Reacties voor: Moet Apple de ‘twee woorden-autocorrectie’ op de iPhone terugdraaien?

De autocorrectie van de iPhone en iPod touch is op hol geslagen sinds firmware 4.3.2 en verbetert steeds vaker één woord in twee woorden. Irritant of een zegen?
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 166 reacties

  1. haha heb die al sinds dat apple met die onzin kwam uitgezet:) dus nee heb er geen last van:)

  2. Standaard staat autocorrectie bij mij al jaren uit… dit is echt een probleem wat al langere tijd bestaat..

  3. Yes, nog iemand die het heeft. Sorry voor de yes. Maar ik had zitten googlen, maar kon niet echt iets vinden.

    Soms maakt ie er ook 3 woorden van. Het is iig heel raar. En zwaar vervelend.

  4. Ja, het is heel vervelend. Maar ik geloof niet dat Apple hier iets aan gaat veranderen.

  5. Ik vind het wel prettig. Om de een of andere reden mik ik altijd op de n ipv. de spatiebalk. Dit vangt dat vaak mooi op.

  6. Nou op mijn iPhone 4 met 4.2.1 doet ie dit ook al… Dus denk niet dat het aan 4.3.X ligt, maar aan 4.2 ofzo… Ik vind het wel zwaar irritant! Zelfs bijna Apple onwaardig!!!!

  7. Ik vind het zelf echt geniaal!! Hoe vaak ik niet op de ‘n‘ klik ipv op de spatiebalk. Voor mij is dit echt een uitkomst! Ik kan me voorstellen dat het soms best irritant is, maar ik heb vaker dat hem me goed uitkomt dan slecht..

  8. Heb nu via ‘algemeen’, dan ‘toetsenbord’ geregeld dat autocorrectie/controleer spelling nu permanent uitstaat en dat bevalt me prima. Wachten op een beter systeem, in de tussentijd.

  9. Ja het is echt kak die nieuwe autocorrect, marktplaats maakte hij Naruto aars van laatst en hahaha wordt gayscene, wtf

  10. Goed artikel! Het is vaak een topic bij mijn werk. Veel collega’s ergen zich ook, net zoals ik zelf… Hopen dat Apple hier iets aan gaat doen!

  11. Bij mij staat de autocorrectie al uit vanaf dag 1. Super irritant dat je er op moet klikken om het te negeren, ipv erop klikken om te accepteren.

  12. Hou op schei uit! Ik word helemaal kriegel van die autocorrect in twee woorden. Soms maakt hij er zelfs 3 woorden van.

  13. Ja ik ook. Er verandert van alles bij lange woorden of überhaupt bij woorden.

  14. Zet die autocorrectie ook gewoon uit. Het is een autocorrectie door een computer, dus nooit 100%.
    Vind het alleen maar irritant en heb het sinds ik een iPhone heb ook gewoon uit staan.

  15. Deze uitbreiding van de correctie werkt vermoedelijk best goed voor het Engels, maar in Nederland hebben we de gewoonte allerlei woorden samen te voegen (zoals televisie en merken tot televisiemerken), wat dus mis gaat. Voor diegenen die http://spatiegebruik.nl/ in de favorieten hebben staan erg vervelend, voor mensen die toch al alles los schrijven geen probleem. Benieuwd of (als Apple het niet aanpast voor Nederlands) het de verandering van de regels over samenvoegingen in de Nederlandse taal zal bespoedigen.

  16. JA!

  17. Ik zat al hele tijd rond te zoeken naar een instelling.
    vind het echt mega irritand daardoor moet ik woorden dus 2x typen als ik even niet oplet.

    hopelijk komt er een schakelaartje om het weer uit te vinken.

  18. Och man, dit is zo vet irritant! Ik erger me er ontzettend aan.

  19. Ik heb sinds 4.3.2 de autocorrectie maar uitgeschakeld.. werd er ook knettergek van..

    @Ad
    Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Autocorrectie = 0

  20. NEE! niet terug draaien. Ik vind het ideaal! Ook als hij per ongeluk wel een correctie uitvoerd terwijl je het niet wil. Kan je 1 keer op backspace drukken en je kan het woord selecteren wat je getypt had.

  21. Weg ermee 🙂

  22. Autocorrectie werkt voor mij totaal niet! Dus mooi uitgezet, en zo te horen blijft dat ook nog qel even zo.

  23. ‘t wordt overigens wel tijd dat ik ‘s wat vaker de televisie erken

  24. JA! zwaar irritant af en toe!

  25. Ik heb last van 1 woord correctie!! Uitgezet dus

  26. manualcorrect ftw??

