Reacties voor: Minder SMS-berichten verzonden, dataverkeer zorgt voor meer omzet in Nederland

OPTA heeft de marktcijfers van begin 2011 naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat mobiel internet inmiddels winstgevender is dan SMS voor providers. Het aantal verzonden SMS'jes nam ook af.
Bastiaan Vroegop -

Onderwerpen

Reacties: 22 reacties

  1. Dat iMessage (mede)verantwoordelijk is voor deze daling lijkt mij persoonlijk wat onwaarschijnlijk. Zeker omdat het onderzoek zich richt op het eerste half jaar van 2011, en iMessage pas recentelijk aan gebruikers beschikbaar is gesteld.

  2. ‘Een internetbericht is vaak goedkoper dan een sms’ Is het niet gratis of ALTIJD goedkoper (tenzij je over je databundel heen bent)?

  3. Geeft dus aan dat het excuus van de providers om de abonnementskosten te verhogen onzin is. Het verdien moment zit nu in de data en brengt dus meer op dan sms’en.

  4. Ben vooral benieuwd naar de cijfers van ná de verhogingen! Ff wachten dus nog op de resultaten van de 2e helft van 2011 en de eerste helft van 2012…

  5. Het zal alleen maar erger worden nu dat iMessage de wereld in is gegaan.

  6. En dat was nog vóór de prijzen voor mobiel internet zo absurd hoog werden. En de providers blijven maar roepen dat ze banen moeten schrappen omdat de omzet omlaag gaat. Ronduit belachelijk dat de OPTA dit toelaat. Het lijken onderhand wel prijsafspraken. De consument is weer eens het slachtoffer.

  7. Ik denk niet dat iMessage verantwoordelijk is voor deze daling. Dit is pas sinds een week beschikbaar voor de normale gebruiker.

    Hopelijk zijn de inkomsten nu hoog genoeg voor de providers en halen ze de tekorten binnen die ze door minder sms gebruik te kort kwamen.
    Dan kunnen eindelijk die prijzen weer een beetje omlaag, vindt het nu een beetje te gek worden in vergelijking met een jaar geleden.

  8. Jahwellll met ze alle weer gaan smssen!!!!! XD

  9. @Pim Brussee: Dat is te kort door de bocht, je moet nog verschil maken tussen winst en omzet…

  10. Als ze t geld maar investeren in mobiel internet

  11. Daarom moeten iedereen met een iphone gewoon thuis, op werk, op centraal station in de trein, bij vrienden thuis op wifi aanmelden en zo weinig mogelijk gebruik maken van data en 3G verbinding.

    Dan kunnen ze realiseren dat er verschillende omweg zijn om de data verbinding te vermijden
    En vanzelf gaan de prijzen omlaag hopelijk natuurlijk

  12. misschien off topic (maar ik wil het even ergens kwijt! :D)maar daar komen gestegen inkomsten voor bellen en internet in het buitenland ook nog bovenop!

    waar ik dacht dat bellen in het buitenland goedkoper was geworden…

    Even de verschillen in tarieven (t-mobile, ontvangen per sms):
    in september 2011 vanuit Belgie (of ieder ander Europees land): bellen naar NL of lokaal 17 ct/min, gebeld worden 10 ct/min, internet 5Mb voor 1,95e (dagpas).

    In oktober weer in Belgie geweest, dit zijn de nieuwe tarieven (alleen de verschillen):
    bellen naar NL of lokaal 42 ct/min (!!!! een stijging van meer dan 100%!), gebeld worden 13 ct/min en internet 2,00 per mb.

    Wel gezegd: een sms verzenden is verlaagd van 36ct naar 13 ct.

  13. poe poe 2,5 procent mider smsjes

  14. Wat een smeerlappen dus, zeggen ‘Ja we verdienen niet genoeg door bellen & smsen dus verhogen we de prijs, verlagen we de belminuten & voeren we een datalimiet in’, want, we moeten uiteraard wel allemaal in onze veel te dikke auto’s rond blijven rijden en het ‘klootjesvolk’ uitknijpen waar mogelijk.., terwijl ze allang wisten dat ze nu meer omzet draaide, maar ze willen altijd meer 😉 (Wie niet?)

    Ik ben zeer benieuwd hoeveel omzet (en winst) ze draaien na deze verhoging, waarschijnlijk +10% dus doen ze volgend jaar hetzelfde..

  15. Toch denk ik dat SIRI daar weer een beetje verandering in gaat brengen doordat je alleen kan antwoorden via SMS/imessage indien aanwezig

  16. @Remco: Denk je nou echt dat ze meer omzet draaien en minder winst hebben? Was weer een mooi excuus voor ze om een prijsverhoging door te voeren en zie hier het resultaat. Prijsafspraken? Nee joh kpn begint en de rest volgt. Raar dat als t uit kan toch iedereen de prijzen verhoogd. Maar gelukkig is er wifi

  17. Mobiele telefonie: aantal aansluitingen stijgt
    Na een periode van twee jaar neemt het aantal aansluitingen op de markt voor mobiele telefonie weer toe, met 3% naar meer dan 21 miljoen aansluitingen. Het eerste halfjaar van 2011 laat sinds 2010 ook weer een lichte omzetstijging zien uit spraakdiensten (telefonie). Ondanks een lichte daling van het marktaandeel van KPN blijven de verhoudingen in de markt gelijk.

    Totale omzet mobiele markt: €2,5 miljard in een half jaar.

    Bron: OPTA documenten

  18. Doordat Europa de buitenland bellen en data kosten dwangmatig verlaagd, gaan de kosten binnen NL omhoog, ik werk veel buitenland, dus mijn kosten zijn laatse jaren giga gedaald, vroeger rekeningen €300, per maand, nu €60,-, dankzij Voip, Whatsapp, buurlandbundel enz, ik klaag niet!!!

  19. Bij mij is imessage wel verantwoordelijk voor het versturen van smsjes aangezien als de andere gebruiker niet zijn iphone aan heeft staan maar een andere (werk) mobiel verstuurd ie hem automatisch als sms!! Je kan het uit zetten gelukkig maar wel een smerig streekje om dat automatisch op aan te zetten
    tijdens de ios update!!

  20. @timo: De omzet op internet is gestegen, maar dat is logisch. Er zijn nu ook gewoon steeds meer mensen die internetten op hun mobiel. Als je weet dat die omzet in 2,5 jaar is verdubbeld, maar dat het data verbruik is vervijfvoudigd. Het is dus niet zomaar te zeggen of daar ook meer winst mee wordt gemaakt. (sowieso waren smsjes zeer winstgevend, dus een daling daarin komt harder aan bij telecom bedrijven dan een stijging op internet abbo’s doet oplossen…)

  21. Om je datakosten in de hand te houden is het handig om zoveel mogelijk gebruik te maken van: WiFi en/of Viber, Onavo etc. etc.

  22. En die dieven maar zeike dat ze te weinig onzet maken..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.