Reacties voor: Mogelijke problemen met deals voor Europese iBookstore

Volgens The Bookseller heeft Apple grote problemen met het afsluiten van deals met uitgevers voor de verkoop van e-books in Europa.
Elger van der Wel -

Reacties: 19 reacties

  1. Hoop dat het wel snel van de grond komt want mijn iPad zonder NL boeken is toch een beetje kaal.

  2. Je kan toch wel gewoon boeken op de iPad zetten vanuit andere bronnen? Sommige formats kun je toch zelfs importeren in iBooks, of niet?

  3. Ja ePub bestanden. Bestandje selecteren en naar iTunes slepen. Dan wordt het betreffende boek automatisch aan iBooks toegevoegd. Syncen met je iPad (of met OS 4 op de iPhone) en klaar.

  4. @Marc : Ja, je kan pdf-bestanden zelfs omzetten naar epub-formaat met het programma ‘Calibre’.

    Zelf heb ik een US-account met gift-card, en heb zo al een paar boeken (Engelstalig) gekocht :).

  5. Zouden ze ook boekenbonnen gaan accepteren? 😛

  6. Dan gaan we uit pure noodzaak maar weer “illegaal” boeken downloaden. De europese uitgevers zijn dus al net zo “slim” als de europese distrubeteurs van digitale muziek, tv series en films… Leren ze nu nooit dat vooruitgang niet wacht op hun idiote businessmodellen? Wij in Europa willen ook ebooks kunnen lezen. Op de dag van release de finale van Lost kijken en niet jaren na de US films in HD kwaliteit op iTunes. En maar vechten tegen piratebay en FTD. Maar moeite doen om wereldwijd legaal aanbod te leveren tegen concurerende prijzen? Ho maar.

  7. Waar kopen jullie ebooks en waar zetten jullie ze mee om?

  8. Zo schattig dat de uitgevers denken dat mensen die de moeite nemen om in de VS een iPad te kopen/over laten komen, het geduld hebben om op hun deals te wachten. De tering. Binnen een maand en tegen redelijke prijzen – lees: een stuk goedkoper dan papier want een stuk minder kosten. Anders ga ik gewoon net als bij muziek die te duur is, gewoon aan het jatten. De tering.

  9. Europese regelgeving enzo.

  10. En dan is er nog de Kindle app. Koop je gewoon een boek op Amazon en 3 seconden later open je het boek in de Kindle app. Ow ja, en B&N bracht vandaag een reader app uit. Plenty alternatieven dus. En je kunt altijd nog zelf je epubs in iTunes zetten, zoals velen al opgemerkt hebben.

  11. Origineel geplaatst door Jan Reet
    Zo schattig dat de uitgevers denken dat mensen die de moeite nemen om in de VS een iPad te kopen/over laten komen, het geduld hebben om op hun deals te wachten. De tering. Binnen een maand en tegen redelijke prijzen – lees: een stuk goedkoper dan papier want een stuk minder kosten. Anders ga ik gewoon net als bij muziek die te duur is, gewoon aan het jatten. De tering.

    Misschien kun je dan ook wel illegaal een boek over de Nederlandse taal EN een over ziektes kopen…

  12. Ehhhh, zijn er echt mensen die hele boeken op de iPad lezen?
    Ik heb dit geweldig veelzijdige apparaat nu bijna twee maanden intensief in gebruik, maar heb er nog geen enkel boek op gelezen.
    Mail, agenda, spelletjes en vooral de browser zijn de Apps die ik gebruik.
    Gisteren de Wired ‘App’ gekocht. Is al veel leuker dan een boek.
    Maar de komma in de prijs moet echt een stapje naar links voordat ik de volgende Wired in deze vorm koop.

  13. Origineel geplaatst door Aiii
    Dan gaan we uit pure noodzaak maar weer “illegaal” boeken downloaden. De europese uitgevers zijn dus al net zo “slim” als de europese distrubeteurs van digitale muziek, tv series en films… Leren ze nu nooit dat vooruitgang niet wacht op hun idiote businessmodellen? Wij in Europa willen ook ebooks kunnen lezen. Op de dag van release de finale van Lost kijken en niet jaren na de US films in HD kwaliteit op iTunes. En maar vechten tegen piratebay en FTD. Maar moeite doen om wereldwijd legaal aanbod te leveren tegen concurerende prijzen? Ho maar.

