Reacties voor: Microsoft’s Steve Ballmer niet blij met verkoopcijfers iPad

Microsoft-topman Steve Ballmer is niet blij met de verkoopcijfers van de iPad en wil zo snel mogelijk op Windows-gebaseerde tablets op de markt gaan brengen om de concurrentie met Apple aan te gaan.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 48 reacties

  1. net zoals met de iPod en de iPhone holt MS weer achter de feiten aan.

    Geen twijfel dat ze met tablets gaan komen, maar de kwaliteit zal navenant zijn. Iets waar Apple jaren aan werkt, haal je niet zomaar in.

    Hoe MS de markt op zijn kop gaat zetten weet ik niet. Hebben ze nog met geen een consumentenprodukt gedaan.

    Onder de markt op zijn kop zetten versta ik hetgeen er gebeurt is bij de introductie van de iPhone en de iPad en in mindere mate van de iPod (hoewel die op langere termijn ook de markt op zijn kop heeft gezet…)

  2. *GAAAAP*

    word die man nou nooit moe van zichzelf??

  3. Die man moet je een schepje geven en op het strand zetten, misschien kan die zichzelf dan ingraven.

  4. Hoe MS de markt op zijn kop gaat zetten weet ik niet. Hebben ze nog met geen een consumentenprodukt gedaan.

    Wel eens ooit van het produkt Windows gehoord? Dat heeft een penetratiegraad waar Apple alleen van kan dromen.

  5. Ahaha wat een grap. Dat lukt ze toch nooit…

  6. ARM is geen fabrikant (in de gebruikte context), maar bovenal een architectuur.

  7. Origineel geplaatst door baltar
    Hoe MS de markt op zijn kop gaat zetten weet ik niet. Hebben ze nog met geen een consumentenprodukt gedaan.Wel eens ooit van het produkt Windows gehoord? Dat heeft een penetratiegraad waar Apple alleen van kan dromen.

    Grapjas. Dat is ontstaan in een rijd met nauwelijks alternatieven. Bovendien wa Bill
    Gates hier verantwoordelijk voor. Sinds Balmer het voor het zeggen heeft zijn er alleen maar tegenslagen geweest. Of het moet het krampachtige succes van win 7 zijn omdat ze nog teren op die penetratie. Die man is zo dom als het achtereind van een varken.

  8. Microsoft is van plan om zowel de tablets als de nieuwe telefoons “aggressief” aan de man te gaan brengen.

    Dat kan zoveel betekenen als weggeven bij aankoop van ee nieuwe PC. Of 2 voor de prijs van 1. Om zo grote aantallen in de markt weg te zetten.

  9. Wel eens ooit van het produkt Windows gehoord? Dat heeft een penetratiegraad waar Apple alleen van kan dromen.

    Ik heb het niet over de penetratiegraad. Ik heb het over een produkt waarvan iedereen zegt dat het iets is dat de markt zal veranderen.

  10. Ik ben gisteren een man in de frituur tegengekomen met een T shirt van windows =) man, wat heb ik gelachen. Hij zag er wel uit zoals windows, afgeleefd!!! =p

  11. Als MS het op de zelfde manier gaan aanpakken als de in 2006 geïntroduceerde concurrent van de iPod (de Zune)…dan belooft het een great succes te worden (NOT).

  12. Dat Microsoft het moeilijk gaat krijgen… Dat is zeker! Maar vergeet ze nooit uit het oog. Apple stond jaren geleden ook bijna aan de grond en is toch weer zo sterk terug gekomen als marktleider 2010. Maar om het nogmaals te zeggen… Microsoft gaat het heel moeilijk krijgen tegenover Apple.

  13. @Amsanten: Zeg nooit nooit….!!!

