Reacties voor: MiFi krijgt iPhone-streaming en online backupdienst NovaDrive

Met de MiFi kun je straks via DLNA multimedia-content naar je iPhone streamen. Ook komt er een backupdienst met de naam NovaDrive, waarvoor je een abonnement moet afsluiten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Misschien een klein beetje offtoppic: De MiFi is een mooi apparaat, maar best nog wel prijzig om aan te schaffen zo’n 200 dollar.

    Gisteren kwam ik een Huawei e5830 tegen, deze is ongeveer de helft van de prijs en heeft grotendeels dezelfde functionaliteit. Waarschijnlijk gaat er een Huawei e5830 komen voor bij m’n iPad.

  2. Blijf me toch afvragen of je bij T-Mobile makkelijk een tweede simkaart aan kan vragen? Want als ik zo’n mifi aanschaf dan moet er dus toch een simkaart in?

    En kun je met twee simkaarten tegelijk op het netwerk zitten. Dus in principe met dezelfde nummers. Is het trouwens mogelijk om je simkaart op je iPhone in de MiFi te doen en als er dan wordt gebeld dat deze doorgelust worden naar je iPhone?

    #durftevragen

  3. @Mike van Hoenselaar:

    het is al mogelijk ik gebruik het nu al het heet dualsimkaart je kan het online aanschaffen of in de t-mobile shop kost je in winkel €15-, en online ongeveer €17-, ik kan hiermee met 2 telefoons bellen en sms’en en berichten/gesprekken kun je alleen op de eerste die met het netwerk verbonden is ontvangen, en je kan helaas niet met 2 telefoons/MiFi tegelijk internetten of dit werkt sloom, ik zoek ook een mobiele modem die de 3G verbinding shared via WiFi die heb ik gevonden maar die ligt nog niet in de winkel

  4. @Iphonevanolaf: Zo doe ik het ook: een duo-simkaart aangevraagd, de ene zit in de iPhone, de andere in de MiFi. Je kunt niet op twee simkaarten tegelijk internetten, maar als de MiFi aanstaat gebruik ik op de iPhone toch alleen de Wi-Fi-verbinding.

    Als je wilt bellen, is het wel handig als de MiFi even uitzet. Anders valt je gesprek regelmatig weg…

  5. De Vodafone MiFi is simlock vrij. (84,49 bij 1 jaar abonnement)
    Je moet dan in de configuratie backup file bij de tag PrLocked de 1 in een 0 veranderen..
    Dan kun je andere profielen aanmaken en elke simkaart gebruiken. Zo heb ik een week voor een tientje kunnen internetten in Oostenrijk met Yesss en mijn Vodafone MiFi.

    De Vodafone MiFi is de 2352. De 2372 is voor de Amerikaanse markt.

  6. Zo belangrijk ben ik nou ook weer niet dat ik met laptops, iphones, ps3’s en wii’s tegelijk wil internetten.

    PS: kan iemand me nu even vertellen wat het probleem is, zoals staat aangegeven in het artikel? Ik zie hem niet echt namelijk.

  7. is dit apparaat ook op 12v te gebruiken. Zoek al een tijdje naar een goed apparaat waardoor mijn klanten gebruik kunnen maken van internet in de taxi. vooral op lange afstanden is dit te waarderen lijkt mij zo.

  8. @dave:

    Jup je kan er gewoon een autolader aan hangen, zie MiFi Europe.

  9. @dave:
    Perfecte apparaat hiervoor is: http://www.vysoo.com wordt in Frankrijk al in taxi’s gebruikt. Kan op de accu, maar ook op de sigarettenaansteker. Je legt hem in je kofferbak en klanten kunnen tegen betaling internetten.
    Heb hem uitgebreid getest en het werkt prima.

  10. En dan zijn er ook nog mensen, die beweren dat je helemaal niet zo’n duur kastje nodig hebt, maar dat hun oude Nokia ook als hotspot-router dienst kan doen.