    Dat is een van de beste cydia-tweaks die ik ken. Ik neem aan dat iphoneclub.nl dat ook wel ken toch?

  27. Ik zit zelf nog op iOS 4.3.1, dus heb er minder last van. Maar ik snap dat dit wel irritant is, woow.

  28. Tip voor alle jailbreakers: ManualCorrect draait de werking van autocorrect om. Om een suggestie te accepteren, tik je erop. Doe je niets, dan blijft gewoon je eigen tekst staan. I-de-aal!

  29. IRRITANT! Dacht dat het alleen enkele keer zou verbeteren, maar die correcties zijn niet te houen. Ga t direct uitzetten:)

  30. Lastig, dat een Amerikaans bedrijf, wat in de moedertaal geen samengestelde woorden erkent, ons probeert te wijzen hierop. Ik zie alleen maar meer en meer spatiemisbruik in de nederlandse taal ontstaan door dit soort onzinnige correcties. Ik betrapte mezelf er al op (draai nog 4.3.1), dat ik in elk smsje of twitter bericht tig keer de correctie moet wegwuiven. Ik vind het zwaar irritant en ongepast dat een telfoon denkt beter te weten welke andere woorden ik bedoel.

    In het Engels is het echter een logische autocorrectie, maar in het nederlands met al onze samengestelde woorden hoort het niet thuis.

  31. Origineel geplaatst door HIphone
    ‘t wordt overigens wel tijd dat ik ‘s wat vaker de televisie erken

    Nou daar heb je je antwoord Bart 😛

    Ik zelf heb het gewoon aanstaan nog niet veel last van gehad. Misschien ben ik wel een simpele ziel die teveel woorden los van elkaar schrijft en dit dus niet merkt 🙂

  32. De autocorrectie van 1 woord is handig maar toen laatst van de naam van een belangrijke mevrouw Sneue Koe werd gemaakt (en ik zat niet op te letten en drukte op send) ben ik toch op zoek gegaan naar de optie om het uit te zetten. Weg met die meerwoordscorrectie! (hee, en met dat woord doet ie niks…)

  33. Dacht dat het kwam door mijn jailbreak, blijkt het in het iOS zelf te zitten….
    Zwaar irritant en wat mij betreft mogen ze het snel herstellen naar hoe het was!

  34. “Als ik de overheersing van de mensen door de televisie erken, waar houdt het dan op?”

    Verder met ik het er helemaal mee eens. In mijn agenda moet ik vaak ‘reiscommissie’ typen, en mijn telefoon gelooft dat ik toch écht ‘reis om issue’ bedoelde.

  35. Ik stoorde me ook wezenloos aan al die correcties. Nog rotter is wanneer je in onoplettendheid de correctie accepteert en weer backspaced, de iPhone/iPad dat niet als hint ziet dat ie het bij 2e keer typen de correctie maar moet laten. Snel uitgezet.

  36. Origineel geplaatst door EricE
    Tip voor alle jailbreakers: ManualCorrect draait de werking van autocorrect om. Om een suggestie te accepteren, tik je erop. Doe je niets, dan blijft gewoon je eigen tekst staan. I-de-aal!

    geniaal! dank broeder!

  37. It sucks, ingrijpende verbetering gewenst.

  38. @EricE: Thanks voor de tip!

  39. Ik heb de iPhone op zijn fout gewezen en inmiddels maakt hij geen televisie ervan meer van televisiemerken.

    Hoe dan?

  40. Ik vond autocorrectie wel handig, maar sinds het 2 woorden gezeik staat autocorrectie bij mij uit. Misschien dat ik terug ga naar 4.2.1, als ik een keer tijd heb.

  41. Die hele functie is altijd al irritant geweest. Ik heb hem sinds mn iPhone 1 in 2008 al uit staan. Bovendien heb ik nu een 3G (ja, die zonder “S”, dus krijg ik toch geen updates meer.

    Geeb last van, dus!

  42. Ik heb het al eerder gezegd: Apple moet alleen de functies van de spatie en het kruisje omdraaien.
    Immers: nu is spatie ‘jaaah, goed idee Apple’ en kruisje ‘nou nee, liever niet’.
    Maar de spatie typ je gedachteloos. Je stemt door de spatie passief in met het voorstel tot correctie.
    Door het proces om te draaien moet je juist het voorstel actief controleren en actief accepteren door middel van het kruisje.

    Apple zou dus die twee functies moeten omdraaien en in elk geval in Settings de mogelijkheid kunnen geven om de functie van spatie en kruisje zelf om te draaien.

