Reacties voor: Mock-up: als iOS in de jaren 80 was ontworpen

Ontwerper Anton Repponen maakte een mock-up waarin hij laat zien hoe iOS eruit zou zien, als het in 1986 was ontworpen. Repponen koos voor zwarte icoontjes, ermee rekening houdend dat de Apple Newton pas zo'n 10 jaar later op de markt zou komen.
Lees het complete artikel → Mock-up: als iOS in de jaren 80 was ontworpen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 25 reacties

  1. lijkt me meer op een zwart-wit thema.
    vind er weinig jaren 80 aan.

  2. @mirp: De Apple Newton? Zegt je dat misschien iets?

  3. Eén van de opvallendste slagen in het gezicht bij het terugzien van System 6 en 7 is de ongelooflijk lage schermresolutie. Die is er eigenlijk lange tijd niet beter op geworden, maar er werden grijstinten geïntroduceerd, die het mogelijk maakten om met anti-aliasing een vloeiender beeld te suggereren.
    Als ik meneer Repponen was geweest, had ik een lagere schermresolutie gekozen. Dat zou mij dan gedwongen hebben om de ikoontjes opnieuw te tekenen, in plaats van alleen maar de kleuren eruit te slopen. Lui effectbejag.
    Zie

  4. In één woord: Prachtig!

  5. Is er al een Winterboard thema van?
    Dit is voor mij namelijk weer een reden om te jailbreaken!
    Geweldige look!

  6. Haha; prachtig! Ik heb wel eens een Apple II bij het grofvuil gevonden, die UI was werkelijk prachtig! Jammer dat je er bijna niks mee kon doen (10 jaar later)

  7. Ik heb ergens nog een Psion liggen, wat een geweldig apparaat voor de jaren ’90. Word, excel, kaarten en er zaten zelfs spelletjes op!

  8. Mooi,

    maar hij is even vergeten dat de iPhone zelf ook vast wel groter zou zijn ivm batterij capaciteit 🙂
    Vind het wel mooi, maar of dit nu echt design is? Lijkt eerder op het simpelweg eruit slopen van de kleuren in de icons en een ander fontje voor de tekst. Uurtje werk?

  9. Origineel geplaatst door Peter
    Haha; prachtig! Ik heb wel eens een Apple II bij het grofvuil gevonden, die UI was werkelijk prachtig! Jammer dat je er bijna niks mee kon doen (10 jaar later)

    UI? Bedoel je de groene ]

    🙂 Ik heb nog een Apple ][ gehad en heb goeie herinneringen aan AppleSoft Basic 🙂

  10. Als iOS in de jaren 80 was ontworpen dan had er helemaal geen Youtube en Maps Icoontje geweest!
    (ok heel flauw ik weet het)

  11. Hum … helft van de apps bestonden nog niet toen (zoals itunes, gps ding, … ) dus is nogal een oportunistische benaderign en niet echt doordacht om jaren 80 te zijn …

  12. wow dit is het hoogcontrast thema dat ik zoek!!! zou idd gaaf zijn als hier een winterboard thema van gemaakt zou kunnen worden 🙂

  13. Heel gaaf..Doet me echt denken aan de ouwe macintoshjes..Wat vond ik die dingen toch inferieur in vergelijking met een amstrad toen xD…

  14. lijkt wel een eReader met digital ink, best mooi…

    Origineel geplaatst door Sjakelien
    Eén van de opvallendste slagen in het gezicht bij het terugzien van System 6 en 7 is de ongelooflijk lage schermresolutie. Die is er eigenlijk lange tijd niet beter op geworden, maar er werden grijstinten geïntroduceerd, die het mogelijk maakten om met anti-aliasing een vloeiender beeld te suggereren. Als ik meneer Repponen was geweest, had ik een lagere schermresolutie gekozen. Dat zou mij dan gedwongen hebben om de ikoontjes opnieuw te tekenen, in plaats van alleen maar de kleuren eruit te slopen. Lui effectbejag. Zie

    Zo bedoel je?

  15. Leuk bedacht, maar er klopt geen zak van. De resolutie is veel te hoog, in die tijd waren de graphics blokkerig. En het toestel is te dun, de miniaturisatie was nog niet zover dat het minder dan 2cm dik kon zijn.

    Ook het touchscreen klopt niet voor die tijd. Het bestond al wel, maar je had er een dikke en brede rand rondom het scherm voor nodig waar de nodige electronica in zat.

    Dus als je écht wilt weten hoe Apple in de jaren 80 een iPhone ontworpen zou hebben, kun je het beste toch naar de Newton kijken.

  16. Als het ontwerp echt jaren tachtig was, zou de iPhone zelf ook veel dikker moeten zijn :-). Het scherm heeft wel een jaren ’80 kleurenthema, maar verder konden ze nooit zo’n klein toestel maken toen…

  17. @Alfred: daarmee dat de titel dan ook “als iOS in de jaren 80 was ontworpen” is hé; niet de iPhone als device.

  18. Misschien wel iets voor een iOS-based e-reader.

  19. Ik vind het afschuwlijk lelijk!

  20. Monochroom was toch met een zwarte achtergrond en groene tekens?

  21. Ik moet toegeven dat dit er echt prachtig uitziet.

  22. Lol ze hebben suave hd iconen gebruikt hhahahaha maar dan in zwart wit

  23. Ik hoop dat hij zichzelf geen ontwerper noch vormgever noemt.

  24. @Niek: Je herinnert je vast nog wel de eerste Game Boy…

  25. Een psion heb ik ook nog gehad. Dat ding was echt geweldig. Daar kon je al heel veel mee in die tijd. Vind het nog steeds jammer dat psion niet verder is ontwikkeld.
    Trouwens ik vind dit voorbeeld meer een zwart wit thema, you tube in de jaren 80, tuurlijk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.