    Ben ook wel benieuwd hoe dat dan precies werkt…

  11. Ik gebruik MiWi op de iPhone. Werkt handig!
    Iemand in mijn klas kan dan ook met zijn touch op internet via mijn wifi signaal;)

  12. @Lucien: Installeer Joiku op je Nokia en klaar ben je. Het kost wel veel batterij.

  13. Gebruik je oude WM telefoon:
    http://www.wmwifirouter.com/

  14. @Gillis: kun je iets meer vertellen over “je moet dan in de configuratie backup file bij de tag PrLocked de 1 in een 0 veranderen..”? Is dat makkelijk te doen? Ook op een Mac?

  15. Wat zijn dan de compacte afmetingen van de Mi-Fi?

  16. Als je nou in het buitenland je 3g sim card in de mifi stopt, betaal je dan roaming kosten?

  17. @Philip:
    Het configuratie bestand is in xml formaat. Dit kun je gewoon met Teksteditor bewerken. Ik heb zelf een Mac, dus ja het is makkelijk te doen op de mac.

  18. Origineel geplaatst door Dennis
    Als je nou in het buitenland je 3g sim card in de mifi stopt, betaal je dan roaming kosten?

    De MiFi is niets anders dan een los 3Gmodem/3G telefoon. Als je dus een Nederlandse simkaart erin stopt en hem in het buitenland aanzet betaal je dus ook nog steeds roaming kosten. Het grote voordeel is als je naar een land reist waar je voordelige prepaid datasimkaarten kan gebruiken. In steeds mee landen komt een aantrekkelijk dataaanbod nu ook voor prepaid beschikbaar. Met name inlanden waar de bevolking minder vermogend is worden eerder prepaid aansluitingen dan abonnementen verkocht. In Spanje kan je voor een paar tientjes bijvoorbeeld op een prepaidkaart een maand onbeperkt 3G surfen bij Vodafone. Dan heb je bij regelmatig internetten je MiFi al snel terugverdiend.

  19. Dat maakt alles duidelijk! Thanks Omdat ik naar Italie 1x per jaar ga ben ik van plan de
    huawei e5830 te kopen, die kost iets minder en werkt precies hetzelfde toch?@ucsdcom:

    Origineel geplaatst door ucsdcom
    Origineel geplaatst door DennisAls je nou in het buitenland je 3g sim card in de mifi stopt, betaal je dan roaming kosten?De MiFi is niets anders dan een los 3Gmodem/3G telefoon. Als je dus een Nederlandse simkaart erin stopt en hem in het buitenland aanzet betaal je dus ook nog steeds roaming kosten. Het grote voordeel is als je naar een land reist waar je voordelige prepaid datasimkaarten kan gebruiken. In steeds mee landen komt een aantrekkelijk dataaanbod nu ook voor prepaid beschikbaar. Met name inlanden waar de bevolking minder vermogend is worden eerder prepaid aansluitingen dan abonnementen verkocht. In Spanje kan je voor een paar tientjes bijvoorbeeld op een prepaidkaart een maand onbeperkt 3G surfen bij Vodafone. Dan heb je bij regelmatig internetten je MiFi al snel terugverdiend.

  20. @Gonny van der Zwaag

    (…) dan kun je via 3G de locatie van je router op Google Maps opzoeken (…)

    De MiFi is uitgerust met GPS, zoals te lezen op de officiële site. 😉

  21. Ik heb vandaag m’n MIFI van Vodafone ontvangen en er meteen de net-aangeschafte duo-kaart van T-Mobile ingestopt. Even configuratiebestand aangepast (dus MIFI unlocked) en de T-Mobile gegevens ingevoerd. Werkt allemaal als een zonnetje.
    Maar, …
    Ik ben telefonisch niet meer bereikbaar op mijn iPhone wanneer de MIFI aan staat. Ik had al eerder gelezen dat je wel kunt bellen maar niet gebeld kunt worden (beller komt in de voicemail terecht) wanneer de MIFI aan staat.
    Is dat bij jou ook het geval?
    Weet iemand hier een oplossing voor of bestaat die niet? En, ja ik begrijp dat ik een apart abonnement voor data kan nemen, maar dat is uiteraard niet wat ik bedoel.

