Reacties voor: De mobiele iPhone-journalist wordt steeds professioneler

iCulture doet verslag van Mojocon 2017, de conferentie over mobiele journalistiek. Wat zijn de trends voor (tv-)verslaggevers en journalisten die content creëren voor hedendaagse media?
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Kan iemand mij vertellen wat het verschil is tussen VR en AR?

  2. Echt zo een raar fenomeen dat “telefoonjournalisme”.
    Je ziet nu vaak meer “journalisten” met telefoons in de lucht dan dat er mensen zijn die niet met hun telefoon in de lucht staan voor hun krant, blog, vlog, YouTube kanaal, website of wat dan ook. Als er 10 mensen demonstreren staan er 60 ” journalisten” met hun telefoon te zwaaien.
    Beetje over het paard getrokken tegenwoordig.

  3. Wel leuk hoe de nano in die foto zichzelf ook fotografeert.

  4. @Sven: VR is virtuele (virtual) realiteit (reality), het beeld dat je ziet (meestal door een vr-bril) is volledig virtueel opgebouwd. (Als in bijvoorbeeld een computerspel, de wereld waarin je zit is niet echt en wordt compleet opgebouwd voor je neus.

    AR is toegevoegde (augmented) realtiteit (reality), als het ware wordt er een laagje over de werkelijkheid gelegd. Je kijkt in dit geval door een bril of via je scherm terwijl je de camera van je device aan hebt staan en richt op de omgeving. Door bepaalde herkenningspunten (bijvoorbeeld streepjescode) wordt er een laag over je beeld gelegd die extra informatie toegevoegd. Automerken gebruiken dit bijvoorbeeld voor huj monteurs. Als ze een onderdeel moeten vervangen zetten ze een speciale bril op, deze laat de auto zien maar geeft stap voor stap weer hoe de monteur iets moet vervangen.

  5. Heel interressant verslag! Waar kun je die batterijen in condoomverpakking kopen?

    En ik zou ook nog wel meer willen weten over de draadloze microfoon die eventjes in beeld kwam.

  6. @Pleun Wolters: De draadloze microfoon is te vinden op mikme.com
    De chargys is nog niet in Nederland te koop maar online wel verkrijgbaar. Ze zijn overigens op zoek naar een Nederlandse importeur dus slag je slag.

    @Dirk: Ja grappig is dat! Zelf er een beetje normaal opstaan is ook een uitdaging.

    @Appiehappie: Tijdens MoJoCon is juist benadrukt dat niet iedereen met een mobiel journalist is, en dat juist journalistieke waarden tegenwoordig extra belangrijk zijn. Denk aan fake news, steeds lagere budgetten voor journalisten, hogere budgetten voor spindoctors.

    @Sven: De lenzen van Snapchat zijn een goed voorbeeld van AR.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.