Reacties voor: Microsoft wil patent op digitale pagina’s omslaan

Microsoft heeft een patentaanvraag lopen voor het virtueel bladeren van pagina's. Dat lijkt op de manier waarop iBooks pagina's omslaat.

Reacties: 21 reacties

  1. En nu gaan ze een rechtzaak aanspannen zeker

  2. Blijft raar dat je in de vs een patent kan krijgen op een software onderdeel.

  3. Sorry, ik weet niet al te veel van patentaanvragen, maar Apple heeft het idee al gebruikt, en Microsoft heeft het patent nog niet, het is alleen al aangevraagd. Dit kan toch geen probleem vormen voor Apple, aangezien Microsoft toch nooit een patent kan krijgen voor iets dat iemand anders al gedaan heeft?

  4. @Joost: Helaas, zo werkt dat met patenten. Omdat het nogal lastig is iets revolutionairs geheim te houden (je wil het waarschijnlijk snel in een product kunnen gebruiken) gedurende het gehele patentaanvraagproces (wat jaren kan duren), geldt de aanvraagdatum als geldigheidsdatum.

    Patenten zijn ooit bedoeld om innovatie te stimuleren; het is de manier voor de kleine man om kans te maken tussen de grote bedrijven. Helaas gebruiken de grote bedrijven ze nu als wapen in hun concurrentiestrijd en werkt het juist vaak de innovatie tegen.

  5. hah mooi zo, er staat letterlijk “The virtual page turn actively follows the page-turning gesture.” zoals ook in de plaatjes te zien is, bij apple volgt het de gesture ook wel maar niet dat je een hoek mee kan tillen en ezelsoortjes kan maken zoals in de afbeeldingen, het is bij apple veel strakker en netter uitgedacht. ta daa patent omzeild op een apple manier.
    en volgens mij kunnen ze nooit een aanklacht indienen omdat apple het al had uitgebracht voordat het patent geaccepteerd werd.

  6. Hoe is het mogelijk dat je op dit soort zaken patent aan kan vragen :S Dit gaat werkelijk nergens over.

  7. Ach, dit doet Apple ook altijd met van die rare patenten. Ik zou het niet eens zo erg vinden als M$ dit patent krijgt.. Benieuwd wat Apple dan gaat doen.

  8. Volgens mij kun je hier nooit fatsoenlijk een patent op krijgen, want je kunt al jaren een pagina zo omslaan bij digitale brochures (alleen dan met de muis en niet je vinger). Nu dat dan ook met je vinger kan, moet daar opeens een patent op komen??

  9. ik heb een patent op het omslaan van echte bladzijdes in een fysiek boek ^^ $$$$$$$

  10. Ik heb patent op ademhalen. ….Dus iedereen ff dokken aub.

  11. Typisch gevalletje prior art.

    Op iedere tablet met flash (dus geen standaard iPad) en touch kan dit al lang, bv. met de mediamerkt folder: de flash movie is zelfs al jarenlang als open source beschikbaar.

    Het zou me verbazen als dit patent wordt toegekend. Aan andere kant, in de VS kan bijna alles met software patenten. In Europa volgens de wet niet (in de praktijk worden de patenten gewoon toegekend, kosten ze geld en zijn ze waarschijnlijk niet rechtsgeldig).

  12. Aan de plaatjes te zien gaat het hier om 2 schermen?

  13. Give me a break, dit is flauwe kul en zeker niet revolutionair. Patenteer iets nuttigs en nieuw en niet het nadoen van het omslaan van een bladzijde op een beeldscherm dat lijkt op het omslaan van een bladzijde in een fysiek boek.
    Als patenten bedoeld zijn om innovatie te stimuleren dan zijn we met deze aanvraag echt op de verkeerde weg.

  14. volgens mij kan je zoiets moeilijk patenteren?

  15. Waarom zou je het patenteren voor een product dat niet eens meer op de markt komt? Alleen om Apple te zieken ja.

  16. Het patent was al ingediend toen het project Courier nog liep.

    Terugtrekken zou ook niet zo slim zijn.

  17. ja maar eerlijk: WAT patenteert Microsoft nu eigenlijk?

  18. Och, wat maakt het uit. Apple patenteert ook van alles waar je het nut niet van inziet.
    Dat je beeld terug veert als je met scrollen aan de boven of onderkant van je scherm bent is ook een patent van Apple, ligt gewoon aan de wetgeving in USA dat dergelijke onzin geaccepteerd wordt. In Europa zijn we wat slimmer en trappen ze er niet in.

    @ Mick: Misschien voor toekomstige producten?

  19. Lol, een patent aanvragen op iets wat al verwezenlijkt is in een ander product. Achterdefeitenaanlopendoet

  20. @Maccew:

    Als je even leest weet je wat Microsoft leest. Een pagina omslaan in digitale vorm kan namelijk op verschillende manieren. Zo vreemd is het dus niet dat je een benadering ervan kunt patenteren.
    Je kunt het voor zover ik weet echter alleen patenteren in technische uitvoering, niet in de wijze waarop het er voor de eindgebruiker uit ziet.
    Dus als iemand anders het op een andere manier er hetzelfde uit kan laten zien kan je daar weinig tegen beginnen.

  21. @Hompie
    Je zegt dat ze in Europa slimmer zijn met patenten? Ik zou daar maar niet zo zeker van zijn. Er wordt door de industrie van alles gedaan om het Amerikaanse patentsysteem hier ook door te drukken.
    En zoek ook maar eens op ACTA, ogenschijnlijk bedoeld om illegale kopieën tegen te gaan, maar met een grote potentie om het hele internet te censureren en de internetters voor echt alle informatie te laten betalen. Copyrights ten voeten uit. En de regeringen werken hier voluit aan mee, nee echt, Europa is niet slimmer.
    Wij zouden als internetters hier veel actiever moeten zijn om dit tegen te houden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.