Reacties voor: Microsoft: ‘Wij hebben Siri al een jaar lang’

Microsoft's Craig Mundie denkt dat Windows Phone 7 al meer dan een jaar een functie bevat die op Siri lijkt. Siri is Apple's nieuwe virtuele assistent in de iPhone 4S.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 55 reacties

  1. Ik heb überhaupt geen behoefte aan Siri o.i.d. Ik praat wel met mensen.

  2. Eerlijk is eerlijk Microsoft had dit wel een jaar eerder

  3. Ze zijn gewoon weer jaloers dat apple wel succes ermee heeft……

  4. iOS heeft ook al sinds versie 3 stembesturing, dat is niet nieuw, de natuurlijke spraakherkenning, DAT is nieuw en revolutionair!

  5. Origineel geplaatst door Marlien
    Ik heb überhaupt geen behoefte aan Siri o.i.d. Ik praat wel met mensen.

    Dan begrijp jij het doel niet van Siri…jammer

  6. Microsoft heeft zoveel, zoveel eerder. Maar de vraag is of het werkt? Windows Phone 7 !!!!! Is dat te koop dan, of is het een soort Vista?

  7. Dit wat zij zeggen is gewoon stembesturing wat Apple al jaren heeft… dus met andere woorden wil Microsoft weer doen alsof zij het eerste zijn met dit soort technologie.

  8. Origineel geplaatst door Catvlek2
    Ze zijn gewoon weer jaloers dat apple wel succes ermee heeft……

    Of niet…

  9. Apple had natuurlijk ook al spraakherkenning in de vorige generaties van het OS. Dat was ook iets ‘soortgelijks’ als siri. Maar ja, siri onderscheid zich juist met het feit dat hij(zij) verschillende zin opbouw kan onderscheiden..
    Ik zie de concurrentie dat nog niet doen.

  10. Misschien hebben ze bij microsoft ook al de Iphone 5!

  11. Origineel geplaatst door Catvlek2
    Ze zijn gewoon weer jaloers dat apple wel succes ermee heeft……

    Hebben ze er succes mee dan? Meesten die ik ik ken met Siri hebben het in het begin ff gebruikt omdat het wel geinig was (goh, dejavu met facetime) maar daarna nooit meer gebruiken of amper.

  12. Lekker belangrijk Microsoft!

    Tablet PC hadden jullie ook al jaren alleen krijgen jullie het niet voor elkaar om het succesvol in te voeren.

  13. Volgens de meeste van jullie heeft Microsoft helemaal niets goeds toch. Moet toegeven ik hou van iOS hoor. Heerlijk makkelijk in gebruik. Maar van os heb ik geen kaas gegeten. Maar ziet er leuk uit. Oh balletje is weer rond

  14. Eigenlijk moet je de functionaliteit opdelen in twee, namelijk:

    1. Voice-command
    2. Voice-assistant

    Waarin voice-command de oldskool manier van commando’s aan een apparaat geven met je stem.

    Voorbeeld: open Safari
    of;
    Voorbeeld: text Guus Geluk

    Waarbij voice-assistant de nieuwe manier is zoals Siri. Waarmee je kan spreken met je apparaat op een manier als:

    Voorbeeld: text my brother saying i will be five minutes later at home.

    Totaal anders.

    Best slecht ook van Craig Mundie om te zeggen dat Microsoft dit al had. Want werkelijk IEDEREEN (lees: een heleboel mensen, je hebt uiteraard ook anti-apple, android/ms fanboys en mensen die gewoon niet zo veel van de hedendaagse technieken weten) weet dat er een verschil zit tussen Siri en de oude voice-command functionaliteit. De eerst volgende keer dat Craig wat zegt zullen veel mensen denken.. “Dude, STFU”.

  15. Ze snappen niet dat het niet om een functie gaat. Ook al heeft Microsoft dit al een jaar. Mensen kopen bij Apple omdat ze geloven in de visie van Apple. Microsoft heeft geen visie meer sinds Gates weg is. En dan val je terug op iets wat niet onderscheidend is, namelijk features (en prijs). Resultaat: alle bedrijven jatten elkaars ‘unieke’ features en jagen de prijzen omlaag. Minder winst, meer kostenbesparingen, meer middelmaat.

