Reacties voor: Mobile Vikings start met gratis mobiel internet in België

City Live gaat vanaf vandaag van start met de dienst Mobile Vikings. Gebruikers krijgen hierbij gratis 1 GB dataverkeer per maand en 1.000 sms-berichten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Gaan ze in Belgie allemaal duosim telefoons kopen…

  2. hoop dat ze dit snel in nederland voor alle telefoons gaan doen!

  3. Waarom? Een data abonnementje is in NL veel goedkoper. Bovendien bieden ze met deze dienst GEEN 3G aan. Misschien is het voor Belgen leuk, maar zonder 3G op je iphone mis je veel.

    Origineel geplaatst door Nik
    hoop dat ze dit snel in nederland voor alle telefoons gaan doen!

  4. kom maar op, als ze 1000 sms per maand geven dan heb ik voor de rest bijna geen uitgave 😛

  5. Wat is dit nu?
    Begrijp het artikel niet goed: mobiel internet, gratis? Extra simkaart ? Duosim nodig? Geen 3G ???

    Vaag.

  6. Ik zou zo overstappen…

  7. Interessant, dus hoe krijg ik nu een gratis simkaart? Dan kan ik in België gratis internetten.

  8. spijtig dat BASE geen 3G netwerk heeft, voor 1st gen iPhone users geen probleem, maar voor 2de gen iPhone gebruikers …. daar gaat hun 3g….
    maar voor 1gig een 1000sms kan het nog wat worden…
    iemand een idee hoe we de sim kunnen verkrijgen?

  9. Afhankelijk van de prijs voor het bellen kan dit heeel interessant zijn.
    Ik woon in Nederland, dus heb er niets aan, maar waarschijnlijk verbel ik die 15 euro voor ik 1 GB heb gebruik (iPhone 2 G) dus zeker boeiend :).
    Gebruik namelijk hooguit 300 MB per maand mobiel en ik verwacht niet dat het bellen zooo goedkoop is dat ik er meer dan 900 minuten kan bellen voor 15 euro.

  10. Artikel en site is beetje onduidelijk? is het een gewone mobiele dienst met kaart?

  11. “Volgens Frank Bekkers van het bedrijf neemt mobiel internet in België geen grote vlucht, omdat de aanbieders de prijzen onnodig hoog houden”

    hij heeft VOLLEDIG gelijk, ik heb het dataverkeer gewoon uitgezet omdat de kosten van alle providers gewoon torenhoog zijn vergeleken met alle andere landen.

  12. @Dromedaris – Niet alleen voor het mobiel internet. We zitten hier ook met zo’n rot abonoment van zo’n 40euro per maand met een limiet van 25GB!!!!!! (Bij de 2 grootste operators vn België is dit zo).

  13. Ohja misschien heeft belgie contracten met artiesten ( Met 25 gb paar series of films downloaden en je zit er al gauw door )

  14. Origineel geplaatst door Jens
    @Dromedaris – Niet alleen voor het mobiel internet. We zitten hier ook met zo’n rot abonoment van zo’n 40euro per maand met een limiet van 25GB!!!!!! (Bij de 2 grootste operators vn België is dit zo).

    Er zijn wel meer dingen rot, als ik het nieuws erop na lees. 😉

    Maar jeetje: voor dat geld heb ik mijn vaste internet + digiTV + vastetelefonie + alles onbeperkt. Wel een schande dat dit gewoon mag in de EU, ook wat betreft mobiel internet. En dan nog steeds vasthouden aan zo’n socialistisch idee als ‘koppelverkoop = slecht’. Heb het toch 10 keer liever.

  15. Dat tarieven systeem is vaak net zo transparsnt als de bankstrategie van Oom Yves.
    Wat heb je eraan als je voordelig bezig bent maar opeens weer een enorm bedrag aan roamingkosten moet dokken als je even over de grens stapt. Misschien moet je eerst de kleine lettertjes in een 28 punts font uitdraaien.

  16. heb eens 1 maand gebruik gemaakt van edge bij mobistar,heeft mij 1000€ jawel duizend euro gekost !!!!!

