Reacties voor: Motorola Droid is dé gadget van 2009 volgens TIME reporter

Peter Ha heeft de iPhone 3GS op plaats 4 gezet bij TIME's product van het jaar 2009. De Motorola Droid staat dit jaar op 1. Wat vind jij het beste product van het jaar?
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 33 reacties

  1. Het verschil tussen de 2G en 3gs is te klein voor een top3 positie, terechte keuze!

  2. Compleet eens met Peter Ha dat de Iphone niet meer in de top 3 staat. Als je elk jaar met ‘hetzelfde’ komt, dan kan je er op wachten dat je eens uit de top3 wordt gekickt…

  3. Origineel geplaatst door StilleW
    Het verschil tussen de 2G en 3gs is te klein voor een top3 positie, terechte keuze!

    niet 2g en 3gs maar 3g en 3 gs is te klein geen verschillend desing en Te weinig extra funcionaliteit

  4. Ik vind het opzich wel terecht en apple mag denk ik nog blij zijn dat ze in de top 10 staan.

  5. Iedereen die zegt dat het verschil tussen een 3G en 3GS klein is,mensen toch…
    Langs de buitenkant: idd niet nee
    binnenkant is gewoonweg veeeel sneller

  6. Origineel geplaatst door Génicus
    Iedereen die zegt dat het verschil tussen een 3G en 3GS klein is,mensen toch…
    Langs de buitenkant: idd niet nee
    binnenkant is gewoonweg veeeel sneller

    We hebben het over spraakmakende vooruitgang, niet het verhogen van de processor snelheid en het upgraden van foto naar video….

  7. Dit is tenminste een leuke gevarieerde top3. Die bladeless fan vond ik wel super interessant.

    En de deel adamo ipv air. Briljant ding, heeft alles wat een normale laptop ook heeft.

    en de 3gs is idd terrect niet top1 gadet t.o.v. 3g. zoals ook al eerder werd gezegd door mensen.

    Leuke presentatie ook. Heb je weer eens wat op te googlen 😛

  8. Fysiek toetsenbord, dat mis ik niet? Voor de rest
    mee eens.

  9. Origineel geplaatst door DutchClick
    Origineel geplaatst door GénicusIedereen die zegt dat het verschil tussen een 3G en 3GS klein is,mensen toch…
    Langs de buitenkant: idd niet nee
    binnenkant is gewoonweg veeeel snellerWe hebben het over spraakmakende vooruitgang, niet het verhogen van de processor snelheid en het upgraden van foto naar video….

    Inderdaad, de iPhone blijft mijn favo gadget, omdat het zo lekker samenwerkt met mijn overige gadgets en ik er mobile me op heb. Het is echter wel zo dat Apple lelijk achter de feiten aan loopt met de iPhone. Ze zijn TE gesloten en de echte innovatie laat nog steeds op zich wachten sinds het eerste model.
    Ik wil niet zeggen dat de Droid ook echt beter is, ik heb hem namelijk nog niet in de hand gehad.
    De veer is naar mijn gevoel in ieder geval vast uit Apple’s aars, dus hopelijk gaan ze weer wat moeite doen voor de opvolger van de 3GS :).

    Het enige ECHTE veel wat ze nog hebben is het besturingssysteem, maar je ziet de concurrentie een voor een nu ook komen met een fatsoenlijk besturingssysteem. Misschien lukt het niet iedereen meteen, maar met het huidige systeem blijven ze niet lang voorlopen.
    Wss over een half jaar wel een nieuwe iPhone voor mij, maar ik vraag me af of er in de twee jaar daarna niet een concurrent komt met een veel betere telefoon.
    Apple deed ons versteld doen staan, omdat de hele markt aan het indommelen was, maar in feite is Apple nu zelf aan het indommelen en hoeft er maar 1 fabrikant te komen met een nog hipper toestel.

  10. I think this time next year android phones will be beter than iphones , the new acer is super cool and fast , but thats needed to kick apple in the butt to make a real hot iphone for 2011 🙂

  11. Ik geloof er ook wel in. Heb al de iPhones versleten inmiddels maar ben bang dat de iPhone zal worden ingehaald door Android als Apple niet met iets speciaals komt in de “4g”

  12. Een fysiek toetsenbord? Op een telefoon/pda?

    Daar wil ik niet voor betalen. Een fysiek toetsenbord heb ik alleen nodig voor het grote werk en heb ik al op mijn laptop of desktop, of er is zeer vaak een fysiek toetsenbord voorhanden waar ik op dat moment ben.

