Reacties voor: MiFi zet 3G-verbinding om in Wi-Fi-netwerk

Netshare was een mooi idee, maar als Apple het niet toestaat zul e andere manieren moeten zoeken om je 3G-verbinding met meerdere apparaten te delen. MiFi is een nieuw apparaat, dat de 3G-verbinding beschikbaar stelt als Wi-Fi-signaal.
Lees het complete artikel → MiFi zet 3G-verbinding om in Wi-Fi-netwerk
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Ook voor de iPod Touch 2G?

  2. hmm en werkt dit ook zonder simkaart of enig ander hulpmiddel? dan zou ik dit dus in het buitenland hun 3g verbinding kunnen gebruiken als wifi en kost het me geen roaming kosten?

  3. zonder simkaart lijkt me sterk. Volgens mij heeft Linksys ook al routers met sloten voor 3g data kaarten, dus zo bijzonder is dit niet toch?

  4. Waarom niet gewoon pda net voor een gejailbrake iphone werkt als een speer ik zit nu in de trein utrecht rotterdam op mijn laptop te werken en heb wifi via mijn iphone

  5. Ga even naar de website van novatel wireless. Goed lezen en dan kom je tot de conclusie dat het alleen maar werkt met de carriers (dus providers) die deze vorm van mobiele communicatie willen ondersteunen en hier diensten op gaan aanbieden. Het is dus geen oplossing om gratis mobiele datadiensten af te nemen.

  6. Lijkt me een handige gadget..

  7. Waarom niet gewoon pda net voor een gejailbrake iphone…

    Bijna al die alternatieve oplossingen maken van je iPhone ‘gewoon’ een soort proxy met bijbehorende poort (8080 etc.). Op zich een goede oplossing om even te surfen, maar als je ook met SSH, FTP, Remote Dekstop en andere zaken wilt werken is dit -of- niet mogelijk -of- een hel om in te stellen omdat je dan in alle toepassingen afzonderlijk een proxy moet gaan instellen.

  8. Origineel geplaatst door thijs
    zonder simkaart lijkt me sterk. Volgens mij heeft Linksys ook al routers met sloten voor 3g data kaarten, dus zo bijzonder is dit niet toch?

    Klopt, dit is niks bijzonders, bestond al veel langer.
    Het enige nieuwe is dat deze op een accu werkt.

  9. @InternetRebel,

    PDANet doet NAT (network address translation), SSH, ftp enz zijn allemaal mogelijk. Het enige wat je moet doen is een ad-hoc wireless netwerk starten, dit kan eenvouding met bijna ieder OS, en hier met je iPhone naar verbinden.

    Alleen heb je een Jailbreak nodig om het te kunnen installeren.

  10. Ik zit nog altijd te wachten op een app (via app store of Cydia) die je netwerken van de iphone (wifi/3G/GPRS) kan sharen via USB

  11. En dan maar te zwijgen dat PDAnet alleen op Windows werkt, maar van je provider mag dat toch niet 3G ergens anders voor gebruiken dan je gsm?

  12. Origineel geplaatst door Ichigo
    En dan maar te zwijgen dat PDAnet alleen op Windows werkt, maar van je provider mag dat toch niet 3G ergens anders voor gebruiken dan je gsm?

    PDAnet werkt ook in combinatie met OSX en ik zou niet weten waarom niet met bijv. linux. Gewoon een ad-hoc netwerkje opzetten, that’s all folks! Je hoeft nl. niets te installeren op je pc/laptop. Alleen PDAnet installeren op je iPhone vanuit Cydia.
    Het gebruik van 3G voor je laptop mag officieel niet. De straf die je kunt lopen is hooguit tot het eind van de maand afgeknepen worden op je snelheid volgens mij. Al iemand eens een boete of iets dergelijks (iets ergs) gehoord van zijn provider?

  13. Mijn internet verbinding van k***** kpn planet ligt er nu voor 20 dagen uit, gelukkig kan ik gebruik maken van pdanet, t gaat alleen wel heel langzaam. Maar voor mensen die geen iPhone hebben of mensen die een psp of iets dergelijks hebben dat alleen via wifi werkt lijkt het me heel handig. Het heeft alleen weinig te maken met de iPhone.
    Hoeveel gaat t ongeveer kosten?

  14. …maar van je provider mag dat toch niet 3G ergens anders voor gebruiken dan je gsm?

    Ik had het al eens eerder ergens geschreven geloof ik; dit is helemaal afhankelijk van je contract. Inmiddels is het duidelijk dat er in het iPhone Abonnement inderdaad ergens een dergelijke vermelding is. Maar persoonlijk heb ik geen iPhone Abonnement maar een Flex-nogwat met Web-n-Walk, daarbij mag het wel. Sterker nog, ik kreeg bij het afsluiten van dat abonnement zelfs (Windows) software met bijbehorende handleiding bijgeleverd zodat ik mijn Windows Mobile apparaat als modem op mijn computer kon gebruiken om te internetten via bijvoorbeeld de laptop. Aangezien ik mijn oorspronkelijke contract heb verlengt en daarbij nergens voor nieuwe voorwaarden heb hoeven tekenen sta ik dus volledig in mijn recht om dit te blijven doen. Ik heb momenteel ook een duo-SIM, waarbij te tweede SIM in mijn oude mobieltje zit zodat ik nog steeds makkelijk draadloos kan Internetten via de laptop. Gebruik alleen niet de originele software daarvoor omdat ik Mac gebruik.

  15. En bij de NS lopen ze zo moeilijk te doen over het invoeren van internet in de trein.
    Dit soort producten zouden de “ondervonden problemen” toch makkelijk het hoofd moeten kunnen bieden?

  16. Option NV (belgisch bedrijf: http://www.option.com) heeft dit reeds 2 jaar in zijn gamma. Tweede versie van dat apparaat is terug te vinden op hun site (http://www.option.com/products/globesurfer_II_72.shtml) en op vele plaatsen te koop. De derde versie is reeds te koop via internet (http://www.pcworld.com/article/153893/globesurfer_iii_routes_net_connection_via_mobile_network.html).

    Enige verschil: dit werkt met een stroomadapter.

    Volgens mij werkt dat apparaatje van Novatel toch niet heel lang, zonder externe stroomvoorziening. Iemand enig idee?

    Xin

  17. Web`n Walk Stick van T-Mobile is nice.

  18. Weinig nieuws onder de zon. Er zijn al UMTS routers te kust en te keur: LinkSys, Cisco, ZyXEL etc. Enige verschil is misschien dat deze een accuvoeding heeft.

  19. Dit werk met de I phone perfect als je onderweg bent. Daar de 3G ontvangst van de I-phone nog steeds echt bagger is is dit de oplossing Simkaart in de mifi en vervolgens via wifi het internet op met wel goede 3g ontvangst. Verder kan de Iphone dan niet overschakelen naar gprs (dan werken de meeste streams niet) Dit probleem dus ook opgelost. en je kan het ook voor je laptop gebruiken.
    Er moet uiteraard wel altijd een simkaart met internet abo in.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.