Reacties voor: Ming-Chi Kuo: ‘Niet de 4-inch iPhone, maar nieuwe MacBooks zorgen voor grootste inkomstengroei’

Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities voorspelt dat de 4-inch iPhone 5se en iPad Air 3 niet voor indrukwekkende inkomsten gaan zorgen. Hij is hoopvoller over de nieuwe MacBooks die onderweg zouden zijn.
Lars Paymans -

Reacties: 10 reacties

  1. Wat is er zo geweldig aan die Macbooks dan? Ik hoop heel veel, want ben binnenkort op zoek naar een laptop.

  2. @Pieter: Waarschijnlijk vooral de winstmarges, vergeet niet dat vooral financieel analytici (professioneel) geïnteresseerd zijn in dit soort koffiedik kijken… 🤔

  3. @Pieter: daar ben ik nu ook wel geinteresseerd in. Ik ben ook toe aan een nieuwe en aangezien het al weer een jaar geleden is dat de macbooks geupdate zijn verwacht ik in maart nieuwe die ik dus wil gaan kopen. Dit bericht maakt mij dan wel heel erg excited

  4. @Ferryman: De winstmarge is de verklaring waarom er veel verkocht gaan worden. Bedankt voor je reactie, erg nuttig!

  5. @Pieter: Dat weet je pas als je er een koopt. Maar geloof me, als je eenmaal over bent op OSX, wil je niet anders. Staat je niet blind op de prijs. MacBooks zijn duurder, maar gaan (gemiddeld) langer mee, krijgen gratis software updates en als je na 5 jaar toch een nieuwe wilt, kun je de oude nog voor zo’n 1/3 van de aanschafprijs verkopen.

  6. Het wordt erg spannend.
    Apple heeft het voortbestaan van de MacBook Air zo goed als onmogelijk gemaakt met de MacBook 12″ (dunner kan niet, minder aansluitingen ook lastig, mid-spec is het al)
    Heel misschien nog een 11″ maar die vormfaktor is met de 12″ ook al ingevuld.
    Dus ik de aandacht gaat uit naar de Pro-lijn 13, 15 en hopelijk 17″. Ik hoop dat er ook een volwaardig Apple dock komt voor USB-C waarmee je ook externe schijven kan aansluiten want dat is nog een drama. En een batterij die echt een week meegaat, ipv. onnodig dun design (daarvoor is de MacBook)

  7. @Pieter: Sorry, maar bedoelde vooral je verwachting te temperen dat de hogere bijdrage aan de winstcijfers die deze analyst voorspelt automatisch veel betere verkoopcijfers betekent. Het gaat, de reputatie van de man ten spijt, nl om niets meer dan een voorspelling èn gezien de hogere prijzen van een Mac trapt hij een open deur in dat die al snel meer kan bijdragen aan de winstcijfers dan een ‘budget’ iPhone.

    Vwb de huidige Mac(book)s kan ik @Flieps verhaal alleen maar beamen: grootste plus is OS X, en de hardware is iha erg toekomst- en waardevast.
    (Al is imho het verschil de afgelopen jaren wel minder geworden, op beide punten.)

    O ja, en de trackpads zijn erg fijn in het gebruik. Vooral door het heel prettige formaat en de ‘responsiveness’.

  8. @Flieps: Ik heb mijn reactie verkeerd verwoord. Ik ben het helemaal met je eens over osx, heb nu ook een iMac. Alleen binnenkort ivm studie een laptop, en met een laptop bedoel ik eigenlijk een MacBook, geen idee waarom ik dat niet zei. Met wat r zo geweldig aan is bedoelde ik specifiek deze nieuwe Macbooks.
    Verder inhoudelijk goede reactie, waarvoor dank!

    @Ferryman: Reactie tegen jou kwam wat botter over dan de bedoeling was. Het was nog vroeg denk ik. Sorry daarvoor! Ben het op dat laatste punt ook enorm met je eens. Ik ken zelfs mensen die een muis bij hun MacBook gebruiken omdat ze van een Windows komen en ervanuit zijn gegaan dat het trackpad slecht is.

  9. Een snelle 4 inch iPhone zal vooral belangrijk zijn voor bedrijven. Die willen gewoon een snelle, STABIELE, telefoon. En die naam heeft de iPhone wel meen ik. Innovatie is van minder belang. En daarnaast: welke innovatie, die dan ook nog ‘s van belang is, praat hij eigenlijk over?

  10. Normaal heb ik de analist Ming-Chi Kuo hoog zitten maar nu slaat hij de plank toch aardig mis denk ik. De iPhone 5se gaat denk ik hele ogen gooien, zeker tot aan de lancering van de 7. Als het al waar is natuurlijk.

    Volgens mij is Ming-Chi Kuo een beetje verbolgen dat hij niet met een leuke scoop kwam. Nieuwe MacBooks zullen vast voor een aardige omzet impuls zorgen maar door het enorme volume aan verkochte iPhones is dit product toch echt veel belangrijker voor Apple dan de MacBook. Hoewel alle Macs en OSX wel wat meer liefde mag krijgen van Apple.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.