Reacties voor: MobileMe komt maar moeizaam op gang

MobileMe zou vandaag live gaan, maar veel meer dan een software-update voor de Mac en een kwartiertje waarin alles wél werkte hebben we tot nu toe niet gezien. Apple mag wel opschieten, want .Mac-gebruikers hebben al sinds woensdag geen toegang meer tot hun iDisk.
Lees het complete artikel → MobileMe komt maar moeizaam op gang

Reacties: 23 reacties

  1. MobileMe was inderdaad even online, meerdere malen zelfs. En, jawel, ik heb even ingelogd. Geweldig ziet het eruit! Bijzonder is wel dat het met Safari een stuk sneller laadt dan met Firefox (3).

    De agenda heb ik bekeken, en werkt precies zoals voorspeld: schitterend. Toen ik bij mail zat werd de service weer offline gehaald en werd het weer de standaard pagina van Apple.

    Nu maar wachten tot het echt online komt, kan niet wachten! 🙂

  2. Bij mij staat er nog niks.. en heb ook geen Update gehad …

  3. @kris Dankje voor de package :D!

  4. Kan je ook een eigen exchange-server configureren in de iPhone of moet je verplicht MobileMe gebruiken?

  5. @Daniel: Toevallig, ik heet ook Daniël en hier staat het ook nog niet in de updater.

  6. @Bart:
    Je kunt je eigen exchange gebruiken. MobileMe is voor mensen die ook graag exchange willen gebruiken maar geen eigen server hebben e.d. Apple’s MobileMe is eigenlijk een exchange service voor de consument + wat extra’s zoals fotoservices o.a.

  7. Het staal al lang online maar kan nog niet gebruikt worden….
    https://auth.apple.com/authenticate

    Ciao

  8. Inderdaad, MobileMe heeft nogal wat opstartproblemen. Soms is me.com online, en ik ben nu ingelogd, maar doe niks omdat de service alweer offline is. Wel kun je nu nog menutjes gebruiken, waaronder de volwaardige help functie.

    Met een linkje kom je op http://www.apple.com/nl/support/mobileme/ waar staat dat alle MobileMe services volledig werken, maar dat is nog niet het geval. Waarschijnlijk willen zo ontzettend veel mensen inloggen dat de servertjes het niet bij kunnen houden. Hij laadt namelijk eerst een enorme boel data in voordat het echt lekker werkt.

    Nog een linkje (mocht het zinvol zijn): http://www.apple.com/support/mobileme/ww/

    En de schitterende helpfunctie: http://help.apple.com/mac/1/help/

    Nog voor de volledigheid: Apple beweert zelf al wel dat .Mac helemaal naar MobileMe is overgezet.

    “MobileMe is now available! If you are a .Mac member that was upgraded to MobileMe, please read the .Mac to MobileMe Transition FAQ.”

