Reacties voor: Mikey-microfoon levert professionele opnames via de iPhone (CES)

Blue Microphones heeft een microfoon voor de iPhone en iPod touch uitgebracht met de naam Mikey. Voor deze $100 kostende microfoon is ook de Blue Fire iPhone-applicatie beschikbaar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 31 reacties

  1. als muzikant is dit een musthave voor mij;)

  2. Ben benieuwd naar de werkelijke kwaliteit hands-on, maar als muzikant kan dit intressant zijn en een goede vervanger voor fieldrecorders met kaartjes.

  3. Klinkt interessant voor mijn Station Sounds project op freesound.org

  4. Volgens mij klopt het plaatje rechtsboven niet, tenminste, ik heb nog nooit de iphone software 180 graden zien draaien, behalve in landscape mode…

  5. Blue heeft al ongeveer een jaar de Mikey in de handel. Die heb ik ook al zeker een half jaar en hij bevalt erg goed. Hele goede geluidskwaliteit, zeker voor zo’n laag bedrag. En als muzikant ben ik best kritisch. Ik neem aan dat de nieuwere versie er in kwaliteit niet op achteruit gaat.

  6. Volgens mij klopt het plaatje rechtsboven niet, tenminste, ik heb nog nooit de iphone software 180 graden zien draaien, behalve in landscape mode…

    Dit kan wel degelijk.

  7. En welke kwaliteit neemt dit ding op ? 24 bit enz… Dat bepaald of het prof is of niet wat mij betreft

  8. @johnydoe:
    Probeer maar eens bij ‘dictafoon’ / ‘Voice Memos’ 😉

  9. @Data: in hoge kwaliteit 44.1 kHz 16 bit. Prima kwaliteit dus.

  10. Ben heel erg benieuwd naar deze mic. Zodra er ervaringen zijn hoor ik het graag. Ik ben op het moment nog aan het twijfelen om een Zoom H2 of een Tascam DR-07 te halen voor het opnemen van repetities. Als dit in de buurt komt ga ik er zeker voor.

  11. Pas op!
    In de Apple store wordt de iPod Touch NIET aangegeven als een compatibel apparaat. Ook al staat er een foto bij van de Mikey met een iPod Touch (maar die ontbreekt weer in de Franse Apple store…). Bij Amazon.com staat: In order to use the device with the iPod touch or iPhone, a compatibility-promoting app may be necessary for best performance. Een verwarrende tekst. Hoezo ‘may be’? Later zag ik op http://hearmikey.com/#/home/ een muzikant de Mikey gebruiken met een Touch. Wat van dit verhaal overblijft is dat de productinfo op de sites van Apple store tegenstrijdig is. Weer later zag ik op http://www.amazon.co.uk/product-reviews/B001FBL2SW/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1 een koper klagen dat het ding niet werkt. Het lijkt me fantastisch als het doet wat het belooft, maar eerst maar eens meer ervaringen afwachten.

  12. Handig voor I Am T-Pain 🙂

  13. Ook heel benieuwd! Mits de kwaliteit echt goed is, perfect voor mijn band.

  14. al zoekende kwam ik deze app tegen: FIRe Field Recorder

    http://itunes.apple.com/nl/app/fire-field-recorder/id309378684?mt=8

    dit is de pro versie van Blue FIRe

    lees hier meer recensies:
    http://www.appcomments.com/app/FiRe_-_Field_Recorder

  15. Zelfs op de website van de maker staats niets over het formaat waarin word opgenomen, lijkt me toch wel een vrij belangerijk stukje info, heel raar vind ik dat.

  16. Ik hoop dat er een limitter in de software zit. Nokia N series heb ik altijd geprezen daarom: concertjes opnemen zonder clipping (digitale oversturing). Had iPhone sowieso moeten hebben.

  17. Ik ben geen geluidstechnicus, maar de samplerate en bitrate lijkt me niet afhangen van de microfoon. Eerder van de D/A converter in de iPhone zelf.

