Reacties voor: Ming-Chi Kuo: ‘Geen iPhone-verkooprecord in Q1 2016’

Ming-Chi Kuo van KGI Securities voorspelt dat de iPhone 6s voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone geen verkooprecord gaat vestigen in het eerste kwartaal van 2016 vergelijken met Q1 van 2015. Daarnaast voorspelt hij ook hoe de iPad en Mac het er vanaf brengen.
Lars Paymans -

Reacties: 12 reacties

  1. Ja en ook wel terecht eigenlijk. Het zijn ongetwijfeld mooie en goede toestellen, maar met de prijsstijging van dit jaar in Europa en het nalaten van een nieuw design vind ik schrijnend. Tel daarbij op dat 16GB de opslag van het instapmodel is en het is voor mij als die-hard Apple iPhone fan een no go meer. Ik kocht elk jaar het nieuwste van het nieuwste, maar dit jaar sla ik over. Bovendien is mijn iPhone 6 Plus 64GB die me vorig jaar 900 euro heeft gekost ook behoorlijk hakkerig op iOS 9. Ik had toch wel wat meer verwacht van zo een duur toestel, maar goed 1GB aan werkgeheugen voor een Full HD scherm he.. Hoe komen ze er toch op bij Apple.

  2. Hahahahaha zo naïef. Apple en geen verkooprecord, geloof je het zelf?

  3. Origineel geplaatst door kees123
    Ja en ook wel terecht eigenlijk. Het zijn ongetwijfeld mooie en goede toestellen, maar met de prijsstijging van dit jaar in Europa en het nalaten van een nieuw design vind ik schrijnend. Tel daarbij op dat 16GB de opslag van het instapmodel is en het is voor mij als die-hard Apple iPhone fan een no go meer. Ik kocht elk jaar het nieuwste van het nieuwste, maar dit jaar sla ik over. Bovendien is mijn iPhone 6 Plus 64GB die me vorig jaar 900 euro heeft gekost ook behoorlijk hakkerig op iOS 9. Ik had toch wel wat meer verwacht van zo een duur toestel, maar goed 1GB aan werkgeheugen voor een Full HD scherm he.. Hoe komen ze er toch op bij Apple.

    Die bedenking maak ik me ook de laatste tijd. Heb nu een 6 en ga niet upgraden naar 6+. de 7 wat gaat ie kosten? nog eens 50€ erbij?
    Is het me niet waard. MIjn vorige iPhone 5 geleverd met defekt en vervangen, M’n huidige 6 geleverd met een zwarte waas-vlek aan rechterkant.
    Als het zover is zien wat de 7 gaat brengen. Anders is het tijd voor iets anders.

  4. Origineel geplaatst door Milo:
    Die bedenking maak ik me ook de laatste tijd. Heb nu een 6 en ga niet upgraden naar 6 . de 7 wat gaat ie kosten? nog eens 50€ erbij?
    Is het me niet waard. MIjn vorige iPhone 5 geleverd met defekt en vervangen, M’n huidige 6 geleverd met een zwarte waas-vlek aan rechterkant.
    Als het zover is zien wat de 7 gaat brengen. Anders is het tijd voor iets anders.

    misschien toch maar eens de komende Samsung Galaxy S7 (Edge) proberen 😜

  5. 27e van oktober komt Cook met nieuwe cijfers toch? benieuwd naar wat hij denkt qua voorspellingen. Ming zou wel weer juist zitten met zijn voorspellingen..
    Laat hem ook maar voorspellen dat de skylake macbook pro dit jaar komt(A)

  6. Alsnog zou ik onder de indruk zijn van deze cijfers. Want houd er rekening mee, dat Apple dit kwartaal al gemiddeld meer iPhones heeft verkocht door betere voorraden. Het is dan logisch dat het kwartaal erop minder wordt verkocht, omdat de ‘winst’ al in dat vorige kwartaal is meegenomen.

    Zo denk ik dan tenminste. 😛

    Sowieso, voor een ‘s’ iPhone zijn dit al helemaal mooie resultaten als het nog eens blijkt te kloppen ook. Zie sommigen wel reageren met dat het design niet veranderd is, maar ik vind deze iPhones toch persoonlijk interessanter dan de vorige. Ik heb nu de 6s en kom net van de 6 af. Hoewel velen het tegendeel beweren, vind ik dit een enorm verschil. Design is visueel gezien niet anders (op het roségouden kleurtje na dat ik nu heb), maar voor mij was het de upgrade zeker waard!

  7. Ooit komt een stop van groei. Ik heb vorige week 6s 128gb gekocht voor €963,-, ik hoop hiermee minimaal 3 jaar mee te doen. Ik had hiervoor een 5s 16gb, wat een verschil zeg, als ik die in mijn handen heb dan lijkt ie zo klein en ouderwets.

  8. Dat blijven groeien blijft niet duren ze en al zeker niet door die heel dure prijzen.
    Der komt een moment dat ze aan hun max zitten en ze kunnen alleen maar stijgen als ze hun prijzen eens goed laten zakken of met iets spectaculairs zouden afkomen.

  9. Ik blijf ‘t voorlopig nog even doen met mijn iPhone 5. De 6 heb ik al overgeslagen en dat ga ik met de 6s ook doen.
    Ik twijfel nog steeds over het grotere formaat van de 6(s) en daarbij vind ik ‘t qua design gewoon een lelijk ding. Ik mag hopen dat ze met de 7 weer een echt mooi ontwerp maken.

  10. Klinkt logisch en goed doordacht. Echter, hij heeft er ook al een paar keer goed naast gezeten qua verkoopaantallen.

  11. Ik wacht wel totdat de lelijkste en minst fraai afgewerkte iPhone tot nu toe (met name de uitpuilende camera en belachelijke strepen achterkant) opgevolgd wordt door een model waar wél weer die bijzondere (niet Samsung-like) maar Apple-waardige afwerking uit springt. Natuurlijk komt er ooit een einde aan de groei, maar de groei werd mi bij de 6 vooral veroorzaakt door het grotere schermformaat en niet zo zeer door de overige features. De 6s heeft wat dat laatste betreft wel weer wat betere hardware (met ihb 3d touch en betere camera), maar of dat genoeg is om diezelfde mensen over te halen nogmaals zo’n gedrocht te kopen betwijfel ik. September komt steeds dichterbij. De iPhone 7 zal ongetwijfeld mooier worden dan het huidige model, maar dáár is dan ook niet veel voor nodig…

  12. Origineel geplaatst door EOTB: … September komt steeds dichterbij. …

    😂 Ja nou wat gaat dat hard, nog maar (pakweg) 320 nachtjes slapen 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.