Reacties voor: Mobile Vikings introduceert simkaart met alleen databundel

Mobile Vikings introduceert in België een simkaart met alleen data. Voor 12 euro kun je een maand lang internetten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Wel is waar beetje duur, maar een mooie ontwikkeling!

  2. Goede zet. Veel goedkoper dan bijvoorbeeld de dongel. Alleen de snelheid nog?

  3. En kan je niet gewoon een abbo afsluiten van een 10-tje die onbeperkt is?

  4. Nice, de snelheid zal waarschijnlijk hetzelfde zijn als bij de andere simkaart: EDGE in heel belgie & 3G in enkele grote steden

  5. Het is wat je nu wat je eenmaal duur noemt. De prijs vindt ik persoonlijk zeer laag. Tot een jaar terug betaalde ik 18 euro voor amper 200 MB bij Mobistar bovenop mijn beltarieven. Denk niet dat je al veel operatoren zal gaan vinden die het tegen deze lage prijs kunnen aanbieden. En dan ook nog eens in de pre-paid sector.

    Dit kan ook interessant zijn voor de vakantieganger die op vakantie in België zijn iPad meebrengt. Alleen weet ik niet hoe ze dan de kaart zelf moeten aanvragen.

    @pommetje:

  6. Zou beter geweest zijn dat je 12 euro betaalt en pas herladen indien data opgebruikt en niet iedere maand opnieuw herladen, zelfs al is je 1gb niet op.

    Snelheid is 3g op base netwerk. Weet niet hoe goed dit netwerk is, en hoe de dekking is…

  7. Origineel geplaatst door Pinguin
    Zou beter geweest zijn dat je 12 euro betaalt en pas herladen indien data opgebruikt en niet iedere maand opnieuw herladen, zelfs al is je 1gb niet op.Snelheid is 3g op base netwerk. Weet niet hoe goed dit netwerk is, en hoe de dekking is…

    beste netwerk van belgië 🙂
    overal stabiel edge en de uitrol van 3G is bezig nu (grootsteden zijn al 3G)

    En voor er hier weer NL’ers beginnen dat wij nu nog maar een uitrol van 3G hebben:
    Het base netwerk valt tenminste niet te pas en te onpas uit, je bent steeds bereikbaar en kan normaal gezien ook steeds internetten 🙂

  8. @Iktjilp:

    Tja, wat is duur…. ?
    Ik vergelijk het niet met prijzen uit het verleden, maar vergelijk het met de prijs die de provider er voor betaalt.

    Je zult schrikken wat de provider verdient aan dit geintje!

  9. De data-simkaarten zijn te herladen met 12euro ipv 15 of 40euro..

  10. Edge van Base en Mobile vikings heeft inderdaad een zeer goede dekking,betrouwbaarheid en snelheid. Enkel bij het streamen van Flash en YouTube video’s is het nog traag.

  11. Dit kan bij vodafone ook gewoon prepaid kopen en dan internet blox aanzetten betaal je maar 9,95 voor

  12. Ik heb Allo RTL, 2GB data voor 10 euro…
    edit: dat is dus op hetzelfde netwerk, dus Base

  13. Bestaan er meer van dit soort providers? Bijvoorbeeld ook in Duitsland?

  14. Ik vind het relatief goedkoop zeker als je het bellen erbij neemt.

    Je betaald 1 keer per maand 15 euro en je krijgt 1GB data, 1000 smsjes en dan nog eens 60 minuten om te bellen. Ik denk niet dat je dit in belgie voordeliger kan vinden.

    Dus als je enkel de data neemt op je iphone denk ik dat het beter is als je gewoon voor 15 euro laad en je gewoon kan bellen moest je het ooit nodig hebben. Ik ben in ieder geval uiterst tevreden met mobile vikings alleen jammer dat je enkel in de steden van het 3G netwerk kan genieten.

  15. Opwaarderen à 15/40 euro.. En dan kost het gebruik van het internet 12 euro.. Het zal wel aan mij liggen, maar de logica straalt er niet echt van af.. En in Nederland ben je met een normale simkaart al goedkoper uit bij vrijwel alle providers

    Edit: Het artikel klopt niet. Die 15 en 40 euro zijn een ander soort simkaart, namelijk de all-in-one kaart.
    Dit artikel gaat over de data only kaart. Je waardeerd op met een bedrag van 12 euro, en krijgt daarvoor dan een maand lang dit internet.

