Reacties voor: Mobistar TV: iPhone als verlengstuk van je tv

Mobistar is begonnen met een nieuwe tv-dienst, waarbij je via de iPhone programma's kunt bekijken, opnemen en beheren. Ook andere smartphones zijn ervoor geschikt.
Lees het complete artikel → Mobistar TV: iPhone als verlengstuk van je tv
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Dit is op zich wel leuk maar, dat Mobistar er samen met Apple er eerst eens voor zou zorgen dat ze genoeg voorraad in de winkels hebben. Tegen nu zou dat normaal gezien toch al wel mogen dat je direct je iPhone meekrijgt, maar dat blijkt nog niet de realiteit te zijn.

  2. Mobistar kan veel beloven, maar uitvoeren is wat anders. Naar kostprijs zal het gehele plaatje vrij duur zijn en volgens de recente berichten is Mobistar met dit systeem enkel uit op de uitzendrechten van het belgische voetbal. “Mobistar gaat zelf een televisiedienst aanbieden, en met voetbal kan men meer abonnees lokken.”

  3. Of je gebruikt eyeTV:
    http://www.elgato.com/
    Een keer betalen voor hardware aanschaf en mogelijk de app.

  4. Het Mobistar persbericht is – na een persconferentie vandaag – vrij klakkeloos overgepend door een aantal websites. Een kritische kijk was kennelijk niet nodig. Want neem nu de HDTV kanalen die Mobistar aankondigt, daar moet je dan wel een schotel voor hebben. En daar moet je woning geschikt voor zijn. Als je die niet hebt, kunnen Mobistar technici, zo zegt Mobistar zelfs, zo’n schotel voor je installeren. Geloof jij het? Mobistar is een mobiele operator, technici die daar werken kunnen professionele GSM masten installeren en metingen daaraan verrichten. Die mensen gaan toch niet ineens bij particulieren schoteltjes ophangen? En voor zo’n schotel plaatsen ga je natuurlijk wel moeten betalen, ook daar wordt met geen woord over gerept. Kijk, het concept is alles bijeen genomen wellicht best interessant, maar voorlopig is de informatie erover helaas misleidend summier.

  5. In de bundel zit ook een onbeperkt vast internetabonnement en een mobiel internetabonnement van 12 maanden inbegrepen.

    Alleen dit al, is die prijs volgens mij waard. Nu betaal ik 15 euro voor mijn mobiel internetabonnement, en 42,50 voor mijn vast internetabonnement (dat niet onbeperkt is)

  6. Origineel geplaatst door Luccyboy: Of je gebruikt eyeTV:
    http://www.elgato.com/
    Een keer betalen voor hardware aanschaf en mogelijk de app.

    Slim gezien jôh, want eyeTV ‘combineert meerdere technologieën: zo ontvangt de tv-decocer satellietsignalen (via DVB-S)[ NIET DUS!], digitale ethersignalen (via DVB-T)[ ja,’n stuk of 3!] en IPTV-signalen[ NIET DUS!]. Meer dan 500 tv- en radiokanalen staan tot je beschikking[ NIET DUS!]. De beelden via de satelliet komen binnen in Full HD-kwaliteit (1080)[ NIET DUS!]. In de bundel zit ook een onbeperkt vast internetabonnement [ NIET DUS!] en een mobiel internetabonnement van 12 maanden [ NIET DUS!] inbegrepen. Ook kun je gratis mobiel bellen binnen het gezin met ‘Mobistar-circles’[ ook NIET DUS bij eyeTV!]’.
    Tsja, eyeTV en het Mobistar aanbod zijn heus met elkaar te vergelijken[ NIET DUS!].

  7. Voor de vlamingen die al een telenet of belgacom decoder ofzo hebben; schaft u een slingbox aan en een goed data aboke en je kan al je zenders ook bekijken op je iphone en ipad en pc en laptop. Belangrijk is wel je goed bereik moet hebben, toch zeker minstens 2 streepjes mee 3G en voor EDGE toch beste zoveel mogelijk, toch minstens 3tal.
    Met gprs gaat het uiteraard niet.
    Enige probleem is mee de providers hier er geen enkele volledige goede 3G bereik heeft en stabiel is, dat wil zegge het soms eens uitvalt wat heel jammer is maar tis nu niet zo dat om de 5min gebeurt, dat nu ook were niet.
    Een schotel aan m’n huis hangen, daar begin ik niet mee zenne, ik vind dat ook niet mooi en tis alweer boorwerk en gedoe mee,pf.
    En onbeperkt internet?rofflll, dat bestaat in belgie niet.

  8. @Hugo: Wist je dat bedrijven ook groter konden worden? Zo kan het zijn dat een mobiele operator ook ineens tv kan gaan verkopen. Dus dat een Mobistar mannetje ineens een schotel op gaat hangen, hoeft helemaal niet zo raar te zijn.

  9. Misschien worden die GSM masten door externe firma’s geplaatst en de schotels… Ook.

  10. Mobistar TV

    Caravan en Mobilhome toeristen de grootste groep gebruikers van Satelliet TV.
    Aangezien Mobistar de nationale ontvangers via DVBT ontvangt is het waarschijnlijk niet mogelijk dat de grootste groep van de bovenvermelde gebruikers deze zenders kunnen ontvangen tijdens hun verlof of uitstappen.

