Reacties voor: Mobile Vikings verlaagt prijzen in Nederland

Mobile Vikings heeft de prijzen in Nederland verlaagd. De bundels kosten nu 15 en 25 euro, voorheen was dat 25 en 40 euro.
Lees het complete artikel → Mobile Vikings verlaagt prijzen in Nederland

Reacties: 20 reacties

  1. Theoretische snelheid van 2.0 mb.
    Iemand ervaring hoe het in praktijk gaat?

    Ik wil het nemen maar alleen als ik me niet hoef druk te maken dat ik geen youtube filmpje kan afspelen.
    Als ik degelijk kan streamen ben ik verkocht.
    Hoop dat iemand mij zou kunnen antwoorden!

  2. Heeft iemand al ervaring met Mobile Vikings in Nederland? Ik overweg van mijn dure T-mobile SIM-only abonnement over te stappen naar Mobile Vikings, maar weet niet of ik daar goed aan doe.

  3. Ik ben opzoek naar een goedkoop prepaid abbo waarbij je alleen maandelijks betaald voor data, is dat er in NL?

  4. @Danny: Dan zou ik 2.0Mb/s lekker vermijden 😉 Dit is perfect voor whatsapp, nu.nl, facebook etc. Voor streamen van muziek en videos zou ik toch minimaal 3,6Mb/s aanraden.

  5. @Danny: Ik en mijn hele gezin zijn bij MV in Belgie waar we een snelheid heb van 4,5 mbps .Filmpjes kijk op Youtube is geen probleem tegen deze snelheid.In Belgie maken ze gebruik van het Base(Kpn)netwerk En Dus heel tevreden en kan ik je het zeker aanraden.

  6. Ik heb geloof ik al sinds jaar en dag 3,6MB bij Vodafone, maar als ik mag blij zijn als ik überhaupt een butje door krijg soms (randstad) Vaak is het te druk op de paal om iedereen te voorzien.

  7. De mbr (maximum bitrate) staat ingesteld op 2Mbit/s. Op het KPN netwerk ga je die snelheid dan meestal wel halen.
    En als je hem niet haalt, heeft iemand met een ‘sneller’ abonnement een even slechte verbinding.
    Snel zat voor YouTube filmpjes. De YouTube App detecteert namelijk of je op WiFi of 3G zit en haalt in het laatste geval een lagere kwaliteit video binnen.

  8. @Onno: Die snelheid zul je nooit halen in praktijk. Dat is simpelweg niet mogelijk doordat er altijd enige mate van verstoring i.c.m. (lange) afstand zal zijn en je natuurlijk in een poule zit samen met een onbekend aantal andere gebruikers. Als jij 0.3 haalt zal iemand met 4Mbps tegen de 0.5-0.6 aanhikken.

    Je kunt anders altijd een kijk nemen bij Ben (maandelijks opzegbaar) of andere vergelijkbare virtuele providers (Simyo, Simpel).

  9. @Bubbly: je gaat die snelheid wél halen. Zie het als een auto die begrensd is op 120km/h, maar eigenlijk veel sneller kan.
    Op een rustige snelweg haal je constant 120, als er file is rij je allemaal even langzaam.

  10. Ik snap het niet, je betaald dus 15 euro per maand voor internet en sms, en daar boven op betaal je nog eens €0.25 per minuut om te bellen?

  11. @Onno: Tenzij je pal naast een mast staat, de enige bent die er gebruik van maakt en je de telefoon niet in een death grip houdt, zul je moeilijk de maximumsnelheid halen. Ik heb nog nooit, maar dan ook nooit, de maximumsnelheid gehaald in de jaren dat ik WAP, Imode, GPRS, EDGE en 3G heb gebruikt. Bij de eerste twee kan ik dat niet met zekerheid zeggen overigens 😛

    @Michiel: Edit: ik heb even meer gelezen op hun website. Als je tegoed koopt, dan krijg je een “gratis” bundel van 500 sms & 1,5 GB data, dit is 1 maand geldig. Ik GOK dat je 60 minuten gratis krijgt bij € 15 en 250 minuten gratis bij € 25, maar dit weet ik niet zeker.

    Buiten bundel / als je niet elke maand tegoed koopt en je gratis bundel is verlopen:
    De prijs per minuut of per sms is afhankelijk van het bedrag dat je betaalt (€ 15: 0,25 vs. € 25: 0,10).

    Belangrijke on-topic notes:
    – Activatie van iMessage en Facetime wordt in rekening gebracht: € 0,29 per activatie-sms.

  12. @Michiel: Als je voor 15 EUR belwaarde koopt en per minuut 0.25 EUR betaalt, komt dat uit op een uur bellen.

    Maar je krijgt er gratis dan ook nog internet, sms.

    Wat is het verschil met een abbo? Dat als je die 15 EUR (of 25 EUR) niet helemaal opbelt, dat je dit de volgende maand nog kan gebruiken (tot 6 maanden na de herlading).

  13. Ik gebruik weinig data, weet iemand een prepaid met data, waarbij je de databundel bijvoorbeeld een jaar kunt gebruiken?

  14. @Onno: Ik gok erop dat onno gelijk heeft. Misschien naief omdat ik wil geloven dat het snel genoeg is voor youtube. Op papier lijkt het de perfecte prepaid aanbieder met genoeg data en lage prijs. Ik hoop dat ik youtube streamen kan halen!

  15. @Bubbly: De theoretisch maximaal haalbare snelheid van het netwerk (en je mobiel) zal je inderdaad nooit halen. Op 3G is dat momenteel 28.8 Mbit/s. Het gaat hier echter om een begrensde snelheid op datzelfde netwerk.

  16. Dit is toch vrij duur, met die f&f codes van vodafone betaal je voor 225min-onbeperkt sms- 4gb data per maand 19 euro.
    Simyo 300 min/sms en 1,5gb data voor 19,5 en betaal je 3ct/min 31ct buiten de bundel..

  17. Origineel geplaatst door bert pit
    Ik gebruik weinig data, weet iemand een prepaid met data, waarbij je de databundel bijvoorbeeld een jaar kunt gebruiken?

    Ik heb dezelfde vraag als bert pit, Ik zoek ook een prepaid data aanbieder

    Heeft iemand tips???

  18. @Coen: Gaat het hier om een prepaid formule zonder verbintenis?

  19. @Michiel: Zeker niet ! Voor 15 euro krijg je 1.5 GB mobiel internet, 500 sms’en en bel je aan dat tarief. Dit bedrag komt er nooit bovenop. Het is PREpaid en zal nooit een extra factuur ontvangen voor ‘bijkomende kosten’ 🙂

  20. Wat een bagger.. 2mbit/s. Met mn vodafone abo download ik met 2MB/s!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.