  14. Als iedereen al een iPad heeft… waarom zou je dan nóg een tablet kopen? 🙁

  15. Microsoft doet vooralsnog niet meer mee. Het gaat op de mobiele markt, waar de tablet onder valt, tussen de iPad en de aankomende tablets met Android erop. Want Android is al klaar, kan zo aangepast worden, net zoals iOS al klaar was voor een tablet.
    Microsoft heeft niks. Ze hebben een mobiel OS in ontwikkeling waarmee ze veel en veel te laat begonnen zijn en een desktop OS dat onherstelbaar gedateerd is, wat ze ook proberen. Steeds meer mensen realiseren zich dat het beter kan dan MS; de ene kant – die van de mensen die graag wat sleutelt en tweakt – gaat voor Android, de andere kant – die het gezeik met de gebruiksonvriendelijkheid van windows e.d. zat is – gaat voor de iPhone, iPad.
    MS verliest z’n bestaansrecht met de dag, ze brengen gewoon geen betrouwbare producten uit.

  16. Het probleem is, toen de iPad nog niet geïntroduceerd was, was volgensmij nog geeneen ander bedrijf met tablets bezig, sinds Apple de iPad heeft getoond, zijn volgensmij al die bedrijfjes met zijn allen tegelijk aan tablet’s begonnen. Iets waar Apple jaren over doet lukt hun niet in een half jaar ofzo.. Ik weet ook niet hoe Apple het voor elkaar krijgt, maar Apple krijgt echt heel erg veel media-aandacht, iets wat andere bedrijven ook nooit of in ieder geval minder snel zullen krijgen. En naja, Microsoft de makrt op zijn kop zetten? Moeten ze toch met iets heeeel erg perfects komen 😛

  17. Microsoft moet zich vooral blijven richten op de Xbox 360 en op de PC want daarin zijn ze nog steeds de beste.

  18. MS zou met woorden van gelijke strekking ook de game console markt voorgoed veranderen met “Kinect” op de Xbox 360. Ze zouden de Wii wel ‘even’ van de markt af stoten. Tuurlijk.
    Die Kinect blijkt nu ook een K*dt-ding wat rammelt aan alle kanten. Heel typisch.

    Conclusie: Microsoft kan gewoon geen hardware maken, als het wel werkt dan is het meer een toevalstreffer, maar echte killer hardware? Nog nooit gezien van MS.

  19. @ Kevin: Maar op de PC loopt het makrtaandeel al tijden langzaam maar zeker terug en op de console-markt hebben ze het rijk ook niet alleen (Wii, Playstation). Verder zitten de aandeelhouders ook niet te wachten op een bedrijf dat weliswaar nog steeds heel erg veel winst maakt, maar weinig groeimogelijkheden heeft voor de toekomst.

    Maar ik heb pas een utgebreide bespreking van Windows Mobile 7 gelezen (ik geloof op Engadget) en hoewel de bespreking positief was lijkt het ‘too little, too late’, want er mist nog wel heel wat aan. En de enige manier dat Win Mobile 7 de inhaalslag zou kunnen winnen is als het met kop en schouders boven Android en iOS utsteekt…

  20. Weet nu al dat we Windows Mobile 7 achtige tablets gaan krijgen. En dat is niet eens heel slecht denk ik, maar een Ipad is qua interface toch een stukje fijner. Concurrentie is overigens alleen maar goed voor de consument, dus laat maar komen!

  21. Microsoft heeft volgens mij net een paar maanden geleden de courier tablet gecanceld omdat ze de concurentie niet zagen zitten..hehe

  22. Origineel geplaatst door Kevin
    Microsoft moet zich vooral blijven richten op de Xbox 360 en op de PC want daarin zijn ze nog steeds de beste.

    Volgens mij vergeet je dat 95% van het bedrijfsleven op MS draait, servers werkstations e.d.
    Op de zakelijke markt (small business & enterprise) zal Apple voorlopig geen partij zijn.
    Ja ik ben een MS fan, en ja ik heb ook een ipad + Android telefoon 😉

    Gr.

    Schmia

  23. Apple:
    Nee hoor we zijn niet bezig met een telefoon
    BAM! iPhone
    Miljoenen van verkocht!
    Nee hoor we zijn niet bezig met een tablet
    BAM! iPad
    Miljoenen van verkocht!