    Als Apple via USB / Blue Tooth allerlei fysieke toetsenborden aansluitbaar maakt op de iPhone dan dan ik het grote werk ook op mij iPhone doen.

    Een fysiek toetsenbord is compleet overbodig, achetrhaald en dus een feature waar ik niet voor wil betalen.

    Een fysiek toetsenbord is eerder een bewijs van een tekortschietend OS/Touchscreen-combinatie.

  13. Voor mij is de 3GS een terechte winnaar.. als je na 3 jaar en weinig veranderingen nog steeds een product als de brandweer verkoopt, ben je een winnaar.

    Als Nintendo nog 2 jaar lang met een vernieuwde WII versie komt, welke telkens goed verkocht zou worden en de 3de generatie gebruikers zijn er nog steeds blij mee, dan ben je een winnaar.

    De nook? de Dyson? Common, nee dat is vernieuwend.

    Android is niet meer dan een nieuw product uit de google schappen, waar vele fabrikanten dankbaar gebruik van maken.. slim, maar ik zie het nog niet zo snel een succes hier worden als menig mens voorspeld.

    Aangezien de 3GS nog steeds de grondlegger van de huidige smartphone is, ga ik voor de 3GS.
    De WII vind ik een goeie tweede. Innovatief..veel mensen die aan het sporten zijn geslagen.

  14. Inderdaad terecht dat de iphone niet meer in de top 3 staat. De 3gs is gewoon een kleine update en niet echt vernieuwend. Van mij had de HTC Hero wel op 1 mogen staan. Dat is naar mijn mening de eerste telefoon die echt beter is dan de iphone, alleen het display is iets kleiner ( 3″ ipv 3,5″).

    Ik ben vooral benieuwd naar die dual lens camera. Lijkt me een tof ding

  15. Naja misschien is is het verschil tussen 2G, 3G en 3GS niet al te spektaculair, maar iets wat misschien geen gadget is maar wel een vermelding verdient is de App Store. Simpelweg een briljant platform.

  16. “It’s really thin, it kinda makes me feel fat”
    Mooie presentatie!

  17. @Wessel Meijer: Heb je eigen bericht wel gelezen? Je wil niet betalen voor het toetsenbord en je mist het niet, maar doordat het niet aanwezig is kan je niet het grote werk doen. Zodra Apple met een aansluiting komt of een toetsenbord wat via Bluetooth werkt, dan wil je het wel gebruiken (en dus kopen) en kan je wel het grote werk op je iPhone doen.

    Al met al heb je een lekker tegen sprekend bericht geplaatst. Als kleine tip, doe die Apple bril af en kijk gewoon realistisch de wereld in.

  18. Ik ben het er niet mee eens maar de Droid is ook zeker geen slechte telefoon.

  19. iphone 2g 3g 3gs

    is al een tijd ver voor uit
    en is al spektaculair,
    iets wat al goed is heeft weinig veranderen in te brengen
    behalve onze persoonlijke voorkeuren en dat doet hij met de apple store uiterlijk is je eigen smaak
    kijk naar de binnen kant van de 3gs woaw

  20. @Remco:

    Ik denk dat hij simpelweg bedoelt dat de toetsenborden op telefoon niet prettig werken en het wel aantrekkelijk is wanneer je er een toetsenbord mee kan verbinden van fatsoenlijke grootte.
    Ik ben het er iig mee eens dat een fysiek miniscuul toetsenbord niet beter werkt dan het onscreen keyboard van de iPhone.

  21. Ik ken de droid niet maar volgens mij is het een iPhone kopie met ik vermoed een slechter os. Een aantal aannamen, weet ik, maar voor mij geen nummer 1

  22. gewoon een hype phone of getget lunchen waneer einde van het jaar is en dan heb je kans als je nog een ype bent laaste maand om in top 3 te staan van het hele jaar 🙂 ( terwijl je einde van jaar bent uigekome 😛 )

  23. mensen,

    de iphone op zich is weinig verbeterd tenzij standaard evolutie … wat wel niet in rekening h-gekomen is is het eco-platform dat rond de iphone gemaakt is:
    – software
    – accessiores
    – bedrijfstoepassingen
    – …

    dat op zich (het concept van eco systeem voor verdorie een ietsje uit de kluiten gewassen telefoon) is opzich een top 4 waard … dus terecht op top 4 …

    Nog ander punt, gewoon het economisch model op zich … verbluffend lucratief … (en weinig mensen die er zich over klagen … )

  24. @Remco:

    je snapt er de ballen van. Grote Toetsenborden liggen overal voor het grijpen.

    Met het grote werk bedoel ik hele boeken schrijven enzo, daar leent een fysiek toetsenbord van mobile telefoon zich niet voor.

