Reacties voor: MijnKPN-app voegt Touch ID-ondersteuning toe

Je gegevens in de MijnKPN-app zijn voortaan af te schermen met je vingerafdruk. De nieuwste update voegt Touch ID-ondersteuning toe en past nog wat andere zaken aan.
Lees het complete artikel → MijnKPN-app voegt Touch ID-ondersteuning toe
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Erg handig, werkt goed!

  2. Bravo kpn.
    Ben net een maand bij kpn en nu al een update.

  3. Zal het wel instelle zodra ik mijn iphone 6S heb:P

  4. Top! Werkt perfect!

  5. Beetje onzinnig? Wat moet KPN met mijn vingerafduk? Zo veilig zal het wel niet opgeslagen liggen…enige instantie die mijn vingerafdruk krijgt is Apple (en ja; ook de overheid!)

    Zo lastig is het niet om 4 cijfers in te drukken, toch?

  6. Origineel geplaatst door Roan
    Beetje onzinnig? Wat moet KPN met mijn vingerafduk? Zo veilig zal het wel niet opgeslagen liggen…enige instantie die mijn vingerafdruk krijgt is Apple (en ja; ook de overheid!)

    Zo lastig is het niet om 4 cijfers in te drukken, toch?

    Je snapt niet hoe TouchID werkt. Geen enkele app heeft toegang tot jouw vingerafdruk. Ze maken alleen gebruik van de TouchID API voor authenticatie.

  7. Origineel geplaatst door Roan
    Beetje onzinnig? Wat moet KPN met mijn vingerafduk? Zo veilig zal het wel niet opgeslagen liggen…enige instantie die mijn vingerafdruk krijgt is Apple (en ja; ook de overheid!)
    Zo lastig is het niet om 4 cijfers in te drukken, toch?

    Maar KPN krijgt jouw vingerprint helemaal niet.
    Verdiep je nou eens eerst even in hoe het e.e.a. werkt !!

  8. @Roan: Beetje hypocriet niet?

  9. Hmm zo te lezen snap ik er inderdaad niks van, mijn excuus! Voortaan eerst goed inlezen voordat ik onzin uit ga kramen!

    Bedankt voor het uitleggen, was in de veronderstelling dat je je vingerafdruk in moet stellen binnen de app (waar deze dan ook opgeslagen zal worden), maar dit is dus niet het geval.

  10. Voorwaarde is wel dat je de 4 cijfer code gebruikt. Hij kan dus niet alleen afhankelijk zijn van de vingerprint. Zodra je de code uitvinkt verdwijnt de touch id.

  11. ik dacht vanmiddag, YES!! Meteen ff updaten straks.
    Maar wat een ongelooflijke domper op deze toch prima app…Touch ID.

    Wie dit heeft bedacht moet echt ander werk gaan zoeken.
    Of de hele architectuur van de app rammelt aan alle kanten of men heeft het echt werkelijk totaal niet begrepen, echt niet.

    Ik heb nu een ww van 50 volstrekt willekeurige karakters, dit dankzij 1Password, en KPN (of de ontwikkelaar) heeft zojuist besloten dat ik mijn beveiliging nog beter kan maken door Touch ID aan te zetten….oh ja, wel even verplicht een handig 4 cijferige pincode als vervanging van mijn 50 tekens.

    Sorry hoor maar dit is echt de FAAL van 2015. Om te janken zo comisch waren het niet dat het bittere ernst is 😖😖😖

  12. @Biggy: Beetje overdreven reactie. Je kunt het ook uitzetten. Een pincode van vier cijfers moest voorheen ook al.

    Er zijn genoeg mensen welke 1Password om privacy redenen niet willen of mogen gebruiken.

  13. @Marc: dat is het punt niet, het gaat om de beveiliging van je gegevens, niet over het wel of niet kunnen of mogen gebruiken van 1Password of andere vergelijkbare apps

    Het hele punt van TouchID is juist om beveiliging naar een veel hoger level te brengen zonder dat daar moeilijke en voor veel mensen irritante extra stappen voor nodig zijn, hoe moeilijker iets is hoe minder mensen iets doen met als resultaat een belabberde beveiliging.

    Als een app mij alleen toestaat de betere beveiliging te gebruiken door een verplichte achterdeur open te zetten dan zeg ik; doe dan gewoon niets

  14. @biggy: dat zullen ze wel moeten. Als je de iphone opstart nadat ie uit is geweest, werkt touchID niet. Je zult dan de eerste keer weer moeten inloggen met de code. Dit werkt ook zo bij kopen van apps in de Appstore en bij 1password ook.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.