    Edit: Oops, ik lees net in één van de comments dat jailbreakers dit al lang kunnen. Lijkt me een extra reden voor Apple om dat vanmiddag nog in te voeren.

  43. Dit is wel heel raar!! Waarom gebruikt Apple niet gewoon de spellingscorrectie van Mac OS X?? Als je in Teksteditor televisiemerken typt, dan is dat een correct Nederlands woord! Daarom vertrouw ik op de computer altijd op Apple in plaats van een andere spellingschecker.

    Wat enorm dom dat ze dit schijnbaar zonder medeweten van Apple Nederland voor Apple Nederland hebben doorgedrukt! Iedereen weet toch een andere taal, andere regels hanteert? Verder denk ik dan wel dat het gedaan is vanwege de vele tikfouten met de m en n, wat het dan logisch maakt, maar zoals hier te lezen meer irritatie oplevert dan correctie.

    Overigens wel heel goed dat ze in ieder geval updates uitvoeren, ze schijnen dus te denken dat het vooruitgang is en dat ze vooruit willen gaan is positief 🙂

    ManualCorrect.. Zo te horen moeten ze dat maar invoeren, klinkt perfect, zoals de oude smartphones dat vroeger deden!

  44. @Bluevoice: Door de suggestie weg te klikken. Daar leert de iPhone weer van. Het probleem is dus, dat de iPhone denkt jou nog veel meer te kunnen leren.

  45. Onbewust sinds de update last van gehad en tijdens het lezen van het topic herkende ik het probleem. Bloedirritant! Hopelijk doen ze er snel wat aan!

  46. De autocorrectie van de iphone is sowieso ****. Het is gewoon absurd dat je op het woord moet klikken om de correctie te negeren ipv klikken om te accepteren. En zonder die stomme autocorrectie kan de spelling checker ook niet aan wat ook al nergens op slaat, want waarom heb je nog een checker nodig als hij zelf toch al alle woorden verbeterd.
    Ik wil gewoon alleen de spelling checker aanhebben zodat hij een woord met rood onderstreept als hij denkt dat het fout is, zodat ik er zelf op kan klikken om de alternatieven te zien.

  47. Een van de redenen dat ik tap to correct gebruik (of iets in die trend) bij mogelijke correcties moet ik eerst het gecorrigeerde woord aantikken voordat het aangepast.
    Hiervoor is dus wel een jailbreak vereist.

  48. Origineel geplaatst door Juppe
    Bij mij staat de autocorrectie al uit vanaf dag 1. Super irritant dat je er op moet klikken om het te negeren, ipv erop klikken om te accepteren.

    Helemaal mee eens: of het nu om één, twee of drie woorden gaat. De autocorrectie zit mij regelmatig dwars, zodra je een spatie invoegt zit je vast aan de suggestie van iOS. Maar missen kan ik hem niet.

  49. Ik werd al gek van het aan tal mensen dat samen gestelde woorden niet aaneen gesloten schreef.

  50. Origineel geplaatst door Bart Breij
    @Bluevoice: Door de suggestie weg te klikken. Daar leert de iPhone weer van. Het probleem is dus, dat de iPhone denkt jou nog veel meer te kunnen leren.

    Werkt dat zo? Bij mij maakt hij van een a bijvoorbeeld altijd een á ongeacht hoe vaak ik eerder op het kruisje heb gedrukt om aan te geven dat hij dat niet moet doen. Hoe kun je de herhaling dus voorkomen?

  51. Het inderdaad heel vervelend, ik denk dat ik de autocorrectie ook uit ga zetten. Of toch maar een keer kaïk realen… Uhhh ik bedoel jailbreaken.. 😉

  52. ManualCorrect dus.. bedankt voor de tip, dat werkt super!

  53. @eiskoud: ja maar ik wil wel die spelling controle !!!!

  54. Ik vind de gewone autocorrectie ook al zwaar irritant, hoewel het zeker ook nuttig kan zijn. Maar net als Bart in het artikel schrijft, als je snel tikt staat het woord er al, foutief gecorrigeerd en wel en ben je met het volgende woord bezig, zodat je weer moet backspacen en opnieuw tikken.

    Daarom heb ik, sinds iPhoneclub het bestaan ervan vermeldde, al ManualCorrect op m’n toestel staan. Je kunt nog steeds het gecorrigeerde/aangevulde woord aantikken, maar het wordt er niet meer ongevraagd neergekwakt. Ideaal, scheelt me meer tijd dan dat hele AutoCorrect. Wie ManualCorrect nog niet kent, even zoeken in Cydia (je iPhone moet dus gejailbreakt zijn). Het is gratis.

