Reacties voor: MIDI-instrumenten aan je iPhone koppelen met iRig MIDI

De iRig MIDI is een apparaat om je MIDI-instrumenten op je iPhone aan te sluiten. Het werkt via de 30-pins connector van je toestel, waarbij je een synthesizer of elektrisch drumstel aansluit.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 8 reacties

  1. Heel leuk, jammer dat het zo prijzig is. Hopelijk komt deal extreme of een andere chinese site met identieke producten voor een lagere prijs. Fruity loops is een zeer uitgebreid programma voor ios en zou best goed gebruikt kunnen worden met een extern midi keyboard.

  2. Idd behoorlijk aan de prijs. Ik heb op eBay een ‘imitatie camera connection kit’ gekocht voor €6 (incl. verz.kst). Werkt perfect met mijn midi keyboard en vrijwel alle muziekapps!

    Maar zelfs een officiële camera connection kit is nog stuk goedkoper dan deze iRig…

  3. Origineel geplaatst door iNickIdd behoorlijk aan de prijs. Ik heb op eBay een ‘imitatie camera connection kit’ gekocht voor €6 (incl. verz.kst). Werkt perfect met mijn midi keyboard en vrijwel alle muziekapps!Maar zelfs een officiële camera connection kit is nog stuk goedkoper dan deze iRig…

    Heb je een linkje? Werkt ie met iPad en iPhone?
    Dank alvast!

  4. Dit zat er al wel aan te komen, MIDI is uiteindelijk een bepaald protocol wat over een seriële poort wordt getransporteerd. Dus na die seriële interface van vorige week is dit een logisch vervolg.

  5. Niets nieuws, ik gebruik al bijna half jaar deze. Ik heb ze op andere plekken al voor 40 euro gezien online(bijv. peterverspuy.nl)

    Ze komen binnenkort met de Mobilizer 2, wat er anders aan is zou ik niet weten. Maar een veel beter alternatief is de Alesis IO Dock, met voorversterkte inputs voor XLR en Jack. In MIDI IN/OUT en USB MIDI(In.Out.Thru).
    Ik gebruik nu een Apogee Jam om gitaar op te nemen en die Line6 om de midi van mijn NORD op te nemen, nadeel is dat als ik de input van de NORD wil dit altijd mono is, Jam is namelijk maar 1 input, en nog groter probleem is dat beide in de dock connector gaan dus het moet altijd om en om, niet erg praktisch.

    Voor iedereen die een beetje met muziek bezig is, en dat ook graag op de iPad doet, ik raad echt de IO Dock van Alesis aan!

  6. @Rocksnor: linkje

    Maar vergeten te vermelden: WERKT ALLEEN MET iPAD!!!
    Dus…

    @Dikkie B: Die Alesis IO Dock ziet er wel waanzinnig uit! Geen idee wat ie kost (ik ga eens googelen) maar daar hebben we wat aan! Het mooie is ook dat het een dockingstation is dus je kunt alles gewoon aangesloten laten en je iPad al dan niet connecten.

    Ik gebruik nu de connection kit (zie hierboven) voor mijn keyboards en voor gitaar gebruik ik de iRig. Maar een alles-in-een oplossing zoals de Alesis spreekt me wel erg aan! Thanx!

  7. De adviesprijs voor een simpele USB Midi interface voor je laptop of desktop computer is al 40 euro, dus deze prijs ligt in lijn met vergelijkbare apparatuur.

  8. Weet iemand of ik, als ik midi s afspeel met mijn zeer geavanceerde digitale piano Irig dat dan opslaat in de Ipad en als ik het email wordt het dan een wav of mp3 bestand, of blijft het een midi bestandje? Via deze manier kan dus het app. van Irig gewoon midi s afspelen op de Ipad wat je anders niet kan? Klopt dat? Ik hoor het graag. Alvast bedankt.
    Gr,

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.