  16. Euh… Het opladen voor de datakaart is 12€. De belsims laad je op per 15€ of 40€. Volgens mij is beide info een beetje door elkaar gehaald. Bron u bij een betrouwbaar bron of lees op z’n minst zelf eens de briefwisseling tussen MobileVikings en hun klanten vooraleer zonder controle een item te plaatsen met alle misverstanden van dien..

  17. @ Jeroen : het data only simkaartje kan je herladen voor 12 euro en dan heb je 1 giga die je gedurende 1 maand kan gebruiken. Indien je gewoon Mobile Vikings kaartje zou herladen voor 15 of 40 euro krijg je 1000 gratis smsen en 1 giga gratis mobiel interent. De belwaarde kan je dan opbellen aan 0,24 en 0,14 euro. Zie ook :http://mobilevikings.com/nl/offer/price_plans/17/

  18. Sorry, maar Edge is echt wel te traag voor vlot te werken op een Ipad, in combinatie met MyWi op mijn Iphone… Hier kan Vikings niets aan doen natuurlijk, aangezien BASE schandalig laat is met 3G buiten de grote steden…
    Na 2 jaar Vikings heb ik het wel echt gehad met Edge en vermoed dat de andere operatoren ook stilaan met voordelige combinaties gaan komen.. MET 3G!

  19. 12 EURO voor 1GB mobiele data is in België een belachelijk laag bedrag.
    Je laadt inderdaad niet voor 15 of 40 EURO, maar voor 12 EURO per maand je kaart. De 15 en 40 EURO zijn voor sim-kaarten mét belminuten.
    Voor 12 EURO heb je voor 1 maand 1GB aan data. Na de maand vervalt je databundel van 1GB, maar kan je het resterende bedrag rustig verder opgebruiken aan data, maar dan aan €2,50 per verbruikte MB, geteld per 10KB.
    Elke keer je de kaart herlaadt, heb je opnieuw 1GB aan data voor één maand.
    MV is een MVNO (Mobiele Virtuele Netwerk Operator), wat betekent dat ze geen eigen netwerk hebben, maar het netwerk van een andere mobiele operator gebruiken, nl. BASE. Base heeft voor data overal EDGE ter beschikking en in de steden 3G. EDGE is ruim genoeg om vlot te surfen om een mobiel apparaat. Bovendien heeft BASE een erg goede EDGE dekking, wat je van 3G van Proximus of Mobistar niet kan zeggen. Als je bij Proximus op bepaalde plaatsen geen 3G dekking hebt, dan heb je helemaal niets.

  20. Mobile vikings heeft nu 3g.. maar ze beperken de snelheden tot 50kb/s. omdat “het netwerk er nog niet voor klaar is”.
    Maar Mobile vikings is momenteel de enigste in bBelgië die betaalbare oplossingen probeert aan te bieden voor 3G-toestellen.
    Als m’n abbo bij Mobistar voorbij is zien ze mij daar nooit meer terug.
    30 euro voor 200mb databerkeer, geen tethering op iPhone, en nog altijd GEEN ENKEL nieuws van de iPhone 4 terwijl ze de unieke aanbieder zijn. Schandalig.

    OT: jammer dat ik net een iPad Wifi heb gekocht, ik wou geen 2de abonnement afsluiten voor 3g =(

  21. EDIT : http://iphone3g.mobistar.be/nl/index.cfm

    Mobistar heeft hun site aangepast voor de iPhone 4 waar je je kan inschrijven voor hun nieuwbrief, vorig jaar werd hiermee de pre-order aangekondigd die na 15 minuten al volledig volzet was.

  22. En.. ik lees net dat jullie dat al gepost hadden, ik ga gewoon mijn muil houden.. wat een faal van mij. 😛

  23. @Michiel: hoezo geen tethering op iPhone? Ik geef toe dat ik het op iOS 4 nog niet geprobeerd heb maar op mij 3.1.2 werkte dat perfect met Mobistar.
    En 30 € voor enkel dataverkeer is ook onzin! Voor die prijs heb je al een iPhone abonnementje INCLUSIEF belminuten EN sms’en…

  24. Origineel geplaatst door cancunlover
    @Michiel: hoezo geen tethering op iPhone? Ik geef toe dat ik het op iOS 4 nog niet geprobeerd heb maar op mij 3.1.2 werkte dat perfect met Mobistar.

    op iOS4 werkt dat nog niet zonder een geupdate IPPC file.