  25. Origineel geplaatst door Wessel Meijer
    @Remco:je snapt er de ballen van. Grote Toetsenborden liggen overal voor het grijpen.Met het grote werk bedoel ik hele boeken schrijven enzo, daar leent een fysiek toetsenbord van mobile telefoon zich niet voor.

    Het slaat nergens op wat jij zegt. Ik prefereer ook een virtueel toetsenbord, maar heel veel mensen vinden fysieke knopjes prettiger. Het heeft niets te maken met tekortkomingen van het OS (sterker nog, er zijn vele Android-telefoons zonder fysiek toetsenbord en die werken prima met het virtuele toetsenbord). Wie ben jij om te bepalen wat handig is voor andere mensen?

  26. @Wessel Meijer: Hoeveel boeken schrijf jij normaal? Ik doe dat namelijk nooit (en als ik het wel zal doen, dan is het kleine schermpje eerder een probleem dan het missen van een toetsenbord.)

    Het on-screen toetsenbord van de iphone is leuk, maar niet voor lange teksten. Door het toetsenbord ben je gelijk een groot gedeelte van je scherm “kwijt”. Voor snel iets in typen is een on-screen toetsenbord goed genoeg, voor lange mails is een uitschuifbaar toetsenbord handiger en voor boeken schrijven pak je maar gewoon een PC.

  27. Origineel geplaatst door marcooo
    Voor mij is de 3GS een terechte winnaar.. als je na 3 jaar en weinig veranderingen nog steeds een product als de brandweer verkoopt, ben je een winnaar.Als Nintendo nog 2 jaar lang met een vernieuwde WII versie komt, welke telkens goed verkocht zou worden en de 3de generatie gebruikers zijn er nog steeds blij mee, dan ben je een winnaar.De nook? de Dyson? Common, nee dat is vernieuwend.Android is niet meer dan een nieuw product uit de google schappen, waar vele fabrikanten dankbaar gebruik van maken.. slim, maar ik zie het nog niet zo snel een succes hier worden als menig mens voorspeld.Aangezien de 3GS nog steeds de grondlegger van de huidige smartphone is, ga ik voor de 3GS.De WII vind ik een goeie tweede. Innovatief..veel mensen die aan het sporten zijn geslagen.

    De 3GS de grondlegger van de huidge generatie smartphones? Denk het niet, dat was de eerste iPhone.
    Ik ben het wel met de anderen eens dat Android een succes kan gaan worden. Vergeet niet dat Android straks ook op telefoontjes van 300 euro draait en daardoor Android een veel grotere markt zal geven dan Apple als Apple vast blijft houden aan de huidige manier van verkopen. Om het over de prijs nog niet te hebben. Er zijn straks meerdere merken die Android op hun toestellen zetten waardoor je ook veel makkelijker grotere aantallen verkoopt. Daarnaast worden de Android toestellen steeds sneller.
    Geeft niet, nu is het weer de beurt aan Apple en dan mag Android (en wellicht WM7) weer terug slaan. Is alleen maar goed voor de consument!

  28. Op zich alleen maar prima dat Apple even het nakijken heeft, dat zal hen dwingen om weer meer innovatie toe te passen in hun nieuwe generatie iPhones. Wat wel zorgelijk is: Google zit dichter op het android platform en het zou me niet verbazen als zij hun diensten net even iets beter laten werken op het Android platform dan op het iPhone OS. De samenwerking zal iets minder hecht worden tussen Google en Apple denk ik. De lijnen zijn ook iets langer misschien sinds ze gedwongen uit elkaars board moesten stappen.

    Hopelijk komt Apple met iets spectaculairs. Hoewel ik niet zou weten wat ik nu mis. Toepassingen zijn er zat via de AppStore. In de iPhone OS is zoveel geïnvesteerd dat die niet radicaal anders zal worden vermoed ik. 4G netwerken zijn de toekomt maar geen provider die het gaat uitrollen op korte termijn (zover ik weet). Tja wat blijft er dan over. Toch meer evolutie dan revolutie. Past ook beter in Apple’s strategie.

    Denk dat we het toch moeten gaan hebben van snellere processoren (multicore?) een betere gpu (voor nog betere game-ervaring), een ingebouwde e-reader (zelfde idee als de i-tablet, maar dan op het kleinere scherm, zou meteen een boost geven aan de e-boeken die ze vast via iTunes gaan verkopen), mogelijk een aanpasbaar homescreen via iTunes, sterk verbeterde batterijduur, een betere camera (zie Apple alleen niet snel een flitser inbouwen). En de iPhone wordt in meer kleuren verkrijgbaar. Resolutie wordt mogelijk verhoogd indien dit goed samengaat met de bestaande apps (moet wel te schalen zijn). Denk dat de buitenkant ook aangepakt wordt maar dan niet schokkend. Ik verwacht geen toetsenbord of iets dergelijks. Denk dat als de iTablet (voor het gemak er van uitgaand dat ie zo gaat heten) goed zal aangeven hoe het design zal worden.

