Reacties voor: Microsoft wil patent op iOS-functie: foto’s maken zonder te ontgrendelen

Microsoft heeft patent aangevraagd op het snel maken van een foto op smartphones, zonder deze te ontgrendelen. De functie zat al in Windows Phone, maar werd vooral bekend in iOS 5 van Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. Ik heb die shortcut niet in iOS 5.0.1 klopt dat? Moet ik dat ergens aanzetten?

  2. @Gurse: Dubbelklik op je homebutton als je in je lockscreen sit 😉

  3. @Gurse:

    2 maal op de home button drukken

  4. Twee keer de home knop

  5. Thanks guys!

  6. Patentenwaaanzin!!

  7. @marcooo:
    Helemaal mee eens.

    Wat een egoïstische zet (nee, Microsoft is natuurlijk niet de enige). Als je nou daadwerkelijk iets unieks uitvindt…

    Om deze functie hebben tientallen ordinaire gebruikers al tijden lopen zeuren – helemaal zelf bedacht! Bovendien echt vernieuwend: een knopje op het apparaat om een foto te maken. Hier lopen toch ook al jaren telefoons mee rond? De Sony Ericsson K800i heeft ‘t, volgens mij.

    Lekker patent aanvragen op algemene technologieën. Kun je veel geld voor jezelf inpikken!

    Btw, als een bedrijf nu zijn telefoon verkoopt als een fototoestel met belfunctie in plaats van een telefoon met camera, dan mag je toch wel (zonder licentie) zo’n knop gebruiken?

  8. Ere wie ere toekomt. Dit zijn wel echt bruikbare functies op een smartphone dus het is logisch dat er redelijke vergoeding moet worden betaald aan degene die het bedacht heeft. Het wordt eens tijd voor een speciale rechtbank die in dit soort zaken uitspraak doet die bindend is. Geen jarenlange eindeloos juridisch gesteggel maar een instantie die met gezond verstand claims toe- en afwijst. Bovendien zou voor onzin rechtzaken een boete moeten worden opgelegd waar geen beroep in mogelijk is.

  9. Origineel geplaatst door WvB22
    Ere wie ere toekomt. Dit zijn wel echt bruikbare functies op een smartphone dus het is logisch dat er redelijke vergoeding moet worden betaald aan degene die het bedacht heeft. Het wordt eens tijd voor een speciale rechtbank die in dit soort zaken uitspraak doet die bindend is. Geen jarenlange eindeloos juridisch gesteggel maar een instantie die met gezond verstand claims toe- en afwijst. Bovendien zou voor onzin rechtzaken een boete moeten worden opgelegd waar geen beroep in mogelijk is.

    Zoals ik het lees heeft Microsoft voor het “probleem” van snel een foto willen maken met een gelockte telefoon een andere oplossing bedacht dan Apple. Dus acht ik kans van slagen van een op het octrooi gegronde procedure nihil.
    In NL kan je voor octrooi zaken alleen terecht in Den Haag, een speciale rechtbank is er dus al. Dat kan soms even duren omdat de materie waarover wordt gediscussierd vaak heel complex is. Deze voorbeelden van knoppen zijn de makkelijkst denkbare variant. Vaak gaat het over chemische samenstellingen van bijvoorbeeld medicijnen, over werktuigbouwkunde of nog veel abstractere vindingen.
    Wat is een onzin zaak? Een zaak waar jij als consument het belang niet van inziet?

  10. Een onzin zaak is een zaak waarvan ik als gebruiker uiteindelijk de kosten van moet betalen.

  11. @WvB22:

    Ere wie ere toe komt ja, maar ik vind het wel weer typisch/achterbaks om na 2 jaar pas een patent vast te gaan leggen op iets wat je al langer voert omdat het nu ineens gebruikt wordt en je dus een machtspositie achteraf krijgt.

    Als Android/IOS deze functie nooit had ingebouwd hadden ze het ook niet aangevraagd. Normaal doe je dit vooraf als je dus denkt dat het iets waard is of uniek 🙂

  12. @jur:
    Claim 1 uit het genoemde patent (nr 1 is de belangrijkste)

    A method of operating a mobile device having a plurality of authentication states, including an above-lock state and a below-lock state, the method comprising: receiving first input data requesting invocation of an image-capture application when the mobile device is in the above-lock state; and invoking the requested application on the device, wherein one or more functions of the requested application available in the below-lock state are unavailable to a user of the mobile device while the mobile device is in the above-lock state.

    Als ik dit lees, zou ik de kans van slagen van een procedure zeker niet nihil noemen. (mits het patent toegekend wordt natuurlijk)

  13. Microsofts patent gaat via een camera knop toch? Als dat van Apple er onder valt is het wel heel erg algemeen..

  14. Dit is geen iOS-functie (@titel).

    Wel kan het problemen opleveren als de patentadvocaten op een slimme manier een brede beschrijving van de werking er doorheen krijgen.

  15. Ik vraag me af of er voor alles wat op cydia verschijnt ook patent wordt aangevraagd want ik zie wel eens wat voorbijkomen dat er al eerder was dan in de nieuwe ios.

  16. @ultimasnake:
    Je kunt een patent ook niet achteraf aanvragen, als dat wat beschreven is al bekend is (ook al was je de eerste). Een patent moet voor publicatie aangevraagd zijn.

    Als je dit patent opent, kun je lezen dan het op 5 november 2010 aangevraagd is. Als jij aan kunt tonen dat het al eerder bekend/in gebruik was, kun je dit patent ongedaan laten maken (maar als het goed is zal het dan ook niet toegewezen worden).

  17. @frankhan: Dan is dat bij elke zaak. Of het nu gaat over het kopieren van een medicijn of om het patent van MS, het kost de consument altijd geld…

  18. Tja, dat krijg je met die patentenwaanzin. De enige oplossing is om patenten helemaal af te schaffen, het systeem deugt gewoon niet meer voor het doel waarvoor het ooit is ontworpen.

  19. @Alfred:
    Onzin, patenten afschaffen. Dan krijg je situaties zoals in China waarbij niemand meer geld steekt in innovatie omdat toch alles wordt weggejat.
    Laat die grote boze bedrijven het lekker uitvechten, het kost de consument toch nauwelijks/ hellemaal niks.

  20. Patenten worden altijd pas na 18 maanden openbaar gemaakt.

  21. Beetje vreemde titel

  22. Beetje vreemde titel
    MS wil patent op iOS functie…

  23. De Microsoft patent aanvraag beperkt zicht tot image-capture.

    Kan ik dan met succes patent aanvragen op soortgelijke direct toegankelijke audio opname functie (audio-capture device)??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.