Reacties voor: Mobistar en Proximus bieden 4G-roaming in Europa aan

Mobistar en Proximus bieden in de EU 4G-roaming aan, zodat je ook in het buitenland supersnel kunt internetten.

Reacties: 22 reacties

  1. Voor Proximus eerst misschien in België 4G aanbieden voor iPhone gebruikers en daarna naar het buitenland gaan uitrollen (ik bedoel hier niet mee dat het niet goed is wat ze doen)

  2. Nog snel dit jaar met 4G ‘aanbieding’ roamingkosten binnenharken.

  3. @Bryair: Dit is niet de fout van Proximus, maar van Apple. Zij laten niet toe dat je via het proximusnetwerk op de iPhone 4G gebruikt, dit wschl om hun partner Mobistar te bevoordelen. Dat hierdoor de meeste iphonegebruikers in Belgie in de kou blijven staan wat betreft 4G kan hen blijkbaar geen barst schelen. Het blijft een van de mooiste en gemakkelijkst te gebruiken smartphones, maar 700€ uitgeven en dan niet mee zijn met de laatste ontwikkelingen ( omdat Apple dit niet wil toelaten), zet je toch aan het denken. Dit is net hetzelfde als een auto kopen die, als je niet de brandstof tankt bij merk X, maar 70 km/u haalt.

  4. Vreemd dat ze zulke overeenkomsten maken in plaats van Apple te overtuigen en iPhone gebruikers voor hun 4g laten accepteren…

    Trouwens dat Mobistar het snelste 4G heeft is gewoon een dikke zever.. Proximus en Base hebben dit, terwijl Mobistar aan 249 steden zit zijn Base en Proxi al over de 550.. Zwijgend over hun 3G van Mobistar.

  5. Zozo wel 250MB dat stook je er zo door heen beter gewoon een prepay sim kopen in het buitenland

  6. Dat er dan ook maar gezorgd word voor het persoonlijk hotspot op de iphone 4 via proximus! En idd, stemt tot nadenken, knappe telefoon zo een iphone en altijd tevreden van geweest maar ik betaal evenveel of zelfs meer om minder te krijgen dan iemand met een andere smartphone. En dat kan zo niet blijven duren, jammer genoeg!

  7. Ben sterk aan het overwegen om Apple te laten vallen voor Samsung. Dat ze 4G nog altijd niet toelaten op Proximus in België is ronduit schandalig. Begin dat bedrijf en hun ego stilaan beu te worden.

  8. Base 4G haalt 20Mbps??
    Hier in Antwerpen haal ik met 3G van proximus meer dan 20Mbps hoor. Wie bedriegt wie?

  9. 4g in het buitenland, je mail nakijken is al onbetaalbaar, dus wat moet je met 4g. 5000e rekening als je thuis komt?

  10. Origineel geplaatst door Artey
    Ben sterk aan het overwegen om Apple te laten vallen voor Samsung. Dat ze 4G nog altijd niet toelaten op Proximus in België is ronduit schandalig. Begin dat bedrijf en hun ego stilaan beu te worden.

    Origineel geplaatst door Jan
    @Bryair:
    Dit is niet de fout van Proximus, maar van Apple. Zij laten niet toe dat je via het proximusnetwerk op de iPhone 4G gebruikt, dit wschl om hun partner Mobistar te bevoordelen. Dat hierdoor de meeste iphonegebruikers in Belgie in de kou blijven staan wat betreft 4G kan hen blijkbaar geen barst schelen. Het blijft een van de mooiste en gemakkelijkst te gebruiken smartphones, maar 700€ uitgeven en dan niet mee zijn met de laatste ontwikkelingen ( omdat Apple dit niet wil toelaten), zet je toch aan het denken. Dit is net hetzelfde als een auto kopen die, als je niet de brandstof tankt bij merk X, maar 70 km/u haalt.

    Sorry maar dit is wel degelijk de fout van Belgacom die zijn netwerk niet conform de voorschriften maken vereist om veilig met een iPhone op dit netwerk te gaan. Ze willen die kosten niet zelf betalen. Maar verhalen op Apple. Base deed dit dus wel. En inderdaad het 4G netwerk van Mobistar/Telenet is wél degelijk het snelste en prachtige dekking in West Vlaanderen. Iemand die de belachelijke tv reclame van Proximus gelooft (op een verlichtingspaal klimmen voor ontvangst) heeft goed zijn kop in ‘t zand zitten.