  29. De iPhone als grondlegger van de huidige generatie smartphones? Dan heb je de afgelopen 6 jaar in een ei gezeten. Bij Smartphones gaat het om functionaliteit en mi lijkt het nu om de techniek te gaan. Anyhow op beide punten zet ik vraagtekens bij de iPhone.

    – Functionaliteit: ik moet mijn iPhone jailbreaken om het gebruiksniveau van mijn Treo 650 van 6 jaar geleden te halen(!). Apple heeft wel een goed concept met de App store neergelegd

    – Techniek: de 3GS is mainstream met de rest van de top telefoons, DROID, M900

    Het blijft interessant hoe Apple verder gaat op telefoongebied mi zijn er 2 manieren:

    – De 3e generatie iPhone wordt weer een super kick-ass product die de concurrentie op achterstand zet. Ik acht die kans erg klein

    – Apple gaat verder met de integratie van communicatie in de overige producten. In dit geval was de iPhone een knaller maar blijkt uiteindelijk niet meer dan een iPod+GSM.

    Ik gok op het laatste. Apple heeft helemaal geen zin om mee te vechten in het competitieve telefoon landschap, daar kan je alleen maar verliezen. Apple heeft de built al binnen met de iPhone-hype, nu consolideren en klantbase uitbouwen

  30. @Remco:

    Ik hoop dat ik mijn eigen mening er op na mag houden; en die is simpel; gezien aard en doel van een toetsenbord van een mobiele telefoon is voor mij een virtueel toetsenbord net zo goed als een fysiek toetsenbord en wil ik voor het laatste dus niet betalen.

    Voor het invoeren van heel veel tekst, of voor het bedienen van ingewikkelde/zware software kom je sowieso al snel uit op een laptop of desktop.

    Ik kan me echter voorstellen dat het heel handig zou zijn om toetsenborden van desktops via USB/Blue Tooth aan te sluiten op de iPhone. Dergelijke toetsenborden liggen zowat overal voor het grijpen.

    Ik zie dus niets in fysieke toetsenborden op mobiele telefoons. Ik denk dat het een achterhaalde en dure techniek is, en elke fabrikant die daar in investeerd is verkeerd bezig.

    Dat is mijn mening en wat een ander daar me doet moet hij/zij zelf weten.

  31. hey leuke gedaan van time.

    maar toch jammer dat sommige gadgets erin staan.
    maar desalnietteplus een mooi lijstje.

    nu ben ik hier toch al bijna een jaar aan het lezen en reageren en heb nog steeds geen iphone:P.

    oja hoe heet het liedje op het laatst.

    die is leuk voor school projectje

  32. Grappig dat jullie hier allemaal zo over de persoonlijke mening van een reporter en elkaar kunnen vallen.
    Het is en blijft een bevinding die hij zelf heeft of misschien andere mensen gedaan hebben.

    Zelf ben ik van mening dat alle gadgets wel voor iemand goed of het beste kunnen zijn.
    Dit hang natuurlijk samen met een aantal factoren.

    -Abonnement en geboden bundels.
    -Aanschaf prijs.
    -Providers en niet te vergeten compatibaliteit.
    -Gebruiks gemak.
    -Verkrijgbaarheid etc…
    En dan voor mij een belangrijke reden de Interface.

    Ik ben persoonlijk een tevreden gebruiker van een Apple MacBook en de Iphone 3G. En alhoewel mijn MacBook al het eerste jaar al op de intensive care van Apple heeft gelegen en ik ook in het eerste jaar van mijn abo er al 4 vervangen Iphones op heb zitten, ben ik tot nu aan toe toch nog steeds niet overtuigd van andere merken en OS.

    Noem me een “Apple fanboy” maar ik denk dat de ervaring met een product gelijk staat aan het oordeel ervan.

    Met de nadelen van de Iphone tegenover andere modellen en merken heb ik rekening gehouden bij de aanschaf. Je gooit er een paar accesoires tegenaan en het probleem is alweer verholpen.

    Volgende maand krijg ik de oude Android van mijn broertje en sta te popelen om dat platform eens uit te proberen.
    Is het een hype of heb ik al zo een ding?

    Peace!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.