  16. Een aantal mensen in mij directe omgeving hebben Samsung gallixy s2. En die heeft ook spraakherkenning en alles. Zie niet veel verschil met wat Siri kan. Dus ik snap niet dat iedereen altijd alleen maar heeft over Siri als Samsung gallixy dit al had?

  17. @Yoyesorno: Ow, jij hebt je er niet goed in verdiept.. Wat die galaxy heeft, hebben Apple, Windows en Google al jaren. Siri is een paar niveaus hoger doordat hij o.a. ‘begrijpt’ wat je zegt.

  18. Andere vraag… wie gebruikt echt siri?
    Je moet al native English zijn om ermee te kunnen werken (voorlopig toch), en je moet kijken of hij het juist doet…

    Aan alle apple fans (o ja ik hem zelf een imac quadcore en een ipad 2 en een iphone 3gs), bekijk even het nieuwe windows phone systeem… niet zo kwaad bedacht hoor met die people hub bv…

  19. Voordeel van Siri is. Dat je geen verplichtte commando’s hoeft in te geven maar verschillende soorten vragen kan stellen om toch het antwoord te krijgen. Bv of je morgen een paraplu mee moet nemen en dat je niet perse hoeft te vragen wat het weer morgen word.

  20. Apple is top marketing, mijn oude nokia N95 had al jaren stem bediening en kon al vanuit mijn auto die gebruiken met de bel toets op me stuur. Maar ja dat is iedereen weer vergeten en we noemen het siri en ja hoor we hebben de wiel opnieuw uitgevonden geweldig….!!!

  21. He is Siri-ously wrong! (haha moest even..) maar even sirieus. Apple heeft ook al jaren (sinds de eerste mac geloof ik…) de functies van spraak voor elkaar. spraakherkenning is wat later de hoek om komen kijken maar bestond ook al in mac os 9 (pre 2000 era). volgens mij doelt deze man op dit “spraakherkenningstruucje”. Siri gaat echter veel verder… ik zie het gelijk als zeggen: wij hebben ook al jaren een website, tegen de bedenker van google. google maakte het internet bruikbaar(der).

    De spraakherkenning op mijn iphone 4 zie ik niet terug in science fiction films, siri wel!

  22. http://www.youtube.com/watch?v=MpjpVAB06O4

    end of discussion (4 feb 2010 mensen… en de iPhone 4!)

  23. @huplahoi: Tja… Als je geen Engels kan praten heb je een probleem, als je het wel kan: Siri werkt fan-tas-tisch! Microsoft en Android bagger staan lichtjaren achter! Kopiëren is makkelijk, zelf iets bedenken: oooeeh! Moeilijk!!!!

  24. Door deze uitspraak zakte het aandeel met 2%… De losers. Ongelofelijk slecht hoor zoiets.

  25. Siri is niet door Apple bedacht maar het bedrijf die het heeft ontwikkeld is gewoon overgenomen. Precies zoals Microsoft dat deed. Dus wat Siri betreft is Apple geen haar beter dan de rest

  26. Hahahaha dit is echt lachwekkend

  27. @bas: Is het by microsoft 2% gezakt?

  28. Technisch gezien hadden mijn GSMs van een 6 jaar terug ook al voicecall, niet om te sms’en, maar hij herkende toch namen e.d, maar net als Microsoft en Android (buiten Iris die goed op weg is) hadden ook die GSMs ook lang niet alle features van Siri.

  29. Ik lees weer aardig wat mensen die zeggen dat MS niet de gehele waarheid verteld dan wel wilt showen dat zij eerder waren met SIRI en dat zo niet is. Deze groep mensen wil ik wel voorhouden dat de VOX al geheel spraak gestuurd was. En dit is voordat apple hiermee kwam. Wat ik wil zeggen, blijf zakelijk

  30. Allemaal waar, maar wat een Calimero zeg om zo te miepen… Klinkt me erg afgunstig in de oren.

  31. Hmm, het is natuurlijk wat je verstaat onder Siri maar eerlijk gezegd vind ik dit een zwakke poging om Siri af te kraken.
    Ik durf te wedden dat die spraakherkkenning van Windows Phone 7 niet zo geavanceerd is.

