Reacties voor: Apple verliest opnieuw lid van industrieel designteam

Miklu Silvanto gaat naar Airbnb
Opnieuw is een lid van apple's industriële designteam opgestapt. Het gaat om Miklu Silvanto, die acht jaar werkzaam was in het team van Jony Ive. Silvanto stapt over naar Airbnb.

Reacties: 2 reacties

  1. Dat er bij Apple minder designer nodig zijn omdat alle producten al zo’n beetje ontworpen zijn is natuurlijk onzin. Bij alle nieuwe iteraties van bestaande producten zijn designers betrokken. En zo ook bij apps en services met een UI.

    Daarnaast worden sommige producten op een gegeven moment radicaal nieuw ontworpen. Kijk naar de Mac Pro prullenmand. En er zit weer een nieuwe MacPro in de pijplijn. En dat geld voor alle producten. Een hele nieuwe productcategorie komt minder voor, maar dat geld zo’n beetje voor de alle bedrijven.

    Maar ik denk dat Apple onder Cook veel meer een “normale” organisatie is geworden en het gevoel van de grooste startup ter wereld wat is weggeëbd. En met de huidige aandelenkoers zitten veel (oudere) werknemers er financieel vast warmpjes bij. Waardoor je eerder aan risicovolle avonturen kan werken.

  2. @Edwin: Daarbij moet je het niet als verlies zien maar eerder verfrissing van nieuwe designers en dus nieuwe designs. Vooral bij het ontwerpen ben je steeds nieuwe en uitdagende ideeën nodig. Die krijg je door nieuwe talenten een kans te gunnen. Ik zie dit als positief nieuws, vooral wanneer de vertrekkende werknemer al vele jaren voor een bedrijf/functie werkt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.