Reacties voor: ‘Minder iPad mini’s dan gepland door productieproblemen’

Apple heeft AU Optronics verzocht om de productie van iPad mini-schermen stop te zetten, in verband met defecten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Had mijn ipad mini afgelopen vrijdag binnen (Oorspronkelijke leverdatum was vandaag). Geen problemen met het scherm, het wit is erg wit.

    Hoop dat ik een LG scherm heb dan 😛

  2. Ik zou wel eens één van die displays kunnen hebben: mijn ipad mini heeft namelijk allemaal lijntjes over het scherm lopen (verticaal in landscape, horizontaal in portrait). Het is niet super goed zichtbaar maar het maakt het scherm wel onscherper dan hij al is.

    Ik ben al naar de Apple Store geweest en zij erkennen het probleem, morgen krijg ik hopelijk een vervangend toestel.

  3. Als ze de productie aan gaan pakken, laten ze dan ook direct Retina-schermen gaan maken. 🙂

  4. Deze wanorde van een te vroeg geïntroduceerd produkt zou onder Steve Jobs nooit gebeurd zijn. Eerst testen, voorraad scheppen en daarna in de verkoop brengen. Er zit geen ruimte tussen een mogelijke productiefout en de introductie. Dit wordt detoekomst van Apple ZELFOVERSCHATTING. gelukkig kon ik er geen kopen. Afwachten maar en anders Samsung

  5. Origineel geplaatst door Pellegrino
    Deze wanorde van een te vroeg geïntroduceerd produkt zou onder Steve Jobs nooit gebeurd zijn. Eerst testen, voorraad scheppen en daarna in de verkoop brengen. Er zit geen ruimte tussen een mogelijke productiefout en de introductie. Dit wordt detoekomst van Apple ZELFOVERSCHATTING. gelukkig kon ik er geen kopen. Afwachten maar en anders Samsung

    Bij Steve Jobs was dit zelfde probleem er ook al. Ik snap niet waarom mensen in eens anders tegen problemen aan kijken nu hij er niet meer is, want de meeste problemen zijn niet nieuw..

  6. Wat een onzin Pellegrino. Apple is gewoonweg afhankelijk van derden die de apparatuur produceren, productiefoutjes zijn nou eenmaal doodnormaal en moet je niet teveel aandacht aan besteden als consument.

    In mijn geval bijvoorbeeld: morgen krijg ik waarschijnlijk een nieuwe en anders volgende week wel, in de tussentijd voldoet deze nog prima.

    En wat betreft je Steve Jobs opmerking: óf je hebt de Steve Jobs tijd helemaal niet meegemaakt óf je hebt een sterk gekleurd beeld van die tijd ontwikkeld. Dit soort problemen kwamen namelijk net zoveel voor tijdens de “Steve Jobs tijd”.

  7. @Pellegrino
    Je spreekt over zelfoverschatting en dat je bij te lang wachten een Samsung gaat halen.
    Volgens mij heb je geen idee waar het bericht over gaat.
    Ja er is lastig aan te komen, maar niet onmogelijk. Apple overschat zichzelf echt niet, maar worden in de steek gelaten door de toeleveranciers en als je graag een ipad mini wilt kan ik me niet voorstellen dat je niet 2 weken wil wachten, maar dan maar een Android ding haalt.

  8. Aah, ik kan niet wachten tot mijn iPad mini cellular er eindelijk er is… Elke dag hoop ik bericht te krijgen. 🙁

  9. Heb 2 november er een besteld bij bol.com met kortingscode.
    Zou afgelopen vrijdag geleverd worden. (23-11)
    Vrijdag een bericht dat de afleverdatum 11-01-2013 gaat worden!!!!!

    Maar nog steeds 2-3 weken levertijd aangeven op de site.

  10. @Frits:
    Typisch BOL.com… Eerst lekker maken en geld uitgeven en dan niet waarmaken. Wat denk je van al die Sint en Kerst aankopen…. Heel veel teleurgestelde klanten!!!
    Als de helft van deze klanten niet annuleert beginnen ze 2013 met een leuke omzet!

  11. Op dag één er een gehaald bij Dixons.
    Inclusief uitstekend scherm mag ik wel zeggen. 🙂

  12. Hier op 3/11 besteld bij bol.com (leverdatum 24/11) en op 23/11 een mail ontvangen dat hij pas 11/1 verwacht wordt..

    Zou me niets verbazen als de 10% kortingscode hier iets mee te maken heeft.

    Heb hem inmiddels bij Dixons opgehaald..

  13. Nee joh, dit is een marketingtruc. Apple houdt bewust het aanbod laag om meer vraag te creëren…

    Dit bedoelde ik cynisch trouwens.

  14. Mijn iPad mini cellular staat al anderhalve week op de status “Verzending wordt voorbereid”. Vraag me af wanneer ze dan leveren. Levertijd staat tussen 26-11 en 3-12. Dat zou dus deze week moeten zijn.
    Voelt net als een klein kind. Duurt me te lang. =))

  15. Gewoon even langs het Leidseplein gaan, daar zijn ze gewoon op voorraad mee te nemen 🙂

  16. Origineel geplaatst door Chantal
    Hier op 3/11 besteld bij bol.com (leverdatum 24/11) en op 23/11 een mail ontvangen dat hij pas 11/1 verwacht wordt..Zou me niets verbazen als de 10% kortingscode hier iets mee te maken heeft.Heb hem inmiddels bij Dixons opgehaald..

    Denk jij precies hetzelfde als ik. Heb gevraagd aan Bol.com hoe het mogelijk is dat ze blijven aangeven dat het maar 2-3 weken levertijd is terwijl ik nu nog zo’n 7 weken moet wachten.
    Zullen wel nooit weten of het dat echt is. Niemand gaat meer betalen dan de prijs die bij Dixons of Apple zelf betaald moet worden.

  17. M’n bestelde iPad mini 3G 16 GB is zojuist verzet van 26 nov-3 dec naar 4 dec-11 dec als levertijd. Baal er wel van 🙁

  18. Maken ze je eerst lekker met 3 december als levertijd, krijg ik net een sms:
    Verwachte datum Dec 11, 2012.

  19. Gister bij Dixons besteld, vandaag opgehaald.

  20. Mag ik iedereen eraan herinneren dat Bol.com op dit moment slechte cijfers haalt qua leveringen, heb het al 2x gehad. Ook de wettelijke garantieregels lappen ze aan hun laars, dit is bekend bij de Consumentenbond.

    Verder vind ik het raar dat er zo veel problemen zijn met het scherm, betekent dit dat Apple er budgetschermen in doet een de kwaliteit voor lief neemt? Ik weet het niet hoor het is wel erg vaag allemaal.

  21. Wat ben ik blij dat ik gewoon een iPad met lte gekocht heb. (‘:

  22. Wacht al 8 weken op mijn iPad mini, bol.com heeft nu de bestelling zelf stop gezet, levering van iPad mini is niet meer mogelijk.

  23. @KvdS: Dan duurt het nog langer.

  24. @remcootje: Nee, het betekent juist dat Apple erg hoge kwaliteitsnormen hanteert, waardoor een groot deel moet worden afgekeurd. Die kunnen niet in iPads worden verwerkt. En aangezien elke iPad een scherm moet hebben, blijft de productie van het totaalproduct (de iPad dus) ook achter.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.