnemers op de markt bent die met meer geluk dan wijsheid zelf een keuze heeft gemaakt voor het “superieure” product.

    ‘T is bijna zoiets als religie; zodra mensen het idee krijgen dat de keuze die zij hebben gemaakt beter is dan de keuze van een ander (zonder dat te kunnen bewijzen bovendien) proberen ze dat anderen op te dringen alsof ze daarmee zelf meer plezier uit hun keuze kunnen halen.

    Ik ben persoonlijk best benieuwd naar de tablet van Motorola, vooral Honeycomb. Ik heb de Samsung Galaxy Tab meermaals in handen gehad en met het ding an sich is niets mis, maar het Android systeem was duidelijk aan optimalisatie toe. Ik ben benieuwd.

  5. Origineel geplaatst door iJan
    Erg goedkope reclame. Als je daar mee denkt te winnen…

    Ik vindt het anders een zeer originele reclame spot

    Origineel geplaatst door Jerrik
    WTF, motorola bestaat dat nog :p inderdaat erg goedkoopZeggen ze, het is net als een grote iphone, dus wat is het probleem.
    Volgens mij was de iphone een van de beste apparaten dat er tot nu nog is geweest!

    Inderdaad

  6. Looks very cheap… Maybe fake?

  7. @Roald:
    Als je continue van allerlei merken producten gebruikt en er blijkt er één steeds bovenuit te steken, zegt dat veel over dat merk met zijn producten. Dat maakt de volgende keuze vrij makkelijk. Zeker als dat keer op keer door jezelf bevestigd wordt.

    Veel merken hebben er een handje van om grootste aankondigingen te doen en reclame te maken over hun producten. Het verschil van de beloofde en uiteindelijke kwaliteit (van o.a. user experience) onderstreept telkens weer de juiste keuze die ik gemaakt heb voor bepaalde producten en wat ik er van verwacht.

    Tuurlijk hou ik me ogen open en ik zal zeker ook naar de unboxingen en reviews van de Motorola tablet gaan kijken. Tegen die tijd is de iPad 2 waarschijnlijk ook aangekondigd.

  8. Stiekem toch wel leuk gedaan! Maar we zullen zien..

  9. Mij maakt hij wel nieuwsgierig die reclame. En dat zal de bedoeling er ook wel van zijn.

    Android for a tablet zeker ?

  10. Tsja, als motorola een tablet maakt met de graphics van een 5000 jaar oude stenen inscriptie, dan weet ik nog niet helemaal zeker ofie beter wordt dan de iPad…

  11. De reclame is erg mooi gedaan. Petje af.
    Eigenlijk wat Apple in keynotes ook altijd laat zien. Iedereen heeft het al gedaan, maar het was niet goed, wij gaan het nu zo doen.

    Ik denk dat Motorola, goed naar Apple heeft gekeken. Je moet niet de eerst willen zijn, maar wel de beste. Als het ze lukt om met iets nieuws te komen, wat verder gaat dan Apple, een enorme aantrekkingskracht heeft op developers, gebruiksgemak voor de klanten, en een formfactor die niets weg heeft van een iPad. Dan praten we verder.

  12. Opzich hoop ik wel dat het wat word.. dan zou het voor Apple een extra motivatie moeten zijn om het nog weer een stukje beter te gaan doen, hoe beter de concurrentie word, hoe beter Apple moet zijn om de rest voor te blijven, wat dan weer beter voor ons zou moeten zijn. In theorie dan, want als die Motorola beter word dan de iPad maar 2x zo duur, dan zal Apple het niet nalaten de prijs van de volgende generatie iPads ook weer een stukje op te krikken.. en dat is dan weer niet zo best voor onze portemonnees…

  13. Met een iPad kun je niet bellen dus zou het niet zo direct met een iPhone willen vergelijken.
    Verder ben ik het eens met @Roald

  14. Ik ben een enorme Apple fan en vind deze reclame heel leuk.
    Dit moet gewoon mogelijk zijn elkaar een beetje plagen met producten.

  15. @Roald:
    Volgens mij overdrijf je een beetje als ik zo naar de commenst kijk.. Miss moest je even je gal kwijt.

  16. Lekker brutaal, mag ik wel.

  17. Ik vind het een leuke reclame. Beetje gevaarlijk, dat wel.

    Blijkt dat ding achteraf een zeperd te zijn van heb ik jou daar. 😉

    We zullen zien. Voorlopig heeft Android nog helemaal geen OS wat geschikt is voor tablets, dus daar zal de crux wel zitten.

  18. Hier kun je de tablet in werking zien, bij een korte demo van Google:

    digitaldaily.allthingsd.com

    Honeycomb begint er toch uit te zien als een serieuze concurrent voor iOS.

  19. leuk gedaan and all that! nu maar waarmaken..als hij toch schijnt tegen te vallen dan staan ze zelf voor lul..het is gewoon afwachten:)..