    En 30 € voor enkel dataverkeer is ook onzin! Voor die prijs heb je al een iPhone abonnementje INCLUSIEF belminuten EN sms’en…

    Ja daar ben je iets mee op je iPad hoor :p

  25. ja tuuuuurlijk zit daar sms’en bij.. maar bij mobile vikings krijg je 1GB voor 15 euro. En die 15 euro kan je ook opbellen en sms’en.. geef mij dat dan maar. 😛

    En vanaf 3.1.3(nieuwe baseband) heeft mobistar aan apple gevraagd om hun tethering te blokkeren, ze verkopen liever hun dongles, dus geen tethering meer zonder JB.

  26. Beetje dom dat ze de iPad zonder 3G in het plaatje hebben <4

  27. Om te beginnen is 12 euro voor 1GB in belgie niet duur (naar belgische norm). De anderen zijn allemaal veel duurder hoor zoals mobistar en proximus.

    Het voordeel bij proximus bv is deze wel een goeie 3G dekking hebben en ik heb nu éénmaal meer en meer nodig 3G nodig. MV gebruik ik als reserve.

    Bij mobistar kan je geen tethering meer doen blijkbaar want ik zie nikske staan als ik mobistar kaartje insteek, geen tethering te bespeuren.

    Met mobile vikings kan je wel meteen zonder enige probleem tethering doen. Met proximus zou dat ook moeten gaan want als ik proximus kaartje insteek kan ik allesins wel de instellingen instellen.

    Maar het klopt wel dat via EDGE surfen op een ipad of laptop gewoon te traag is.

    En het is ook gewoon een betaalkaart en geen abo wat toch een luxe is vind ik die sim van MV.

  28. Base ZUIGT wat 3G dekking betreft.
    Proximus blinkt hierin uit, en niet alleen in de grootsteden. Helaas zijn hun tarieven ( 10 euro/200 mb, kan intussen ietsje aangepast zijn ) ook hoog…

  29. Zou ik persoonlijk een goede prijs vinden voor een prepaid databund in Nederland op het netwerk van KPN of Vodafone. Zelfs bij T-Mobile zou het een mooie deal zijn. Al schijnt bij ons Vodafone al een aanbieding te hebben dat je voor tien euro beltegoed goed kan internetten.

  30. Ik vind jim mobile ook niet slecht 5 euro voor 500 mb overal edge verbinding wat ik zelf het beste vind omdat je batterij verbruik minder is en gewoon youtube kan bekijken

  31. wow dat is wel heel duur!

    als je dat dus na elke gigabyte opnieuw moet betalen dan zou mij dat 60 euro per maand kosten ongeveer. puur voor het dataverbruik van mijn iPhone als ik dat abbo zou hebben.

  32. Ik werk al jaren in Spanje en Portugal met Vodafone Prepaid Data. Ik koop in Spanje een Prepaid data sim voor €80,- en heb dan 1 Gig tegoed. In Portugal kan je ook kiezen voor 10 uur onbeperkt (!) 3G voor €10. (tijd wordt keurig bijgehouden aan de hand van smsjes) Ik heb dit jaar de Mifi aangeschaft en tevens een Vodafone Prepaid Data sim voor Nederland (kost 5 euries) door met €50 op te waarderen en dmv een SMS met: kwartaalbundel aan naar 4000 ben je ook in Nederland in het bezit van 1 gig (snel!!) internet op VIJF aparaten!
    Abbo is dus helemaal niet nodig

  33. Simyo heeft in Nederland sinds kort Web-to-Go pre-paid databundels. 24 uur onbeperkt internetten voor € 4. Tot 50MB 2Mbit daarna 128kb. Daarnaast de mogelijkheid voor een strippenkaart van € 25 voor 10x 24 uur internetten binnen één maand. Zowel mét USB-dongel (€ 35) als sim-only (€ 5), incl. 2x 24 uur internetten kado. Sim-only waarschijnlijk binnenkort ook met microsim.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.