Reacties voor: Microsoft stopt zes weken na lancering al met Kin-telefoons

Microsoft stopt met de pas gelanceerde telefoon Kin. De telefoon was gericht op jongeren, maar bleek nauwelijks aan te slaan.

Reacties: 31 reacties

  1. het lijken me dan ook verschrikkelijke toestellen. alleen het design al. Werd wel goed gepromoot dat ding, door celibrities enzo.

  2. Heb ik geen bezwaar tegen. Microsoft kan nou eenmaal geen smartphones maken.

  3. Tja.. de iPhone is een vrijwel op zichzelf staande telefoon.. de microsoft telefoon moest concurreren met goedkope dingen tegen de prijs van dure telefoons.

    En de iPhone is gewoon zo simpel dat elke debiel hem kan gebruiken, nou heb ik geen kin telefoon in mijn handen gehad maar over het algemeen is microsoft niet echt ‘debiel-proof’. Al ging vista aardig in de goeie richting met 100x te vragen of iemand iets echt wilde waardoor de twijfelaars wel afhaakte voor ze het programma daadwerkelijk installeerde. Zucht..

    Agja, wel zonde.. denk dat kin het beter in europa had gedaan aangezien hier de abbo’s goedkoper zijn..

  4. Wie nu zo’n toestel heeft kan het toch wel bijhouden als museumstuk! Als er maar 500 van verkocht zijn wil ik er toch wel één :p

  5. Was ook wel te verwachten.
    De eerste verhalen over Windows 7 zijn zeer positief.
    Een ‘sleek’ UI en de volledige mogelijkheid om te kunnen multitasken.

  6. Kin, nog nooit van gehoord. Maar 30 doller? Ik neem aan icm met een abbo? Want anders is een lg cookie of Samsung corby nog een stuk duurder.

  7. Wanneer gaat Microsoft nou eens proberen om in iets de beste te zijn. In plaats van dingen na te maken.

  8. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @michal — Ja, die toestellen leken wel erg afgekeken van Sidekick en Blackberry.

    De kin was “afgekeken” van de sidekick omdat Danger gekocht is door Microsoft.

    http://gigaom.com/2008/02/11/holy-smokes-microsoft-buys-danger-maker-of-sidekick/

    Verder is het natuurlijk wel erg jammer maar ik ben wel benieuwd naar de Windows phone 7 devices. Wat ik er van gezien heb is het een potentiële concurrent want , laten we eerlijk zin, de huidige Windows mobile is op zijn zachts gezegt “niet prettig” 🙂

    De kin interface schijnt ook erg op de Windows phone 7 “zune” interface te lijken. Wordt nog spannend wat de volgende telefoon wordt. 🙂

  9. Zune, iemand?

  10. Onzin, het Kin Server idee was veel beter dan MobileME (met zijn tijdlijn-view).
    Maar het probleem ligt hier:
    http://www.youtube.com/watch?v=BcUicfqelC8&feature=youtube_gdata
    Misschien tijd voor iemand anders.

  11. Jammer, al had ik nooit ervan gehoord. Misschien dat ze ook wat meer promotie hadden kunnen maken.

    Volgens mij hadden ze meer last van de Blackberry (met ping) als concurrent dan de iPhone, aangezien het als een messaging phone gepositioneerd werd.

    Jammer dat MS hier niet mee doorgaat, het zou fijn zijn als er meer nagedacht wordt over de software dan de hardware (wat ze nu ook op zich gaan doen). Van de iPhone vind ik dat absoluut de meerwaarde, het OS wat erop draait.

  12. 500 toestellen? Dat betekend na aftrek van alle gadgetsites, die er allemaal een gekocht hebben voor een review, er uiteindelijk maar 3 consumenten er een gekocht hebben 🙂

  13. Lol ik had ze meteen kunnen zeggen dat dit niet wat werd. Het bood helmaal niets nieuws…

  14. Het echterlijk dure abonnement heeft ook behoorlijk geholpen om de KIN de das om te doen. De telefoons waren gericht op een heel jong publiek, wat niet eens zo’n gek idee was. Maar als je die telefoons dan heel redelijk prijst maar het abonnement schreeuwend duur maakt bereik je dat jonge publiek nog niet natuurlijk.

  15. Origineel geplaatst door Sasf
    Lol ik had ze meteen kunnen zeggen dat dit niet wat werd. Het bood helmaal niets nieuws…

    Het feit dat je dat zegt geeft wel aan dat je er totaal niet in verdiept hebt. De telefoon was misschien niet zo vernieuwend maar de ‘cloud-service’ er omheen was geniaal.

  16. Ze hadden beter op basis van de Zune een smartphone uitgebracht, die had allesvom succesvol te kunnen zijn.

  17. Die zag ik aankomen.

  18. @WvB22:

    1 feature zal het verschil niet maken. Dan erbij voor alleen die cloud-services was geen apart toestel nodig, past ook perfect in wp7.

  19. Origineel geplaatst door Runaque
    Ze hadden beter op basis van de Zune een smartphone uitgebracht, die had allesvom succesvol te kunnen zijn.

