Reacties voor: Scoop: Moneyou Go is een nieuwe bankapp met een gratis betaalrekening

De bankenapp bunq heeft er een concurrent bij. Moneyou Go is een nieuwe betaalapp waarin je zelf een rekening kunt openen door een foto van je paspoort of rijbewijs te sturen. Ook krijg je tot en met januari volgend jaar een gratis pas waarmee je in winkels kunt betalen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. € 3,50 voor één betaalrekening met pas vind ik wel enorm veel. Bij andere banken is dat veel goedkoper. Een rekening bij Rabobank open je ook in de app, kost € 1,30 per maand en dan heb je het voordeel van fysieke locaties, klantenservice en meer.

  2. Origineel geplaatst door Jan
    € 3,50 voor één betaalrekening met pas vind ik wel enorm veel. Bij andere banken is dat veel goedkoper. Een rekening bij Rabobank open je ook in de app, kost € 1,30 per maand en dan heb je het voordeel van fysieke locaties, klantenservice en meer.

    Dan pak je het gratis alternatief zonder pas, dat heeft de Rabobank weer niet…

  3. Als iDeal betalingen verricht kunnen worden is dit natuurlijk wel een concurrent voor bestaande banken, als dat komt ga ik het overwegen.

  4. Wat is het voordeeel hiervan? Ik betaal bij de ASN bank € 1,50 per maand voor een betaalrekening met rente, een spaarrekening en een betaalpas. Waarom zou ik € 3,50 per maand gaan betalen?

  5. Concurrent voor bestaande banken, dat geloof ik echt niet.
    Voor 3,50 euro alleen maar via iPhone en niet eens adressenboek online, 1 pasje en iDeal “nog” niet mogelijk. Nope, dat is echt veel te veel geld!! Bij Bunq kost me dit slechts 1,- euro en kan ik meerdere rekeningen beheren.

    Voorlopig zie ik daar dan geen bank in die ik zou gaan gebruiken. Misschien als ze al hun diensten bij elkaar stoppen in 1 app, dat je dan wat gevoeliger gaat zijn om alles bij hun af te nemen. Maar 3,50 euro is echt veel te veel!!

  6. Ik gebruik naast me Nederlandse rekening bij ING ook gebruik ook N26. Werk erg goed! N26 bij krijg je een gratis een debit mastercard (in mijn geval zonder kosten)(en mooi doorzichtig). Een Duitse IBAN rekening nummer ook met een aangesloten bankgarantie.

    Alleen het lukt me niet om Apple Pay in te stellen. Ik zou het fijn vinden als iemand me hiermee wilt helpen.

  7. Origineel geplaatst door Dinesh
    Ik gebruik naast me Nederlandse rekening bij ING ook gebruik ook N26. Werk erg goed! N26 bij krijg je een gratis een debit mastercard (in mijn geval zonder kosten)(en mooi doorzichtig). Een Duitse IBAN rekening nummer ook met een aangesloten bankgarantie.
    Alleen het lukt me niet om Apple Pay in te stellen. Ik zou het fijn vinden als iemand me hiermee wilt helpen.

    Volgens mij is het nu nog steeds gratis om een debit mastercard aan te vragen?!

  8. @Dinesh: heb je regio naar andere land gezet. Bijv duitsland.

  9. @Marc: Omdat de app nu nog vrij ‘minimaal’ is, bieden we hem gratis aan. Je hebt weliswaar 1 IBAN, maar kunt daarbinnen potjes aanmaken voor verschillende betaal- en spaardoelen: dagelijkse uitgaven, vakantie, zakelijk, etc. Daarnaast ontvang je onze spaarrente op het saldo in je potjes (tot 1 miljoen euro) Nieuwe functionaliteiten en features worden doorlopend ontwikkeld en toegevoegd. Sinds vandaag is de app verkrijgbaar voor iOs, maar aan de android app wordt hard gewerkt. Verwachting is dat deze in maart live gaat.
    Heb je zelf ideeën of wensen voor de Go app of wil je meedenken en je mening geven? Graag! Dit kan via create.moneyou.nl

    @Jan: Bedrag is hoger dan de grootbanken, maar weer lager dan verschillende ‘nieuwe’ aanbieders. In de Moneyou Go app kun je verschillende potjes aanmaken om overzicht te creëren in je betaal- en spaardoelen en je ontvangt rente op het saldo in je potjes (tot 1 miljoen euro). Meer functionaliteiten worden doorlopend ontwikkeld. Omdat de feature in de Go app nog beperkt zijn, bieden we hem gratis aan tot 1 januari 2019.