  17. Wat ik me nou echt afvraag, hoe willen ze dit aan de man brengen? Hun site ziet echt niet pro uit.

  18. Mmm… in het begin klonk dit interessant maar na enige research heb ik volgende opmerkingen:

    1. geen 3G (maar als sporadische gebruiker maakt me dat niet veel uit… meestal toch wifi… enkel maps onderweg zal wennen worden)

    2. maandelijks 15 euro (soort van pre-pay beltegoed dat niet weggaat) in ruil voor 60min bellen, 1000berichten en 1gb klinkt niet slecht MAAR als je niet elke maand oplaadt heb je ook geen internet en betaal j e 10cent per bericht.

    3. persoonlijk (!!!) ben ik totaal niet geinteresseerd in die gratis berichten… (ik stuur er nog geen 100 per jaar)… bellen is eenvoudiger… 1gb internet lijkt me veel… heel veel (vooral omdat mobistar 200mb biedt in het kleinste pakket en daar zijn weinig klachten rond).

    4. ALS je toe komt met 200mb per maand EN net zoals ik weinig sms EN minder dan 20min belt per maand dan ben je beter af met BASE: 200mb bundel kost 10euro… 30dage geldig (je kan herladen wanneer je maar wil… af en toe een weekje of paar dage skippen kan u op jaarbasis toch enkele euro’s uitsparen) en uw belkrediet is apart (0.25 euro/min).

    vb: elke maand 10 euro voor data + 5 euro belkrediet per 2 maand (ik bel ongeveer 10min per maand) = 25 euro per 2 maand = 150 euro/jaar (MobileVikings = 180 euro/jaar; mobistar = 360 euro/jaar);

    Vraag is wel “hoe traag/snel is base?”

  19. Ik vind dit een zeer goed initiatief.
    Zelfs ben ik BASE Mania. Ongeveer hetzelfde systeem als Mobile Vikings gaat toepassen.
    15euro herladen en je krijgt gratis SMSjes naar alle nationale netwerken. Neem daar 10euro vanaf voor 200Mb. Dan schiet er nog 5euro over voor te bellen.
    Ideaal voor mij, aangezien ik amper bel (slechts enkele minuten per maand) en veel SMS (+-1000smsjes per maand)

    Ze hebben inderdaad geen 3G, voor mij geen gemis aangezien ik een 1e generatie iPhone heb.
    EDGE is zeker niet te vergelijken met breedband internet bij je thuis, maar het is voldoende voor snel eens iets op te zoeken en je emails binnen te halen.

    Het is overigens niet zeker dat ze er wel mee doorgaan, ze zijn nu mensen aan het ‘ronselen’ voor het interesse te peilen.
    Ik ben ook nog in het bezit van 8 invitecodes, ben je geïnteresseerd, stuur mij dan een email (daniels.lucas apenstraatje gmail punt com) of een PM (vervuil deze blog aub niet met het vragen voor zo een code, aub)!

    Nogmaals, ik vind het een pracht initiatief, mensen moeten meer gaan durven en weg gaan bij de grote aanbieders, zodat de prijzen eindelijk eens omlaag gaan!
    De hoge prijzen van internet, telefonie,.. is grotendeels de fout van de instelling van de belg zelf, want zeg nu zelf, waarom zouden Belgacom en Telenet hun prijzen verlagen als ze 95% van al de internetgebruikers van Belgie bezitten?

  20. @lucas: ik heb enkele vragen ivm de edge-snelheid (ben wifi gewoon)

    1. hoe snel/traag is de maps app op de iphone als je edge gebruikt? (als je beetje scrollt… hoelang duurt het dan ongeveer tot alle ‘images’ gedownload zijn?)

    2. heb je mss enkele voorbeelden van paginas en de tijd dat ze ongeveer nodig hebben om te laden?

    tzijn mss maar simpele/domme vraagjes maar ze geven wel een realistischer beeld weer voor de snelheid dan dat de telco’s/apple beweren 😛

    Alvast bedankt.

    Wat mobile vikings betreft: ik ga nog wel effe wachten totdat ze echt operationeel zijn en de eerste gebruikerservaringen bekent zijn.

  21. Voor wie nog codes nodig heeft:

    * 3LQVITG
    * 5MN15HA
    * SPABE5X
    * 7XK2ZIL
    * 1HCGVP7

  22. Is er iemand van de mobile Vikings die jan vertellen hoe Hun edge snelheid is op het veld??

  23. Nogmaals kan iemand die al MV is ,vertellen hoe snel/traag hun E is?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.