  55. @Bluevoice: ja bij mij altijd van ok maakt hij ik HOE DAN OOK !

  56. Een drama! Ik gebruikte het met veel genoegen, ook in andere talen maar laat het nu uitstaan.
    Erg jammer, terugdraaien graag!

  57. Ja, dat heb ik ook. Als ik Thnx tik op mijn iPhone komt als vervanging rund te staan. Best apart 🙂

    En lullig omdat ik het niet gezien had toen ik op iemand een reply stuurde .. Maar goed, inmiddels uitgezet, dus zal bij mij ook niet meer gebeuren.

  58. JA! Het is al zo sinds 4.3! Superzwaarirritant!

    Van bevrijdingsfestival maakt hij “bevrijdings oorlog”.

    En prima lange woorden worden veranderd in compleet onlogische combinaties van korte woorden achter elkaar.

  59. Ben ik de enige die tevreden is van de autocorrectie?
    Af en toe zit de iOS er eens naast, maar 99% van de tijd is de voorgestelde correctie juist. Top!

  60. Ff via jailbreak. ManualCorrect via bigboss in cydia. Dat draait het auto correctie systeem om. Werkt dan net als bij microsoft word. Of auto correctie uitzetten in instellingen.

  61. Gewoon uitzetten die optie. Als er iets irritant is aan iOS dan is het dat wel.

  62. Deze vreselijk irritante eigenschap van Apple is voor mij juist de reden om te jailbreaken!! Zoals door anderen al gezegd, en het kan denk ik niet vaak genoeg gezegd worden (vandaar ook mijn reactie..) gebruik ManualCorrect!!!!! TOP!!!
    Apple zou dit over moeten nemen!!!

  63. Ik heb daar ook last van. Ik vind dat echt slecht van Apple!

  64. Ooh alsjeblieft he, ik snapte de werking niet eens en het heeft ook bij mij dan sinds dag 1 uitgestaan

  65. Ja, knetter en word ik ervan!

  66. Al eeuwen uitgezet. Jailbreak twaek gebruik ik en dan werkt het andersom. De autocorrectie aantikken als je m wilt gebruiken werkt veel betet!

  67. Iemand een idee waar de suggestie voor THE vandaan komt?

  68. Terug draaien die handel!!!

  69. Ach ja ik heb een keer gehad dat ik smakelijk eten intypte en opeens stond er anale kijk.. lullig als je dat naar je vriendin stuurt hahaha

  70. Sow dacht dat ik de enige was, maar dus niet. Vind de autocorrectie van de iphone echt ruk! Altijd al, maar inderdaad, nu je het zegt, sinds de update lijkt het nog erger geworden.

  71. Ik heb er soms ook last van.
    Ook erg vervelend zijn de woorden die in hoofdletters komen, zoals hierboven genoemd THE.
    Ik ken iemand en die heet Jac als ik heb dan mail krijg ik JAC!?

  72. Hier op 4.3.1 ook al last van deze ‘verbetering’.
    Denk dat het dus ook voor 4.3.3 al voor komt…

  73. Gebruik liever het woordenboek wel dan niet. Echter die variant zoals hij sinds iOS 4.3.2 is: drama. Zo ook THE. Heel irritant. Je kan blijven verbeteren.

    Aanpassen dus!

  74. Super irritant dat hele autocorrectie, staat bij mij standaard uit.

  75. Heel irritant inderdaad,kan iemand mij vertellen hoe ik dat kan uitzetten op m’n iPhone??? Bedankt alvast !!

  76. Ik heb vaak last van autocorrectie, maar niet vaak genoeg om het uit te zetten, want hij veranderd het ook vaak wel goed. En bij mij zit de N ook vaak in de weg ja.

  77. Wat heerlijk dat ik manualcorrect heb aanstaan.

  78. Ik heb er ook last van! Met best veel dingen. Soms is het ook erg fijn. Dus ik denk dat het gewoon moet blijven.

  79. Idd erg irritant. Soms ook grappig als je ziet wat een onzin er komt te staan. Sylvia Witteman had er recent een leuke column over.

  80. Ik dacht al dat ik gek werd maar er is dus wél iets aangepast aan autocorrect. Damnyou…. Maar heb vandaag besloten het uit te zetten.

