Xbox app streaming

Reacties voor: Microsoft wil eigen app store voor Xbox-games op de iPhone uitbrengen

Microsoft heeft plannen om in 2024 een eigen app store uit te brengen voor zowel de iPhone als Android-toestellen. Door veranderende regelgeving in de EU zou dat mogelijk moeten zijn.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Nu nog de Xbox app op m’n PS5

  2. Het zou fijn zijn, als de Microsoft game store door mocht gaan. De EU zal dit helemaal toejuichen. En hopen, dat er vele stores bij mogen komen.

  3. Ik vind dit een beetje dubbel. Want veel platformen kennen het concept van 1 App Store. Kijk naar de PlayStation, Xbox, Nintendo Switch en ga zo maar door. Ik vind dat ze die dan ook moeten open breken.

    Daarnaast mag dit ten allertijden niet ten kosten gaan van de security. Waar ik nu bang voor ben is dat iedereen hun eigen AppStore gaat maken en dat je dadelijk 4-5 stores nodig hebt om de apps te downloaden die je nu op je telefoon hebt. Met ieder minder strakken eisen betreffende kwaliteit en veiligheid

  4. Ik vind dit jammer en overbodig. Lijkt mij ook dat er hoofdzakelijk één partij geviseerd wordt en vooral iets is van ontwikkelaars die eerst wel maar later minder akkoord zijn met de voorwaarden en dan maar vinden dat ze zelf een winkeltje moeten starten met andere (eigen) voorwaarden en dan liefst gehuisvest binnen de winkel waar ze ooit begonnen zijn. Als we nu in de EU dan toch zo open willen zijn dan moet men dat maar doortrekken naar alles. Zo wil ik op mijn Samsung TV webos van LG kunnen draaien en op mij Fiat 500 het digitale dashbord van Porsche. Ik wil dat Sonos verplicht wordt Apple Music volledig en transparant te ondersteunen. Ik wil op mijn HP printer 100% vrijheid inzake inkt. Ik wil mijn alarminstalltie zelf kunnen upgraden zonder dat ik verplicht wordt dit door een dure ‘erkende’ installateur te laten doen. Enz…
    Maar daar wringt een beetje het schoentje, in de EU is men specialist in het bedenken van regels met het oog op boetes en dan komt men automatisch bij bepaalde bedrijven terecht. Lucratieve bezigheid!
    Ik weet het, is er een beetje over maar dat vind ik ook met dit soort regelgeving.

  5. Origineel geplaatst door Eddy
    Ik vind dit jammer en overbodig. Lijkt mij ook dat er hoofdzakelijk één partij geviseerd wordt en vooral iets is van ontwikkelaars die eerst wel maar later minder akkoord zijn met de voorwaarden en dan maar vinden dat ze zelf een winkeltje moeten starten met andere (eigen) voorwaarden en dan liefst gehuisvest binnen de winkel waar ze ooit begonnen zijn. Als we nu in de EU dan toch zo open willen zijn dan moet men dat maar doortrekken naar alles. Zo wil ik op mijn Samsung TV webos van LG kunnen draaien en op mij Fiat 500 het digitale dashbord van Porsche. Ik wil dat Sonos verplicht wordt Apple Music volledig en transparant te ondersteunen. Ik wil op mijn HP printer 100% vrijheid inzake inkt. Ik wil mijn alarminstalltie zelf kunnen upgraden zonder dat ik verplicht wordt dit door een dure ‘erkende’ installateur te laten doen. Enz…

    Maar daar wringt een beetje het schoentje, in de EU is men specialist in het bedenken van regels met het oog op boetes en dan komt men automatisch bij bepaalde bedrijven terecht. Lucratieve bezigheid!

    Ik weet het, is er een beetje over maar dat vind ik ook met dit soort regelgeving.

    Zou je het andersom beter vinden? Dat ze eerst kleine bedrijven gaan aanpakken?
    Natuurlijk niet. Door de grote bedrijven aan te pakken is er jurisprudentie en een groot signaal naar een hele sector.
    Je voorbeelden slaan ook nergens op: fiat en Porsche willen beiden totale controle en niet wat je voorstelt.
    Bij de app store is het anders, ontwikkelaars willen werkelijk een andere situatie.

  6. @Gabor: Beste Gabor, ik vermoed dat u reageert als ontwikkelaar maar je hebt niet begrepen wat ik deboel. Ik weet best dat autofabrikanten geen vragende partij zijn ik weet ook wat de DMA inhoud. Ik zie dit als eindgebruiker en als eindgebruiker ben ik hier geen vragende partij. Ik ben niet tegen vooruitgang maar ik kies voor een bepaald, eventueel gesloten, systeem. Ik wil niet in een situatie komen dat ik de ene app in appstore 1 en de andere in appstore 2 moet kopen omdat de voorwaarden daar beter zijn voor de ontwikkelaar. Tot slot ben ik van mening dat er teveel wordt gefocust op de wensen van bepaalde partijen, lees eventueel ontwikkelaars, en de eindgebruiker … tja… die moet enkel de portemonnee klaar houden want die heeft in heel het verhaal weinig in de pap te brokken.

    • Ik snap de voordelen van 1 appstore. Maar je argument van de eindgebruiker klopt niet. Je ziet nu ook dat bv. YouTube Premium buiten de Appstore van Apple goedkoper is, dan via de appstore.
      Dus waar het op kosten aankomt, is het wel degelijk van belang niet één appstore te hebben

      • Origineel geplaatst door Bart

        Ik snap de voordelen van 1 appstore. Maar je argument van de eindgebruiker klopt niet. Je ziet nu ook dat bv. YouTube Premium buiten de Appstore van Apple goedkoper is, dan via de appstore.
        Dus waar het op kosten aankomt, is het wel degelijk van belang niet één appstore te hebben

        En jij denkt dat met het plaatsen van andere Appstores binnen de Appel store de oplossing is gevonden? Apple laat ze er ook niet gratis op staan en wat mij betreft zeer terecht. Maar aan wie zal dat worden doorberekend denk je? Droom maar lekker dat je op deze manier goedkoper uit zult zijn, het zal mij verbazen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.