  22. @Pierre: Kun je iets meer vertellen over ‘de T-Mobile gegevens invoeren’? Wat moet je dan invoeren en waar? Kortom, hoe maak je de Vodafone MiFi simlockvrij? Ik heb de versie zonder abonnement besteld, of is die al simlockvrij? (ik vrees van niet omdat er een groot Vodafone logo op staat)

  23. Vandaag is mijn Novatel MiFi bezorgd!
    Ik heb hem besteld bij Vodafone, zonder abonnement (dan kost hij 189 euro). Volgens de Klantenservice van Vodafone zou hij waarschijnlijk wel gelocked zijn, maar dat wisten ze niet 100% zeker.

    Ik heb mijn T-mobile SMS erin gestopt en voila: GEEN simlock! Maar in eerste instantie ook geen internet. Via het menu Internet/Profielen/Profiel aanpassen van het on-line beheerprogramma (http://vodafonemobilebroadband.hotspot) heb ik bij APN ‘internet’ ingevuld (dat had ik ergens gelezen) en de overige 2 velden leeg gelaten (gebruikersnaam en wachtwoord), en voila: INTERNET via mifi, zowel op mijn laptop als mijn iPhone (gelijktijdig). Wel trager dan mijn thuiswifi netwerk maar dat lijkt me logisch.

    Ik ben er erg blij mee, niet langer wachten op tethering van T-mobile. Straks de iPad er ook op, heerlijk. Bij de Klantenservice van Vodafone werd me trouwens verteld dat Vodafone zijn GSM’s nu standaard simlockvrij verkoopt omdat zo’n lock toch zo te breken is. Klasse.

  24. @Gillis: Ik ben zelf werkzaam bij Vodafone. Er is GEEN sprake dat het Simlockvrij is.
    Echter op Uw manier is het mogelijk om er gebruik van te maken. Dit is dan wel in srijd met de voorwaarden.

  25. Vandaag online bij Vodafone besteld voor 119 euro zonder abonnement. Niet verkeerd voor deze prijs lijkt mij zo.

  26. @Ari Gold: Ik heb alle documentatie doorgelezen die ik bij de MiFi van Vodafone heb ontvangen en ik heb niets gezien over een voorwaarde dat je de instellingen niet mag veranderen, zodat je ook gebruik kunt maken van een ander netwerk. Het kan zijn dat het in de licentieovereenkomst van de software stond, maar omdat ik eerst een firmware upgrade heb gedaan, heb ik deze niet geaccepteerd en ben dus per definitie niet in overtreding…

  27. Inderdaad helemaal simlockvrij de versie van 119 euro zonder abo. even profiel aanpassen en gaan met t-mobile kaart erin.
    Verder mag ik volgens mij volgens de nederlandse wet dit wel doen, de optie zit er dus gewoon in om je profiel te editten en dit is dan dus ook gewoon toegestaan.
    Verder staat er ook nergens op de vodafone site dat het om een simlocked kastje gaat

  28. Net als Rene heb ik vandaag mijn bij Vodafone bestelde MiFi ontvangen. Prijs was gedaald van 189 naar 119.
    Waarom hij nu goedkoper is geworden weet ik niet, de unbranded versie is te bestellen voor 250 euro, maar super! Misschien wil Vodafone van haar voorraad af.

    Inderdaad instellingen aangepast zoals door Rene aangegeven, en mijn T-mobile sim werkt als een speer.

    Overigens wordt op geen enkele wijze gerept over een simlock of verplicht gebruik van een Vodafone simkaart, dus ik snap het probleem niet.

    Nu nog effe uitzoeken hoe van GPS gebruik kan worden gemaakt.

  29. Heb een Mifi aangeschaft via 3GJuice, komt een deze dagen binnen. Probeer mijzelf voor te bereiden op succesvolle implementatie :)Wil mijn (2e) Vodafone simkaart gaan gebruiken.

    Weet iemand de APN gegevens die ik moet hebben om e.e.a succesvol aan de praat te krijgen? (Vodafone zelf was erg onduidelijk hierover en hadden die vraag niet eerder gehad ???)
    TIA

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.