  81. In het Nederlands moet het verbeterd worden want in het Engels werkt het gewoon goed.

  82. Ik dacht dat het aan mij lag. Maar idd is verdomd vervelend. Van mij mag t eraf.

  83. Heel irritant idd. Ik zeg snel aanpassen die handel in een nieuwe firmware..

  84. @Dennis: Als ik gayscene typ maakt ie er hahaha van?!

  85. Heb het ook inderdaad, werkt sowieso niet echt lekker vind ik… Altijd onlogische dingen

  86. Heel irritant, vooral omdat de suggesties die gedaan worden voor ‘verbetering’ in bijna alle gevallen totale nonsens oplevert. Vaak twee woorden die niet eens in je op zouden komen of waarvan je je afvraagt of ze wel bestaan en die zeker niets met elkaar te maken hebben.
    Ik heb er vooral last van als ik op de iPad een langere tekst typ in bijv. Pages.

    Vermoedelijk hebben ze een algoritme in het systeem ingebakken voor autocorrectie dat misschien redelijk werkt in het Engels, maar zeker niet in het Nederlands.

  87. Heel irritant. Heb het zelfde

  88. Leuk inittiatief maar werkt van geen meter. Netals stembesturing, dat moet Apple beter kunnen toch

  89. Alleen maar makkelijk, dus geen last van!

  90. Helemaal mee eens!

  91. Ik zet het alleen aan als Apple het voor elkaar krijgt met 1 letter mijn complete bericht neer te zetten!

    Volkomen niet werkbaar op dit moment.

  92. Jep ook last van en graag aanpassen!’

  93. Jaa inderdaad veel last van! Heel irritant en erg me er kapot aan!

  94. Ook in het Engels gaat het niet altijd goed, kijk maar naar enkele leuke voorbeelden.

  95. heb er niets dan last van

  96. Vaak last van, eigenlijk meer last dan voordeel.

    Hoop dat dit een extra optie wordt naast het compleet uitzetten van autocorrect. Want ik heb autocorrect uit staan sinds een paar weken.

  97. @Joost van der Borg: Hier wreekt zich inderdaad het verschil tussen het Nederlands en het Engels in de schrijfwijze van samenstellingen. Wij schrijven wat wij samenstellingen noemen aan elkaar, in het Engels blijven twee woorden meestal apart (in het Nederlands leidt dàt juist tot vermakelijkheden, zie de website van SOS, Signalering Onjuist Spatiegebruik). Soms is het grappig wat dit spellinghulpje (één woord!) van Apple ervan maakt, vaak is het irritant. Kennelijk wilde Apple niet het T9-systeem van o.a. de Nokia overnemen, dat heel bevredigend werkt. Wat daar de onderliggende gedachte van is, weet ik niet: eigenwijsheid (bij Apple weten we alles beter) of ordinair geld (voor deze gimmick willen we niet betalen).

  98. En ik maar denken dat ik die iPhone al die rare woorden en THE had aangeleerd…:S

  99. Hoewel ik de negatieve kanten voor kinderen van televisie erken, valt er ook veel leerzaams te ontdekken in het aanbod van dit vertrouwde medium.

  100. Yeah en “autocorrectie” wordt “auto ores tie” als je per ongeluk Engels toetsenbord hebt… echt lastig soms

  101. Enorm irritant inderdaad. Voorheen was de controle een handigheidje, nu is het lastig en opdringerig. Zo snel mogelijk afschaffen.

  102. Heb er eigenlijk niet echt last van.

  103. Zoals eerder genoemd : het woordje “the” is een engels woord.
    Het is dus niet vreemd dat er verwacht word dat het toetsenbord op engels staat als je dat woord typt en dan zal hij ook geen foutmelding geven.
    Ik het Nederlands bestaat dat woord niet dus logisch dat hij het wil vervangen door een ander woord.
    Of het logisch is dat hij het wil vervangen door “HET” is een ander verhaal.
    Gewoon even als extra ook een engels woordenboek instellen en ff op her wereldbolletje klikken als je Engels moet typen.

  104. Ik be grijp het pro bleem niet. Bij mij ga at het al tijd goed. Er zijn nou een maal i phone gebruik ers die over al last van heb ben. Niet zo af geven op Apple hoor. Sind ik de i phone in ge bruik heb staat bij mij de auto cor rectie aan en ben daar ze er te vreden over. Ik moet er niet aan den ken dat woord en samen ge voegd word en. Samen gevoeg de woord en zijn zo Neder lands.

  105. Waardeloze auto correctie vanaf het begin af aan al uit gezet, dus nee, hier geen last van. 🙂

  106. Giga irritant. Alsjeblief die hier wat aan Apple. Als je bv afsluit met xxx wordt het omgezet in ZDF ?????

  107. @peterfrans – Hahaha! Tuinde er eerst in.
    Maar goed het irriteert mij ook. En ik was eerst best blij met autocorrectie. Twijfel nu over uitzetten.