    Precies! En boeken in epub-formaat die je koopt via bol.com of bijv. Bruna.nl kan je ook al niet syncen vanwege die DRM beveiliging.

    Als je trouwens de prijzen vergelijkt van een paperback editie en de ebook versie, dan is deze laatste nog erg duur. Het scheelt vaak maar een 10-20%. En als nadeel dat je deze dus EN niet op het apparaat van voorkeur kan lezen EN je het boek niet kan verkopen nadat je deze uit hebt (zoals je dit wel kan doen met normale boeken).

    Ik wil bijna zeggen dat uitgeverijen het verdienen om nog zwaardere tijden mee te maken. Ze zijn echt blijven hangen in de vorige eeuw.

  14. Origineel geplaatst door Onno ter Wisscha
    Ehhhh, zijn er echt mensen die hele boeken op de iPad lezen?Ik heb dit geweldig veelzijdige apparaat nu bijna twee maanden intensief in gebruik, maar heb er nog geen enkel boek op gelezen.Mail, agenda, spelletjes en vooral de browser zijn de Apps die ik gebruik.Gisteren de Wired ‘App’ gekocht. Is al veel leuker dan een boek.Maar de komma in de prijs moet echt een stapje naar links voordat ik de volgende Wired in deze vorm koop.

    Wired ook aangeschaft prijs vlat mij nog wel mee alleen ik koop normaal ook niet dat soort tijdschriften(maar nu wel!)
    Boeken kun je toch ook via bol downloaden en dan drm eraf halen met een bepaald prog.?

  15. Clint Reno, als je even Googled dan kan je zo vinden hoe je die DRM er af kan rippen. Let wel: je kan niet zomaar een willekeurige beveiligde ePub of PDF “kraken”, maar wel de beveiliging van een door jou zelf aangeschaft boek met jouw eigen sleutels verwijderen. De methode maakt gebruik van het feit dat je de te kraken boeken legaal in Adobe’s Digital Editions kan lezen (die zal je dus ook moeten installeren). Daar is dus niets immoreels of illegaals aan, zolang je die boeken niet upload of aan anderen geeft.

    De Economist had trouwens gelijk: de uitgevers snappen niets van de digitale wereld, en hebben werkelijk niets geleerd van de muziekindustrie.

  16. @Onno ter Wisscha: Ja hoor, ik heb al een half dozijn boeken . Leesboeken wel te verstaan.

  17. Origineel geplaatst door Anthony Donker
    Misschien kun je dan ook wel illegaal een boek over de Nederlandse taal EN een over ziektes kopen…

    Dat van die ziektes snap ik, maar wat is er mis met mijn gebruik van de Nederlandse taal?

  18. An update on yesterday’s story, Apple has reached UK iBook distribution deals with publishers Hachette UK, Penguin, HarperCollins and Pan Macmillan. Titles from all four publishers were made available on the morning of the iPad launch, May 28.

    The four represent five of the original global publishers who signed with Apple before its US launch in April, with only Simon & Schuster missing.

    “Prices are in the main more expensive than the equivalent print versions available on Amazon.co.u. For example, the paperback of Wolf Hall is £3.60 on Amazon, but £6.99 on the iBookStore. Thousand Autumns… is £11.99 via Apple, but Amazon is charging £9.41 for the hardback,” notes The Bookseller.

    Readers can download more than 100 pages of Wolf Hall for free, with an option to buy it while reading the sample. Nearly 100 pages of Mitchell’s novel can also be downloaded for free.

  19. @Shmstr:
    Ik heb het niet over hoeveel boeken je hebt, maar hoeveel je leest.
    Zelf heb ik ook meteen een paar boeken aangeschaft en de Kindle App geinstalleerd en daar een paar boeken in gezet.
    Maar lezen doe ik ik dus nauwelijks.
    Stripboeken daarentegen zijn bijvoorbeeld veel leuker op de iPad.
    Maar nog steeds veel te duur.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.