Reacties voor: Minister Verhagen gaat niet ingrijpen na prijsstijging mobiel internet

Mobiel internet is snel duurder geworden, reden voor PvdA Tweede Kamerlid Martijn van Dam om vragen te stellen aan Maxime Verhagen. Die is echter niet van plan om in te grijpen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Die heeft straks een topfunctie bij 1 van die providers. Let maar op.

  2. Vreemd verhaal van de minister. Als er geen sprake zou zijn van aanmerkelijke marktmacht, dan zou er ook geen toezicht van OPTA op deze telecompartijen te hoeven zijn. En dat toezicht is er wel, omdat de mobiele markt, met slechts drie partijen, slecht functioneert. Zo als zo vaak zie je dat partijen die veel geld hebben (te verliezen), veel geld in lobbyen kunnen steken. De minister blijkt daarbij helaas de consument uit het oog te verliezen.

  3. Ok, ik zal het nog een keer vragen: Hoezo zijn dit geen prijsafspraken en dus verboden??

  4. Sowieso heeft de regering niet heel erg veel oog voor de consument. Het gaat hun vooral om de economie, om deze te stimuleren, zal er gekocht moeten worden. Spookverhogingen op prijzen worden vervolgens gewoon toegelaten.
    Je ziet dit overal… niet alleen in de Telcowereld.

  5. Hoeveel zou hij hiervoor op zijn rekening gestort krijgen???

  6. Waar is Nelie? We need you! Hellup!!!

  7. Wat een kortzichtigheid toch allemaal. Kan niemand hier nu eens verder kijken dan zijn eigen portemonnee? Ik heb het altijd al heel goedkoop gevonden dat ik onbeperkt kon internetten op mijn iPhone Vodafone abbonement voor 13 euro per maand. Feitelijk hebben we altijd te weinig betaald gezien de miljareden-investering die de providers erin hebben moeten steken. Nu de massa ook aan het mobiel internetten is, is dat niet meer houdbaar.

    Ik lig er niet wakker van en ga wanneer mijn huidige abonnement afloopt een stuk bewuster met mijn datagebruik om.

  8. Ik heb al meer dan een jaar een “Bel – SMS 2010 Sim Only 155”-abonnementje bij KPN. Ik betaal 14.95 om te bellen en smsen. Daarnaast destijds Surf&Mail afgesloten met een levenslange korting waardoor dit maar 2.50 euro kost.

    Mijn vraag is nu: kan KPN dit zomaar wijzigen? Dan zou dat toch contractbreuk o.i.d. zijn???

  9. And t-mobile still say unlimited internet , knowone in the shop tells you the speed is reduced to 64kb when you hit the 1gb limit , the main problem and its sadly world wide not only in holland is greed. Sprint in the us will get the iphone 5 and with it the end of unlimited data , seems the iphone is like a death button to unlimited data , even if you extend your contract you will then fall into the new conditions , so when your current contract is up , buy a loose iphone and leave the contract as it is , then you keep your data plan you now have , extend and its gone , years ago the data was nothing then it went up and now down , seems abit backwards really , you would expect to see an increase in data , this is 2011 not 2000

  10. Stelletje geldtrekkers !

  11. Origineel geplaatst door baltar:
    Feitelijk hebben we altijd te weinig betaald gezien de miljareden-investering die de providers erin hebben moeten steken.

    Dit zou misschien kunnen gelden als het ook andersom zo was. Maar voor SMS (zeer geringe investering) geldt niet dat er sprake was van lage tarieven.

  12. Maar begrijp ik het nou verkeerd? Het maakt toch voor de providers toch niet zoveel uit als er minder word gesmst bij een mobiel abbonement? Ik bedoel de consument betaald toch al voor de bundel?

  13. @baltar: Het gaat erom dat de groooote mannen meer over houden dus meer bonussen krijgen. Zet je wekker en ga nu eens wakker worden!

  14. @baltar: laat de minima ook eens gezellig internetten voor een luttel bedrag!! jij verdient zeker genoeg ?

  15. @Rogier: KPN kan dat inderdaad niet zomaar wijzigen. Maar stel ze bieden je een korting of zo en jij gaat daarop in, dan kan het zijn dat je voorwaarden worden gewijzigd en dus… 😉
    Zolang jij vasthoudt aan je abo met die maandelijkse verlenging na de contractperiode, kunnen ze je niks doen.

    Origineel geplaatst door baltar
    Wat een kortzichtigheid toch allemaal. Kan niemand hier nu eens verder kijken dan zijn eigen portemonnee? Ik heb het altijd al heel goedkoop gevonden dat ik onbeperkt kon internetten op mijn iPhone Vodafone abbonement voor 13 euro per maand. Feitelijk hebben we altijd te weinig betaald gezien de miljareden-investering die de providers erin hebben moeten steken. Nu de massa ook aan het mobiel internetten is, is dat niet meer houdbaar.

    Ik lig er niet wakker van en ga wanneer mijn huidige abonnement afloopt een stuk bewuster met mijn datagebruik om.