  11. @Artey: Bolt het dan af makker. Succes met je samsung…

  12. Ik weet niet waar ze altijd die snelheden halen. Op mijn iPhone 5s iOS met 7.0 en jailbreak haalde ik snelheden tot 56Mbps op het Proximusnetwerk, en ik had bijna in heel Vlaanderen 4G.

  13. Voor mij werkt de 3G van Mobistar behoorlijk goed, recent in mijn regio een update vastgesteld van 3G naar 3G+, wat duidelijke merkbaar is. Voor 4G is het nog even wachten, wat me eigenlijk niet kan schelen. Ik heb al kennis gemaakt met de 4G van Mobistar en ben onder de indruk van de snelheden die ik haal. Ja ik ben een tevreden Mobistar klant, als het werkt mag het ook gezegd worden.

  14. Ik zit met mij iPhone 5 gewoon op 4G LTE van Proximus te surfen hoor, krijg trouwens zeer mooie snelheden. Nadeel ( voor sommigen) is dat je dit enkel met jailbreak kan.

  15. Lol, 250mb! Op zulke limieten zit echt niemand meer te wachten.

  16. Het ziet er hopelijk op termijn gewoon ook aan te komen dat de datalimieten bv 50GB of gewoon onbeperkt zijn. Net als de internetverbindingen thuis, gaan ze mobiel vooruit. Ooit begonnen we thuis toch ook met 1mbps en een limiet van 5GB ofzo? 🙂

    Ik ben in ieder geval blij dat ze zoiets doen, want in de omringende landen (dan België) staan ze veel verder en bieden ze ook Roamingabbo’s aan. Nu is het wachten wat Base en Telenet doen 🙂

  17. Iemand al een idee wat de tarieven gaan zijn bij proximus?

    Dankzij de jailbreak is LTE bij proximus perfect mogelijk. En zelfs thuis sneller dan m’n WiFi verbinding.
    Ben bij Mobistar weg gegaan omwille van het slechte netwerk.

  18. De Ookla test was in december en sindsdien heeft base vooral Proximus het netwerk nog geupgrade en Mobistar al lang voorbij gestoken. Toch blijft Mobistar deze voorbijgestreefde resultaten maar gebruiken om ‘het beste netwerk’ te claimen.
    Mobistar is trouwens niet de belangrijkste iPhone provider van het land.
    Proximus verdeelt de iPhone wel niet maar heeft wel de meeste iPhones op zijn netwerk.
    4G deblokkeren komt deze maand in Staatsblad en zal Apple verplichten dit open te stellen voor base en Proximus.

  19. Trekt u informatie maar in. Want proximus heeft wel degelijk het beste netwerk. Mobistar is veel trager dan dat ze beweren

  20. Origineel geplaatst door Philippe
    De Ookla test was in december en sindsdien heeft base vooral Proximus het netwerk nog geupgrade en Mobistar al lang voorbij gestoken. Toch blijft Mobistar deze voorbijgestreefde resultaten maar gebruiken om ‘het beste netwerk’ te claimen.
    Mobistar is trouwens niet de belangrijkste iPhone provider van het land.
    Proximus verdeelt de iPhone wel niet maar heeft wel de meeste iPhones op zijn netwerk.
    4G deblokkeren komt deze maand in Staatsblad en zal Apple verplichten dit open te stellen voor base en Proximus.

    Laat ons hopen dat je gelijk hebt. Apple heeft nogal de neiging om zeer koppig te zijn in deze zaken, ze hebben ook lang geprotesteerd tegen de 2 jaar garantie die ze moeten geven in Europa.

  21. > Mobistar is in België nog steeds de belangrijkste iPhone-provider en beweert in dat land het snelste 4G-netwerk te hebben opgetuigd

    Haha voor de 5 masten die ze hebben over het hele land? Mobistar heeft echt wel het meest crappy netwerk hier in Belgie…

  22. Zijn er mensen die ervaring hebben met mobiel internet in Frankrijk? Ik ga deze zomer voor 3 weken op vakantie naar Frankrijk en zou graag internet op men iPhone hebben. Echter heb ik geen zin om hier €75 voor te betalen aan Proximus…

    Kan je makkelijk een soort van PrePaid aankopen in Frankrijk waar dan mobiel internet bij zit? En wat zijn de beste ervaringen hier omtrent?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.