    Microsoft:
    We maken een telefoon
    … ….
    Echt hoor
    … …
    Geef nog niet op, de Microsoft telefoon komt er aan
    … …
    Hier is ie dan de MS Kindle
    503 van verkocht.

    Hey, we zijn bezig met een tablet!
    … …
    Beetje vertraging, maar we maken echt een tablet hoor.
    … …
    Waarom wil je een iPad, die draait geen Windows 7 wij maken echt een tablet, let maar op
    … ….
    Waar is de MS tablet?

  24. @baltar:
    Mijn vader, oude knar als ie is, werkt al sinds iets dat heette “Windows for workgroups” met het product van Microsoft, in al die jaren heb ik hem er nog nooit positief over gehoord. Hij heeft altijd Linux achter de hand voor als het weer eens misgaat vertelt hij me.
    Ballmer doet overigens niets anders dan “blaten”, daar is ie kenneliijk voor aangenomen, hoge blaatgraad gehaald op school.

  25. Origineel geplaatst door Kevin
    Microsoft moet zich vooral blijven richten op de Xbox 360 en op de PC want daarin zijn ze nog steeds de beste.

    Nou voor PC niet in ieder geval dus laat ze zich maar richten op de XBox

  26. Microsoft kan eigenlijk alleen met Apple concurreren op prijs.

    Dus als ze agressief willen komen met een product aanbod moet dat betaalbaar der worden dan de iPad nu al is.

    Apple heeft een slimme zet gedaan door te vertellen dat ze de iPad onder de duizend dollar zouden prijzen. Iedereen verwachtte een 999 dollar start prijs.
    En BAM de helft minder.

    Ik ben alleen bang dat Microsoft het moeilijk gaat krijgen omdat Apple er nu zon beetje overal al tussen zit.

    Onmogelijk is het niet.
    Apple was de eerste die computeren met muis en toetsenbord populair maakte voor het grote publiek.
    Dankzij de hoge prijs is het nooit aangeslagen.

    Dat is war Bill Gates toen slim heeft gereageerd met een kopie genaamd Windows. Dat is aan de man gebracht via een slimme licentie deal met IBM en de klonen bouwers en de rest is geschiedenis. De personalia computer was betaalbaar en Microsoft groeide enorm.

    Geschiedenis herhaalt zich eens in de zoveel jaar dus wie weet lukt het Microsoft o. Met een goed koper en niet zo zeer beter product op de markt te komen. En dan kan Apple al weer inpakken.

  27. Meneer Balmer, u bent – op zijn zachtst gezegd – nog stééds een mafketel. Ja, Microsoft kan zijn bestaansrecht ook vandaag de dag enorm laten gelden tegenover Apple, en hoe! Maar zolang u het voor het zeggen hebt, gebeurt dat sowieso niet.

    Microsoft heeft met het ditchen van de Courier zichzelf in de voeten geschoten, dát was een concept dat zelfs onder de berg van tablets/slates/whatever nog het verschil had kunnen maken. Wat MS nu moet zien te doen is eerst en vooral de desktop pc markt goed aan zich binden voor iemand (Jobs 😛 ) op het idee komt iets te verzinnen om ook dat voor zijn neus weg te kapen! Dat zal ‘m ook wel lukken, schat ik zo.

    Dit is niet om MS te bashen. Ik vind het werkelijk jammer om te zien waar het bedrijf vandaag staat. Het aanzien dat men genoot toen Bill Gates de show runde zullen ze nu misschien nooit meer terugkrijgen, echt jammer. Wat hij allemaal voor elkaar kreeg in zijn leven… respect!

  28. Met een goed koper en niet zo zeer beter product op de markt te komen. En dan kan Apple al weer inpakken.

    Verwacht maar niet dat MS Apple van de mobile markt zal weten de dismissen op welke manier dan ook. Apple heeft op die markt Android tegenover zich, niet MS.

