Reacties voor: MobileMe krijgt update: gekoppelde ringtones, contacten samenvoegen

Vannacht was MobileMe een tijdlang niet te bereiken, waardoor geruchten ontstonden of Apple misschien bezig was om de speciale iDisk-applicatie voor de iPhone uit te rollen. Dat gebeurde niet, maar er zijn wel een hoop veranderingen en verbeteringen doorgevoerd.

Reacties: 34 reacties

  1. Wat Push Contacts en Push Calendar betreft (ook OS 3.0 nodig)

    Hier heb je geen 3.0 voor nodig, dit was al langer beschikbaar onder 2.x meen ik. Tijd lang dat het niet helemaal push was omdat Mobile Me servers het niet aankonden.

  2. Is er wel niet sneller mee geworden. Zelfs nog trager dan voorheen.

  3. En een hele goede verbetering: de Push email werkt nu ook écht. Dat wil zeggen; als je voorheen via mobileme een mailtje kreeg op bv je mac en je iphone en je las hem op één van de twee, dan bleef hij op de andere als ongelezen staan. Nu niet meer.

  4. hoop dat ze ooit in de toekomst ook smsjes kunnen synchroniseren..

  5. Is het niet vreemd, dat wanneer ik zoek naar berichten, mijn iPhone 3G net 3.0 ALLE oude berichten toont, zelfs van augustus vorig jaar???

  6. @Niels:

    als je die berichten niet heb weggegooid vind ik dat niet raar.

  7. Wat doet MobileMe nou eigenlijk? Wil er best voor betalen alleen wie kan het mij uitleggen?

  8. Is het mij nooit eerder opgevallen, of zie ik ineens een data-transfer limiet staan van 200gb/pm?

  9. @ Samplex

    Een simpele kijk op de site van Apple of ME.com doet wonderen. Je kan zelfs een trail nemen.

  10. @Freek:

    Bij mij blijft de email op de iPhone wel staan als ongelezen (alhoewel ik deze op de Macbook wel al heb gelezen), dit verandert pas als ik bij de mails op de iPhone op vernieuwen klik. Is dit normaal met OS3.0???

  11. Heb MobileMe al een tijdje en het doet ‘t echt perfect. Precies zoals beschreven :))

  12. @Samplex:

    Ga eens naar de volgende link voor een eerste oriëntatie. Zoals je ziet is een probeerversie ook mogelijk.

    http://www.apple.com/nl/mobileme/

  13. Wat ik me afvraag: heeft MobileMe zich sinds vorig jaar verbeterd? Toen ik nog een trial had, was het ontzettend traag en onbetrouwbaar. De website werkte niet goed, contacten en afspraken verschenen dubbel enz. Mij zie je daar geen 80 EUR voor betalen.

  14. MobileMe is zeker verbetert. Of het 80 euro waard is kan ik niet zeggen, dat verschilt per persoon. Zelf zou ik niet meer zonder kunnen. Zo’n verademing als al je contacten, mail en afspraken netjes syncen. Het zou nog mooier zijn als ook andere software ontwikkelaars de agenda en contacten api zouden kunnen gebruiken, eventueel met MobileMe erbij. Dan zouden echt heel mooie programma’s ontwikkeld kunnen worden.

  15. 80 euro is een boel geld, ze hadden mobileme gratis moeten maken. appel wil ook overal geld zien.

  16. Mobile me is de mooiste dienst wat er is. Gebruik het nu sinds begin 2007 en het is elke cent waard. Zo makkelijk met syncen en dergelijke. Daarnaast 20gb opslag. Nog steeds worden er dingen aan toegevoegd, zie “Find my iPhone” en “remote wipe”. Zou niet meer zonder mobile me kunnen werken….. En veel mensen raken dat breezer hotmail adres eens kwijt.. Als ik mensen daar mee zie werken, heb ik direct medelijden mee dat ze niet beter weten…

  17. Origineel geplaatst door Nemco
    Is het mij nooit eerder opgevallen, of zie ik ineens een data-transfer limiet staan van 200gb/pm?

    Heeft er altijd al gestaan.

  18. Bij ons thuis gebruiken we al jaren MobileMe voor contacten, delen van foto’s en agenda’s. Het wordt voortdurend verbeterd. Het is on-ge-lo-fe-lijk handig als je met een gezin met meerdere macs bent en toegang vanaf het werk tot MobileMe via PC. En toen de iPhone daar bij kwam, werd het helemaal geweldig.

