Reacties voor: Middelgrote en kleine bedrijven willen iPads kopen

Maar liefst driekwart van het MKB wil tablets kopen in 2012. Dat blijkt uit een onderzoek van NPD onder middelgrote en kleine bedrijven. Hoe groter het bedrijf, hoe meer over tablets wordt nagedacht. Bij de kleine bedrijven tot 50 medewerkers heeft 54 procent tabletplannen, bij de grotere ligt dat op 73%.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Ik weet niet of ik het mag zeggen maar ik zit op de middelbare school en onze klas is zeg maar de ipad klas..
    In het begin van het jaar was de verassing opeens dat iedereen een ipad 2 kreeg. Ben er erg blij mee maar ik denk dat bedrijven of scholen er niet productiever mee worden. Ik denk juist afname van productiviteit aangezien de afleiding heel snel is

  2. Zoveel bedrijven die met de IPad aan de slag gaan dat zullen de pc fabrikanten en Microsoft dus goed gaan merken. Als Apple inderdaad begin 2012 al 2 nieuwe ipads gaat uitbrengen en de huidige iPad 2 veel goedkoper wordt verwacht ik opnieuw torenhoge verliezen bij de concurrenten die vrijwel alleen maar verdienen aan de eenmalige verkoop van hardware die ze alleen in grote aantallen kwijtraken als ze aanmerkelijk goedkoper zijn dan de IPad.. De enige concurrent van enige betekenis die ook aan de content verdient is Amazon maar ik zie nog niet zo snel gebeuren dat die in 2012 al in de buurt kan komen van de kwaliteit van de iPad 2.

    Die vorige opmerking over afleiding is op een PC met internet m.i. minstens zo groot.

  3. Zo sterk vind ik de iPad zakelijk niet. Veel bedrijven gooien hun netwerk niet open via wifi, dus blijf je een beetje hannessen met een cloudoplossing. Geen filebrowser naar je bestanden op je netwerk, voor elke toepassing weer een andere app, dit kan wel, dat kan niet…

    Hoewel ik echt tevreden ben met m’n iPad denk ik dat een echt goeie Windows-pad zal overheersen in het bedrijfsleven. Echte integratie met je windowsnetwerk dus, dat wil je denk ik.

  4. @Richard
    Ik gebruik Filebrowser voor toegang tot al mijn files op onze SBS (Small Business Server). Werkt echt prima.

  5. @Richard:
    ReaddleDocs via WebDAV gebruiken? Alle relevante bestanden zijn voor ons bereikbaar.

  6. Ik ben het met Richard eens. De “open in” oplossing om je documenten te openen in een een andere applicatie is onhandig. Iedere App slaat de documenten op in zijn eigen structuur. Je zou de documenten op een centrale plaats moeten kunnen opslaan en vanuit een App daar moeten kunnen benaderen en vervolgens daar weer kunnen opslaan. Nu open je vanuit een document de App. Wij gebruiken Shareplus en Quickoffice. Quickoffice heeft een “save back” functie maar helaas ontbreekt de “open in” functie. Ik verwacht dat in de toekomst meer bedrijven zullen overstappen op een Windows tablet omdat de integratie met het corporate netwerk beter zal zijn.

  7. De winst zit ‘ma voornamelijk in PDF gebruik denk ik. Niet meer eindeloos alles printen. Plus het gemak van een agenda die ook externen makkelijk kunnen aanpassen.

  8. Bij ons op het werk worden iPads gekocht voor het management. Landelijk gezien is dat een flinke investering, terwijl het “gewone volk” op een computer van 7 jaar oud zit te werken. Ik heb zelf een iPad en ben dol op dat ding, maar ik ben ook niet overtuigd van het zakelijk gebruik van een iPad.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.