  108. Hier geen probleem. Maar je kan het woord ook toevoegen aan je woordenboek. Televisiescherm wordt bij mij trouwens tyfus scherm.

  109. Er is een cydia app genaamd manualcorrect die je wel op je fouten wijst (rode streep). Maar niet direct het woord verandert zoals apple het doet.
    Als je op het woord klikt geeft je iphone/ipad/ipod touch suggesties waar je op kan klikken!
    Voilà, probleem opgelost

  110. Ja! Echt vreselijk. Ik meen me te herinneren dat Apple zei dat ze de autocorrectie gingen verbeteren(wat al geen overbodige luxe zou zijn). Maar het is niet echt een verbetering!

  111. Ik vind het vreselijk irritant idd.
    Ook het woord the word als THE geschreven?! Grrrrr

  112. Gewoon lekker uitgezet. Dus geen irritaties meer!

  113. Heb hier ook ontzettend last van en hebt met behulp van eerder iphoneclub artikel het probleem voor de meestgebruikte woorden gefixed…

  114. Ik heb er wel last van en vind het heel irritant. Maar ik wil autocorrectie niet uitzetten, want het werkt meestal goed.

  115. Hoogst, HOOGST irritant. Ik dacht wtf is er aan de hand. Ik heb er nog niet echt over nagedacht maar nu ik het artikel lees denk ik oh ja dat heb ik ook! Haha. Heel snel ongedaan maken of optie maken dat je er specifiek voor kan kiezen. Zoveel normaal kloppende woorden, worden nu door de meest nutteloze woorden aangepast.

  116. vaak handig, soms lastig

    regelmatig erg grappig: http://damnyouautocorrect.com/

  117. Gewoon jailbreaken, en de tweak installeren waarbij de autocorrectie wordt omgedraaid=> nu moet je het gecorrigeerde woord aanraken als je dit wil vernaderen ipv het getypte woord…
    En dan heb je er geen last van

  118. Ja. Dringend.

  119. autocorrectie helpt je niet altijd, dus leer het gewoon aan om zelf Algemeen Beschaafd Nederlands te praten 🙂

  120. Ik heb sinds 28 april de witte iPhone 4 en ik heb enorm veel last van die speller! Ook op mijn 3GS en iPad overigens. Maar het meest heb ik last van het antenne probleem. Verschrikkelijk Zonder hoesje is het geen doen!

  121. Kunnen jullie er geen prijsvraag van maken? 😉 Ik had bedacht: “De radio vind ik te kleinschalig, maar de televisie erken ik wel als massamedium”

  122. Ik was een groot voorstander van de autocorrectie van de oude versies van iOS, maar sinds (volgens mij echt) iOS 4.3 is de autocorrectie zo vervelend als wat. Ik heb nog nooit zo vaak vreemde sms’jes verstuurd met compleet onlogische woorden door die autocorrectie. Hij maakt nu vaker hele rare combinaties dan goede woorden. Graag terug naar de oude autocorrectie!!

    Hoe kan het eigenlijk dat hij van ‘the’ altijd ‘THE’ maakt? THE lijkt meer op een afkorting voor iets, maar ik heb geen iee wat.

  123. Zwaar *** dit! Dacht eerst dat het aan mij lag. Had het woordenboek zelfs al gereset!

  124. Meteen afschaffen.. Deze correctie is echt een drama. Het is gruwelijk irritant. Ik heb nog geen correct voorgestelde suggestie gehad, telkens zit de correctie ernaast. Weg ermee. Of minimaal de mogelijkheid bieden de optie aan/uit te zetten.

  125. Geen last van. Heb je de andere telefoons wel eens gezien? M’n vriendin heeft een SE, daar kent ie geen woord en wordt ze gek van! Geef mij de iPhone maar. Af en toe eens iets raars versturen is toch ook wel leuk? Zolang je geen sollicitatie typt op je iPhone.

  126. Super revelend die auto erectie want samen geselde woorden worden verkeerd geïnterpreteerd.

  127. Welke twitter app word er gebruikt in het artikel?

  128. Inderdaad heeeeel vervelend. Wanneer ik het niet snel genoeg zie heb ik later een totaal ander woord en weet soms niet meer wat er stond. Maar hoe schakel ik in vredesnaam autocorrectie uit? Zou dat heel graag willen weten. Bij voorbaat dank.