  32. Origineel geplaatst door Hans
    Eigenlijk moet je de functionaliteit opdelen in twee, namelijk:1. Voice-command
    2. Voice-assistantWaarin voice-command de oldskool manier van commando’s aan een apparaat geven met je stem.Voorbeeld: open Safari
    of;
    Voorbeeld: text Guus GelukWaarbij voice-assistant de nieuwe manier is zoals Siri. Waarmee je kan spreken met je apparaat op een manier als:Voorbeeld: text my brother saying i will be five minutes later at home.Totaal anders.Best slecht ook van Craig Mundie om te zeggen dat Microsoft dit al had. Want werkelijk IEDEREEN (lees: een heleboel mensen, je hebt uiteraard ook anti-apple, android/ms fanboys en mensen die gewoon niet zo veel van de hedendaagse technieken weten) weet dat er een verschil zit tussen Siri en de oude voice-command functionaliteit. De eerst volgende keer dat Craig wat zegt zullen veel mensen denken.. “Dude, STFU”.

    Wat betekent STFU?

  33. Zeg eens tegen je galaxy of Microsoft telefoon: Do i need a raincoat today? Of probeer eens na het ontvangen van een sms te kijken in je agenda of je vrij bent en daarna te reageren op de sms en daarna die meeting in te plannen. Dat je commando’s kan geven is 1 ding. Dat een computer je begrijpt is een stuk moeilijker. Als je niet weet wat Siri kan moet je er ook niet over praten. Helemaal gek dat de concurrent niet weet wat het inhoud. Dat is wel het eerste wat je moet weten lijkt mij. Windows phone is een zeer goed product. Maar mist de doelgroep volledig. Die doelgroep heeft Microsoft al lang verlaten, door al hun falende producten.

  34. Dan had je het maar een jaar eerder aan het licht moeten brengen! En niet nu pas zeggen dat jullie het al een jaar eerder hadden zooo kinderachtig dit!

  35. Inderdaad hij zegt wij hadden die ruwe diamant ook maar weten niet hoe we hem moeten slijpen;).. Ergo stick to your blue screens hahaha INNOVATIE microsoft daar schort t je aan!!

  36. Microsoft was eerder met dit, alleen heeft Apple dit nog even wat uitgebreider gemaakt etc. En beter werkend, alhoewel ik niet tevreden ben met Siri. Ze is nogal van de accenten

  37. Ik heb Siri nu een maand en ben er zeer blij mee. Jammer is alleen dat locatieservice en diensten alleen nog voor de USA beschikbaar zijn….

  38. Als Lernout & Hauspie nooit problemen hadden gehad dan waren zij de eerste! Niet Apple, niet Microsoft, niet …

  39. We kunnen ook elkaar allemaal NIET afzijken en zeggen dat Apple, Microsoft en Android allemaal “een verschillende” stemherkenning hebben.

  40. ik ga een vergelijking doen.

    microsoft heeft ook al jaren mobiele besturing systeem.
    misschien al 10 jaar. als ik die systeem moet vergelijken met iOS. zegt het al. microsoft zal wel Siri achting ding hebben maar het zal nog een 10 jaar over zijn om met Siri te concureren.
    dit is een reel vergelijking.

  41. Het mob. operating system van Microsoft ziet er echt niet uit. Het systeem is onlogisch, onduidelijk en niet gebruiksvriendelijk. Apple’s iOS is lichtjaren verwijderd van a l l e mob. operating systemen! (sorry hoor, maar ben even in shock)

  42. @ Eugje: ROFL!!!

  43. Origineel geplaatst door huplahoi
    Andere vraag… wie gebruikt echt siri? Je moet al native English zijn om ermee te kunnen werken (voorlopig toch), en je moet kijken of hij het juist doet…Aan alle apple fans (o ja ik hem zelf een imac quadcore en een ipad 2 en een iphone 3gs), bekijk even het nieuwe windows phone systeem… niet zo kwaad bedacht hoor met die people hub bv…

    heb er ongeveer een half uur mee gewerkt en ik werd er helemaal paranoide van. het is zo onlogisch opgebouwd. dan nog liever Windows Mobile

  44. ik moet zeggen ik gebruik SIRI nauwelijks alleen als mensen zeggen heb jij de 4S? dan laat ik weer eens zien wat het Weer op dat moment is en of ik een afspraak heb ook zet ik voor de zoveelste keer weer mijn wekker en doe ik net of er een pizza in de oven ligt met mijn Timer.
    al bij al SIRI gebruik ik alleen voor de show:D

  45. Leuk dat ze het ook hebben. Al is het niet compleet vergelijkbaar. Maar Microsoft lijkt niet te snappen hoe marketing werkt.
    Ze kunnen zoveel mooie functies hebben, maar als ze er geen reclame voor maken dan weten mensen niet dat het er is.