  20. Ik ben overgegaan naar ios4 voor de iPad. De verschillen zijn er, maar of dit nu weer een evolutie is t.o.v. Versie 3. Niet echt. De versie van android die voor de tablets is bestemd zullen tal van verbeteringen bevattingen, maar of dat zoveel beter zal zijn dat je kan spreken over een evolutie? Denk het niet. Het is gewoon meer van hetzelfde. De tablet is een evolutie en Apple is degene geweest die de evolutie met de iPad heeft ingezet.
    De reclame is mooi gedaan. Ziet er goed uit. De verwachtingen die motorola hier wekt zal waarschijnlijk niet waargemaakt worden. Voor de rest wens ik motorola veel succes en hoop dat de belofte waar gemaakt wordt.

  21. Leuke reclame, en laat ze de lat maar hoger leggen. Dan zal Apple gemotiveerd worden op haar beurt de lat nog hoger te leggen.

    Kan alleen maar winst opleveren. En wie weet, vallen we van ons geloof en is het echt een flinke stap voorwaarts. (als je er niet voor open staat, zul je het ook nooit zien).

  22. Geniaal! Eigenlijk allerleukste gedeelte is voordat het over moderne tablets gaat… maar toch… echt heel leuk bedacht!

    En ik ben Apple fan, maar ik kan echt een goede idee die niet van Apple komt waarderen!

  23. onzinnige reclame! honeycomb komt dadelijk op elke tablet bijna. verschil tussen die apparaten is er niet. weinig origineel.

    ik vind dat je pas echt moet gaan kijken als straks iedereen zijn tablet presenteerd. ook de ipad 2 van apple.

    vergeet niet dat het de ipad was die de markt heeft geopend voor tablets waar alle andere fabrikanten hebben gefaald. je kan het dus zo stellen dat de eerste ipad HET studiemodel was voor alle fabrikanten waar ze op moesten verder bouwen. apple is ook nog steeds de grote winner in de tabletmarkt.

    zo zou je ook kunnen stellen dat apple innovatief en origineel is met alle produkten die zij ontwerpen. zo ging dat ook bij de iphone. het was apple die de mobiele telefoon markt op zijn kop had gezet met de eerste iphone. de telefoon zelf, het multitouch scherm en het operating system IOS was zo nieuw en zo ver voor zijn tijd. ook hier weer werd het een maatstaaf en studie voor iedere telefoon fabrikant. sommige presteren het zelfs om hem bijna geheel na te bouwen. denk aan de samsung galaxy s 😉

    wat een namaak gedoe. apple zal altijd de maatstaaf en grote voorbeeld zijn voor andere fabrikanten. het word op grote schaal gekopieerd.

    in dit geval zal ook iedereen de tablets weer gaan vergelijken met de apple ipad 2.

    de enige fabrikant waar ik nog wel mijn petje voor af zet is RIM blackberry. die jongens willen zelf origineel blijven door een eigen ontworpen tablet en eigen OS. dat is voor mij de enige naast apple waar ik een produkt van zou kopen. android is voor mij in de tijdschaal van computer technologie maar een 1 dagsvlieg door gebrek aan originaliteit en innovatie. elke fabrikant die geen zin, energie, originaliteit, creativiteit in huis hebben doen klakkeloos dat aliën android installeren en verkoopt dat vervolgens voor een schappelijk prijsje van een fictieve 5 eurocent om zo de wereld te kunnen vertellen dat er een x aantal miljoen android toestellen zijn omdat het ook op zoveel verschillende toestellen geinstalleerd staat.

    dat zegt mij helemaal niks behalve dat het zegt dat het een goedkoop alternatief is op…voor mij straalt het er ook vanaf!

  24. Hier word ik wel nieuwsgierig van, hopelijk voor motorola niet zo’n fail als samsung, Ipad blijft voorlopig op de eerste plaats!

  25. Niets mis met deze reklame, je moet je wel afvragen wie nu eigenlijk dit product maakt. De meeste features die ze ‘extra’ hebben zijn gemaakt door google en niet moto. Om nu te zeggen dat hun nu een tabled gaan maken die bijvoorbeeld de tab achterhaald maakt gaat wel wat ver. Ruwweg zeggen ze wij hebben straks een betere tabled als google zijn software af heeft. Onze hardware ziet er net zo uit als alle andere en ook wat erin zit is vrijwel gelijk aan de andere.

    Daniel.

  26. Zou de Galaxy Tab ook niet beter zijn dan een iPad…?

  27. @Mick:

    Wat is dat? een Galaxy Tab? Is dat een nieuwe TAP dans? :p

  28. @Mick:
    +1 misschien meer features (flash, usb, hdmi), maar user experience is óók een feature? De meest waardevolle volgens mij. Dat mist de Galaxy Tab het meest. (wss dat dat aan Android ligt. Waarschijnlijk is dat in 3.0 beter geregeld.

  29. @Mick: Heb je dat ding wel eens in handen gehad …… spuuglelijk, voelt plastic aan en is veel te dik!

  30. It’s like an annoying insect?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.