    Verder inderdaad erg interessant voor bands. Ik speel alweer een tijdje niet meer, maar zou ’em direct hebben gekocht. Denk dat ik ’em alsnog koop. 🙂

  18. @Thaurin: Wat een onzin, absoluut geen must have voor bands. Leuk speelgoed voor op de iPhone, maar een band gebruikt een hele andere setup, met andere microfoons en tussen de opname en de bron een fatsoenlijke mengtafel. Zelfs als je met één microfoon een live opname zou willen maken, kun je gegarandeerd een betere microfoon vinden om dat mee te doen. Oftewel: het enige waar je deze gadget voor kan gebruiken is voor het opslaan van de data, door je eindsignaal via kabeltje in de line-in vd microfoon te proppen…

    @Ferry: De zoom h2 kan ik je aanraden: geen clipping en je merkt ook verdomd weinig van de compressie die hij toepast. Mooie kwaliteit geluid in meerdere formaten op te slaan en de dubbele stereo geeft een nette ruimtelijke 3d weergave.

  19. @johnydoe:

    Dat kan wel hoor. De NU.nl app doet dat ook.

  20. Ik heb die pro versie van Fire al maanden en heb er allemaal prima opnamen mee gemaakt.
    De microfoon in de iphone is zelf al vrij goed. Ter illustratie: ik heb zowel krekels ermee opgenomen als naast me landende helikopters.

    En het leukste vind ik dat je die hogekwaliteits opnamen gewoon via ftp kan uploaden naar internet, gewoon direct vanaf de telefoon, bv naar een gratis account van transferum.com

    dat werkt perfect voor mij.

  21. Origineel geplaatst door johnydoe
    Volgens mij klopt het plaatje rechtsboven niet, tenminste, ik heb nog nooit de iphone software 180 graden zien draaien, behalve in landscape mode…

    jawek hoor. De app Windmeter heeft het ook. De wind word gemeten via de mic dus ook hier was het omdraaien noodzakelijk.

  22. @Leon: Hey, ik bedoelde niet dat je hier studio-kwaliteit opnames mee zult maken. Ik weet wel dat ik altijd erg graag effe snel een opname van een nieuw nummer wilde maken in de oefenruimte. Hier had ik verder nooit echt een mooie oplossing voor. Tegenwoordig is de technologie wat verder en hoef je niet meer met MD discs te klooien, maar ik had graag een mobiele oplossing als dit willen hebben. Een harddisk recorder is al gauw aardig log om altijd bij je te hebben.

    Als die Zoom H2 waar je ‘t over hebt beter is en hij is net zo compact, zou ik daarvoor gaan. Ik wist alleen niet dat zoiets bestond.

  23. Ook ik ben erg benieuwd naar de kwaliteit van de converter AD/DA. Maar ook naar de kwaliteit van plaatjes in de mike zelf. Ik denk niet dat ik voor deze gadget zou gaan, want tijdens een opname mis je dus wel je telefoon!
    Op de site van bluemike kwam ik ook niet de bitrate en bestandformaten tegen en ook niet of je kunt uppen, zodat je nog wat kunt filteren met cubase of wavelab. Ik kies toch voor lose gear. Zoals de zoom H2 wordt genoemd zijn er nog wel wat van die handytools (Yamaha/Samson). Hoewel ik van Samson ook niet veel van de converter verwacht heeft die tool wel weer 2 prettige XLR ingangen. Voor de I-pod is er een geweldige tool van Alessis (Pro track) met 2 mikes in X/Y.
    Voor deze mikey wordt trouwens geschreven dat het gaat om een condensatormike. Dat zal wel wat stroom kosten denk ik zo? Verder blijft het altijd een persoonlijke keuze, wat wil je ermee, wat heb je er voor over en wanneer ben jij tevreden.

    cIao

  24. De hoogste kwaliteit bij opname in Fire op de iphone, is 44.100 khz mono. Doordat er geen bewegende delen in een iphone zitten heb je weinig bijgeluiden, vooral als je tijdens de opname van de iphone afblijft. 🙂

  25. Ik houd het lekker bij m’n Zoom H2.
    Fantastische opnames! Toch leuk dat zoiets op de markt komt. Ik had voor de iPod Video ook een stereo microfoon (Belkin TuneTalk Stereo). Ideaal!