  9. Wat zullen we nu hebben? .me geeft de melding dat alleen Safari en Firefox supported browsers zijn.

  10. Ondertussen is het hier 11 juli maar nog geen me.com actief? Ze mogen inderdaad eens gaan opschieten 😉

  11. Inmiddels actief en werkt prima. Ziet er geweldig uit!

  12. Gisteren was het met komen en gaan, en vandaag ook terug blijkbaar. Ik heb er deze ochtend een uurtje kunnen op werken en dan was de pret weer over (offline). Het lijkt wel of ze de overstap niet goed hebben voorbereid. op het moment van schrijven is de dienst weer online, maar de vraag is natuurlijk voor hoelang…. want ik ontdekte toch een reeks van bugs. Bugs die voorkomen hadden kunnen worden door de dienst eerst voor “vrijwillgers” in beta te publiceren. Enkele van de bugs die ik had (mogelijks intussen opgelost):
    – vreemde tekens met gebruik van firefox
    – foto’s die je via idisk op je foto album plaats verschijnen niet
    – bestanden die je verplaatst in idisk verdwijnen
    – kalender item kon niet aangepast worden
    – mail liep vast en je moest herstarten
    – …
    Als je het mij vraagt, is de overstap te drastisch en hadden ze het geleidelijk aan moeten doen (zoals hotmail naar live mail destijds bij microsoft, al duurt het daar ook eeuwen, de kalender hebben ze bv nog steeds niet geüpdatet na 1,5 jaar zeker?). Maar soms is het veiliger zo en voorkom je problemen zoals me.com die nu meemaakt.
    voor de rest ben ik wel tevreden van me.com, grafisch is het een pareltje, maar ik had toch graag iets meer gezien onder de motorkap, zeker voor die prijs. (elders krijg je véél meer en vaak ook gratis) (slechts 1 pop account toevoegen? dat dateert al uit de prehistorie. niet eens de mogelijkheid hebben om dan vanuit die pop account mails te versturen is ronduit belachelijk, je bent dus verplicht een me.com adres te gebruiken). De mogelijkheden zijn dus echt wel beperkt en weinig vernieuwend te noemen ten opzichte van mac.com . hopelijks komt daar binnenkort dan toch nog verandering in.
    concreet de grote pluspunten zijn: het duidelijke overzicht, het gebruiksgemak, de “over the air” syncronisatie
    minpunten: traag, weinig mogelijkheden en opties, duur

  13. @yannick: inderdaad Yannick. Apple wil en kan ontzettend veel, maar om nou in 29 (toch?) landen ineens de iPhone te introduceren, en dan ook nog een goed werkende MobileMe service in de lucht te houden is erg lastig. Het neemt ontzettend veel netwerk- en servercapaciteit. Iedereen wil tegelijk zijn/haar iDisk syncen en meteen alle online applicaties uitproberen, maar dat gaat gewoon niet lukken.

    Helaas Apple, dit keer geen elegante overstap!

    En bij mij werken de push systemen trouwens nog niet 🙁

  14. .me doet het nog steeds niet. Doodse stilte trouwens op de diverse sites hierover. Ook iPhoneclub meldt maar niet dat er kennelijk grote problemen zijn met .me.

  15. heerlijk dit, ik edit een contact, hit save. en refresh de pagina, en weg ik de contactinformatie, alleen naam ken hij nog, schitterend 🙁

    dat wordt weer telefoonnummers zoeken 🙁

    update: apple geeft nu ook toe dat het te lang duurt:

    ” The MobileMe transition is underway but is taking longer than expected. While core services such as desktop mail, iDisk and sync are available, the new MobileMe web applications are not yet online. Thank you for your patience as we complete the upgrade. “

  16. Ach.
    De dot, kom – generatie.

  17. @Joop: je moet eens proberen de settings in je kalender te bewaren… lukt ook niet 😉 ik probeer het nu te syncen met outlook (moet daarvoor eerst nieuwe versie van itunes downloaden, hoe kon het ook anders 🙂 )

  18. @yannick: vreemd, saven lijkt niet te werken, maar zonet probeerde ik opnieuw een contact te bekijken waarvan alle info weg was, en nu staat alle info er driedubbel, niet helemaal goed lijkt mij! en nog steeds is van veel contacten de informatie weg…

    ga ik zo proberen! heb alles gisteravond/nacht geupdate dus dat is het probleem niet meer 😉

    en jah, klopt, settings worden niet gesaved! gaat nog wel even duren denk ik, lijkt bijna wel een alleen lezen systeem, maar toch heb zijn er wel enkele wijzigingen, strange…..

  19. misschien jullie ook opgevallen, je kunt de iDisk view niet wijzigen, het blijven kolommen. En je kunt bestanden ook niet delen vreemd genoeg terwijl dat wel werd verteld (in de help is er ook niets over te vinden, alleen plaatsing in een public map zou afdoende zijn)

  20. Weet er wellicht iemand waarom ik mijn pc niet kan syncen met Mobile Me ?
    als ik het probeer aan te vinken, krijg ik de melding dat de computer niet geregistreerd kan worden voor synchronisatie… duh

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.