Reacties voor: Mobiel bankieren en contactloos betalen zijn extreem veilig

Er zijn in 2017 geen gevallen gemeld van digitaal zakkenrollen met contactloze betaalpassen. Net als voorgaande jaren trouwens. Ook is er geen fraude gemeld over apps voor mobiel bankieren. Nieuwe betaalmethoden blijken namelijk veel veiliger dan het 'traditionele' internetbankieren.

Reacties: 9 reacties

  1. Ik dacht dat er kastjes bestonden waarmee het mogelijk is om pasjes draadloze transacties te laten maken, alsof ze tegen een pin-terminal worden gehouden. Dit klopt dus niet?

    Die portemonnee’s (van bijvoorbeeld Secrid) lopen ook te koop met protectie voor NFC- en RFID-signalen.

    • @Oude sok: Nou, die kastjes bestaan misschien wel en worden ook gebruikt, maar niemand meldt fraude. Dus het gebeurt heel weinig en/of mensen melden die fraude niet.

      Secrid-portemonnees worden volgens mij ook gekocht om tracking te voorkomen. Maar inderdaad, de fabrikant speelt ook handig in op de angst voor digitaal zakkenrollen. Slim! Ken genoeg mensen die er helemaal leip van zijn en zich door die mapjes zekerder voelen.

  2. Ik deed sowieso al eigenlijk alleen maar contactloos betalen met mijn pinpas, maar nu betaal ik eigenlijk nog alleen maar met Apple Pay (op een paar uitzonderingen na).

  3. @Gonny van der Zwaag: Het zijn ook gewoon kwalitatief mooie portemonnees, Nederlands fabrikaat en verdomd handig en klein in vergelijking met de ouderwetse varianten. Ik denk zelf dat dit ook mee speelt in de keuze van de koper 🙂

  4. @Oude sok: Neen, om zo’n betaalterminal te laten werken moet je een contract hebben met de bank en dus een KvK inschrijving hebben. Gevolg; je gegevens en bankrekeningnummer is bekend.

  5. Beetje off-topic maar nu nog dat banken niet moeilijk doen als je opgelicht blijkt na betaling via de bank site/app/contactloos bij marktplaats of vergelijkbare sites! Er serieus op in gaan en direct verwerken en je eigen geld naar je terug storten! Ipv een aangifte bij de politie doen die toch onbehandeld blijft!

  6. @iChris74: Ben ik het niet mee eens, er zijn genoeg andere betaalmethoden om deze problemen tegen te gaan (denk aan creditcard of PayPal). Als banken eenmaal beginnen aan dit soort terugboekingen na iedere melding die gedaan wordt, krijg je vele malen meer last van fraude dan dat nu het geval is.

  7. @Gonny van der Zwaag: ik heb zelf ook een Secrid portemonnee. Deze heb niet gekocht vanwege het afschermen, maar omdat ze zo verrekte handig en klein zijn.
    Geen lompe portemonnee meer in je broekzak.
    Echte aanrader als je weinig met contant geld doet. Voor nood heb ik er altijd voor €30- €50 aan briefgeld in. Muntjes maken hem snel te dik.

  8. Geen fraude met mobiele apps?

    https://www.bright.nl/nieuws/artikel/3925071/nieuwe-marktplaats-oplichting-betalen-met-nep-apps

    Het is inderdaad geen fraude in de app zelf, maar zeker wel gerelateerd aan het gebruik van mobiele bankieren apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.