  26. @Ferry: Zoom H2 is fantastisch! Zeer ruimtelijk helder geluid.

  27. Zou m zeker niet professioneel durven noemen, zelfs de H2 is leuk voor semi en onderkant professioneel gebruik, en 16 bits zou ik al helemaal niet professioneel willen gebruiken.
    Om maar niet te spreken over de microfoon van 100 euro, ter vergelijking… Mijn goedkoopste microfoon kost ongeveer 800 euro…
    Maar kan mij voorstellen dat dit ding leuk is om mee te spelen en betere opnamen te maken dan met de ingebouwde microfoon.
    Goed voor podcasts misschien en andere spraakopnamen.
    Hoewel…
    Ik erger mij trouwens de laatste tijd kapot aan de zwaar gecomprimeerde reportages op lokatie op de radio, alsof je een 80kbps mp3tje uit de beginjaren afspeelt.

  28. Grappig dat hier op zo’n spiffy forum over de zoom h2 (oud) wordt gesproken… Ik heb zojuist de h4n gekocht. Wát een apparaat! Meerdere sporen over elkaar in wav & mp3, dat zie ik de Blue niet doen. Zat ook wel te denken aan Blue… maar je wilt toch niet afhankeljjk zijn van deze iphone? Kan je volgend jaar weer een nieuwe Blue kopen…

  29. Om niet te spreken van een fatsoenlijke inputmogelijkheid, mooie voorversterkers en limiters, ook de A/D conversie van de zoom zal ongetwijfeld vele malen beter zijn.
    Eigenlijk is het geen vergelijk, maar ja, hadden ze maar niet over professioneel moeten beginnen 🙂
    overigens zijn er meer apparaten als de zoom, Sony en Marantz hebben ook prachtige apparaten, waarbij de Sony vaker voor prof doeleinden wordt gebruikt, en dan voornamelijk in wav, 44.1, of 48 kHz en 24 bits.
    De zoom heeft gewoon goede prijs/kwaliteit verhouding..

  30. Daarmee moet je dit ook niet vergelijken. Dit is handig voor onderweg als je die zaken even niet mee hebt.

    Ik kan ook wel mijn Motu Traveler meenemen zeer compact en laat apparaatjes als de H2, H4N, Pocketrak e.d. laat verbeleken. Maar die heb ik ook niet altijd bij en dan kan dit erg handig zijn.

    Btw. Die Fire app zegt me niets het merk Blue wel. heeft zijn naam bewezen op mic. gebied. Daarbij zit het essentiele deel in de preamp en niet over welke software je gebruikt.

    Ben wel benieuwd naar de batterijduur met deze mic (aangezien het een condensator mic is en je dus stroom van je batterij zal moeten trekken)

    Er was trouwens al een Mikey voor de Touch (vierkant model) en nu dus een voor de iPhone zo te zien.

  31. Origineel geplaatst door Sander Alkemade
    De microfoon in de iphone is zelf al vrij goed. Ter illustratie: ik heb zowel krekels ermee opgenomen als naast me landende helikopters.

    Hmmm, de ingebouwde mic clipt al bij minder dan 100 dB. Een jazzgroepje krijg ik er nog wel mee opgenomen, maar mijn salsaband niet, bv. Een en al vervorming, vooral de bassen trekt hij niet.

    Metingen van de microfoon van de drie typen iPhone en diverse headsets staan hier.

    Voor professionals die heel serieus audio in hun iPhone willen invoeren is er nog:
    http://studiosixdigital.com/iphone_measurement_micropho.html
    en voor de iPod Touch 2 http://www.alesis.com/protrack
    Beide natuurlijk een stukje duurder dan de Mikey…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.