  129. Ik heb er ook meer last dan lol van. Pas nog een mail verstuurd die zo verminkt was dat de ontvanger m niet begreep. Ik moet zelf natuurlijk ook beter opletten. Maar van mag het eruit.

  130. Er is niet voor niets http://www.damnyouautocorrect.com he, het is een complete iPhone-subcultuur geworden! Ik snap niet waar deze ophef NU ineens vandaan komt, die spatieautocorrect heb ik al maanden, tot mijn grote irritatie. Spijtig dat er zo weinig op nationaal niveau wordt gedaan, zoals Nederlandse autocorrect. Ik kan het niet missen, dus autocorrect staat altijd aan, het meest doodziek word ik van de hoofdlettervervanging van als door ALS, de spierziekte waarschijnlijk.

  131. Ja! Zeer vervelend!

  132. Ja ongelooflijk irritant!!

  133. Jammer.. Want de originele 1 woord correctie beviel mij uitstekend, maar de “verbetering” bevalt ook mij allerminst..

  134. Vreselijk die rare autocorrectie!!! Het kost nu veel meer tijd om een berichtje te typen. Jammer dat dit zomaar kan gebeuren. Hopelijk wordt er snel iets aan gedaan!

  135. Hytsscibfrti klop jufs buitte Sinksen ps. Bh’tjes

  136. Ja ik erger me er ontzettend aan. Hoop dat ze het veranderen.

  137. Eruit halen aub heel irritant!!

    Net als de woorden THE (maakt hij hoofdletters van) en Nice (maakt hij hoofdletter N van)

    Beter een optie om de auto correctie database in je telefoon aan te passen zoals vroeger bij Sony Ericsson volgens mij kon 😉

  138. Heel irritant inderdaad! Terugdraaien Apple!

  139. Dit is DE reden om te jailbreaken. Bah de autocorrectie is echt waardeloos. Zonder jailbreak zou ik mn iphone het raam uitgooien. Wellicht toch een android, te debiel dat je hiervoor een jailbreak moet hebben.

  140. Origineel geplaatst door Bart Breij
    @Bluevoice: Door de suggestie weg te klikken. Daar leert de iPhone weer van. Het probleem is dus, dat de iPhone denkt jou nog veel meer te kunnen leren.

    Bij werkt bovenstaande niet. Ik kan blijven weg klikken, maar het blijft komen met dezelfde suggestie. Hij leert bij mij niet. Iemand anders dat probleem?

  141. Onhandig dat de reageerknop onderaan een lange lijst met postings staat. 😉

    Anyway, ondanks de autocorrect niks geen jailbreak voor mij. Ik kan het begrijpen maar ik ben wel een applefreak. Ik mis niks, maak zelf een paar favoriete beltoontjes en vind verder alles leuk wat Apple doet. Een echte geek, haha.

  142. @Michelle Mosterd:
    Ik ben het helemaal met je eens!
    Zie je die suggestie staan, denk je nee dat bedoel ik niet.
    Ze moeten doen dat hij het woord pas vervangt als je erop tikt, niet andersom.
    Op mijn ipad 2 is het best irritant, soms tik ik een volkomen Nederlands woord in, verbeterd hij het in 2 niet bestaande woorden ( voor zover ik weet)
    Mijn iPhone 3g op 3.1.2 (is veel sneller op dit toestel dan ios 4) ziet echter geen verbanden tussen
    Meerdere woorden.
    Soms ook irritant, zo snapt hij coca Cola niet, en schrijft hij alleen het woord Cola met een hoofdletter, zoals nu.
    De autocorrectie met twee woorden is meestal erg handig, maar Apple moet er wel verbeteringen in aanbrengen.

  143. Wat mij te vaak gebeurt dat de iPhone Gied schrijft i.p.v. goed – met hoofdletter en al. Goed, goed wordt redelijk vaak gebruikt en wat is een Gied? Een voornaam. Maakt niet uit, goed=goed.

  144. @Bart Breij:

    Ik zal die Iphone eens leren : UIT !

  145. conclusie? U I T en Apple mag beter zijn best gaan doen op deze onrijpe taalverminker.

  146. Het is helemaal niet irritant. Als je er eenmaal aan gewent raakt, werkt het juist in je voordeel. Op een gegeven moment weet je wel ongeveer wanneer hij het wel en niet doet. En zoals al eerder is gezegd leert jouw iPhone ook van jouw handelingen.

