Reacties voor: Microsoft WiFi-app helpt je wereldwijd aan een stabiele Wi-Fi-verbinding

Microsoft Wi-Fi moet een einde maken aan verdachte wifi-hotspots, door via een app je automatisch te laten verbinden met goedgekeurde netwerken.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 3 reacties

  1. Zou het ook niet stilaan tijd worden om de internettoegang te verplaatsen van de woonkamer naar een publiekelijk toegankelijk netwerk? Dan ben je eindelijk af van alle providers en kun je probleemloos inloggen op een centraal draadloos netwerk.

  2. Op zich natuurlijk een heel goed initiatief maar 10 miljoen hotspots verdeeld over 30 landen is echt niet bijster veel. Bovendien gaat het waarschijnlijk om publieke plaatsen zoals restaurants en stations en dergelijke. Nog steeds niets mis mee maar daarmee ben je natuurlijk nog steeds niet altijd online. Er zijn al twee miljoen Ziggo WiFi spots alleen in Nederland en zelfs dan ben je lang niet altijd online.

    De grote doorbraak moet komen van de telecom providers en 4G. Zodra de snelheid van 4G nog verder opgevoerd wordt, en die ruimte is er, en de limieten van databundels verdwijnen dan heb je altijd en overal internet. Moeten de radio chips nog wel een stuk zuiniger worden om batterij verbruik binnen de perken te houden. Ik zie zomaar gebeuren dat dit de manier van internetten is in 2020. Tegen die tijd haalt mobiel internet makkelijk 100 mb/s.

  3. Eerst maar es zien hoe t zit met privacy en online bankieren in openbare netwerk…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.