Reacties voor: Microsoft wil Siri-concurrent Cortana ook op iPhone uitbrengen (update)

Microsoft wil virtuele assistent Cortana ook op iPhone en iPad uitbrengen, maar hoeveel zin heeft dat?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Daar zitten weinig iPhone gebruikers op te wachten. Siri is veel beter geïntegreerd in iOS en bovendien betwijfel ik of Apple zo’n app toe zou laten in de app store.

  2. Origineel geplaatst door Tobias
    Daar zitten weinig iPhone gebruikers op te wachten. Siri is veel beter geïntegreerd in iOS en bovendien betwijfel ik of Apple zo’n app toe zou laten in de app store.

    Tobias, ik gebruik Cortana en Siri beide. Ben trouwens zeer enthousiast over Windows Phone 8.1 maar dat off topic. Cortana is m.i. beter dan Siri. Ben benieuwd wanneer Apple Siri in het Nederlands nu eens uitbrengt? Je hebt wel een punt over iOS integratie. Functioneel is Cortana momenteel m.i. zeker een dark horse.

  3. Zoals Wouter C zegt, het zou beter zijn voor Apple om Siri in het Nederlands te releasen.

    Alleen ik snap niet dat Windows die naam heeft gekozen. Cortana vind ik echt een heel irritante naam om vaak uit te spreken.

  4. Microsoft Nederland heeft via Twitter al laten doorschijnen dat Cortana binnenkort al naar Nederland komt. Of dit met Nederlandse spraakherkenning is, is nog niet bekend.

  5. Origineel geplaatst door Tobias
    Daar zitten weinig iPhone gebruikers op te wachten. Siri is veel beter geïntegreerd in iOS en bovendien betwijfel ik of Apple zo’n app toe zou laten in de app store.

    Omdat Apple niet toestaat dat een andere app dat kan.

    En waar Cortana piepjong is en Microsoft wel een NL taalversie wil uitbrengen bestaat Siri al veel langer en Apple is nog steeds te lui om NL taal uit te brengen.

  6. Welke te doorzoeken informatie staat er straks nog op je iPhone?
    En met al die urls die andere Apps op kunnen starten kom je een heel eind.
    Om nog maar te zwijgen over de nieuwe App en widget integratie mogelijkheden in iOS 8.
    Het gaat een drukke zomer worden voor developers.
    En een mooi najaar qua functionaliteit voor gebruikers.

  7. Ik gebruik Siri nooit. Wat via voicecontrol kan gaat vaak sneller met toetsen. Daarnaast is het ongelofelijk stom om iemand in het Engels te zien lullen tegen z’n telefoon. Het gaat omstanders geen bal aan met wie ik wanneer een afspraak wil inplannen.

  8. Gaat nooit toegelaten worden. Apple verbiedt Apps die lijken op producten van Apple.

  9. Waarom zouden we dat willen? Ik ga echt geen aparte app opstarten om het te gebruiken. Bij Siri houd je de homeknop ingedrukt en je kunt gelijk praten.

  10. Origineel geplaatst door Rick de Jong
    Gaat nooit toegelaten worden. Apple verbiedt Apps die lijken op producten van Apple.

    Onzin, dat doet Apple al lang niet meer. Er zijn dozijnen dicteerprogramma’s en zoekmachines, e.d. Daar kan Cortana nog wel bij. Ook heeft Apple thans een betere relatie met Microsoft. Craig Federighi schroomde er immers niet voor om Microsoft Office voor de iPad tijdens de WWDC als een feature van de enterprise-integratie te tonen.

    Origineel geplaatst door Martijn
    Waarom zouden we dat willen? Ik ga echt geen aparte app opstarten om het te gebruiken. Bij Siri houd je de homeknop ingedrukt en je kunt gelijk praten.

    Dan gebruik je het toch niet. 😉 ‘We’ zouden dat willen, omdat wij meer en betere functionaliteiten willen hebben. Of deze nou van Apple afkomstig zijn, doet niet terzake.

    Ik zie het als Onno hierboven, Cortana kan best veel potentieel hebben in iOS 8. Mede doordat Siri nog steeds geen Nederlands spreekt.

  11. Origineel geplaatst door Daniel:
    Alleen ik snap niet dat Windows die naam heeft gekozen. Cortana vind ik echt een heel irritante naam om vaak uit te spreken.

    Cortana komt uit de XBox game “Halo”.

  12. Sire moet echt is uitkomen in nl wel is gebruikt vroeger maar de helft van de tijd verstaat ze me niet goed laat dan maar zitten zoek ik zelf wel op gaat sneller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.