  11. @vroem: of je word mobile vikings geen abbo en voordelig

  12. waroom krijg ik niet direct de antwoord van wat is verlengstuk?

  13. vanaf nu te verkrijgen!!!
    voor meer info: mobistar-tv@live.be

  14. @jbbz:

    Er is geen enkele Nederlandse, Belgische of Duitse zender die wegens de grote bandbreedte via DVB-T of DVB-S in full HD 1080p uitzend zelfs niet in 1080i dit zal waarschijnlijk nooit gebeuren ik heb er maar één engelstalige zender gevonde waarvan de naam mij ontgaat die op de Astra 2 in 1080p uitzend.

  15. Wat bedoeld Brecht met “vanaf nu te verkrijgen”?
    Ik zie nog niets op de Mobistar website, anders dan de mogelijkheid om je per email op te geven als je meer informatie wilt. Maar die informatie heb ik nog altijd niet gekregen en nog nergens gezien of gevonden. Kun je bijvoorbeeld alle Vlaamse zenders zien, kun je alle Nederlandse zenders zien, alle Franse, alle Engelse of zijn het de – van TV Vlaanderen – bekende pakketten?
    En TV via ADSL, kan dat bij Mobistar wel, als je op een plaats woont waar Belgacom TV niet mogelijk is?

  16. Vanmiddag, om 17.01 uur was er ineens een tweetalige email van Mobistar, waarin ik werd uitgenodigd om “als eerste de elementen te ontdekken die ons verschillend maken”.
    Het eerste verschil dat ik vaststel is dat er verschillen in de aangeboden zenders zijn tussen het Nederlandse en het Franse deel van de Mobistar TV website. Waarom bieden ze niet gewoon een (en hetzelfde) pakket aan? Ik kijk als Nederlands talige kijker graag naar de Waalse publieke omroep en naar het Franse TF1. Ik wil gewoon alles en niet een pakket dat iemand anders met Vlaamse of Waalse oogkleppen op wel even voor mij zal bepalen.

  17. Op de site van TotaalTV.nl trof ik vanmiddag een stukje uitleg aan, dat ik nog niet eerder had opgemerkt. TotaalTV schrijft: “Hierbij maakt Mobistar TV overigens, net als bij TV Vlaanderen en TéléSAT, een taalsplitsing in het zenderaanbod. Mobistar TV abonnees in Vlaanderen krijgen het aanbod van TV Vlaanderen, die in Wallonië van TéléSAT. Dit heeft overigens te maken met een technisch aspect. In Vlaanderen maakt men gebruik van een DUO LNB satellietontvangst oplossing met Astra1 en Astra3. Voor het Waalse televisie-aanbod is dat een oplossing voor satellietontvangst van Astra1 en Hotbird. Mobistar kiest nadrukkelijk niet voor de Multytenne, waardoor wel een gecombineerd Vlaams en Waals zenderaanbod technisch mogelijk wordt, omdat men bij het in de markt zetten van Mobistar TV geen enkele risico op het gebied van satellietontvangst problemen wil nemen.” Tot zover dit citaat. Betekent dit nu dat ik als Nederlandstalige die in Wallonië woont door Mobistar verplicht wordt om het Franstalige aanbod te nemen? Ik heb trouwens nu so wie so al een satelliet schotel met 4 LNB’s (en een TV Vlaanderen abonnement) maar ik heb er geen behoefte aan om een in mijn ogen incompleet en dus inferieur product bij Mobistar te kopen. Ik wil ALLE zenders en geen zender minder. En waarom zou iemand in Gent of in Knokke geen Franstalig pakket mogen?
    Dat politici de taalgrens te vuur en te zwaard in stand houden, dat schijnt in België niet anders te kunnen zijn. Maar een bedrijf als Mobistar zou boven die politiek horen te staan. Nog even en je Mobistar iPhone crasht in Wallonië als je je iOS-taal op Nederlands hebt staan 😉
    Trouwens, het is me inmiddels ook opgevallen, dat Mobistar het op zijn eigen website heeft over een “Starpack 3” formule: Digitale TV, Internet en vaste telefonie.
    Waar is ineens het mobiele aanbod gebleven? Dat wordt plotseling niet meer genoemd. Nota bene hun core business!!! Wat is hier gebeurd?

  18. En nog een laatste opmerking: In het persbericht dat Mobistar op 21 september j.l. verspreidde, wordt gesproken over 500 TV kanalen via de satelliet. En kijk nu maar maar op de website: daar heeft Mobistar het vandaag ineens over 250 kanalen.

  19. op de website staat nu al de info denk ik

    mobiel zit er wel in maar niet volledig gratis, je betaald 1 eur per dag dat je het gebruikt

    Je kan kiezen tussen nl en fr pack onafhankelijk van waar je woont. blijkbaar zitten er de 2 satellieten heel verschillende zenders op het vlaamse standaard pakket zitten trouwens genoeg fr zenders
    500 zenders zitten er op het franstalig pakket en 250 op het nederlandstalig pakket

    ook de installatie kan je nu bekijken, wordt gedaan door extern bedrijf

    satteliet is by the way volledig gratis

    heb ondertussen in de appstore mobistar applicatie gevonden, kan wel niet alles testen want daarvoor moet je tv klant zijn maar staan wel een paar leuke mogelijkheden op

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.