  29. …”We gaan de markt op zijn kop zetten…”

    Ja hoor…. erg stimulerend en geloofwaardig. Hahaha…

  30. Deze man is een schande voor het MS imperium welke Bill Gates heeft opgebouwd. Balmer zal een goede bestuurder zijn, maar is geen leider.
    Hij is overdreven, zelfingenomen en zou het goed doen als cliniclown.

    Er zijn de laatste tijd veel beloftes op succes gedaan,maar op telecom gebied hebben ze weinig gepresteerd (win mob en kin)

    Kom maar op met de windows7 succes en de nieuwe tablets. Ik vind concurrentie goed en houdt Apple scherp.

  31. Als ik Bill zou zijn zou ik deze Steve snel lozen. Balmer is een gevaarlijke narcist die brokken te over maakt of ie nu Zuned of iPad.

  32. Origineel geplaatst door baltar
    Hoe MS de markt op zijn kop gaat zetten weet ik niet. Hebben ze nog met geen een consumentenprodukt gedaan.Wel eens ooit van het produkt Windows gehoord? Dat heeft een penetratiegraad waar Apple alleen van kan dromen.

    kwantiteit wordt vaak verward met kwaliteit. Het is echter toch iets heel anders!

  33. Too little, too late.

    Zelf heel lang overwogen om de HP slate aan te schaffen, totdat HP hem zelf afserveerde ivm de ongeschiktheid van Windows7 voor tablets.

    Na druk uit Redmond hebben ze hem inmiddels opnieuw aangekondigd, maar dan wel met een eigen HP interface. Krijg je weer allemaal eilandjes. Erg jammer. Het open karakter is wel beter dan het beleid van Apple.

  34. @Jo:
    Microsoft en heel veel andere bedrijven leven bij de gratie van de mensen die het verschil tussen kwaliteit en kwantiteit nog niet kennen.

    Groot worden door zoveel mogelijk de markt te bombarderen met je producten wil niet zeggen dat ze ook allemaal echt goede producten zijn.

    Microsoft Nokia blacberry Sony Ericsson zijn daar voorbeelden van.

    Als deze merken (en vast nog wel meer) hebben jaarlijks een producten bombardement waar je niet goed van word en er zitten slechts enkelen echte goede producten tussen.

    Wanneer deze bedrijven nu hun productlijnen uitdunnen en gefocust van à tot z alles onder controle hebben dan kunnen ze kwaliteit waarborgen.

    Heb je kwaliteit dan hoef je niet eens met 80 modellen op de markt te komen. Dat is iets wat Apple keer op keer bewijst.

    Hun product aanbod is klein en verre van perfect maar dat wat er staat klopt gewoon en er is erg goed over nagedacht . Het straal kwaliteit en klasse uit. Het werkt zoals beloofd. En is ook nog eens begeerlijk.

    Dat kunnen niet veel bedrijven zeggen van hun product portfolio.

    Het moment dat men dat door krijgt merk je dat die groep opzoek gaat naar andere oplossingen.

  35. Wat je dadelijk krijgt is een 199 Euro kostende tablet met Windows 7 home erop en een grafische schil erom heen zodat het op een ipad gaat lijken.

    Het apparaat is dan weer open, dus je kunt er zelf weer rommel op zetten, waardoor het ding ook weer trager gaat worden en vastloopt……

    Ook heb je dan weer een virusscanner en spyware scanner nodig

    Je zag het al met de Windows phones 5,6 en 6.5 , iedereen wilde er 1 , maar nu koopt bijna iedereen een android of webos telefoon, gewoon omdat windows niet werkt.

  36. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik nieuwsgierig ben: laat maar komen die tablets. Ik ben een tevreden iPad gebruiker maar het apparaat is zeker niet perfect. 64gb is te weinig, en het feit dat je alleen Apps kunt installeren (en niet welk programma dan ook) is ook een beperking. Daar komt bij dat de krampachtige manier waarop Apple het systeem gesloten houdt ook soms enge vormen aanneemt. Dus kom maar op!

