Reacties voor: Ministerie VROM in gesprek met Apple over batterij-richtlijn

Het ministerie van VROM zal zich coulant opstellen tegen fabrikanten zoals Apple, die producten verkopen zonder verwisselbare batterij. VROM is in gesprek met Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. En de Nintendo DS dan ook dus :/
    Suffe wet

  2. @mark – Nee, want dat is speelgoed.

  3. de batt. kan men verwijderen met een schroefje los te draaien

  4. Ik begreep dat ook elektrische tandenborstels onder de nieuwe regeling vallen, dus het heeft best een grote impact.

  5. @Hub: dan nog is het consumentenelectronica
    @ronny: bij de DS of de iPhone, volgens jou.
    de iPhone batterij is niet vervangbaar door de schroefjes los te draaien. Dat heeft Tweakers een keer geprobeerd en de iPhone werkte niet meer, althans, niet meer als telefoon.

  6. Batterijklepjes zijn epic failure.
    Heb zelf een iPhone en kan me niets fijner voorstellen op deze manier.
    Ben zelf mileubewust dus zal hem zelf goed scheiden na het gebruik.
    Maar bijv mn vriendin heb een Sony Ericsson K750i dacht ik, dat klepje wil niet meer vastzitten, 1 stootje en die batterij word eruit gekatapult, echt vreselijk die rotklepjes. Ook bij mijn oude SE, altijd dat rot klepje er af.

  7. de iphone is net zo goed speelgoed als apple hem preload met games

  8. Die regeling is opgesteld om er voor te zorgen dat batterijen beter gerecycled worden.

    Het grappige is nu dat juist op de manier waarop Apple dit doet, het veel beter werkt.

    Als je mensen zelf hun oude batterij laat vervangen dan verdwijt de oude waarschijnlijk 9 van de 10 keer in de gewone vuilnisbak.

    Doordat de batterij van de iPhone niet te verwisselen is door de gebruiker zelf moet dit door een Apple specialist gedaan worden. Deze zorgt er vervolgens voor dat de oude batterij correct wordt afgevoerd.

    Eigenlijk zou een regel die er zegt dat alle oplaadbare batterijen niet meer door de gebruiker zelf te verwisselen moet zijn dus even zinnig, of misschien wel nog zinniger kunnen zijn.

  9. Er zit zoveel spul in de iPhone dat je moet recyclen. Het is nog steeds dom om de batterij wel te recyclen en de rest niet.
    Er moet gewoon een soort statiegeld op mobieltjes komen die je terug krijgt als je een telefoon bij een telecomwinkel (oid) inlevert. Verwijderingsbijdrage werkt niet, want daar is een telefoon te klein voor. Misschien een combinatie van die twee.

  10. Origineel geplaatst door Justin MeyerIk begreep dat ook elektrische tandenborstels onder de nieuwe regeling vallen, dus het heeft best een grote impact.

    Mijn tandenborstel had 7 jaar geleden al een handleiding voor het verwijderen van de batterij. Deze regeling komt dus niet echt uit de lucht vallen.

  11. en navigatie systemen?

  12. De iPhone 3G word toch ook verkocht bij de Intertoys?! Lijkt me een beetje gevaarlijk voor kinderen van 5 die een iPhone van 599 euro van hun ouders hebben gekregen.

  13. Op dee manier wordt de iPhone echt exclusief.

  14. @4saus,@mistermister,de iPhone is GEEN speelgoed staat trouwens op de box te lezen:
    Minimum leeftijd 18jaar!
    Als minderjarige mag je wettelijk zonder de toelating van de ouders geen contract ondertekenen.(in Belgie )

  15. Origineel geplaatst door patrickx@4saus,@mistermister,de iPhone is GEEN speelgoed staat trouwens op de box te lezen:
    Minimum leeftijd 18jaar!
    Als minderjarige mag je wettelijk zonder de toelating van de ouders geen contract ondertekenen.(in Belgie )

    Dan vind ik de keuze om bij de Intertoys te verkopen erg vreemd.
    Ik denk ook niet dat Apple zomaar hun design aan gaan passen daarvoor. de iPod heeft ook nooit de mogelijkheid gehad om batterijen te verwisselen. Alleen door Apple zelf

  16. iPhone met een klepje… Ik houd m’n hart vast..

  17. Ik zie eerder dat je de hele zwarte achterkant eraf kan halen dan dat er een klepje gemaakt wordt.

  18. Laaat VROM zich a.u.b. bezighouden met de diameter van WC-brillen dat is hun kernaktiviteit, daar zijn we goed in.

  19. dat gezeur over klepjes altijd. Je hoeft toch niet een klepe per se te hebben. Gaat er alleen om dat de batterij makkelijk uit het apparaat te verwijderen is. Hoe dat gedaan wordt maakt niet uit. Hele achterkant of desnoods zoiets als de simkaartoplossing kan allemaal als ie maar bereikbaar is

  20. ik zie een nieuwe iphone komen met unibody en ruimte voor een verwijderbare batterij net als bij de nieuwe macbook. en hendeltje open trekken kleppie der af en verwisselen maar. Maar dat zal dus een volgende generatie worden.

  21. ik heb juist een nieuwe iphone 3g maar hoe kan ik mijn simkaart in de iphone krijgen??

  22. Origineel geplaatst door joelleik heb juist een nieuwe iphone 3g maar hoe kan ik mijn simkaart in de iphone krijgen??

    Door het boekje te lezen. Ik ga hier niet eens uitleggen hoe je dat moet doen.

    ontopic: een iphone met een klepje (een volledig verwijderbare achterkant is ook een klepje) lijkt me niet mooi.

  23. speciaal voor de haters van klepjes begin ik alvast een nieuwe service voor de iPhone 4g. Voor slechts 99 euro zorg ik ervoor dat je klepje nooit meer los zit en nooit zal breken. En dat voor slechts 99 euro.

    Nadeel is dat klepje en batterij nooit meer te verwijderen zijn want ik knijp een complete tube secondenlijm leeg in je iPhone. Je kan wel kiezen tussen een witte, een zwarte of een doorzichtige polymeer (zijn ze gek op die kleurtjes). Uiteraard zijn verzendkosteb inbegrepen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.