Reacties voor: Is de Microsoft Surface Go een bedreiging voor Apple’s iPad?

Microsoft heeft een kleinere en goedkopere variant van de Surface Pro aangekondigd. De Surface Go is een tablet voor consumenten die voor 400 dollar in de winkel ligt. Het scherm is vergelijkbaar met dat van de standaard iPad. Moet Apple zich zorgen gaan maken?

Reacties: 9 reacties

  1. Wat ik mis in het artikel welke mogelijkheden je hebt als je de ‘gewone’ Windows 10 erop zet.

    Heb je dan een laptop met echte desktop mogelijkheden? Hoe zit het dan met de performance?

    Deze mogelijkheid zie ik nl. wel als groot voordeel t.o.v. de iPad die mijn inziens nog steeds geen vervanger is van een laptop.

  2. Eens met Bep. Beetje kort door de bocht verhaal.
    Met deze specificaties draait Windows 10 soepel op dit apparaat, de bouwkwaliteit van Surface is minstens zo goed (zo niet beter) dan die van Apple, en met de Surface kan je meer dan alleen de digitale krant lezen.
    Op werk gebruiken wij Surface Pro’s en die worden ook al voor alles en nog wat ingezet. Met heel tevreden gebruikers.
    De Surface Pro maakte het Apple ook lastig; en met deze prijs ben ik zelf ook geneigd een Surface voor thuis aan te schaffen.

  3. De surface, in welke vorm dan ook, blijft voor mij een speeltje voor managers die van de IT afdeling niets anders mogen. Ik zie ze dan ook steeds minder op kantoor. Van degene die hem wel hebben hoor ik niet vaak heel positieve reacties. Het is geen laptop, maar ook geen tablet. En als je ze ziet dan zie je ze vaak aan een stekker hangen omdat de batterijtijd niet best is. (het zou kunnen dat dat met windows S beter is)…..voor mij is en blijft dit een Toaster fridge.

  4. @Bep: als je de upgrade doet krijg je full-desktop functionaliteiten maar je zit wel aan de specs vast dus ga verwacht niet dat photoshop lightroom enz er lekker op gaan draaien maar de lightweight-software zoals office of andere programma’s zullen denk ik goed werken

  5. @willem-jan: Op een gewone 9.7 dus niet de pro draait dit ook niet echt lekker hoor.
    Verhaal had beter kunnen zijn: wil je meer vrijheid, goedkopere opslag, upgrade dan gratis naar full en koop een sd kaart van 128 of 256gb.

    Vindt het vergelijk behoorlijk gekleurd maar IC is dan ook een Apple gerichte site. Ben benieuwd naar de bench marks die zullen wel binnenkort verschijnen maar schat zo in dat Apple microsoft op dit stuk goed in de gaten moet houden.

    Wat betreft de opmerking zal wel meer voor een interessante ict’er zijn kan ik alleen zeggen, probeer met de ipad je netwerk maar eens goed te bedienen en te onderhouden dan merk je snel genoeg het verschil.

  6. Ik heb nooit een goede indruk gehad van die surface rommel. Het design is niet heel slecht maar de formfactor werkt gewoon niet voor een laptop. Het is inderdaad wat Sannie zegt voor managers die ‘relevant’ willen overkomen. Het is een duur apparaat wat eigenlijk twee dingen vooral niet kan; het is geen goede laptop en geen goede tablet. Je kunt er ook niets aan upgraden en repareren is gewoon niet mogelijk. Je kunt je ook oprecht afvragen hoe ‘handig’ het is dat je een muis bij je tablet moet gebruiken (de touch interface van windows is bagger) en dat er nauwelijks apps zijn die in tablet modus werken..

    En ondanks dat ik die dingen dus drie keer niks vind, is het wel nodig dat Apple weer een klein beetje zichzelf moet bewijzen op het gebied van iPads. Het design is nog steeds hetzelfde. De laatste twee iPads hebben een slechter scherm zonder coating. Daar kunnen ze nu alleen mee weg komen omdat er nauwelijks concurrentie is. Hopelijk gaat Apple nu beter hun best doen nu er iets meer concurrentie is.

  7. Ik mis bij de iPad de mogelijkheid om een muis te kunnen gebruiken. Vanuit thuis inloggen op een terminal server van het werk is op de iPad mogelijk maar zonder muis niet echt handig. Laptop is natuurlijk de beste optie maar ik kan mij zomaar voorstellen dat de Microsoft surface go een oplossing zou kunnen zijn. Met muis of met touchpad van toetsenbord.

  8. Ik zou graag second life willen draaien op een tablet en dus denk ik dat deze tablet/Laptop met Windows 10 een goede oplossing kan zijn.

  9. Ik gebruik al een aantal jaren de Surface Pro 4 naar volle tevredenheid, maar dan wel als laptop. Als tablet moet je hem niet gebruiken, daarvoor heb ik een iPad. Echter, als laptop werkt hij prima. Batterijduur is in werkelijkheid wel minder dan opgaaf MS, dus die 9 uur bij de Surface Go zal wel een uur of 5 à 6 zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.