  37. Ik snap niet hoe mensen die man serieus kunnen nemen… Moet je dit zien:

  38. Er is ook nog altijd verschil tussen het roepen om iets te doen en het ook écht doen. Microsoft is vooral goed in het eerste 😉
    Als ik alleen maar kijk naar de introductie van de eerste W7 tablet in Nederland (www.npad.nu). Volgens de website sinds 28 juni te koop.
    Echt wel net zo succesvol als de iPad introductie – NOT!

  39. Microsoft belooft inderdaad veel en maak weinig van de belofte echt waar.

    Dat wil niet zeggen dat het slecht is wat ze maken.

    Ik vind het persoonlijk niet de meest slimme strategie.
    Ik zou zelf pas naar buiten komen met product aankondigingen op het moment dat je werkende demo’s hebt die productie klaar zijn.

    Dat scheelt je een hoop gedonder op het moment dat je daadwerkelijk in productie moet.

    Windows longhorn was een mooie belofte

    Microsoft heeft er Windows Vista en Windows 7 voor nodig gehad om een deel van die belofte uit longhorn daadwerkelijk op de markt te zetten.

    Windows 7 is goed maar er was veel meer uit te halen.

    Ik weet niet waar het mis is gegaan met de courier.
    Dat hadden z e nooit moeten afblazen.
    En aan die multitouch tafel hadden ze ook veel meer aandacht moeten geven. Ik denk dat ze gewoon niet goed genoeg door kunnen zetten of de marketing missen die het nodig heeft.

    Het lijkt alsof Microsoft vast loopt in hun eigen beloftes.

  40. Zolang Microsoft zich contstant naar de slachtbank laat leiden zal hun strategie nooit aanpakken. Waarom moeten zij altijd maanden tot jaren achterlopen, waarom hadden ze niet eerder met een fabrikant een killertablet op de markt gebracht? De ipad is nu al maanden uit en de eerste windows-tablet is in de verste verte nog niet te zien.

    En ondertussen blijft apple haar marktaandeel vergroten en voor je het weet is er niets meer tegen te doen. Het gebeurde met de ipod en met de iphone en het gebeurde bij google met de zoekmachine. Altijd moet microsoft achternahollen om nooit de positie te kunnen inhalen.

    Wat een flutmanagement. Een bedrijf met zo’n potentieel verdient een veel beter management.

  41. @Jeffrey:
    Het zit al fout in hun slogan

    “Your potential is our passion”

    Dat verklaart hun afwachtende houding.
    Als je iets goeds wil doen moet je het zelf doen.

  42. Heb een tijdje met windows mobile 7 mogen spelen.
    Het komt in de verste verte biet in de buurt van het ios van Apple. werkt niet zo soepel en is erg onoverzichtelijk.
    Deze week al weer 2 blue screens of death gehad met xp prof op het werk en een server 2007 die verkeerde foutmeldingen weergeeft. Nou ik ben blij dat ik 8 jaar geleden thuis, totaal ben afgestapt van windows. wat een slecht OS. tot nu toe werkt niets fatsoenlijk van MS

  43. En toch is Microsoft met het idee gekomen en heeft Apple het wederom schaamteloos gekopieerd.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Tablet-pc

  44. @Remco:

    Het gaat uiteindelijk om wie het uitvoert en hoe goed dat vervolgens gedaan is. Microsoft is op het gebied van tablet devices helaas nooit verder gekomen dan slecht of nooit uitgevoerde goede ideeën.

    Microsoft verkoopt al 10 jaar tablet computers en dat zonder het doorslaand succes zoals Apple dat nu wel heeft. En dat komt omdat er geen passie achter steekt. Microsoft weet je niet te pakken met het product zodat je het nodig hebt.

    In verkoop aantallen heeft microfoft er vast zelfs meer verkocht in 10 jaar tijd dan Apple nu met de iPad maar alle apparaten die als tablet variant door het leven gaan zijn nou niet echt wat je zegt het toonbeeld van gebruiks vriendelijkheid. Er zat vaak geen goede filosofie achter de producten. Wat ze ziel loos maakt en niets meer dan een hoopje hardware specs met Windows er op.