  19. Heb sinds een tijdje ook Mobile Me, bevalt me prima voor contactpersonen en de agenda maar met de email blijf ik problemen houden. Ik wil niet het me.com adres gebruiken dus heb ik m’n email op doorsturen staan naar me.com, ik krijg nu steeds alles dubbel. En ja, op de server van m’n info adres heb ik aangevinkt van server verwijderen. Ook m’n kpn mail doorsturen werkt niet goed. Als iemand een oplossing weet, dan is MM helemaal geweldig!

  20. Dat van die ringtones was hard nodig. Bij elke sync waren alle gekoppelde ringtones weer vervangen voor de default. Ik ga zo even kijken of het echt waar is.

  21. Wat ik nogsteeds heel jammer vind is dat calendars read-write delen met de rest van de familie nogsteeds niet kan. Daar gebruik ik nu Google voor. Eigenlijk werken alle Google oplossingen beter dan de MobileMe oplossingen. Afgezien van het downloaden van foto albums. 

  22. Origineel geplaatst door nino
    @Niels: als je die berichten niet heb weggegooid vind ik dat niet raar.

    Die zijn allemaal verwijderd, zie zelfs berichten uit de Windows Live Ongewenst-map!

  23. Origineel geplaatst door grik
    . Als iemand een oplossing weet, dan is MM helemaal geweldig!

    dat ligt niet zozeer aan MobileMe dan aan je doorstuur service.
    Je moet niet vergeten dat als je in je Mail.app account 1 hebt, en dat account ook nog eens laat doorsturen naar account 2 (mobileme), je ALTIJD dubbel krijgt, want ik durf te wedden dat je eerste account POP is, en je computer download naar lokaal. Het verwijderen van de server is niet betrouwbaar in veel gevallen, ook nog eens.
    Je doorgestuurde account zou ik gewoon niet meer in Mail.app gebruiken (waarom immers).

    Wat ik doe:
    mijn marco kringelding marcof punt net adres wordt doorgestuurd naar een alias die ik op mobileme heb aangemaakt.
    ik laat de mail gewoon op de marcof punt net server staan en gebruik dat account voor de rest niet.
    Mailwisselingen gaan via mobileme, in de mail.app heb ik geconfigureerd dat mijn mail account “From” het marcof punt net mail moet zijn.

    Zo heb ik op de oorspronkelijke server nog altijd een backup staan van mails.

  24. @Marco:
    ja da’s een optie maar wat ik graag wil is van dat uitgeschakelde account m’n info adres de uitgaande server gebruiken zodat ontvangers m’n mobile me adres niet zien. Als ik in Mail het info adres op inactief zet kan ik de uitgaande server daarvan niet gebruiken. In Outlook kan ik die invoeren, maar bij MM gebeurt dat automatisch.

  25. @grik:

    je kan gewoon je mobileme server gebruiken en in je “From:” adres je info adres zetten. de mobileme server trekt zich daar niks van aan (je moet immers apart inloggen met je mm account) en je klanten zien alleen je info adres als “From”.

    let op: de iPhone is hier nukkig mee.. die stuurt gek genoeg alleen @me.com mails via mobileme..

  26. Overigens heb ik sinds hun change dat berichten die ik verstuur als “ongelezen” in de Sent box staan. Meerdere mensen hier last van? Heel irritant (en al aan mobileme support gemeld) ..
    overigens op alle platformen: web, osx en iphone, dus het is vast iets server gerelateerds

  27. Origineel geplaatst door Marco
    Origineel geplaatst door grik. Als iemand een oplossing weet, dan is MM helemaal geweldig!dat ligt niet zozeer aan MobileMe dan aan je doorstuur service.Je moet niet vergeten dat als je in je Mail.app account 1 hebt, en dat account ook nog eens laat doorsturen naar account 2 (mobileme), je ALTIJD dubbel krijgt, want ik durf te wedden dat je eerste account POP is, en je computer download naar lokaal. Het verwijderen van de server is niet betrouwbaar in veel gevallen, ook nog eens.Je doorgestuurde account zou ik gewoon niet meer in Mail.app gebruiken (waarom immers).Wat ik doe:mijn marco kringelding marcof punt net adres wordt doorgestuurd naar een alias die ik op mobileme heb aangemaakt.ik laat de mail gewoon op de marcof punt net server staan en gebruik dat account voor de rest niet.Mailwisselingen gaan via mobileme, in de mail.app heb ik geconfigureerd dat mijn mail account “From” het marcof punt net mail moet zijn.Zo heb ik op de oorspronkelijke server nog altijd een backup staan van mails.