  46. @Daejji: Mischien dat jij FaceTime niet gebruikt, ik gebruik bijna niet anders meer om met mijn vriendin en dochter te bellen als ik 3 dagen per week van huis weg ben voor mijn werk. Dit is tenminste het enige videobel systeem dat echt goed werkt. Gejailbreaked zodat ik ook op het cellulaire netwerk kan bellen (gratis 🙂 )

  47. @Swen: Dat is dan mooi stom, het is namelijk een hele nuttige tool. Ik heb geen iphone 4s maar ik moet wel zeggen dat ik er erg blij van word dat concepten van zinnen worden begrepen. En het is nog door een telefoon ook, nieteens een stuk softwae in windows ofzo. Ik heb in de applestore even staan pielen emt siri en het werkt erg accuraat zelfs met veel omgevingsgeluiden.

    Wat mij nog meer boeit is dat er in de jailbreakscene een app is uitgekomen die ervoor zorgt dat als je hardop “siri” zegt siri wordt geactiveerd en je zo je telefoon zonder tussenkomst van een knop kunt besturen. Het idee is dan in mijn optiek veel realitischer en wordt het meer een assistent dan hoe het met apple werkt nu.

    Dan wordt het zo dat je in de auto zit en zegt, Siri, send a message to mother inform her that i will be 20 minutes late for dinner.

    Geen knop niets, alleen bevestigen en klaar is siri.

  48. Natuurlijk. Microsoft loopt weer achter de feiten aan te huilen. “Maar dat hebben wij ook, al een jaar lang!” Tuurlijk, Microsoft heeft alles wat Apple ook heeft. Het werkt alleen voor geen drol.

  49. @Taco dat is misschien wel zo maar dat betekent dus dat constant je microsofoon staat te gloeien, maar hoe heet die app in cydia ben wel geintresseerd.
    maar verder zal ik er wel meer mee gaan doen als de dienst in het nederlands uitgaat komen

  50. I am talking to my phone right now, microsoft would never be able to do this without tons of words spelled wrong. Siri does a wonderful job without any hassle.

    Knap toch? In een keer! Nu jullie weer

  51. @Hokkie: en wat is het doel van Siri, behalve lui worden?

  52. maar Apple heeft al jaren wat de galaxy etc heeft…maar als iemand mij kan vertellen hoe ik een smsje kan dicteren…dit is wel mooi met samsung…of android weet niet waar die precies bij hoort, interesseert me ook niet, maar ik zou wel graag smsjes en whatsapps dicteren….

  53. @Herman: jij zit zeker nooit uren in de auto?
    Waarschijnlijk heb je geen auto want dat is lui. je kunt beter fietsen of lopen.

    Ik gebruik SIRI permanent.
    Iets intikken of tappen is zo vorige eeuw.
    Bovendien is het inefficient:

    vb1: “Remind me to call dad in 10 minutes.”
    SIRI: 1 knop indrukken en praten. Tijdduur totale dialoog 8 sec. iPhone uitzetten.

    Met de hand een reminder maken:
    Totaal 15 taps/swipes, tekst typen, alarm instellen.
    Tijdsduur: 30 seconden.

    Nog een vb: wekker instellen.
    10 taps/swipes/wheel turns. 16 seconden tijd nodig.

    SIRI: homeknop en inspreken “wake me at seven”
    Duur dialoog 8 seconden.

    Het voordeel is evident en al helemaal in de auto… waar ik tot voor kort uberhaupt bijna niks kon met mijn handen aan het stuur.

  54. En ook in het duits gaat het al niet beter….

    http://www.youtube.com/watch?v=tJikWg5wvBk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.