    Dat OS is slechts lichtelijk aangepast zodat het een npenvriendelijk OS werd. Verder dan dat is er niet gedacht. Want vervolgens liet microsoft je er weer apps op draaien die ontworpen zijn voor bediening met de muis en keyboard dan blijf je in een lus.

    Dat zelfde doen ze nu weer. Bill Gates gelooft nogsteeds in een keyboard op een tablet. Steve Balmer wil nogsteeds met grof geschud komen als zijnde beter specs dan de iPad terwijl de innovatie toch echt in software zit. Je kan wel met betere hardware komen dan je concurrent maar als je geen ruimte creëert om een behoefte te vullen koopt niemand het.

    Apple heeft gewoon goed gekeken naar hoe je tablets naar een hoger plan kan trekken. Ze hebben het totaal anders aangepakt. Vinger vriendelijk. Dieverse mogelijkheden dankzij een iTunes store en App store. Diverse accesoire bouwers die je producten ondersteunen.

    Het gehele ecosysteem dat Apple heeft opgebouwd geeft hun eigen producten meer bestaansrecht dan de eerste de beste die een iPad kloon maakt met 4x betere specs en web OS, android of Windows er op geïnstalleerd.

  45. Wat mij irriteert is de halleluja stemming van Apple fans.
    Kijk eens wat onze God nu heeft uitgevonden.
    Aargh,nee het bestond allang, Microsoft was gewoon te vroeg.

    Getikt op een iPad trouwens.

  46. Origineel geplaatst door Remco
    Wat mij irriteert is de halleluja stemming van Apple fans. Kijk eens wat onze God nu heeft uitgevonden. Aargh,nee het bestond allang, Microsoft was gewoon te vroeg.Getikt op een iPad trouwens.

    Hoe kan je te vroeg zijn met iets goeds?
    Miscrosoft weet dingpen niet af te maken. Coerrier
    Dat wat ze wel af maken zit vol bugs lekken en lapmiddelen. Office Windows enz

    Ze hebben niks op de markt dat gepoleist is en super goed werkt behalve de Xbox frachise. Als ze de zelde devotie zouden gebruiken voor de rest van hun producten dan slaat de kwaliteit van hun producten om.

    Een product dat gepoleist is en tot in de puntjes is verzorgd kan niet te vroeg komen als je het maar goed introduceerd.

    Voor de iPad kwam de iPod en iPhone. Mensen kende het product eigenlijk al nognvoor je de iPad echt gebruiken kon. Daarna evolueert het verder in een steeds geavanceerder apparaat. Ijk maar naar de iPhone. Die kon in het begin ook niet zo heel veel. Dat is nu voor een groot deel opgelost.

    Je hoort niemand meer met lijstjes van het kan dit dat en zus en zo niet dus je moet geen iPhone kopen. Dat doet men nu wel met de iPad. Geen USB geen dit geen dat. Je moet een android kopen. De media en fora staan er vol mee.

    Komt vanzelf goed.
    De iPad is niet af maar alsnog gepoleist genoeg dat iedereen er een wil hebben.

    Dat truckje beheersen niet veel bedrijven. met marketing alleen kom je er niet. Je zal ook daadwerkelijk moeten leveren wat de marketingbbeloofd. En dat lukt Microsoft niet altijd.

  47. Er is ooit een goeie film over gemaakt.
    ‘The Pirates Of Silicon Valley’.
    En zie dan net zoals ik de reden waarom ik al jaaaaren een Apple fanboy ben :

    De quote gaat als volgt, tijdens de confrontatie die Steve Jobs heeft met Bill Gates nadat Steve erachter is gekome dat Gates de boel gekopiëerd heeft van Apple en een deal heeft gesloten met IBM;
    Bill Gates :
    “I don’t care if it works or not ! peolple just have to pay for it !”

    Dit is veelbetekenend voor mij, duidelijk aantonend dat MS niet was geïnterresseerd in een produkt wat werkt. Terwijl Apple dat al sinds die tijd wel ambiëerde.

    Duidelijk verhaal lijkt me.

    @Kasuja:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.