    @Mrbrightside: Leuk om te horen!

  10. @Dinesh: Verander je adres in de N26 app. Vul in het veld van je plaatsnaam je plaatsnaam in, gevold door The Netherlands. Zet NL- voor je postcode. Zet het land op Frankrijk.
    Ga naar pas beheer en kies voor de optie: pas verloren. Je krijgt dan gratis een nieuwe pas toegestuurd. Deze komt gewoon aan.
    Als je nieuwe pas ontvangen hebt, zet je iPhone op locatie Frankrijk. Ga naar wallet en voeg je Card toe aan Apple pay.
    Werkt perfect!

  11. Nou lukt me niet eens om mijn rijbewijs te fotograferen ter registratie. Te licht, te donker, teveel glans…. Go Bunq dan toch maar!

  12. Origineel geplaatst door Jan
    € 3,50 voor één betaalrekening met pas vind ik wel enorm veel. Bij andere banken is dat veel goedkoper. Een rekening bij Rabobank open je ook in de app, kost € 1,30 per maand en dan heb je het voordeel van fysieke locaties, klantenservice en meer.

    Grapje zeker? Fysieke locaties? A: ben je niet welkom (dat Moet u via internet. B: worden er steeds minder C: alle pinautomaten bij mij in de regio hebben ze ook al weggehaald. En klantenservice hebben ze al lang uit hun woordenboek geschrapt.

  13. De grootbanken faciliteren bij elkaar nog wel ca. 8.000 pinautomaten. De Rabo rijdt bij ons in het dorp zelfs met een busje naar verzorgingshuizen t.b.v. ouderen. Doordat mensen goedkoop willen zitten bij banken die alleen op internet zitten (en dus die extra kosten niet hebben van pinautomaten, plofkraken etc.) ben ik bang dat dit zal gaan verdwijnen.

  14. De app is niet te gebruiken als je een buitenlands mobiel nummer hebt. Ik ben Nederlander, woon in Nederland, heb alleen een Duitse werkgever en dus een Duitse simkaart in mijn mobiel. Wel jammer.

  15. @Huug: Hi Huug, het klopt dat je de Moneyou Go app niet kan gebruiken met een buitenlands telefoonnummer. We gaan ermee aan de slag zodat je de app binnenkort wel kan gebruiken 🙂

  16. Origineel geplaatst door Huug
    De app is niet te gebruiken als je een buitenlands mobiel nummer hebt. Ik ben Nederlander, woon in Nederland, heb alleen een Duitse werkgever en dus een Duitse simkaart in mijn mobiel. Wel jammer.

    Koop je toch een Nederlands prepaid kaartje..

  17. Leuk, nog een online betaalrekening. Waar gaat Moneyou zich echt mee onderscheiden tov de anderen? Zeker niet met de prijs…
    Of willen ze gewoon ‘presence’ op die markt?

  18. Dit lijkt me een bunq-copy cat… alleen krijg je bij bunq voor € 5,- p/m (mits met 4 personen in een bunq pack) er veel meer voor, Ideal betalingen, zelf incasso’s accepteren of weigeren, 3 fysieke bankpassen (incl. MasterCard debit), Apple Pay (voor de lucky few die snel waren), tot 25 iban nummers openen, multipin (das 2 pincodes per fysieke pas om bij invoer van 2de code van andere rekening te pinnen) en nog veel meer.

    Snap niet dat ABN hier hun energie insteekt terwijl die energie veel beter besteed zou zijn aan de ABN Bankieren app….. en hun eigen online bankier omgeving in het algemeen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.