  147. Twee stappen voorwaarts een stap terug. Linzensoep wordt linze soep !!!yeah!!! een verbetering (denk ik) lekker gekruit wordt gekrukt? Nee dat is logisch. Linzensoep opgezocht in het groen boekje. Bedoelde u misschien:
    linzensoep [lin·zen·soep], de
    Aha toch twee stappen terug. De Nederlandse spelchecker krijgt een dikke onvoldoende na deze update en als in de volgende update the nog steeds door THE vervangen wordt…. Truuk: typ thr dat wordt the. Na deze update is de Nederlandse spelchecker irritant maar ik heb hem wel nodig voor de andere talen. Vooral Duits. Dan hoef ik niet de hele tijd met die hoofdletters te knoeien.

  148. Apple zou een Undo-knop moeten toevoegen aan het toetsenbord, dat zou een hoop irritatie schelen. En THE kun je voorkomen door “the” toe te voegen aan je contactlijst, dan denkt ie dat het een eigen naam is. Stomme oplossing, maar het werkt wel.

  149. @Ardjee: Werkt dat ook met de DEL toets?

  150. Gruwelijk irritante ‘verbetering’! Prima voor analfabeten maar niet voor eloquente sneltypers! Graag snel functie om dit uit te schakelen!
    En nog iets: ongeacht hoe vaak ik ‘à‘ wegdruk blijft mijn iPhone mijn a vervangen naar à in bv mijn email adres…

  151. Ja heel vervelend dit. Samen met THE en à, dit mag best zijn: the en a….

  152. Ik hweb otokorektie gebwoon uut stwaan.

  153. Ze zouden het zeker moeten terugdraaien. Want dit is super irritant.

    Heb geen zin om te jailbreaken. Dus kan andere app niet installeren.

    Maar is er geen mogelijkheid om dit zelf aan te passen in de code via ssh of zo?

  154. Helemaal mee eens heel heel snel terug draaien zwaar irritant

  155. yes please stop ermee, kan het natuurlijk uitzetten maar een woord correctie was prima!

  156. Ik heb woordaanvulling uit staat, dus mij boeit het voor geen meter.

  157. Ik irriteer me er ook mateloos aan!! Uitzetten die handel…. in ieder geval een instellingen optie van maken….!

  158. Gewoon jailbreaken. Er zijn genoeg tools om hier beter mee om te gaan.

  159. Daar is een simpele oplossing voor, Autocorrectie uitzetten. Ik stoorde me sinds het begin van mijn iPhone er al aan dat je altijd de verkeerde correcties krijgt, (FW, 3.0 en daarboven), heb het toen uitgezet en sinds dien nooit meer gebruikt, nog altijd doe ik het zonder.!

  160. Als zo veel mensen het ruk vinden, waarom doet Apple er dan niets aan? Ik vond sowieso de autocorrectie niet goed, maar dit is helemaal vreselijk. Ik schreef net per ongeluk dowieso, maar daar doet hij dan weer niks mee, terwijl dat geen bestaand woord is. Ik zou het trouwens ook veel prettiger vinden als ik de autocorrectie toepas door op een ballonnetje te drukken, en niet andersom.

    Groet,
    Een gefrustreerde Apple klant

  161. Het heeft denk ik te maken met samengestelde woorden in de Nederlandse taal. Dat is typisch Nederlands en levert zelfs voor moedertaalsprekers anno nu problemen op. Hoe vaak leet men niet ‘goede dag’ of ‘vakantie bestemming’…

    Nu weet ik niet of die luiden die deze autocorrectie ontwikkelden van Hollandse komaf zijn of dat het Engelstaligen zijn die zich ermee bezig hielden. Als het het laatste is verklaart dat een hoop.

    Alles eigenlijk. 🙂

  162. Hoi, heb er gemiddeld last van. Ik heb mijn iPhone nog niet zo lang, maar merk wel dat het met de dag makkelijker wordt er mee om te gaan. Echt bezwaar heb ik dus niet. Tip aan allen: werk er een paar weken mee en oordeel dan. Kan ook te maken hebben met snelheid van tikken. Iets meer beleid hanteren. Enne….kijk wat meer op je tekstveld.

  163. Geniale site met de mooiste voorbeelden in het Engels.

    http://damnyouautocorrect.com/

  164. Van Koffietje maakt hij nu Mocro tje. Ik heb een vriendin dus vandaag uitgenodigd een Mocro tje te doen…

    Wat is überhaupt ‘tje’?

  165. ManualCorrect, i LOVE IT

  166. Ach…als ik hier de gemiddelde reply lees dan zou ik de meesten willen adviseren om toch vooral de autocorrectie aan te laten staan…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.