Reacties voor: Mobile Spy 3.0 stuurt ongemerkt GPS-locatie van de iPhone door

Mobile Spy heeft een update gekregen naar versie 3.0. Naast het afluisteren van sms-berichten en andere activiteiten die met de iPhone worden gedaan kun je ook elk halfuur de locatie zien.

Reacties: 18 reacties

  1. ik wil niet dat iedereen alles wat ik doe maar kunnen zien dan gooi ik mijn iPhone echt weg. waarom maken ze dit soort domme programmatjes

  2. Origineel geplaatst door Frank
    ik wil niet dat iedereen alles wat ik doe maar kunnen zien dan gooi ik mijn iPhone echt weg. waarom maken ze dit soort domme programmatjes

    Wie zou er nou weer $70 willen betalen om jou smsjes te lezen…

  3. Dit kan handig zijn voor autoriteiten of bedrijven die een geheimsclause hebben. Voor de rest denk ik dat het hoofdzakelijk bemoeizieke en achterdochtige mensen zullen zijn (zoals in artikel staat).

    Zulke zaken worden nu eenmaal ontwikkelt omdat er een gat in de markt voor is.

  4. Dit lijkt me voornamelijk voor de Amerikaanse markt bedoeld. Ik heb sterk het vermoeden dat dit in Nederland niet legaal is. (Anders wel een handig hulpmiddel voor Justitie om bijv. de Hells Angels, Holleder, of ‘andere’ criminelen etc. te volgen. Hier heb je een iPhone kado van ons :-)).

  5. Ik vraag me echt af hoe “goed” dit stukje software voor de batterijduur is…

  6. Wat ik niet goed snap: hoe kan dit werken op de bestaande iPhone software? Het draait op de achtergrond, maar dat kan toch niet alleen in iPhone 2.0 sofware? Is dit alleen voor jailbreak?

    Iemand die het wel snapt?

  7. @Frans: Als je naar de site van Mobile Spy gaat kun je het volgende lezen:

    Additional Requirements
    Note that your phone should be jailbroken to enable the software’s functionality. We provide the easy and reversable instructions to do this at no cost upon ordering. The phone must have an Internet connection so Mobile Spy software can upload logs to your account.

  8. ja je hebt een jailbreak nodig. Zie ook op hun site:
    “Note that your phone should be jailbroken to enable the software’s functionality.”

  9. @Frans: Bij de requirements staat:

    Note that your phone should be jailbroken to enable the software’s functionality. We provide the easy and reversable instructions to do this at no cost upon ordering.

  10. Vandaag werd trouwens bekend dat je voor het aftappen van SMS-berichten geen speciale software nodig hebt: T-Mobile en Vodafone sturen de inhoud van SMS-berichten gewoon door naar instanties. Maar die willen de berichten helemaal niet hebben

    Toch bijzonder dat ze op je factuur de inhoud van een SMS-bericht dan wél weer kunnen loskoppelen van de informatie naar wie ze gestuurd zijn.

    Lekkere kul van T-mobile dus.

  11. Deze software is dus alleen interessant voor bedrijven die iphones als zakelijke toestellen gebruiken en willen traceren wat hun medewerkers doen… met deze software kun je dus niet elke willekeurige iphone bekijken!

    net als bij de vorige versie lijkt het me handig dat iphoneclub er even bijzet dat een jailbraik noodzakelijk is!!

  12. Wel handig als je iPhone gejat is.
    Kun je met wat vriendjes de dief ergens opwachten…

  13. Trouwens is het erg komisch dat programmaatjes zoals FindMyI, InstaMapper en Findme, waar ook een jailbreak voor nodig is, het gewoon helemaal gratis doen..

    Dit is echt zulke simpele software, stukje commandline code die gewoon de GPS locatie stuurt naar je email met een bepaald tijdsinterval, waarna het wordt gelezen door bijvoorbeeld Google Maps.

  14. Maar als je dit soort software kan maken dan is het toch ook mogelijk om die code in een app te stoppen zonder dat je het weet.
    Zo hebben ze het ook gedaan om te kijken wie er een jailbreak heeft gedaan.

    Geeft me geen goed gevoel !!! ( Big Brother ……..)

  15. @DutchVince: Dat schijnt standaard al in OS3 te komen, als ik me niet vergis. Alleen zal het “SMS’je tracken” er niet in zitten.

  16. Origineel geplaatst door DutchVince
    Wel handig als je iPhone gejat is.
    Kun je met wat vriendjes de dief ergens opwachten…

    Voor die prijs kan je bijna een nieuwe iPhone kopen…

  17. Toch grappig dat een remote voor transmission (bittorrenclient) geweigerd wordt omdat apple het niet correct vindt, maar dergelijke programma’s dan wel weer toegestaan worden in de appstore… Overigens ontkent T-mobile dat ze sms-berichten doorgeven, tenzij er een gerechtelijk bevel ligt (vodafone gaf dit overigens wel toe), dus een update met wederhoor lijkt me wel terecht als je dit soort toevoegingen aan een nieuwsbericht plakt

  18. “… stuurt ongemerkt door …” Ja natuurlijk ongemerkt, ‘t heel MobileSpy, en een beetje spion doet dingen ongemerkt. Gewoon weer een voorbeld van ‘het mag niet maar het kan wel’.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.