    Ik heb het zelfde probleem van dubbele mail die ik binnenkrijg op mobileme account , welke doorgestuurd worden vanaf een ander (pop)emailadres. Echter ik heb zoals Marco aangeeft het betreffende mail account NIET op actief staan in de mail app……hoe ik het moet oplossen weet ik dus ff niet meer……

  28. @Henry:

    heb je niet e.o.a. filter draaien dat mails kopieerd?
    of haal je met mobileme soms externe mail ook nog eens op (in de webinterface in te stellen)?
    heb je het account al eens verwijderd ipv alleen non-actief te zetten?

    ik gebruik het al jaren zo zonder probs, dus er moet ergens een verborgen instelling ofzo fout zijn 🙂

  29. Ik gebruik het sinds kerst (toen ik mijn iphone kreeg) en heb gelijk die trial gebruikt. Sindsdien wil ik echt niet meer zonder. Thuispc, werkpc en de iphone altijd synchroon met zelfs verschillende 5 e-mailadressen! Geen dubbele mailtjes, ik gebruik geen server. Contactpersonen en agenda’s altijd uptodate.

    Oké één minpuntje: ik kan nog steeds niet op mijn iphone de contactpersonen per categorie zien (loodgieters, aannemers etc) die ik heb aangemaakt en die in outlook wél te zien zijn. Maar dat ligt niet alleen aan mobile me, maar ook aan mijn iphone. Zeker die 80 euro waard!

  30. Origineel geplaatst door ISIG
    Wat ik me afvraag: heeft MobileMe zich sinds vorig jaar verbeterd? Toen ik nog een trial had, was het ontzettend traag en onbetrouwbaar. De website werkte niet goed, contacten en afspraken verschenen dubbel enz. Mij zie je daar geen 80 EUR voor betalen.

    Vergeleken met een jaar terug is het zeer zeker niet sneller, noch betrouwbaarder geworden. Het is zeker geen 80 euro waard. Ik zal dan met een paar weken mijn abo ook echt niet gaan verlengen.

    Google agenda en google contacts werkt sneller, is betrouwbaarder, meer mogelijkehden, gratis en werkt altijd al met push. Direct up to date. De 20 gieg opslag is aardig maar veel te omslachtig en daar zijn betere vervangers voor.

    Wat me het meeste irriteert is een afspraak op de website invoeren en terwijl je nog bezig bent refreshed de pagina zich en kun je weer opnieuw beginnen. Waardeloos.

  31. @canero: vind ik ook. ik zie de meerwaarder er ook echt niet van. agenda en contact worden gesynct met google en de mail app werkt prima.
    storage voor foto’s e.d. is compleet nutteloos, want waarom zou je ze op mobile me willen hebben?

  32. Origineel geplaatst door Marco
    @Henry: heb je niet e.o.a. filter draaien dat mails kopieerd?of haal je met mobileme soms externe mail ook nog eens op (in de webinterface in te stellen)?heb je het account al eens verwijderd ipv alleen non-actief te zetten?ik gebruik het al jaren zo zonder probs, dus er moet ergens een verborgen instelling ofzo fout zijn

    @Marco: Het lijkt opgelost. Ik krijg overigens ook dubbele mobile me mail in m’n outlook op de pc. Ik heb bij online/wannadoo(welke mail ik doorstuur) simpelweg bij instelllingen, het doorsturen een keer uitgezet, opgeslagen, en vervolgens weer het doorsturen aangezet. Het probleem van dubbele mail is nu opgelost. Raar iets maar het probleem zat schijnbaar bij online/wannadoo .

  33. Het is bij mij ook opgelost. Heb verschillende dingen zitten proberen en ineens is het gelukt. Ben begonnen om m’n email adres te verwijderen en een nieuw met een andere naam aan te maken, vervolgens heb ik m’n oude email als alias van het nieuwe aangemaakt (de server stuurt dan door zonder kopie te bewaren) Vervolgens in mail in de instellingen het nw emailadres ingegeven, account actief gelaten, mobile me instellingen zodanig gemaakt dat altijd verzonden wordt vanuit de alias (m’n oude adres dus). En nu werkt het! Geen dubbele meer en ook de afzender is nu correct.
    Het enige wat nog zou kunnen is dat in mail de alias inactief zou moeten zijn, maar ja, dat is nog niet gelukt en eigenlijk ook niet zo relevant, het staat nu in het rijtje maar alles komt binnen via mobile me.
    Bedankt allemaal voor alle tips. Door een combinatie is het nu werkend.

    Nog een vraagje, eigenlijk hoort het hier niet thuis, maar is ook al een kwestie waar ik sinds de overstap van Windows naar Mac niet uit kom. M’n logo als handtekening wordt alleen als bijlage meegestuurd en in het bericht als vierkantje???
    Eerst bij vele windows p.c.’s alles als bijlage maar dat is opgelost door RTF instellingen. Iemand enig idee hoe de logo kwestie opgelost kan worden? Het is een tiff bestand.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.