Reacties voor: Minder interferentie door sigarettenfolie? (Update)

Volgens de mannen van Codewerkz helpt het om een stukje zilverfolie uit een pakje sigaretten op de achterkant van je iPhone te plakken. Je hebt dan minder last van interferentie.

Reacties: 9 reacties

  1. En ook al zou het werken dan heeft het waarschijnlijk ook negatieve invloed op je bereik/signaalsterkte.

  2. folie schermt gewoon radio signalen af! (kooi van faraday principe)

    dit is niet gezond voor je antenne, plus je signaal gaat minder krachtig zijn, resultaat, hoger batterij verbruik omdat de iPhone een sterker signaal moet zetten om de communicatie te verzekeren…

  3. Minder radiosignaal uit richting speakers op je bureau ontvangen betekent ook minder uitgezonden radiosignalen richting je speakers en dus… meer richting je eigen hoofd.

  4. Nou en, radiosignalen voel je niet hoor!

  5. @Fudge: DAT is waar, alhoewel… ga maar eens heel dicht bij een zendantenne staan. Grote kans dat je dan toch een bepaald gevoel van duizeligheid in je hoofd krijgt. Dat komt door de rf die door je hoofd gaat.

    Ik zeg niet dat het gevaarlijk is, maar ook niet dat het ongevaarlijk is. Daar zijn de deskundigen het namelijk nog steeds niet over eens.
    Het beste is om blootstelling als het effe kan überhaupt te vermijden.

    Dat is ook de reden dat de antenne van een mobiele set bij een de motoragent of surveilleer-agent niet in de helm of aan de handset zit, maar aan de bagagedrager of aan/in de riem van het uniform.

  6. Waarschijnlijk is de bedenker van dit gebeuren gewoon iemand die media-aandacht leuk vindt, en zich doodlacht dat er duizenden mensen zijn die hun batterij nu vern**ken.

  7. @fudge… je zou ook kunnen zeggen dat een magnetron met ‘radiosignalen’ werkt.

  8. Dat zou je kunnen zeggen, maar dat is niet echt relevant voor deze discussie…

  9. @Fudge. Dit lijkt me wel degelijk relevant. Aangezien jij een reactie maakte die niet klopte. Fred Zelders maakte de opmerking dat er door het folie waarschijnlijk meer radiogolven richting je hoofd gingen. Hier worden wel degelijk onderzoeken naar gedaan en is er een groep onderzoekers die wel degelijk vinden dat de straling uit een mobile telefoon schadelijk voor je is.
    Vandaar mijn vergelijking met een magnetron. Deze straling ‘voel’ je ook niet, maar hij doet wel degelijk wat.
    Dus wel relevant voor dit topic.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.