    Van wie denk je dat die miljarden die ze erin steken komt? Je laat het erop lijken dat zij investeren en wij daarna gebruik maken, terwijl het in feite andersom is. Ze investeren van ons geld.

    Verder is het ook een feit dat KPN jaarlijks steeds meer winst maakt, die prijsstijging is gebaseerd op onzin.

  16. vrije marktwerking = kartelvorming en niks in het voordeel van de consument

  17. Kijk die Verhagen komt er wel, dekt zijn rijke vriendjes af, zodat hij later weer tegen een riant salaris aan de bak komt. Legt ook met coalitiepartner een boete op lang studeren, zelfs voor deeltijders die nu soms noodgedwongen hun studie staken, terwijl hij er zelf 11 jaar over heeft gedaan.

    Neen deze man, kijkt verder net als onze goefe oude Wim Kok, een jarenlange voorvechter tegen riante bonussen, tot hij zelf bij de ING kwam te werken en vervolgens ook de bonusjes opstreek. Daar hore we de laatste tijd niets meer over en zo zal het dit fenomeen ook wel gaan.

  18. @José: kijk daar dla je de spijker op z’n kop! Iedereen betaald zijn of haar bundel. Smst diegene minder, maakt de provider winst. Sms diegene meer dan z’n bundel, dan betaald de gebruiker een hoog tarief boven op zijn/haar bundel. Altijd volle winst dus of iemand nou veel of helemaal niet smst. Zelfde geld voor bellen. De argumnten vd providers zijn dus echt belachelijk. Pure machtsmisbruik.

  19. Die Verhaegen kan zijn stoere woorden zelf niet draegen…laat staan zich buiten zijn konijnehol te waegen…

  20. @Rogier: Nope, dat kan zeker niet. Dat zou idd contractbreuk zijn. Zo heb ik in juni 2008 een abbo afgesloten bij T-Mobile met oa onbeperkt Web’n’Walk, en dat heb ik nog steeds en daar kunnen ze bij T-Mobile lekker niets aan doen hahaha.

  21. Ik snap niks van dat gejammer. Dit is gewoon nodig om kostendekkend te blijven. Ze gaan van een sms/belminuut verdienmodel naar een data verdienmodel. Lang kon men de kosten voor het in de lucht houden van al die zendmasten/zendfrequenties betalen uit de inkomsten uit belminuten en sms-jes. Dat begint nu langzaam op te drogen. In eerste instantie hebben ze toen geprobeerd het oude verdienmodel te handhaven. Dat is gelukkig mislukt omdat er door de politiek een stokje voor gestoken is. Ik begreep ook niet waarom men dat wilde. Gewoon betalen per MB is toch veel logischer. Nu is dat inderdaad de logische volgende stap die ze nemen (ik begrijp gezien het geklaag overal nu ook beter waarom men daar niet aan wilde). Databundels ipv minuutbundels. Prima toch! Toen iedereen alleen maar minuutbundels had werd er toch ook niet geklaagd dat je niet onbeperkt kon bellen voor 15 euro? Allemaal kortzichtig geklaag dit. Als het mogelijk was om kostendekkend onbeperkt datagebruik toe te staan voor een laag bedrag dan zou een van de providers dat ZEKER doen, geloof me. Zij zouden daarmee namelijk in no time het grootste deel van de markt pakken. Blijkbaar levert dat gewoon niet genoeg op. Stop whining, en zoek een bundel die bij je past. Ik ben ervan overtuigd dat dat – grootverbruikers daargelaten – niet meer hoeft te kosten dan je vroeger kwijt was aan alleen bellen.

  22. je beltegoed na een maand stelen is dat dan eerlijk meneer whiner werk je bij de ptt die een abbo van 60 gulden per kwartaal pikt zonder te bellen en dan het dpi verhaal nog vreemde praktijken die isp ers

  23. Tja, ik twijfel. Aan de ene kant is het natuurlijk een gewone marktwerking. De inkomsten uit SMS en belminuten lopen terug en die peperdure UTMS licenties zijn nooit terugbetaald. Elk bedrijf mag natuurlijk zijn prijzen gewoon verhogen als ze dat willen. Internet is geen primaire levensbehoefte en mobiel internet dus al helemaal niet, dus de overheid hoeft ook zeker niet in te grijpen.

    Maar aan de andere kant is het wel erg opvallend dat alle providers de prijzen op het zelfde moment opdrijven maar een zelfde soort niveau. Dit ruikt naar prijsafspraken en dat is verboden in Nederland. De minister zou op z’n minst een onderzoek moeten instellen om dit te onderzoeken vind ik…

  24. Wat een slappe reactie zeg van die Verhagen. We betalen ons al blauw.

  25. @jos: ptt, gulden..? uit welk jaar kom jij…? isp staat nog altijd voor internet service provider en we hebben hier te maken met telco’s. buiten dat, als je beltegoed na een maand gejat wordt, bel je te weinig. hoef je ook geen 60 ‘gulden’ te betalen.

  26. @LompeRick: Zolang is het gaande dat we bestolen worden en voor de gek gehouden worden tele2 begon er mee om het redelijk te maken en internet is internet voor mij en betaald is betaald dus is het gestolen wordt eens wakker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.