    Dat zou dan de Windows 7 Phone moeten worden. Die heeft een Zune player zoals de iPhone een iPod is. Ik denk dat Windows 7 Phone best goed kan worden, maar het is allemaal te laat. Microsoft heeft zitten slapen de laatste 3-4 jaar. Nu komen ze met iets heel nieuws, ongetwijfeld met de schoonheidsfoutjes die in elk eerst OS zit (zoals in het eerste iPhone OS en Android ook schoonheidsfoutjes zaten). Apple is inmiddels bij de vierde grote update, Google bij de tweede en Microsoft moet nog beginnen (want Windows Phone 7 is van de grond opnieuw opgebouwd). De eerste versie kan niet multitasken (wat Windows Phone altijd wel konden) heeft geen cut-copy-paste, ondersteund geen Flash en het is de vraag of ze hun AppStore (Marketplace) kunnen vullen met apps. Met als klap op de vuurpijl dat het ergens in oktober pas gelanceerd wordt.

    Ik ben bang dat Microsoft te laat is en de boot gemist heeft. Op zich zonde want je kan zeggen wat je wilt: Microsoft was degene die smarphones echt op de kaart heeft gezet (en in mindere mate Symbian).

    De eerste smartphone had ik ruim 6 jaar geleden al (Orange SPV E200) mét multitasking, MSN, internet en copy-paste. Was één van de eerste telefoons van HTC, die toen nog geen telefoons onder het eigen merk uitbracht.

  20. Origineel geplaatst door sasf
    @WvB22:1 feature zal het verschil niet maken. Dan erbij voor alleen die cloud-services was geen apart toestel nodig, past ook perfect in wp7.

    Tot die conclusie zijn ze zelf ook gekomen denk ik.

  21. Wat wil je met zo’n design, toetsenbord onder je scherm en dan ook nog van microsoft!
    Apple pakte het gewoon goed aan, je kon (net zoals met de iPod’s synchen met iTunes waardoor je muziek collectie op je iPhone lekker overzichtelijk blijft, het design is gewoon geniaal, het besturingssysteem werkt perfect, en dan heb je natuurlijk nog de app store! Alleen de echte Apple freaks hebben de eerste iPhone, maar na de introductie van de app store begon de verkoop eigenlijk pas echt, en Apple heeft een soort (low butget iPhone gelanceert, de iPod touch, heeft alles wat de iPhone heeft behalve een telefoon, als je die iPod ongeveer een jaar hebt ga je natuurlijk al sterk twijfelen voor een iPhone, zo heb ik een cookie van lg, eerst dacht ik, goede telefoon, maar nadat ik een week de iPod touch had dacht ik, rot touchscreen, rot batterij, rot ding om in je zak te hebben, waarom komen er andere letters als ik wil typen? Toen kreeg mijn moeder een Andriod, het succes? Ik heb geen idee, het toetsenbord is crap, het is sloom, er draaien altijd processen op de achtergrond die je niet uit kunt zetten, de store verkoopt zelf de thema functie, wel leuk maar dan krijg je wel een erg goedkoop uiterlijk. Die trackbal van Andriod werkt amper en zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan, daarom is de iPhone een succes, Andrios een mystery en die Microsoft telefoons (net als windows) een flop!

  22. 29,99 + 39,99 = 69,98 per maand. Maal 12 = $ 839,76 op jaar basis. En ga er maar uit dat het een 2 jarig abbo is. Vind je het gek dat niemand de kin genomen heeft is toch kansloos. 29,99 voor een databundel doe ff gewoon. Dit zijn toch geen prijzen.

  23. Tja het blijft microsoft maar niet lukken

  24. Deze laatste actie is om wel helemaal het vertrouwen in Microsoft te verliezen als het om mobiele telefonie gaat:

    1. Eerst missen ze helemaal de boot met de nieuwe generatie smartphones.
    2. Na Danger te kopen is er een dramatisch incident met verloren cloud data op de Sidekicks wat een week breed uit in de Amerikaanse media is beschreven.
    3. De nieuwe Windows Phone 7 komt veel te laat en is volledig incompatible met alle Windows Mobile ontwikkelingen daarvoor.
    4. De Kin amper 6 weken in de markt.

    Wat gaan ze nog meer fout laten gaan? Niet een telefonie leverancier om mee in zee te willen gaan, zou ik zeggen.

  25. Origineel geplaatst door Paul N: Alle rommel uit de keuken van Microsft zuigt….

    Wat een genuanceerde reactie.

  26. tja met de kin is niks mis, dat is natuurlijk geen reklame, je moet minimaal op gizimodo met 50 problemen komen en tijdens de ontwikkeling veel lekken voor succes

  27. Kan zo op de stapel bij Bob, Office Paperclip, Windows Vista, Zune, Windows ME, Windows Pen Edition, Tablet PC……

  28. @wvb22…..Microsoft smartphone op de markt gezet?? Wat een onzin, ik ken zat mensen die het geprobeerd hebben, waaronder ik, jaaaaren geleden met Windows Mobile en iedereen is weer afgehaakt daarna….sinds de lancering van de iPhone is de smartphonemarkt pas echt geen knallen! Ondanks Apple geen noemenswaardige nieuwe functies maakt, maar hardware en software subliem combineert, hebben zij met de iphone wel de telefoon wereld op zijn kop gezet!

  29. @michal – Ja, die toestellen leken wel erg afgekeken van Sidekick en Blackberry. Ik vind het wel jammer; een beetje serieuze concurrentie voor Apple was goed geweest. Houdt ze scherper.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.